15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Naturlige solkremer testet: hjelper de virkelig?

Hudpleieindustrien omsatte for over 5,6 milliarder dollar alene i 2018. Merkene som markedsføres som “naturlige” ga et betydelig bidrag til markedsveksten. Spesielt ble vegetabilske oljer, ekstrakter og kosttilskudd annonsert som naturlige solkremer eller erstatninger for konvensjonelle solkremprodukter. Men er naturlig solbeskyttelse virkelig effektivt? Examine.com -teamet har sett nærmere på dette spørsmålet. Analysen deres er basert på bevis og inneholder 42 unike referanser til vitenskapelige artikler.

Naturlig solbeskyttelse kontra solkremer

Solbeskyttelse med SPF 50 anbefales for sensitiv og tørr hud

Naturlige solkremer (inkludert kosttilskudd og vegetabilske oljer) alene har vist seg å være utilstrekkelig effektive til å beskytte huden din mot de skadelige effektene av solen. Noen kan kombineres med velprøvde solbeskyttelsesmetoder (solkrem, klær, skygge) for å gi ekstra solbeskyttelse. Imidlertid bør ingen av disse metodene brukes som erstatning for solkrem.

Ultrafiolett stråling kan skade hud og øyne

Ultrafiolett lys kan skade hud og øyne

Overdreven ubeskyttet eksponering for solstråling kan fremme hudaldring og hudkreft. Ultrafiolett sollys (UV-spektrum), hvis bølgelengde er kortere enn synlig lys, men lengre enn røntgenstråler, er spesielt farlig.

Spesielt UVA- og UVB -stråling kan forårsake hudskader. UVA står for mer enn 90 prosent av solstrålingen på jordoverflaten, og UVB bare omtrent 5%. Sammen kan de forårsake solbrenthet, DNA -skader og akselerere aldring av huden.

Når de brukes riktig og konsekvent, kan solkremer forhindre solindusert hudaldring (dvs. fotografering) og redusere risikoen for hudkreft.

Er vegetabilske oljer effektive som naturlig solbeskyttelse??

naturlig solkrem test sammenlignet med SPF solkremer

Generelt anbefales det at du bruker et bredspektret solkrem (dvs. UVA + UVB-beskyttelse) med en solbeskyttelsesfaktor (SPF) på minst 30 eller mer hvis huden din lett brennes. Så er naturlige vegetabilske oljer egnet for denne utfordringen? Kort sagt, egentlig ikke. I hvert fall ikke for deg selv.

Når de bare er testet for beskyttelse mot UVB -stråling, har mange vegetabilske oljer en solbeskyttelsesfaktor på < 8 på. Disse oljene kan innlemmes i kommersielt tilgjengelige solkremer for å forbedre den generelle solbeskyttelsesfaktoren, men de alene er ikke tilstrekkelige for UV -beskyttelse.

naturlig solkremolje ikke effektiv

Pålitelighet kan også være et problem når naturlige solkremalternativer lages hjemme. Solkremer er formulert ved bruk av spesifikke ingredienser i bestemte mengder, og produksjonsprosesser brukes for å sikre at disse UV -beskyttende ingrediensene er jevnt fordelt gjennom solkremen. Denne prosessen er vanskelig å gjenskape hjemme.

En liten advarsel: Noen av disse vegetabilske oljene kan forårsake allergiske reaksjoner eller hudirritasjon. Disse reaksjonene kan være milde til alvorlige.

Solbeskyttelsesfaktor (SPF) for vegetabilske oljer

I de fleste tilfeller tas kun beskyttelse mot UVB -stråling i betraktning ved undersøkelsene. Hvis solbeskyttelsesfaktoren måles mot både UVB- og UVA -stråling, er disse verdiene enda lavere. For eksempel tilbyr kokosolje en SPF på 7 bare for UVB -stråler, men en SPF på ≤1 mot UVA + UVB.

Vegetabilske oljer alene bør ikke brukes som erstatning for solkremer da de ikke gir tilstrekkelig beskyttelse. Imidlertid kan de brukes som en del av noen solkremer for å øke solbeskyttelsesfaktoren.

Naturlig solbeskyttelse fra innsiden: Kan kosttilskudd beskytte deg?

naturlig solbeskyttelse gjennom kakao

kakao

Ved bruk av spesialbehandlet kakaopulver med høyt flavanolinnhold eller sjokolade, ble det funnet en beskjeden forbedring i hudens motstand mot UV -skader i tre randomiserte kontrollerte studier (RCT) etter 6 ukers tilskudd. Nesten alle deltakerne var kvinner med Fitzpatrick hudtype II eller III. Resultatene er lovende og ganske konsistente i alle eksisterende studier. Mer forskning er imidlertid nødvendig.

Polypodium leucotomos

Polypodium leucotomos som en naturlig solbeskyttelse

Polypodium leucotomos er en søramerikansk bregnesort fra familien Polypodiaceae. Både i dyreforsøk og hos mennesker har Polypodium leucotomos vist evnen til å redusere UV-indusert hudcelleskade, DNA-skade og oksidativt stress. Bare i menneskelige studier, begge kort (< 1 uke) så vel som i langtidsstudier (1 til 3 måneder), var resultatene konsistente.

Fitzpatrick hudtyper fra I til VI

En advarsel er at nesten alle disse studiene ble utført hos personer med Fitzpatrick -hudtype I til III. Effekten av P. leucotomos på hudtype IV til VI er ennå ikke tilstrekkelig undersøkt.

En liten advarsel: P. leucotomos ‘estimerte SPF -beskyttelse er rundt 4. Den er godt under anbefalt nivå på minst 30. Den bør ikke brukes som et alternativ til solkremer..

Astaxanthin

astaxanthin naturlig solbeskyttelse

Astaxanthin, en kraftig antioksidant, kan bidra til å redusere DNA -skader forårsaket av UV -stråling. Forskningsresultatene så langt har imidlertid vært ufullstendige og av ikke særlig høy kvalitet. Bedre forskning er nødvendig før det kan trekkes faste konklusjoner om effektiviteten.

Rosmarin og grapefrukt ekstrakt

Rosmarin og grapefrukt er en god kombinasjon

I to lovende menneskelige studier ble en kombinasjon av rosmarin og grapefruktekstrakter undersøkt som en naturlig solbeskyttelse.

Den første var en liten pilotstudie med 10 fag og den andre var en oppfølgingsstudie der 90 forsøkspersoner ble randomisert. I begge studiene var kombinasjonen i stand til å øke UV -toleransen og redusere markørene for oksidativ skade i huden.

Til tross for de lovende resultatene, kan det ikke trekkes noen faste konklusjoner fra disse begrensede dataene.

Vitamin E.

naturlig solbeskyttelse fra innsiden ta vitamin E gjennom ernæring

Mens dyre- og cellestudier har vist at vitamin E gir naturlig solbeskyttelse, har menneskelige studier vist blandede (men lovende) resultater – for både aktuelle applikasjoner og oral tilskudd.

Et annet problem: Mange studier har testet vitamin E som en del av en ingrediens med flere ingredienser, så det er veldig vanskelig å si hvilke effekter dette vitaminet kan ha når det brukes alene..

Hva med solkremer som er merket “naturlig”??

naturlig solbeskyttelse uten kjemikalier

Begrepene “naturlig” og “organisk” garanterer ingen fordel i forhold til konvensjonelle solbeskyttelsesprodukter. Inkluderingen av disse vilkårene på etiketten betyr ikke alltid at produktet er tryggere for forbrukere enn produkter som ikke inneholder disse merkene.

Det er imidlertid to naturlige ingredienser for solkremer som er populære og bevist å brukes i naturlig kosmetikk – sinkoksid og titandioksid. Ofte referert til som mineral solkremer, kan disse forbindelsene reflektere og spre UV -stråler.

Det er ingen vegetabilsk olje eller ekstrakt som kan erstatte en solkrem

Konklusjon

Det er ingen vegetabilsk olje eller ekstrakt som kan erstatte en høy SPF solkrem. Vegetabilske oljer kan kombineres med solkrem for å øke den generelle effektiviteten. Imidlertid bør det bemerkes at de også kan forårsake allergiske hudreaksjoner eller betennelse hos noen mennesker.

Kosttilskudd bør ikke brukes alene som et alternativ til solkrem. Av de kosttilskuddene som er undersøkt, har Polypodium leucotomos de sterkeste indikasjonene på en mulig synergistisk effekt når den brukes sammen med solkremer eller andre solbeskyttelsesmetoder.

Previous Post
Bygging av stjernemuskler – Hvordan trener Hollywood -skuespillere for rollene som superhelter?
Next Post
Zac Efron Baywatch Workout: Tren som superstjernen med denne treningsplanen!