15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hodebunnpleietips: Slik holder du håret sunt og skinnende!

En skinnende og fyldig manke – det er det alle kvinner vil ha. Når det gjelder håret eller huden vår, har de fleste av oss en streng daglig rutine som vi utfører dag inn og dag ut. Enten peeling, dyprens eller hjemmelaget ansiktsmaske – alt dette er på dagsordenen minst en gang i uken. Dessverre har vi ikke nødvendigvis den samme holdningen når det gjelder hodebunnen vår. Og selv om det du ikke kan se er lett å gå glipp av, er en sunn hodebunn nøkkelen til vakkert hår. Flass, hårtap og sprøtt og tørt hår – vi har alle vært igjennom det. Men det trenger ikke å være permanent, og for å unngå eller forhindre alle disse problemene trenger du en passende hodebunnpleie! Med litt innsats og de riktige tipsene for hodebunnspleie kan vi faktisk gjøre mye for hodebunnen vår. Men hva er det som gjør en sunn hodebunn og hvilke omsorgstrinn du bør vite? Vi vil fortelle deg alt dette samt enkle oppskrifter på hjemmelagde hårmasker i vår artikkel!

Hodebunnpleietips lager din egen hårmaske

Hodebunnen er det tykkeste hudlaget på kroppen vår. Det regulerer kroppstemperaturen og beskytter hodet. Dette er bare noen av grunnene til at det er verdt å ta litt mer hensyn til hodebunnen vår. Ifølge en studie fra markedsundersøkelsesinstituttet “Ipsos” lider annenhver kvinne i Tyskland av irritert og tørr hud. Det føles ikke bare behagelig, det skader også overflaten av huden og kan føre til forskjellige sykdommer som soppinfeksjoner, psoriasis, vorter, etc. En sunn og velstelt hodebunn får håret til å vokse mye bedre og raskere, og gjør det skinnende. Og det er faktisk ganske enkelt å gjøre noe bra for hodebunnen vår.

Hvordan ser en usunn hodebunn ut og hva er de vanligste årsakene?

Tips for hodebunnpleie Hjemmemedisiner for tørr hårbunnpleie hjemme

Når det gjelder hodebunnpleie, er det viktig at du vurderer den faktiske tilstanden og raskt kan oppdage problemene. For å få et sunt hårhår bør hårsekkene holdes rene og velstelte. Det betyr at det ikke bør tynges med talg eller oljer, eller tettes med død hud og flak. Som regel, med fet og tynt hår, er ikke problemet selve håret, men heller hodebunnen. Dessverre er de fleste hodebunnsproblemer et resultat av feil hårpleie. For høy temperatur når du vasker håret, tørr oppvarmingsluft og varm føntørking kan føre til stresset hodebunn. Stress eller et usunt kosthold kan også øke talgproduksjonen og fremme flass.

Tips for lufttørket hår

Mange får feil inntrykk av at tørr hodebunn, kløende hodebunn og flassende hodebunn er det samme. Virkeligheten er imidlertid at dette er forskjellige forhold, hver med forskjellige symptomer.

 • Psoriasis i hodebunnen – Flass er navnet på de døde hudcellene som fremstår som hvite flak. Psoriasis forekommer vanligvis på en irritert hodebunn og sprer seg ofte fra hårfestet til ansiktet. Karakteristisk er fortykket og rødmet hudområder, noe som fører til intens kløe.
 • Tørr hodebunn kan skyldes utilstrekkelig fuktighet eller talg. Som et resultat kan ikke beskyttelseslaget fordele seg tilstrekkelig, noe som igjen fører til følelser av spenning på huden og kløe. Tørr hodebunn oppstår vanligvis på grunn av sykdom, miljøpåvirkning og ubalanse i hormonbalansen.
 • Kløende hodebunn, også kjent som kløe i hodebunnen, er en vanlig tilstand som får hodebunnen til å klø utrolig godt. Kløen skyldes hovedsakelig svette, talg og smuss i hodebunnen. En annen vanlig årsak til kløende hodebunn er hårprodukter som ikke skylles grundig ut.

Hodebunnpleietips: Vask håret regelmessig og grundig

Hvordan vaske hår ofte tips til hodebunn

På samme måte som ansiktet vårt, blir hodebunnen også uren. Bare tenk på smuss som dukker opp på ansiktshåndkleet etter en lang dag – at smuss også er i hodebunnen. De akkumulerte oljene får håret til å se kjedelig og kjedelig ut. For å unngå fet hodebunn er det viktig å vaske håret ofte. Men ikke overdriv det heller! På samme måte som å vaske håret hver dag fjerner de naturlige oljene, noe som fører til tørrhet, flass og irritasjon, kan sjelden vask være skadelig. Nøkkelen er å finne den rette balansen og finne ut hva som fungerer best for deg. Som en tommelfingerregel bør du imidlertid vaske håret maksimalt 2 ganger i uken om vinteren og 2 til 3 ganger om sommeren.

Bruk en hodebunnskrubbe

skjellete hårbunn for hårbunn, lag deg tips til hodebunn

Dette er sannsynligvis et av de viktigste tipsene for hodebunnstjeneste hver kvinne burde vite. Du bruker ansiktsskrubb for å holde huden din frisk. Så hvorfor skulle det være annerledes med hodebunnen? Spesielt hvis du ofte bruker tørr sjampo, geler, hårspray eller andre stylingprodukter, bør du forsiktig eksfoliere hodebunnen minst en gang i uken. Akkumulering av produktrester får håret til å se fett og skittent ut, slik at det ender med å ligge flatt på hodet. Massasjen stimulerer blodsirkulasjonen og fjerner de døde hudcellene, hvorved hårrøttene blir bedre tilført viktige mineraler. Du kan enten bruke en eksfolierende sjampo og massere den intensivt inn i hodebunnen eller bare pusse håret med en børste eller en fin boks. Start alltid ved roten av håret og børst alltid med et forsiktig trykk. Det er nå til og med spesielle og innovative modeller på markedet som er utstyrt med spesielle børster og masserer hodebunnen hver gang du gre.

Hodebunnpleietips: Fukt håret

Tips for hvordan du vasker hår ofte

Mange eksperter fraråder bruk av balsam, ettersom de antas å veie tynt hår og tette porene. Men akkurat som et tørt ansikt må hydreres, gjør det også en tørr hodebunn. Selv om det høres ganske åpenbart og logisk ut, anbefaler vi å bruke sjampo og balsam laget av naturlige ingredienser og sunne ingredienser. Påfør balsamen direkte i hodebunnen og skyll deretter grundig. I tillegg, for å gjenopprette glansen og helsen til håret, kan du bruke en behandling med varme oljer en gang i uken. Tea tree olje eller argan olje er kjent for sine antibakterielle egenskaper og er derfor ideelle for å bekjempe flass.

Stylingverktøy og kjemiske behandlinger kan irritere hodebunnen

hjemmelagde hårmasker for tips til tørr hårbunnpleie

Vakkert rett hår eller glamorøse krøller – det er det vi alle drømmer om. Det er imidlertid ingen hemmelighet at varme stylingverktøy som flatjern og krøllejern skader håret og etterlater det tørt og kjedelig. Kjemikaliene i hårfarger kan også irritere og tørke ut hodebunnen. For å begrense skaden og slik at alle hodebunnpleie -tipsene som er nevnt så langt fungerer, bør du bare ha håret farget av en profesjonell frisør. Ved enhver behandling, se etter tegn på irritasjon som kløe og svie.

Spis et balansert og sunt kosthold

hvor ofte å vaske håret flassende hodebunn hjemmemedisiner hodebunnpleie tips

Du hadde sannsynligvis ikke forventet det, gjorde du? Faktisk kan feil mat eller mangel på vitaminer også påvirke håret og hodebunnen negativt. Et balansert kosthold rik på frukt og grønnsaker gir hodebunnen alle de essensielle næringsstoffene den trenger for produksjon av nye og friske hudceller. Så reduser salt- og alkoholforbruket og prøv å unngå søppelmat. For å holde hodebunnen hydrert naturlig, bør du også drikke nok vann.

De beste hjemmemedisinene for perfekt hodebunnpleie hjemme

Hårmaske for tørr hodebunn

Kløe og følelser av spenning på huden er de første alarmsignalene om at de naturlige funksjonene i hodebunnen er i ubalanse. Heldigvis er det mange påviste hjemmemedisiner som kan bidra til å lindre kløende og tørr hodebunn. Og det beste er at du mest sannsynlig allerede har de fleste av disse i skapet ditt.

 • Kokosolje har lenge blitt brukt i hudpleie for sine helsemessige fordeler, og tørr hodebunn er intet unntak. Takket være den høye konsentrasjonen av mettede fettsyrer har den antiinflammatoriske og antibakterielle effekter og kan lindre kløe. Bare massere en liten mengde kokosolje inn i hodebunnen og la den virke i 10-15 minutter. Skyll deretter grundig med en mild sjampo. Men hvis du ikke har kokosolje for hånden, kan du også ty til olivenolje.
 • honning er et veldig allsidig produkt, og på grunn av sin pleiende og desinfiserende effekt er det et av de mest effektive tipsene for hodebunnpleie. Bland honning og cottage cheese i forholdet 1: 1 og påfør blandingen i hodebunnen. La virke i 15 minutter og skyll grundig.
 • Trollhassel brukes ofte i produkter for tørr og sensitiv hud og har alltid vært ansett som en allsidig i urtemedisin. Så det er ikke rart at det også kan hjelpe mot hodebunnsproblemer. Bland det med litt vann og masser det grundig inn i hodebunnen. La den stå på i 5 minutter og skyll grundig.

Tips for hodebunn: Det er så enkelt å lage din egen hodebunn selv

Tips for hodebunnpleie Hjemmemedisiner for tørr hodebunn

Hjemmelagde hårmasker er en utmerket måte å naturlig ta vare på håret og hodebunnen og gi dem alle de viktige næringsstoffene. I det følgende vil vi vise deg hvordan du kan skrelle hodebunnen selv.

Brunt sukker og havremelskrubbe

 • 2 ss brunt sukker
 • 2 ss finmalt havregryn
 • et sprut med hårbalsam
 • Bland ingrediensene godt sammen. Vask håret som vanlig med sjampo og påfør deretter blandingen på hodebunnen med milde, sirkulære bevegelser. La det virke inn kort og skyll grundig.

Aspirin hodebunnskrubbe 

 • Salisylsyren som finnes i aspirin er en utmerket måte å fjerne døde hudceller på.
 • Smuldr bare 6 stykker aspirin og bruk omtrent 30 ml vann til å lage en pasta. Masser hodebunnen forsiktig i 2-3 minutter og skyll grundig.

Bananhårmaske Tørr hodebunn Hjemmemedisiner Tips for hodebunnspleie

Banan og Kokosolje Hårmaske – Bananer virker nærende og fuktighetsgivende og er en skikkelig supermat for håret ditt.

 • Avhengig av hårets lengde, mos 1 eller 2 modne bananer
 • 1 ss kokosolje
 • 1 ss honning
 • Bland ingrediensene godt sammen. Vask håret med sjampo og påfør deretter hårmasken. La virke i 20 minutter og skyll grundig.

Yoghurt og egg – Selv om dette høres mer ut som frokost, er det faktisk et flott middel for tørr hodebunn. Yoghurt virker beroligende, mens det høye protein- og fettinnholdet i eggene gir næring og fuktighet til hodebunnen.

 • Bare bland 4-5 ss naturlig yoghurt uten sukkererstatning med et egg og massér blandingen inn i hodebunnen. La virke i 10 minutter og skyll grundig med lunkent eller kaldt vann.

hvilke oljer for hårbunnpleie tips

Previous Post
Designerstolen Acapulco for interiøret – historie og ideer
Next Post
Øvelser for kvinner over 50 år: hvordan du holder deg frisk og frisk i alderdommen!