15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Den lille svarte kjolen: en må-ha for enhver anledning

den lille svarte klassikeren moderne tidløs

For noen kan den lille svarte kjolen bare være en enkel svart kjole. Men hvordan kunne et “enkelt” plagg påvirke motehistorien så mye? Med dette endret Coco Chanel moteverdenen og markerte et nytt kapittel i motehistorien. Siden den gang har den lille svarte kjolen med en enkel silhuett blitt ansett som et mirakelvåpen som hver kvinne burde ha i skapet.

Den lille svarte kjolen har en lang historie

den lille svarte coco chanel -historien

Da historien om den lille svarte kjolen begynte på 1800 -tallet, var den svarte fargen forbeholdt enker som sørget. Det var da designeren Coco Chanel selv dukket opp for første gang i en kjole hun hadde designet med et enkelt snitt som egentlig ikke burde skape for mye oppstyr. Kombinasjonen av svart farge og en relativt snarvei var skandaløs i etterkrigstiden. Med dette ønsket Chanel å uttrykke sin holdning om at de sørgende kvinnene under første verdenskrig skulle vise sin sorg, men samtidig vise sitt ønske om fremtiden. Forfatteren av en bok om moteklassikere beskriver hendelsen som “den ultimate harmonien mellom lyst og bekvemmelighet, klasse og stringens, purisme og fantasi”.

Når oppfant Coco Chanel den lille svarte kjolen??

den lille svarte klassiske snittet rettere

Den lille svarte kjolen ble populær i 1926 etter at den dukket opp i amerikanske Vogue. Coco Chanel kalte det en slags “uniform for alle kvinner med smak” og “en modell som alle vil bruke”. Det var en smal kjole, nært knyttet til skiftkjolen, laget av kinesisk silke, med stramme lange ermer og dekning av knærne. Toppen var løs foran og stram i ryggen. I 1927 designet designeren et annet svart klesplagg av ulltrikot med et plissert skjørt. Det skulle uttrykke sorgen og samtidig håpet om en bedre fremtid for enkene som følge av andre verdenskrig. Den første modellen av Coco Chanel var et symbol på den moderne kvinnen og inspirerte moteverdenen. Siden den gang har den lille sorte kjolen blitt tolket om og om igjen og er fortsatt aktuell i dag.

den lille svarte elegante tidløse spesielle anledningen

Den lille svarte kjolen ble ekstremt populær i 1961 da Audrey Hepburn hadde på seg en ermeløs modell i filmen Breakfast at Tiffany’s. På mote er “små svarte” hovedsakelig smale cocktailkjoler som når til kneet, men kan være litt lengre eller kortere. Stoffer som sateng, viskose og chiffon brukes ofte. Det er faktisk ingen klar definisjon for den lille svarte kjolen, og den kan være stroppeløs så vel som med lange, korte ermer eller ermeløs. Det er allsidig og derfor et populært klesplagg for hver kvinne.

Den lille svarte kjolen til enhver anledning

den lille svarte ganske enkelt elegante kontoret anledning

Som svar på det oftest stilte spørsmålet til alle kvinner: “Hva skal jeg ha på meg nå?”, Ser den best mulige løsningen ut til å være en svart midi-lengdekjole. I en enkel, elegant svart kjole er du kledd stilig til alle anledninger – fra cocktailpartier til forretningsmøter. Det regnes som en sølvkule, og derfor bør hver kvinne ha minst en god modell i garderoben. Selv om designere alltid streber etter nye ideer, har de ikke gått glipp av den tidløse kjolen og gjenoppdager den alltid. Selv om det ikke er noen klar definisjon av modellen, er det grunnleggende at den er tett inntil kroppen, men ikke er kuttet tett som blyantskjolen og er best kne-lengde. Slik kan du beskrive en behagelig og praktisk kjole som du kan endre etter din personlige smak.

Den lille svarte kjolen for hver figur

den lille svarte hver figur

Avhengig av smak kan den enkle svarte kjolen transformeres ytterligere av brukeren. Stoff, utringning, ermelengde, sko og tilbehør kan fremkalle et enkelt blikk til et festantrekk. Så du kan kalle den lille sorte kjolen for en unik og allsidig. Den største fordelen er imidlertid den nøytrale sorte sorgfargen. Svart smigrer figuren, og hvis passformen på kjolen er riktig, er det knapt noe annet plagg som bedre fremhever kvinnefiguren.

 Uformelt og elegant på samme tid

den lille svarte elegante hverdagsfunksjonelle

Hvor allsidig den lille sorte kjolen er, kan knapt forstås. Artister, regissører, skuespillere og sangere som Edit Piaf er avhengige av svarte antrekk på scenen, slik at de ikke distraherer publikum fra forestillingen. Andre handler etter mottoet: “Hvis litt svart passer, er det ingenting annet du kan ha på deg.” W.W. Simpson. Fremfor alt er en svart enkel kjole en tidløs klassiker som passer for enhver anledning. Hvordan du styler det er avgjørende.

den lille sorte kjolen for anledningen

En svart kne-lengde-kjole kan være det beste valget for enhver anledning og til og med daglig bruk. Det enkle snittet, middels lengde og den iøynefallende fargen er den perfekte kombinasjonen for hver figurtype. I tillegg kan den enkle modellen endres individuelt av brukeren med gjennomtenkt tilbehør, smykker og matchende sko.

den lille sorte kjolen, flate sko

Avhengig av snittet er en svart kjole det beste valget for enhver anledning. Detaljene som sko, smykker og vesker er det som gjør utseendet egnet til daglig bruk eller tvert imot gjør det til et stilig kveldsantrekk. Ved spesielle anledninger er det best å ha høye hæler med en svart kjole. Når det gjelder en fest, for eksempel en nyttårsfest, kan skoene og tilbehøret være litt mer uvanlig og glamorøst. Detaljer angitt med paljetter eller rhinestones er spesielt effektive.

Den lille svarte kjolen i hverdagen

den lille svarte korte a-line overknee-støvelen

For hverdagen foretrekkes komfortable modeller, for eksempel laget av jersey eller finstrikket, som ikke vektlegger kroppen særlig, men forsiktig omslutter den. Disse kan kombineres veldig godt med støvler, flate sko og til og med joggesko. For svingete kvinner som leter etter en kjole i stor størrelse, er en wrap -kjole spesielt egnet. Draperte modeller med dyp V-hals er også en god måte å understreke spaltningen og samtidig skjule magen.

Kveldsklær til nyttårsaften og spesielle anledninger

den lille svarte ryggløse aksentbuen

Ved spesielle anledninger, fester eller nyttårsaften kan du være litt modigere og stole på en leken modell. En kjole uten skulder eller rygg med et enkelt snitt eller en blonderkjole i midi-lengde er mulige alternativer, avhengig av anledningen. Når det gjelder et arrangement med kolleger eller i arbeidsmiljøet, avrundes det perfekte utseendet med en pent kuttet svart blazer.

Den elegante lille sorte kjolen i 20- eller 50 -tallsstilen

den lille svarte nyttårsaften 20 -tallet paljetter

Svarte midikjoler som er intrikat trimmet med paljetter, perler eller blonder ser ekstremt attraktive ut ved spesielle uformelle anledninger som fester eller nyttårsaften. Akenter laget av tyll er også vakre detaljer som gir variasjon og et leken preg på utseendet.

Style og kombinere den lille sorte kjolen riktig

style den lille svarte kombinasjonen ordentlig

En enkel svart kjole kan stilfullt kombineres med iøynefallende tilbehør og sko ved spesielle anledninger. Fargerike eller glitrende høye hæler og matchende smykker eller en liten veske, for eksempel clutch, gjør det enkle antrekket egnet for en fest.

den lille sorte skoene bag stil anledning

I hverdagen kombinerer du en kort, svart kjole med flate skinnsko eller, hvis du vil, med joggesko. En kort jakke avrunder det uformelle utseendet.

den lille svarte kombinasjonsstilen

Når du velger en veske som matcher den lille svarte kjolen, bør du ta hensyn til størrelsen. I utgangspunktet er små vesker bedre egnet til korte kjoler eller skjørt enn de for tiden veldig populære shoppeposene.

den lille sorte skoene sneaker

kombinere vesken til den lille sorte fest nyttårsaften sko

Previous Post
Enebolig med glassfasade – arkitektur inspirert av 60 -tallet
Next Post
En luksuriøs sykkel laget av 24K gull – The Beverly Hills Edition