15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Rydd opp i skapet – tips og sjekkliste for vårrens

Rydder opp i garderoben. Vårrengjøring-klær-sortering-mucking ut

Våren er her, og det er på høy tid for en grundig rengjøring av hele leiligheten. Som om frisk luft og det varme været stimulerte oss til å komme til nye energier og starte en ny begynnelse. Den årlige vårrengjøringen betyr ikke bare å feie, rengjøre og vaske alt grundig, men også å bli kvitt forurensede steder – sortere ting, rydde ut kjellere og rydde opp i garderober. Å rydde opp er som et ritual og rett og slett bra for sjelen. Etter den lange vinteren er det utrolig morsomt å få plass til de nye vårartiklene, eller?

Uansett om garderoben din er stor eller liten, vil hvert lagringsområde på et tidspunkt nå sine grenser. Ifølge en undersøkelse i fjor Kvinner eier i gjennomsnitt 118 klær eksklusive strømper og undertøy. Likevel skjer det velkjente fenomenet igjen og igjen hver sesong: garderoben full, men ingenting å ha på. Trinn ett til den perfekte garderoben er å slite! Dra nytte av vårrengjøringen for å trylle frem en ryddig garderobe med klær som er perfekte for sesongen. I dag deler vi noen få anti-kaos-tips som kan hjelpe deg med å rydde opp i skapet ditt. Spring inn, rot ut!

Rydd opp i skapet – trinn 1. Mucking ut og sortering

Rydder opp i skapet, sorterer-gamle-ting-stablingssystem

Først må du tømme garderoben helt og sortere ut alle vintersesongens klær, pakke dem og oppbevare dem i kjelleren for neste vinter. Se også nærmere på den eksisterende vårgarderoben og ordne alt. Det du ikke bruker, passer ikke eller er utslitt, kommer bort. Glem unnskyldninger som “Jeg kunne gjøre det om 5 år, når jeg har gått ned i vekt eller satt på igjen for å trene”. Bare behold brikkene du virkelig liker å ha på deg. Still deg selv klare spørsmål, gi deg ærlige svar og ikke tenk på hvor mye plagget en gang kostet. Det er over, og du må ganske enkelt skille deg med slike eikeskap. Selv favorittdelene som er slitt eller bulet, for eksempel, må gå på et tidspunkt.

Rydde opp i garderoben-rydde-sortere-kaste bort-donere-selge klær

Når du går gjennom klærne, deler du alle klærne i tre hauger:

  • Behold – Det du fortsatt liker, bruk det regelmessig og ha det bra i det
  • Kast / gi bort – alt som ikke har blitt slitt i det siste ett eller to årene, alt som ikke lenger passer eller som har vært ute av moten på lenge

Unntak: det som bare brukes på bestemte anledninger, for eksempel kvelds- eller cocktailkjoler og jeans som bare er en størrelse over gjeldende størrelse.

  • Kanskje / jeg vet ikke – Du kan gå gjennom denne haugen en gang til helt på slutten. Vær realistisk med avgjørelsen. Hvis du fortsatt er usikker etterpå, kan du pakke disse delene i en eske og sette dem i kjelleren for sikkerhets skyld.

Beslutningshjelpemidler: trenger jeg virkelig dette skjørtet? Kan jeg få byttet disse buksene relativt enkelt og billig? Kan jeg bytte klærne i tide??

Og hva skal jeg gjøre med haugen med “sti”? Å gi venner, donere til veldedige organisasjoner, legge til klessamlinger, selge på brukte plattformer på nettet eller tradisjonelle loppemarkeder. Eller hvorfor ikke organisere et byttefest?

Å rydde opp i skapet – trinn 2. Organiser og legg ting til rette

Ryddig garderobeskuffer-organiser-rom-bluser-undertøy

Før du legger igjen klærne igjen, bør du tørke alle overflater i skapet godt. Sorter alle elementene etter klesart (skjørt, kjoler, topper, bukser) eller stiler (forretning, hverdag, gå ut kjoler). Sortering etter farge, for eksempel fra lys til mørkt, ser bra ut, men er litt upraktisk. Det viktigste er å ha alt for hånden og finne det raskt.

Det er også lurt å henge klær på kleshengere i stedet for å brette dem og stable dem i et rom. Strykte ting er mye tydeligere og jo tydeligere garderoben din er, jo raskere kan du sette sammen det perfekte antrekket ditt om morgenen.

Garderobe-rydding-opp-organisering-hjelpemidler-skuff-kleshengere

Få også noen organisatoriske hjelpemidler som gjennomsiktige oppbevaringsbokser, skuffeskillere for store skuffer og roterende moduler for blinde flekker. Planlegg et optimalt organisasjonssystem i garderoben. En praktisk idé ville være å merke kleshengere med fargede bånd eller rom med etiketter.

3. Handle skikkelig og start våren med mote

garderobe-rydding-opp-vår-rengjøring-nye-design-blonder-bluse-krem

Hvis du har mer plass i skapet ditt etter mucking og mer penger i lommen takket være salg av overflødige klær, kan du selvfølgelig unne deg en shoppingtur. Ved å handle i et utsalgssted kan du spare opptil 60 prosent på varer fra forrige års samlinger og overproduksjon. på Factory-Outlets.org For eksempel finner du en liste med mer enn 500 utsalgssteder i Tyskland, Østerrike og Sveits der mote av høy kvalitet tilbys til reduserte priser. Filteret Områdesøk hjelper deg med å finne gode kjøp i nærheten av deg.

garderobe-rydding-opp-vår-garderobe-rose-kongeblå-trendy farger

Sist, men ikke minst, noen tips for kuppjakt og den perfekte vårgarderoben:

  • Erstatt de mørke med friske vårfarger som gul, lyseblå, rosa og mintgrønn, noe som får hvert antrekk til å se lettere og mer leken ut.
  • Kjøp allsidige stykker som kan kombineres på en rekke måter i overgangsperioden i henhold til trenden med lagdelt utseende. Dette inkluderer perfekt passende topper i hvitt eller beige, oversize blazere, lange cardigans, etc..
  • Blondebluser i forskjellige farger og varianter er klassiske og elegante og kan kombineres perfekt med bukser eller jeans.
  • Tunikaer og bluser i blomstermønstre og i flytende tekstiler smigrer figuren og ser spesielt jentete og uformelle ut.
  • Invester i tidløse klassikere som trenchcoats, bukser og den lille svarte kjolen som vil være med deg år etter år.

garderobe-ryddig-vår-garderobe-organisere-lyse farger

Previous Post
35 Halloween-sminketips for hele familien
Next Post
22 ideer til dekorative grønnsakshager – nytelse for øynene og ganen