15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Som er det rette gjerdet for hagen – her er fem eksempler!

Gjerde for hagen klassisk-tre-lameller-hvite-blomster-gule

Gjerdet har vært en vesentlig del av huset og hagen i mange århundrer. Uansett hvilket materiale den er laget av, den rette Gjerde til hagen er en uerstattelig del av boliginnredning og sikkerhet. Følgende fem typer gjerder kan hjelpe deg med å ta den riktige avgjørelsen.

Gjerde for hagen: hvorfor trenger hver hage et gjerde?

gjerde-for-hagen-personvern-skjerm-idé-paneler-tre-seng

Hvis du er så heldig å ha et hus med en nydelig hage, ikke undervurder gjerdet, da det har mange fordeler. Folk bruker det som en slags barriere for å beskytte hjemmet sitt mot uønskede blikk fra naboer eller forbipasserende. Gjerdet er også litt av en barriere for innbruddstyver. Tross alt kan det være en lojal hund bak det som slår alarm hvis noen kommer ulovlig inn i eiendommen. Hagegjerdet beskytter også planter og blomster mot vind, og du kan bruke det til å isolere støyen fra gaten. Og sist men ikke minst er gjerdet en del av dekorasjonen. Det gir hver hage et individuelt utseende og gjør den vakrere.

Hvilken type gjerde bør du velge??

gjerde-for-hagen-søyler-stein-jern-elegant-lett-planter

Den rette Gjerde for hagen bør velges avhengig av hva du hovedsakelig trenger den til, dvs. om den brukes til dekorasjon eller beskyttelse og bør derfor være mer stabil. På denne måten bestemmer du om det må være ganske lavt eller heller høyere, tett eller perforert og hvilket materiale det skal være laget av. Her er fem typer gjerder som skal tjene som ideer for deg.

Rett gjerde for hagen: hekken

Gjerde for hagen hekk-idé-eviggrønn-høy-personvern beskyttelse

Mange foretrekker en hekk av den enkle grunnen at den ser pen og naturlig ut. Det styrker forbindelsen til naturen og gir samtidig beskyttelse mot støy og vind. Bestem selv om det skal være en blomstrende eller eviggrønn hekk. Noen foretrekker bøk, buksbom eller daddel, mens andre foretrekker lavendel, magnolia eller andre blomstrende planter.

Det er viktig at du planter minst 4-5 planter på en meter. Du kan vekselvis plante hekker som blomstrer på forskjellige tider av året, slik at du alltid kan nyte de lyse fargene. Hekker er også godt egnet til å danne forskjellige figurer, fransk hagetype, ut av dem.

Det klassiske gjerdet i tre

Gjerde for hagen brun-tre lameller-bakdeksel-pen beplantning

Tegjerdet er utbredt og skaper nostalgiske følelser. Det minner også om noen klassiske romaner, for eksempel “The Adventures of Tom Sawyer”. Gjerdelamellene kan plasseres vertikalt, horisontalt eller på tvers. Vanligvis er dette gjerdet ikke veldig høyt og er mer brukt til å dekorere hagen.

Den brukes også ofte i hagen, for eksempel for å skille forskjellige blomster- og grønnsaksbed. For å gjøre det mer interessant og iøynefallende, kan du male gjerdet i lyse farger. Lamellene bør pekes oppover eller avrundes slik at regnvannet kan renne av.

Rett gjerde for hagen: et trådgjerde

Wire gjerde med karm-dør kant av planter-hage område

Gjerdet er et av de mest brukte gjerdene fordi det ikke bruker mye materiale for å bygge, og det tar lite tid og krefter å bygge. Ulempen er at den egentlig ikke varer lenge. Den ruster raskt, bøyer seg eller faller til og med. Det brukes ofte som grensen mellom to eiendommer. Siden det ikke ser spesielt pent ut, kan det skjules ved å klatre på planter som eføy.

Bygg en betongvegg

Betongvegg i hagen bygge personvern skjermelement tre lameller

Hovedformålet med betongveggen er å gi beskyttelse mot angrep utenfra. Det tar mer tid, ressurser og materialer å bygge, men det anses å være mer holdbart. I de fleste tilfeller er en betongvegg minst 1,5 meter høy. Den kan også gjemmes bak klatreplanter slik at den ikke ser så kjedelig ut.

En vegg laget av stein eller murstein – det rette gjerdet for hagen for mer beskyttelse

Murvegg i hagen-bygg din egen vindskjerm for personvern

Arten har nylig blitt spesielt utbredt og populær. Det er også en grunn til at det er så moderne. Dekorsteinene ser flotte ut, og en steinvegg gir en følelse av sikkerhet og stabilitet. Slike vegger beskytter hagen din mot vind og støy. Ulempen er at det tar mer tid å vedlikeholde.

Veggbyggende betong personvernskjerm med visningsåpninger

vintage tregjerde - for hageklatring

Bygg en steinmur selv personvernskjerm vindbeskyttelse for hageideene

metall gjerde hage gjerde-tradisjonelle klatreplanter avl

hage gjerde bygge tre-vintage utseende-plen område

hage gjerde hekk ideer personvern beskyttelse vindbeskyttelse

Previous Post
Avantgardehus med havutsikt gir perfekt bokomfort
Next Post
Den nye luksus Ferrari -klokken fra Hublot i begrenset opplag