15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hvordan du får mest mulig ut av den lille hagen din

Liten-hage-lage-stein-fontene-hage-statue-trebenk

Hvis ditt eneste alternativ er å kjøpe et lite stykke land, kan du også ha tvil om du er i liten hage, som blir igjen etter at huset er bygget vil også ha nok plass. Kanskje du allerede har bygget et hus og funnet ut at det ikke er så mye plass igjen til hagen som forventet. Ikke fortvil, for i dag har vi noen praktiske tips for den lille hagen som vil hjelpe deg med å dra full nytte av den begrensede plassen.

De tilsynelatende ubrukelige områdene i den lille hagen

liten-hage-lage-frukt-tre-hage-sti-plen

Benytt deg av tilsynelatende ubrukelige områder i liten hage og leke med materialene. Mangelen på hageplass krever ofte at eierne tar enklere og mer funksjonelle beslutninger om hvordan de skal forme blomsterbedene. Du kan få inspirasjon til dette fra kjente designere som presenterer arbeidet sitt hvert år på den årlige hageutstillingen i Chelsea.

Dekorative ting i den lille hagen

liten-hage-lage-kunstgress-tre-pryd-gress

Når du planlegger hagen din, ikke glem de små, strammere områdene mellom huset ditt og for eksempel naboens garasje. Disse tilsynelatende ubrukelige områdene kan brukes til å plante et blomsterbed eller busker. Men du kan også designe et område for å slappe av der og dekorere det med vakre blomster. Når du designer dette området i liten hage Eksisterende betong- eller murvegger eller dekorative gjerder kan brukes til å gjerde av områder som ikke er så vakre. Hvis de får en lys gips eller er malt med en spesiell farge, blir de en flott bakgrunn for plantene og de små figurene. Du bestemmer også fargenyansene til blomstene, hagestiene og solide områder, samt den generelle stemningen som sengene skaper.

Å lage en hage – prinsipper og designideer i landlig stil

Design din egen hage – grunnelementene og noen ideer

Design den perfekte hagen – 20 gode ideer til utendørsområder

Design av den lille hagen

Liten-hage-lage-terrasse-planter-moderne

For utformingen av en slik hage brukte designerne rosa som grunnfarge, som suppleres med lysebrun grus og lyse fliser til dammen. De fargerike blomsterbedene passer også perfekt til kombinasjonen av fargerike, asfalterte områder med en liten, rektangulær dam, som landskapsstilen oppnådd av plantene, de rette linjene i liten hage uklarhet. De sterke grønne fargene på plantene understreker igjen de sterke rosene i oliven og syrin, så vel som blomstene til valmuer, pongroser, ildsalvie og georginer. De mørke grenene på den enkle kvede skiller seg ut fra den elegante designen på hagen og setter den nødvendige aksenten. En rekke snøballer gjentar rytmen til de tynne åpningene mellom gjerdelektene.

Moderne aksenter i den lille hagen

Lag en liten hage-pryd-gress-eviggrønne-eksotiske planter

Vekslingen mellom glatt stein og naturlig tre er også interessant. Dette får hele området i den lille hagen til å virke større. Den lille fossen som ser ut til å stige opp fra veggen, spiller også en viktig rolle her, det samme gjør kombinasjonen av forskjellige teksturer. De monotont glatte overflatene på veggene skaper en avslappet atmosfære gjennom tregjerdet og natursteinen gir den lille hagen et naturlig uttrykk. De svarte stolene, som er grove på utsiden, viser seg å være glatte på innsiden. Natur-vakkert og moderne.

Design den lille hagen ved hjelp av blomsterpotter

Små blomsterpotter i hagen som er kreativt designet

Et annet komplisert område er det som deles av forhagen og garasjen. Stedet foran garasjen skal vanligvis ha plass til to biler og er derfor vanskelig å bruke til et blomsterbed. Spesielt med mindre tomter er det lite plass til forhagen på grunn av den plassbesparende måten bygningene ble fordelt på. Og likevel trenger du ikke gjøre uten å gi den en individuell stil. For å gjøre dette, bare bruk blomsterpotter med vakre blomster. De som er laget av skinnende terrakotta, for eksempel der du planter krysantemum, pelargonier, hortensiaer eller eukalyptus, gir liv til hver lille hage. Noen innendørs planter, som fuchsiene, er også gode for dette. Om vinteren bør du imidlertid ta med alle disse plantene innendørs.

Valg av blomster

Små hage gloxinia blomster

Du kan også lage en liten steinhage i en større gryte eller bolle. For dette kan du velge planter som er typiske og egnet for en steinhage. For eksempel er prydløken, husleken og gloxinia egnet. Dekorer ganske enkelt området mellom de enkelte plantene med fargede steiner.

Friske krydder og salater

Liten hage ferske krydder

Hvilken husmor ville ikke like å kunne servere ferske grønnsaker og retter med ferske krydder fra sin egen hage? Du kan også ha en stilig, dekorativ grønnsakshage i liten hage lage ved å koble den til avslapningsområdet, for eksempel.

Grønnsaksplaster i den lille hagen

Lag en liten hage grønnsak lapp

I denne sengen i liten hage du kan plante både grønnsaker og krydder. Basilikum, persille, lavendel, koriander, oregano og dill kan kombineres med hverandre. Med de større representantene for grønnsakshagen er sorrel, samt grønne og rødbladede salatsorter egnet for å bo sammen. Siden sortimentet er veldig stort, kan du eksperimentere som du vil i den lille hagen din. Du kan sette solsenger over grønnsaksplasteret hvor du kan slappe av og sole deg. På denne måten blir området, som bare er noen få kvadratmeter stort, brukt to ganger av de to etasjene. Den således oppnådde kombinasjonen ender med et dekorativt formet buksbom som gir en passasje til solsengene. Ligusteren og den sure tornen er også egnet.

Modellhage

Liten hage modell hagebro

I modellhagen viser det seg imidlertid at den er i liten hage et annet nivå der. Dette representerer en kanal som går gjennom en gjennomtenkt sprekk mellom flisene. Den starter ved fontenen med en foss. Vannet faller forsiktig ned i sanden og renner deretter videre mellom solsengene og hekken.

Trapper i den lille hagen

Liten-hage-design-trapp-to-nivå

I tillegg gir støttemuren som støtter den høyere terrassen komfort. Terrassen kan nås via noen få skritt til høyre for henne. Slike funksjonelle konstruksjoner, det vil si trapper og trinn, brukes vanligvis ikke som en del av hagen. De kan også utformes effektivt. Dekorer veggen og de få trinnene med et par lyse keramiske potter der du planter kinesisk siv og svingel. Den koselige atmosfæren i denne lille hagen er fremdeles takket være de varme brune flisene som pryder bakgården og trappene. Det velduftende, grønne gresset og buksbomgjerdet virker spesielt beroligende.

Rette linjer

Liten hage gestaten paviljong svart ask

En annen mulighet til å designe den lille hagen ble presentert i et prosjekt i Storbritannia. Der er den grunnleggende ideen å bruke kontraster. Disse gir den lille hagen et ekstremt uttrykksfullt utseende. Den fargerike varianten med rette linjer ga designeren muligheten til overdådig å designe plassen som ble brukt. Veggene var dekorert med trepaneler i svart og grått. Bildene hennes viser til gulvet, som igjen består av svarte plater av asketre og stein.

Et område med avslapning

Liten hage avslapningsflytstein

I enden av hagen, på et høyere nivå, er avslapningsområdet. Dette kan nås via trapper på begge sider. De strengt formelle blomsterbedene matcher også denne arkitekturen. Disse løper direkte langs veggen, i midten er de igjen i nærheten av avslapningsområdet. De hvite blomstene på solhattene, fingerbølene, iris, samt iris i mørk lilla fortsetter det svart -hvite temaet. De sterke grønne fargene på bladene gir derimot litt variasjon i den lille hagen midt i det enkle fargevalget. En slik tilnærming fra designerne, det vil si å velge som hovedelement et tema som gjentas i forskjellige elementer, samt bruk av uvanlige, bemerkelsesverdige elementer, fører til det faktum at utformingen av området for avslapning blir unik.

Moderne terrasse

Liten hageterrasse fontenen skjerm

En effektiv dekorasjon i den lille hagen eller på terrassen er den ekstraordinære fontenen, rektangulær, moderne og stilig som de litt uskarpe bildene av veggene kan sees gjennom. Vannet renner ned og samler seg i et rektangulært langt basseng som er montert horisontalt. Dette etterligner den glatte overflaten av vann, der himmelen og de grønne plantene, som i en naturlig innsjø, reflekteres. Ved nærmere ettersyn kan du se dekorative planter som flyter i den fra den lille hagen. Displayet viser det lagrede bildet av himmelen. Vannet som ser ut til å strømme inn renner faktisk inn i en spesiell kanal og ledes tilbake til begynnelsen av brønnen. Den teknologiske vannmassen tempereres av noen planter som strekker seg over sin rektangulære form. Denne unike kombinasjonen av moderne teknologi og natur er mulig takket være fantasien og talentet til designerne.

Luftveier i den lille hagen

Liten hage luftveier nivå

Mange som har en liten hage kjenner problemet med at de ønsker å lage et område for å slappe av i nærheten av huset, en vannmasse i den lille hagen eller et blomsterbed, men blir forhindret i å gjøre det av den lille gjenværende plassen på kanskje 3 til 5 kvadratmeter vil. Men selv der kan du lage en utmerket to-etasjers hage. Dette består av fire områder som ser ut til å flyte inn i hverandre: en plen, en vannmasse, en liten terrasse å slappe av i og en metallrampe som skal ha rollen som en sti. Denne går over den steinete delen av hagen til den halvcirkelformede engen, som ligger på lavere nivå. I den andre enden av rampen er det en rund terrasse hvorfra du har flott utsikt over hele den lille hagen. Denne fordelingen av de forskjellige områdene på forskjellige nivåer gjør det mulig at du kan implementere alle ideene dine på et lite område.

Design et blomsterbed

Liten hage blomsterbed Echinacea

Foran deg er utsikten over en uvanlig formet seng som du kan designe nær forhagen. Strukturen i den lille hagen er skapt av de 16 stolpene laget av blått glass, hver omtrent 1 meter høye og like langt fra hverandre. Det ble lagt stier mellom dem, som ble dannet ved hjelp av garn. Denne velordnede arkitekturen i hagen kompletteres med geometriske linjer der blomstene er plantet. Glassstolpene synker ned i pent gress. Hjerteliljens sterke, mørkegrønne smelter inn i de smaragdfargede bladene på hornbjelken og hortensiaene på hagens grenser. Kombinasjonen av det halvgjennomsiktige, blå glasset med de høye, delikate lilla irisene og de sterke hvite blomstene i dragrot gir en interessant optisk effekt. Refleksjonene i sidene av glassstolpene skaper et tredimensjonalt blomsterbed i den lille hagen.

Drivhuset 

Liten hagedekorasjon

Muligheten for å lage en liten hage på flere nivåer gjør et uendelig antall variasjoner mulig. I en av eksempler på hager vokser hagen bokstavelig talt høyere. Der er det lagt til et drivhus som ligner en gigantisk lykt på broen som strekker seg over dammen. I den kan du heve varmeelskende, eksotiske planter som gråtfiken, sitrontreet og daddelpalmen. Drivhuset ser ut til å være laget av tre, men i virkeligheten var det laget av bearbeidet plast. Utad kan det imidlertid knapt skilles fra ekte tre. Det flotte med dette materialet er at det ikke kan ødelegges av vann og solstråling.

Et kapell

Lite hagekapell utendørs

En annen designer implementerte ideen om multifunksjonelle nivåer på en annen måte. Han har klart å imøtekomme det tilsynelatende umulige i et lite område. Han kombinerte en dam med vannliljer, en ekstraordinær foss, den lille hagen og en terrasse for å slappe av med en interessant form på ett sted. Alt dette ble forbundet med en spiralbane over et område på bare noen få kvadratmeter. Dette fører til midten av terrassen, som delvis støttes av metallposter i vannet. Dette gir en spesiell teft til det generelle designet og minner om en bro. Dette området er omgitt av et høyt rekkverk for større sikkerhet.

Blomster i den lille hagen

Liten hage blomst plante dekorasjon

Ulike typer blomster og planter har blitt plantet rundt terrassen. De rosa, hvite og lilla blomstrende blomstene samt de skive-tynne gressene og irisene skaper en beroligende og luftig atmosfære. Blomsterkassene, som er spredt ut på terrassen, gir muligheten til å designe dem individuelt der det ikke er naturlig jord for planting.

Techno hage

Design i liten hage i techno -stil

Du kan også bruke denne varianten til å dekorere taket på en garasje som ligger under jorden og gjøre den til en liten hage eller bare velge et utsatt område. Bare bruk en struktur som du enkelt kan demontere eller brette opp og lagre eller flytte rundt. I et annet eksempel på hage ble flerårige planter festet til veggen, som er laget av keramiske rør og lange snitt som vann renner gjennom. Bladene som vokser nedover minner om en foss. Stein og gips urter er best for en slik effekt. Potter med planter ble plassert i betonglommene på siden. En horisontal blokk av umalte, korrugerte metallrør, som ligner bambusstilkene, etterligner en vannmasse.

Kubeformer 

Liten hage terningstak

I den varme årstiden tilbringes det meste av dagen utendørs. Nettopp derfor bør det være et område i den lille hagen som brukes til avslapning og hvor familien kan samles og ønske gjester velkommen. For et slikt prosjekt valgte designerne formen på torget og terningen som grunnideen. Dette temaet gjentar seg på terrassen, blomsterbedene, formen på tretoppene og til og med i møblene, som er lyse trestoler. De to “inngangene” på hver side av den hevede terrassen gjør stien for turer gjennom den lille hagen mer variert.

Liten hage terning frontdesign

Selve området representerer en flat plattform dekket med blågrå fliser og innrammet med langstrakte blomsterbed, og representerer sammen med mangel på vegger et åpent rom. Det er plantet en vanlig hornbjelke i midten av hvert blomsterbed, hvis kroner er i form av en terning. Den grønne atmosfæren oppnådd på denne måten ved hjelp av parasoller beskytter terrassen mot direkte sollys og støtter effekten av et rom i en liten hage uten bruk av tette materialer. I tillegg får blomsterbedene av skogliljer tilstrekkelig lys på denne måten.

Små hagedamblomster

Liten hagefonstein

Liten hage fontene vann renner steiner

Liten hagedesign foran inngangsdøren

Bruk småhager-ubrukelige områder

Liten hage dekorere design hage bord

Liten hagedesign betongdam

Liten hage foss avslapning hagestoler

Previous Post
Nellik av blomster – hvilke følelser de forskjellige fargene uttrykker
Next Post
Tredemølleopplæring – 12 nyttige tips for effektive kondisjonstreninger