15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lag fôringsplass for sommerfugler selv for hagen

fôringssted for sommerfugler blomster-nektar-eng-hage

Tenk deg en hage full av sommerfugler! Er ikke det en god idé? Men hvis du ikke vil plante bestemte blomster til dette formålet som også krever mer eller mindre omsorg, har vi funnet det perfekte alternativet. Hvorfor bare mate fuglene med et fuglehus om vinteren når du kan gjøre det samme for sommerfuglene om sommeren? Med en Fôringssted for sommerfugler du kan se disse fortryllende skapningene og nyte deres nåde.

Bygg din egen fôringsstasjon for sommerfugler

fôringssted-sommerfugler-barn-tinker-hyssing-blomster-hengende-hage

Fôringsstasjonen for sommerfugler sikrer også at et større antall sommerfuglearter besøker hagen din. Du vil garantert bli overrasket over hvor mange forskjellige arter det er i regionen du ikke visste om. Hvis du nå har lyst til å utstyre hagen din med en slik matestasjon, kan du enten kjøpe en ferdig eller lage en selv. I denne artikkelen har vi en enkel guide som hjelper deg med å lage den perfekte DIY -matingsstasjonen fra bare noen få ting, hvorav de fleste til og med har rundt huset.

Fôringssted for sommerfugler fra en murkrukke

fôringssted-sommerfugler-materialer-saks-hyssing-krukke-tinkering

For fôringsstasjonen for sommerfugler trenger du:

– liten murkrukke med lokk

– Saks

– svamp eller bomull

– Line

– Sukker

– Vann

– muligens filt eller balsatre i dråpeform

Forbered macrame

Matestasjon-sommerfugler-mason jar-idé-garn-instruksjoner

Du trenger et stykke snor. Lengden skal være minst tre ganger lengden på murkrukken. Med denne strengen lager du makrame, ved hjelp av hvilken du senere kan henge opp murkrukken som et matsted for sommerfugler.

Knyt knuter

fôring-sted-sommerfugler-streng-binde-diy-prosjekt

Makraméens vakre mønster er i utgangspunktet skapt takket være knutene som er bundet. På grunn av dette er dette også det neste trinnet for sommerfuglfôringsstasjonen. Start med en knute rundt halsen på murkrukken. Dette skal bindes på en slik måte at endene på ledningen forblir like lange.

 Fôringssted for å legge på

fôringssted-sommerfugler-lett-hage-tilbehør-hengende

Gjenta det hele tre ganger til, hvorved knutene skal være omtrent like langt fra hverandre. Over kan du se hvordan strengen til fôringsstasjonen for sommerfugler til slutt skal bindes.

Håndverkside for hagen

Fôringssted-sommerfugler-knop-gjør-det-selv-makrame-enkle-instruksjoner

Snu murkrukken opp ned. Dette er også posisjonen der den senere vil bli hengt i form av et fôringssted for sommerfugler. Når lengden er 2,5 cm, knyter du en ny knute. Gjenta dette tre ganger til, slik at det opprettes en andre knuterekke.

Avslutt med knuten

Fôringssted-sommerfugler-makrame-design-glass-tilbehør-idé

Det eneste som mangler er den siste raden med knuter. Dette skal være i nivå med bunnen av murkrukken. Ikke kutt av restene av ledningen, men bruk den til å henge matestasjonen for sommerfugler hvor som helst i hagen eller på terrassen, bakonen eller verandaen.

Fullfør fôringsstasjonen

Fôringssted-sommerfugler-lokk-hull-vatte-nektar-sukker-vann

Ta nå lokket. Stikk eller bor et hull i midten og stikk deretter et stykke bomullsull gjennom det. Før du skrur lokket på glasset, må du forberede maten til sommerfuglfôringsstasjonen. For å gjøre dette, bland vann og sukker for å lage et søtt sukkervann. Dette fyller lokket, som du deretter skruer på glasset. Bomullet er nå gjennomvåt av vannet og vil snart tiltrekke seg de første sommerfuglene.

Tallerken som fôringssted

Fôringssted-sommerfugler-leire-bolle-lag-blomster-selv

Du er også velkommen til å bruke en tallerken for å lage et fôringssted for sommerfugler. Ikke bare kan du sette forskjellige søte frukter der inne, men du kan også designe området med andre ting. Blomster, enten de er ekte eller kunstige, er en god idé her og gjør fôringsstedet enda hyggeligere.

Heng opp tallerkenen

Fôringssted-sommerfugler-tallerken-plast-idé-perle-farget-banan

Du er velkommen til å dekorere snoren som du bruker til å henge opp matestasjonen for sommerfugler med perler for å legge til litt ekstra farge. Sommerfugler, som du sikkert vet, elsker alt som er søtt. Så modne bananer eller jordbær er gode valg når det gjelder sommerfuglemat.

Fôringssted for sommerfugler laget av glass

Matested-sommerfugler-glass-dekorasjon-lysestake-tinker-idé

Som nevnt tidligere kan du bruke forskjellige husholdningsartikler som du ikke lenger bruker til å lage en matestasjon for sommerfugler. Kombiner for eksempel en murkrukke med en gammel lysestake i glass. Lim sistnevnte opp ned med silikon på murkrukken og bruk foten som tallerken til maten. Du er også velkommen til å dekorere dette matstedet ved å lime eller male det.

Hus for sommerfugler

fôringssted-sommerfugler-håndverk-inspirasjon-sprekk-tre

Hvis du er et dyktig håndverk, er du velkommen til å bygge et fint trefôringssted for sommerfugler. Smale sprekker fungerer som inngang og utgang, mens innsiden er maten. På denne måten tilbyr du også de vakre sommerfuglene en natt hvor de kan hvile.

Fôringssted med landingsområde

fôringsstasjon-sommerfugler-avanserte-håndverkere-tre-design-landingsplass

Du kan enkelt designe inngangen til fôringsstedet for sommerfugler ved ganske enkelt å ordne noen strimler foran hullet med liten avstand fra hverandre. Hvis du planlegger å legge til et landingsområde, bør du vurdere å åpne en bolle. Deretter kan du sette maten klar der.

Fuglemater utseende

fôringssted-for-sommerfugler-tre-hus-gul-lakkskål

Hvis du liker designene på fuglehusene, kan du bare bruke en til fôringsstasjonen for sommerfugler også. Huset med tak bør imidlertid være litt mindre. Flyttbare boller er praktiske fordi de er lettere å vaske.

Svamp og landingsplate

Fôringssted-sommerfugler-svamp-gule-baldakin-skjell

Du kan også se en enkel og enkel design for fôringsstasjonen for sommerfugler i dette eksemplet. Nybegynnere er også velkomne til å prøve ideen. Den lange, gule svampen kan dynkes med sukkervann for å tiltrekke seg sommerfugler. De små bollene i landingsområdet tjener samme formål.

Trådmater for sommerfugler

Fôringssted-sommerfugler-spiral-drhat-tinkering-oransje-idé

Dette er enda enklere enn ideen om murkrukken. Bruk vanlig ledning til butterfly -matingspunktet. Det kan også være en pen farge. Den er formet til en spiral som blir smalere mot bunnen. Du kan nå lagre frukt i den. Ikke glem å bytte dem regelmessig. Sommerfuglene trenger frisk, saftig frukt. De liker ikke det som er tørket ut.

Form en blomst

mat-sted-for-sommerfugler-wire-blomst-form-glass-bolle-seng-dekorasjon

Men ledning kan også formes til andre ting. Hva med for eksempel med en slik blomst som et matsted for sommerfugler. Du kan deretter stikke disse i bakken og krydre et blomsterbed enda mer. I midten forlater du et hull for en bolle der du kan legge en svamp med sukkervann eller frukt.

Idee med plastkopper

fôringssted for sommerfugler kopp-plast-rør-nektar

Dette enkle fôringsstedet for sommerfugler er laget etter et lignende prinsipp. Du trenger plastkopper som ikke bør være for dype. Slike roller, der du gir maten, etterligner på en bestemt måte en blomst der sommerfuglene legger snabelen sin for å kunne suge opp maten. Dette gjør fôringsstasjonen enda mer autentisk.

Ferdig matplass

fôringssted-sommerfugler-vintage-elegant-idé-metall-tallerken-mason krukke

Ferdige fôringsstasjoner er tilgjengelige i en rekke varianter. Så hvis du ikke har lyst til å bygge et fôringssted for sommerfugler eller bare ikke har tid, kan du alltid falle tilbake på denne varianten. Til slutt får du ønsket effekt uansett: Utallige sommerfugler i hagen.

Previous Post
Progressive linser i trend – hvorfor multifokale briller er verdt
Next Post
Yoga øvelser hjemme