15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Personverngjerde av tre – passende treslag og behandling

Personvern gjerde laget av treslag av tre-gran-hus-moderne lameller

Med den varme tiden beveger du deg utenfor, til hagen. Den rene nytelsen av å bruke ditt eget uteområde, uansett om det er en del av hagen, balkongen eller terrassen, kan bli bortskjemt av den uforstyrrede utsikten over den private sfæren. For å motvirke denne faren og for å holde området så naturlig som mulig, sørger en Personvern gjerde av tre for behandling. Du kan finne ut hvilke egenskaper hver tresort produserer i artikkelen.

Personvern gjerde av tre – behandlet eller naturlig

Personvernhegn av tre - treslag - grå - ubehandlet - selvfølgelig

Et personvernsgjerde av tre kan brukes til andre formål i tillegg til å beskytte personvernet – for eksempel som en klatring eller for å dele åsene i områder. I tillegg brukes trepaneler ofte til å dekke stygge elementer som kompostbinger eller forvirrende murverk. Det naturlige materialets attraktive utseende setter designaksenter i hagen og skaper en koselig atmosfære. Hemic, som lerk, Douglasgran, gran etc. eller tropisk skog er preget av forskjellige egenskaper, men fremfor alt av holdbarhet.

Personverngjerde av tre – luftig gjerde av lameller

Personvern gjerde-tre-typer tre-lameller-moderne teppebelagt plenhøyd seng

Trematerialet skal være veldig motstandsdyktig mot eksponering utendørs og fremfor alt ha et godt forhold mellom pris og ytelse, siden det rektangulære eller gulvgjerdet er omtrent store dekkområder. Imidlertid spiller ikke bare tresorten en viktig rolle, men den fornuftige konstruksjonen, som kan vare lenger enn treverket av høy kvalitet, men også den overfladiske behandlingen, for eksempel glasur eller impregnering.

Moderne personverngjerde av tre for terrasse og hage

Personvern gjerde-tre-typer tre-sedertre-moderne-planter-betong

Personverngjerde laget av trelameller som virker lette og luftige, ser veldig moderne ut. De er hovedsakelig laget av knutefritt løvtre og gleder seg over den naturlige, oljede treoverflaten. Det er viktig å vite hvilke tresorter som er uegnet til utendørs bruk og som mangler holdbarhet – aske, achorn, bøk, til tross for hardheten.

Personvern gjerde av tre i kombinasjon med et rutenett

Personvern gjerde-tre-typer tre-bangkirai-plen-terrasse-betong-plate-murstein

Gitterelementer og personvernsgjerder av tre kan smart kombineres og gir samtidig den nødvendige stabiliteten. Stålposter forblir dermed et designelement og fremstår ikke som merkelige mellom trepanelene. Det er verdt å integrere de bevegelige delene i rutenettet, siden slike prefabrikkerte deler er ideelle.

Personvernhegn av tre – glassert lerk

Personvern gjerde-tre-typer tre-lerk-hus-gate-moderne

For å beskytte gjerdets lerkved, anbefales det å bruke et tynt lag glasur og avstå fra å male på nytt hvis et naturlig utseende oppnås. Ugjennomsiktig maling vil raskt trenge inn i treharpiksen og malingen kan flå av.

Personvernhegn av tre – ubehandlet lerk

Personvern gjerde-tre-typer tre-lerk-grå-naturlig-ubehandlet

Lerketre har en spesiell egenskap, og det er derfor det er spesielt populært. Du kan spare deg selv for å måtte male gjerdet, da det blir grått hvis det ikke blir behandlet. En ting bør tas i betraktning at denne gråningen skjer uregelmessig og ikke gir et ensartet bilde, spesielt det første året, men et veldig naturlig.

Personvern gjerde av tre – gran

Personvern gjerde-tre-typer tre-lerk-hage-plen-bjørk

Gran og furu brukes ofte til hagegjerder, som kan vare i flere tiår hvis materialer og konstruksjon er bærekraftig. Ved behandling av overflaten er det viktig å tenke på at furuskogen absorberer flere impregneringsmidler enn gran.

Hekk og personverngjerde av tre for den lille terrassen i en byleilighet

Personvern gjerde-tre-typer tre-lameller-liten-stol-bord-hekk

Under visse forhold er det verdt å bruke et personverngjerde laget av modifisert tre som har blitt spesielt holdbart ved hjelp av en spesiell teknisk prosess. De er veldig tørre og fungerer ikke mye, noe som er en fordel spesielt med langstrakte gjerdeelementer. En annen mulighet er gitt av gjerder laget av WPC, som dessverre ikke er mulig med alle systemer. De trenger ingen tilleggsbehandling fordi de består av 75% trefibre og 25% polymere bindemidler.

Personvern gjerde av tre – teak

Personvern gjerde-tre-typer tre-teak-hund-plen-dører

Teak er kjent for sin ekstraordinære motstandskraft og dyrkes og høstes over hele verden på grunn av sin høye kvalitet. Overflaten er veldig robust og flammehemmende, værbestandig og dimensjonsstabil, og er derfor spesielt populær i fuktige områder. Harpiksen gjør den ufølsom for skadedyr og sopp.

Personvern gjerde laget av tre – tropiske skoger i bassengområdet

Personvern gjerde-tre-typer tre-teak-tropisk tre-basseng-moderne

Kjerneveden er gul og blir senere levende stripete brun med typiske sorte årer. På grunn av de utmerkede egenskapene er den i det øvre prissegmentet og kan bare bearbeides med verktøy som er spiss på hardmetall.

Terrassetak, personvernhegn og benk laget av Bangkirai -tre 

Personvern gjerde-tre-typer tre-bangkirai-terrasse tak-benk

Et personvernsgjerde fra Bangkirai er preget av sitt spesielt attraktive utseende og ekstreme holdbarhet. Treet presenterer seg i nyanser fra gult til brunt med lyse striper og mørkner over tid. På grunn av hardheten er det vanskelig å jobbe med og bare med passende verktøy, men det bør ikke impregneres eller behandles i tillegg mot sopp eller skadedyr. Som utendørs bruk er Bangkirai en utmerket, langvarig investering som har en pris.

Oppnå en moderne, eksotisk effekt med et personverngjerde laget av tropisk tre

Personvern gjerde-tre-typer tre-tropisk tre-terrasse-hagemøbler-metall-moderne

Alle tropiske skoger tilbyr utmerket stabilitet og motstand under ekstreme klimatiske forhold, og derfor er de veldig populære for utendørs bruk. En annen positiv egenskap er lav vedlikeholdsinnsats, ettersom overflaten ikke bør impregneres og likevel er veldig motstandsdyktig mot sopp og skadedyrsangrep.

Moderne hage – personvern gjerde laget av tre i to farger

Personvern gjerde-tre-typer tre-teppe plen-grå-naturlig tre-betong-hevet seng

Tidligere var gjerdene glasert i farge eller malt hvite. I dag fungerer malingen som et forbinder designelement mellom materialene og brukes bare som en aksent. I moderne byleiligheter er det behov for høyere personverngjerder og samtidig er mur- eller flislagte overflater mer. Da ser det visuelt mer tiltalende ut hvis en del av gjerdet er designet i en farge som ligner gulvbelegget.

Moderne hagedesign med et personverngjerde laget av tre og vegger 

Personvern gjerde-tre-typer tre-moderne-lameller-blomsterbed-betong-plen teppe

Tre, betong og grønt fungerer godt sammen og gir et harmonisk helhetsbilde når alle designelementene er balansert. Dyrk klatreplanter på gjerdet panelene for personvern, og hvis det ikke er mulighet for naturlig plen, dekk en del av betongterrassen med grønn teppe plen.

Personvernhegn av tre malt i hvit 

Personvern gjerde-tre-typer tre-hvite klatreplanter-terrasseheller-betong

Personvernsgjerdet av tre kan settes sammen etter ønske og noen steder kan det til og med brukes som klatrevinstokk. Klatreplanter er spesielt effektive på en hvitmalt trevegg. For å unngå at disse ser gammeldags ut, gjør gjerdet horisontalt i stedet for vertikalt.

Moderne tregjerde for personvern mot gaten – kombinasjon av grått og naturlig utseende 

Personvern-gjerde-tre-typer tre-moderne-gate-tre-grå.jpg

Interessante kombinasjoner gir personverngjerdet av tre et nytt, moderne utseende. Grå hevder seg selv som en populær farge for interiør og utvendig design og kombinert med det naturlige treutseendet skaper et annet utseende. Sett aksenter og vurder helhetsbildet før du bestemmer deg for å male tregjerdet.

Personverngjerde av tre i grått – lamellgjerde

Personvern gjerde-tre-typer tre-garu-malt-lameller-moderne-bichsbaum

Personvernhegn laget av trelameller malt i grått er den siste trenden i den moderne urbane hagen. Lameller fremstår som lette og luftige, det grå skaper en forbindelse med betongplatene for bakdekselet. Den grå fargen får frem den rike grønne fargen på plantene og plenene veldig godt. I tilfelle av et lite område og hvis det er nødvendig med en funksjonell, lite vedlikeholdende hagedesign, er det lurt å velge et personvernhegn i grått.

Personverngjerde av tre, hekk og murvegg

Personvern gjerde-tre-typer tre-grå-naturlige klatreplanter-hagemøbler-metall

Et personverngjerde av tre gir flere fordeler og kan fantastisk kombineres med andre bygningsmaterialer som mur, betong og stål. Tre, derimot, skaper en jevn overgang mellom planter og stabilt gjerde.

Previous Post
Nellik av blomster – hvilke følelser de forskjellige fargene uttrykker
Next Post
Tredemølleopplæring – 12 nyttige tips for effektive kondisjonstreninger