15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Ficus ginseng – tips for stell av denne interessante bonsai

Ficus Ginseng House Plant Pot plast grønne tips omsorg

Leter du etter et nytt tillegg til din innendørs hage? Da bør du definitivt vurdere en ficus ginseng. Planten ser ikke bare eksotisk og veldig sympatisk ut, den har også en annen uvanlig egenskap. Faktisk er det faktisk en kombinasjon av to veldig forskjellige plantetyper. Les her hvordan du best kan ta vare på det, hvilke betingelser som bør gis og hvor ideen til anlegget egentlig kom fra.

Ficus Ginseng på nært hold

innendørs planter bonsai tree ficus bonsai voksende tips omsorg

Av Ficus ginseng er faktisk en kombinasjon av to planter. Det vil si at ficus ble plantet på roten av ginseng. Her har de to plantetypene knyttet seg til hverandre og fungerer sammen, så å si, og som et vanlig anlegg. Dette gjør også planten veldig lik en klassisk bonsai. Det ligner også bonsai når det gjelder omsorg, forutsatt at det gis de riktige levekårene. Ficus Ginseng er en flerårig plante som er best egnet som potteplante. Den har mørkegrønne blader og et interessant rotsystem som er utenfor jorden, slik at planten kan puste. Den vanligste bruken av Ficus Ginseng er å dekorere stuer og kontorer. Den har en kompakt størrelse og kan også dekorere små områder og rom fantastisk.

Plassering-for Ficus-Ginseng grønnere hjemme planting

Hvis du vil, kan du påvirke måten roten vokser på. Slik får du tykkere, mer imponerende røtter ved å dekke bakken med et nett som er strukket stramt. Dette forhindrer at røttene vokser videre, men uten å forstyrre utviklingen. Hullene i nettet lar luft og lys nå røttene. På grunn av nettet kan ginsengroten ikke lenger vokse oppover og tvinges til å bli bredere i stedet.

Den beste omsorgen for Ficus Ginseng

Ficus ginseng rundt omsorg bonsai trejord

Av Ficus ginseng er ikke vanskelig å vedlikeholde og derfor også egnet for nybegynnere eller travle mennesker som ikke kan investere mye tid i vedlikehold. Hvis du alltid har ønsket å eie en bonsai, men ikke har våget å gjøre det før, kan du starte med denne Ficus -varianten. Imidlertid bør du være forberedt med stor tålmodighet, siden du nesten ikke kan merke noen fremgang i veksten i begynnelsen. Dette er imidlertid også en indikasjon på at minitreet ikke har noen spesielle omsorgskrav. Vi har oppsummert de viktigste tingene du bør vurdere i de følgende linjene, slik at du er garantert vellykket avl.

Alt om vanning

ginseng bonsai-ficus dekorasjon-til kontorstue ideer-pleie tips

Hell det Ficus ginseng moderat ofte og så snart jordens overflate har tørket og det er best å bruke regnvann eller i det minste foreldet vann fra springen, da disse er mindre salte. Om sommeren tåler den mer vann på grunn av varmen og lavere fuktighet, mens det bør tilsettes mindre vann om vinteren. Du bør også sørge for at jorden er fuktig, men ikke for overvannet, ellers vil røttene råtne. Du kan for eksempel senke potten. Maksimalt 10 minutter bør være tilstrekkelig. La deretter overflødig vann renne godt før du setter planten tilbake i potten. Den tåler vanligvis kortere perioder med tørke, men vi anbefaler deg å ikke eksperimentere. Du trenger imidlertid ikke få panikk hvis du glemmer å vanne. Bladene liker det også når de sprayes med kalkfritt vann. Dette øker fuktigheten og skaper et paradis for Ficus Ginseng.

Tips for omsorg for bonsai: lysforhold

Innendørs planter Bonsai -tre planting vanning lysforhold

Av Ficus ginseng elsker delvis skygge, fordi direkte sollys kan hindre veksten. Så det er best å velge et lyst sted i rommet nær et vindu som ikke er bestrålt direkte. Temperaturen skal være moderat og ikke synke under 15 grader. Den normale romtemperaturen er derfor helt tilstrekkelig. Bonsai trenger en godt drenert og løs jord som er rik på næringsstoffer og forhindrer vannlogging. Du kan også bruke jord laget spesielt for bonsai -planter. Gjød den ofte med gjødsel for bonsai (helst annenhver uke), da dette vil oppmuntre til vekst av røtter og nye blader. Hvis du ikke har bonsai gjødsel, kan en enkel flytende gjødsel gjøre det. Det repottes hvert annet til tredje år, fordi røttene klarer seg perfekt med liten plass. Likevel er det tilrådelig å bytte jord minst en gang i året og erstatte den med en ny.

Diverse

bonsai care ficus ginseng som et krav til plassplanter

Av Ficus ginseng liker ikke å bytte plass. Derfor bør du unngå å flytte den etter at du har funnet et passende sted. Ellers risikerer du å bli syk. Den vakre planten kan også plasseres på balkongen, terrassen eller verandaen. Men dette skal ikke skje over natt. I stedet er en akklimatiseringsfase nødvendig, der treet kan venne seg til fremtidig solstråling. Dette forhindrer at bladene brenner seg. Sett først husplanten ute i noen timer. Til slutt må den imidlertid ikke stå i den brennende solen. Delskyggen er ideell. Hvis temperaturen faller under 15 grader, er det på tide å bringe ficus -planten tilbake igjen.

Du bør også unngå vind og trekk, og det gjelder både innendørs og utendørs. Plantene får ikke dette i det hele tatt. Om vinteren kan det skje at bladene faller av. Dette er en helt normal prosess og bør ikke skremme deg. Til gjengjeld får den nye blader om våren, som i utgangspunktet er lysegrønne i fargen og blir mørkegrønne over tid. Dette skaper et interessant fargespill i bladkronen. Du bør også kutte Ficus Ginseng regelmessig, ettersom de nye bladene stadig endrer kronformen. Så du har et fritt valg når det gjelder formen på kronen. Hvis dette ikke blir trimmet nå og da, vil grenene vokse i lengde og bonsai mister sitt frodige, trelignende utseende. I tillegg blir grenene tykkere og bladene vokser bare på spissene, noe som får treet til å se bart ut. Hvis du vil oppnå en større gren på visse grener, vil denne bli trimmet. En gren med fem blader blir forkortet tilsvarende slik at bare to gjenstår.

Previous Post
Bandana frisyrer – 28 ideer for å uttrykke femininitet
Next Post
Wilde Reile Trening: Hva handler kondisjonstrenden om og treningsplan for en tonet kropp!