15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hvilke balkongplanter for brennende sol? 10 ideer til en solrik balkong

Balkongplanter for solfylte balkonger-blomster-voksende-grønne-plante-omsorgstips

Ute er sommeren på vei. Frukttrærne får sin første frukt, gresset vokser frodig og alle plantene i hagen er imponerende i lyse grønne eller med vakre blomster. Nesten alle vil gjerne ha denne blomsterprakten hjemme, for å legge til litt farge og duft for å friske opp den kjedelige atmosfæren. Og hvilken bedre måte å oppfylle dette ønsket på enn en pen blomst. Spesielt balkongen er et perfekt sted å begynne å plante. Så langt så bra. Nå oppstår spørsmålet, i hvilken retning balkongen peker og i forhold til hvilke planter som føler seg komfortable når solen skinner på dem hele dagen, og hvilke som foretrekker de skyggefulle områdene der solen er mindre sannsynlig å komme. Lær hvilke typer Balkongplanter for brennende sol er egnet.

Balkongplanter for brennende sol på den sørvendte balkongen

Balkongplanter for solfylte balkonger-roser-duftende-ros-vakkert-vare-vær

De sørvendte balkongene er vanligvis de mest problematiske for plantene. Dette gjelder spesielt hvis de også er glassert. Solen skinner på den hele dagen og blomsterpottene tørker raskt ut, plantene krymper og bokstavelig talt brenner i varmen. Og det er virkelig ikke lett å kontrollere disse forholdene. Men det finnes også typer Blomster til den solfylte balkongen, som ikke har noe imot direkte sollys og til og med tåler det enkelt. Selvfølgelig må du også hjelpe dem litt ved å vanne dem regelmessig.

Balkongplanter for brennende sol – petuniene

Balkongplanter for solfylte balkonger -rosa-lilla-utendørs-pleie-tips-petunia

En av de mest populære og også de vakreste ettårige Balkongplanter for solrike balkonger er petunia. De vakre blomstene dukker opp allerede i april og blomstrer til oktober. Det er mange varianter i et stort utvalg farger, inkludert mørk lilla, gul, rød og hvit, og til og med tofarget. Petunia må vannes regelmessig, minst annenhver dag. Faktisk bør de vannes hver dag på de varme sommerdagene. Du vil takke dem med vakre blomster i flotte farger.

Velge blomster til solen – tips til 12 flotte eksemplarer

Sett sammen balkongplanter for bier til et vakkert arrangement med disse ideene

Arrangerer balkongplanter som henger – Disse artene forvandler balkongen til en blomstrende oase

Balkongplanter for brennende sol – Calibrachoa

Balkongplanter for solfylte balkonger -gul-blomst-schuekend-hage-utendørs-Calibrachoa

Calibrachoa er på ingen måte mindre pen. Trompetformede blomster er mye mindre enn petunia. Fargene på blomstene er utrolig sterke og finnes i alle varme nyanser og smelter lett inn i de kalde fargene med lyseblå og lilla. Dette også Balkongplanter for solrike balkonger elsker vannet. Men vær forsiktig, for Calibrachoa må ikke overvannes, da røttene rotner raskt.

Hengende pelargoner

Balkongplanter for en solrik balkong-hengende pelargoner-blomster-blueten-rosa-rød-frisk-vakker

De hengende pelargoniene er også blomster som tåler mye sol. Det er mange forskjellige varianter med forskjellige fargede blader og mer eller mindre fulle blomsterstander. Geraniumene kan henges i forskjellige høyder og dermed pryde flere nivåer av balkongområdet ditt. Hengende blomstetyper er også veldig praktiske når det ikke er mer plass til stående varianter og balkongrekkverket allerede er opptatt.

pelargonium-vakker-eksempel-på-balkong-blanding

Og slik kan balkongen din se ut om sommeren med en blanding av mange pelargoner. Bare nydelig, ikke sant? Som du kan se, er design i en farge like attraktivt som å bruke flere farger. Balkongdesignet blir spesielt frodig og vakkert, som allerede nevnt, hvis flere nivåer brukes. Så heng noen esker på rekkverket mens andre er plassert på gulvet.

Pelargonium-hvit-rød-blanding-balkong-ide

Det spesielle med pelargoner er ikke bare det store mangfoldet av farger. Form, størrelse og type blomster er også veldig forskjellige. Det er varianter med få kronblad, så vel som de med et stort antall som danner frodige blomster. Blomstene kan også noen ganger være større og noen ganger mindre. Så ta deg tid til å se på alle typer pelargoner i butikkene for å finne de beste for din smak.

Balkongplanter for solfylte balkonger – purslane -buketter

portulaca-grandiflora-blandet-balkong-sol-planter

Purslane -buketter er spesielt et godt valg hvis du vil lage veldig fargerike og muntre blomsterkasser uten å måtte vanne dem hver dag. De plantes lett av frø og blomstrer hele sommeren i forskjellige farger som rosa, lilla, varmrosa, gul, hvit og forskjellige oransje nyanser. Blomstene vokser frodig i små områder, og skaper et fantastisk blomsteropplegg. Disse blomstene kan også kombineres med andre arter i den store blomsterkassen.

Portulaca-grandiflora-solrik-blomst-sommer-blandet-farger

Purslane buketter tilbys vanligvis som en blanding av frø. Dette betyr at du ikke har noen innflytelse på blomsterfargen, men en fargerik blanding er forhåndsprogrammert. Du kan imidlertid endre dette i løpet av det neste året. Så snart blomstene visner, vil de danne nye frø, som du kan samle i separate beholdere avhengig av fargen. Så neste år har du muligheten til å designe blomsterpottene i henhold til fargen hvis du foretrekker enkeltfargede arrangementer.

Den vanlige leverbalsamen

lobelia-blå-rund-gryte-hjørne-balkong

Den vanlige leverbalsamen er også en av de riktige Balkongplanter for solrike balkonger og føler seg komfortabel i en blomsterpotte i solen. Det finnes varianter av forskjellige nyanser av blå farge, og noen ganger rosa og hvit. Planten er preget av sine små blomster, som vokser spesielt frodige og nesten danner en busk. De lyse fargene fanger øyet umiddelbart og er perfekte for fargedesignen på uteområdet.

Balkongplanter for solfylte balkonger – lobeliaen

Lobelia-i-blomst-bland-solrik balkong

Lobelia ser ut som fargerike skyer med sine små blå, hvite, rosa eller lilla blomster. De blomstrer kontinuerlig til august. De er ettårige planter, og derfor kan de ikke reprodusere naturlig det neste året. Imidlertid er innsatsen for å plante om hvert år ekstremt verdt, du tror ikke det?

Diascia, elvesporet

rosa-diascia-sundiascia-gryte-balkong-idé-solrik

Full sol elsker også Diascia, som også kalles alvesporen. Hun trenger nok vann om sommeren fordi jorden ikke må tørke ut. Anlegget tåler ikke dette i det hele tatt. Samtidig bør vannlogging unngås. Det er best å kutte av døde blomster med en gang, slik at det kan dannes nye blomster. Etter den første blomstringsperioden kan du også lage en andre ved å foreta en radikal beskjæring. Dette kan virke for ille for deg i begynnelsen, men tro oss, du vil ikke angre! Hvis du stuar plantene innendørs om vinteren, vil du fremdeles kunne glede deg over dem i årene som kommer.

Vinterblomster for balkonger: Disse plantene gir et fargestikk til balkonghagen

Dvaler plantene i hagen – sjekkliste for hobbygartnere

Dvalemodus – tips om hvordan du får plantene dine gjennom vinteren

Marigolden

tagetes-sommer-blomst-sol-vennlig-bilde

Ringblomst plantes vanligvis i hagen, men er like egnet som en Balkongplanter for solrike balkonger. Det føles godt i blomsterkasser eller større potter og er ekstremt motstandsdyktig mot sommervarmen. De sterke, lyse, oransje, gule og røde fargene skiller seg langt unna og får deg i godt humør. Planten danner frø som du kan samle og plante det neste året. Så du kan glede deg over dem hvert år.

Balkongplanter for solfylte balkonger – trippelblomsten

villa-vakker-bilde-balkong-sol-idé

Du kan også sette den tredobbelte blomsten utenfor om sommeren, slik at den kan komme seg etter mangel på lys om vinteren. Den vil raskt få mange nye blader og begynne å blomstre. Gi støtte til de lange stilkene og gjødsle dem med en løsning for blomstrende planter. Befruktningen bør også gjøres med alle andre blomstrende planter, spesielt med ettårige. Det er best å gjødsle det litt for hver vanning for å sikre en større og lengre blomstring.

Husplanter på den solfylte balkongen

vakker-blomst-kombinasjon-balkong-idé-sol

Du kan også sette noen innendørs planter på balkongen, men bare når været er jevnt varmt. Du vil føle deg mye bedre der om sommeren enn i det tette rommet. Fremfor alt elsker kaktus og palmer solen og deres tilstedeværelse anses som passende Balkongplanter for solrike balkonger Nyt. Du kan til og med få lyst til å kombinere stueplanten med noen årlige balkongplanter. For å gjøre dette, plant dem ganske enkelt i karet på stueplanten. Når sesongen er over, fjerner du dem igjen.

Kreativitet og sol for en vakker balkong 

balkong-vakre blomster-planter-sol-petunier

Det er ikke vanskelig Balkongplanter for solrike balkonger å finne og forvandle det til et blomstrende paradis. Du trenger bare å vite hvilke planter du skal velge og hvordan du best kan ta vare på dem. Selv om mange av dem bare er ettårige, vil de fortsatt glede deg med sine lyse farger gjennom sesongen.

calibrachoa-mix-lilla-rosa-gryte-hengende

Hvis du har bestemt deg for en bestemt blomstertype, er det også lurt å kombinere flere farger av denne typen med hverandre. For dette kan du bruke en farge i hver blomsterpotte eller bytte to eller flere farger i en blomsterkasse. Et virvar av farger, som det som er vist på bildet ovenfor, ser også veldig fint ut. Petunier ser spesielt attraktive ut på utsiden av balkongrekkverket der du kan henge ned. De gjør det også veldig bra i hengende potter.

Petunia-to-farge-idé-solrik balkong

En vakker blanding blir til når du planter forskjellige typer blomster sammen i en beholder, enten det er en gryte, boks eller kar. På denne måten kan du komponere fargene du vil ha som du vil. For eksempel, hvis du vil arrangere en ombre -effekt fra forskjellige nyanser av en farge, men du ikke finner nok farger i en blomstype, bare bruk andre typer.

diascia-sundiascia-oransje-blomst-solrik-balkong-gryte

ageratum-balkong-blomst-dekorasjon-solrik-lilla

pelargonium-potte-balkong-idé-solrike planter

pelargonium-blomst-balkong-sol-idé-lilla

Lobelia-lilla-blå-lukke-bilde-solterrasse

blandet kurv-calibrachoa-gul-lilla-hengende

Calibrachoa-granateple-sorter-rød-gulv-balkong

Ageratum-Aloha-dverg-hvit-solrik-balkong-blomst

Previous Post
Bandana frisyrer – 28 ideer for å uttrykke femininitet
Next Post
Skumrulling: hva er det egentlig, og hjelper fascia -rulletreningen mot cellulitter?