15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Bygg din egen hagefontene – 18 DIY -ideer for terrassefontener, vannfunksjoner og fontener inkludert byggeinstruksjoner

Bygg ditt eget hage fontenen plante potten keramisk eksempel

Hagefontener er visuelt og akustisk en fornøyelse – vannfunksjonene tiltrekker fugler og insekter til hagen, gir forfriskende kjølighet på varme sommerdager, det rislende vannet slapper av sjelen og lar oss drømme om eksotiske øyer og fjerne land. I tillegg er prydfontene et skikkelig blikkfang i uteområdet – så det er ikke rart at utvalget av teknisk tilbehør hos spesialforhandlere er større enn noen gang før. Selv uerfarne hobbygartnere kan derfor enkelt mestre installasjonen av et vannsystem. Vi viser deg 18 ideer om hvordan du kan bygge en hagefontene selv – fra husholdningsartikler, hagetilbehør og naturmaterialer. La instruksjonene inspirere deg og skape en oase av velvære i din egen bakgård!

Bygg en hagefontene selv – vinfatet blir et blikkfang

hagefontene bygge deg selv gammel vinfat terrasse fontene

Den første terrassefontenen gir et rustikt preg til hagen – den dekorative kaskadefontenen ble laget av to gamle, vanntette kar. Vannfunksjonen av naturlige materialer smelter harmonisk inn i landskapet som et dekorativt designelement og tiltrekker seg automatisk oppmerksomhet. For å bygge hagefontenen selv trenger du følgende materialer – to tretønner i forskjellige størrelser, en kran med et antikt utseende som gargoyle, damforing for tetting, dampumpe og slange. For vannføringen trenger du fortsatt en direkte tilkobling til strømnettet. Konstruksjonsinstruksjoner: Først må du finne et passende sted i uteområdet, deretter legge det med belegningsstein slik at fatene er beskyttet mot å synke ned i bakken og mot jordfuktighet. Legg deretter de to karene oppå hverandre og fest med spiker. Så snart konstruksjonen er ferdig, kan du koble pumpen til vanntuten via slangen og deretter skjule strømkabelen. fullstendig!

Bygg din egen hagefontene – vannfunksjoner i trestammen

hagefontene bygge selv trestamme vann funksjoner

Trestammer blir en aksent – den kreative kaskadefontenen passer rett og slett perfekt inn i den japanske hagen og kan enkelt settes opp ved siden av den lille terrassen. Den skulpturelle trekonstruksjonen bringer et snev av Asia inn i din egen bakgård og gir forfriskende kulhet i kolonihagen. Du er velkommen til å eksperimentere med å bygge her – det riktige stedet ligger i Penumbra og er godt beskyttet mot vinden. Ideelt sett er prydfontenen rett ved siden av sittegruppen på terrassen, slik at de beroligende lydene fra vannet kan slappe av sjelen under middagen.

Bygg din egen hagefontene – planter i Middelhavshagen

hagefontene bygge selv blomsterpotter antikk deco steinoptikk

Fra slutten av mai dekorerer middelhavs potteplanter natursteinsterrassen igjen – sitrustrær, bregner og oleander forvandler favoritthjørnet til et grønt paradis. Rett foran inngangen til huset, godt beskyttet mot vind og regn, ønsker de innbyggerne velkommen etter en lang dag på jobb. De store terrakottagrytene gir arrangementet karakter. Spesielt her kan en hagefontene i en planter bringe variasjon – for håndverksprosjektet vist ovenfor trenger du en blomsterpotte, forseglingsfolie og kobberrør. I likhet med hagefontenen laget av vinfat, er monteringsinstruksjonene ganske enkle.

Integrer kildestein i hagen

hagefontene bygge deg selv idé steindekorasjon liten

Sandsteiner egner seg spesielt godt som kildestein – for en optimal effekt bør steintypen i det minste matche i farge til huset og terrassen. Kuboid sagede og polerte vårsteiner harmonerer med formell hagedesign (for eksempel i den franske hagen, hvor blomster, hekker og stier er designet i henhold til strenge regler). Hullet må bores med en spesiell roterende hammer med et bor for betong. Det er viktig å holde hammeren vertikalt. Kildesteinen plasseres i et betongbasseng på en betongsøyle. Designet gir hagen et elegant utseende.

Bygg din egen hagefontene – vannrør blir hagepynt

bygge ditt eget hagefontene fontene terrasse betong utseende

Denne hagefontenen er omgitt av sukkulenter og høyt gress, og ser nesten ut som en oase midt i ørkenlandskapet. Bygget fra et dambasseng og tre vannrør, gir fontenen variasjon og skaper samtidig en optisk forbindelse mellom de to nivåene på terrassen. Uansett, under montering, sørg for at installasjonen har avstand til trekonstruksjoner – fordi sprutvann kan skade treverket. Du kan eventuelt olje eller lakke treet, det spesielle belegget beskytter det mot vann.

Vannlek i hagen – bygg selv “Tornado” hagefontene

hagefontene bygge deg selv vann har eksempler

Denne fascinerende vannfunksjonen kan gjenskapes på mindre enn en time – for prosjektet trenger du en gjennomsiktig plastbeholder, sand, grus, stort dambasseng, pumpe inkl. Stigerør, bor. Fyll først dambassenget med våt sand, og dekk det deretter med grus. Bor to hull i bunnen av plastbeholderen – det første hullet (mindre) nøyaktig i midten, det andre på siden (det andre hullet er for stigerøret). Prinsippet er veldig enkelt – vannet kommer inn gjennom det større hullet og renner deretter ut gjennom det mindre hullet i midten. Den futuristiske fontenen blir raskt et høydepunkt i hver hage og vil garantert tiltrekke seg oppmerksomheten til dine gjester. Solbelysning setter terrassefontenen i rampelyset om kvelden.

Moderne hagekultur med vannfunksjoner i betongutseende

hagefontene bygge deg eksempler asiatiske byggeinstruksjoner

Den lille terrassefontenen av betong fascinerer med sitt klare formspråk og enkle, minimalistiske utseende. En klode tjente som en form for betongkulen – først ble den kuttet i to, deretter ble hver halvdel fylt med betong. Senere ble kloden fjernet forsiktig. Pumpen ble deretter gjemt i ballen under konstruksjonen, noe som muliggjør rask tilgang senere om nødvendig. Den kompakte fontenen passer i steinhagen, i vinterhagen eller til og med på balkongen – selv små nisjer er beriket av designet.

hagefontene bygge deg selv deco betong solar

Forresten, betong viser seg å være et allsidig talent – takket være det enkle utseendet, forblir det i bakgrunnen og lar plantene komme til sin rett. Uansett absorberer materialet fuktighet og kan derfor ikke stå ute om vinteren. En kompakt hagefontene av betong kan for eksempel lagres i et hageskur eller i et drivhus. I tillegg tåler ikke det følsomme materialet jordfuktighet – kanskje er det derfor betongbøtter vanligvis ser bra ut på terrassen.

Bygg din egen bowlingball med hage fontenen

Bowlingballen viser seg å være et kreativt alternativ til betongballen. Dette kan sprayes med bronsenyanser eller marmoreres med maling – til slutt minner resultatet om en skulptur laget av Cortenstål. Det enkle fargevalget og det klare designspråket gir designet et minimalistisk preg. Pyntfontenen er best plassert ved siden av eviggrønne trær, busker og prydgress.

Bambus hage fontene i japansk hage

hage fontenen bygge deg selv bilder asiatisk bambus

Vann er et av de viktigste designelementene i japanske hager – ikke rart at det brukes i overflod. Omgitt av eksotiske planter og steiner kommer også dette vannpunktet til sin rett-hagefontenen av bambus imponerer med et lett implementert konsept og enkel konstruksjon. Sammen med steinlykten i samme høyde utfyller den effektivt hagescenen. Den lille steinbeholderen erstatter vellykket Koi -dammen i kolonihagen. Steingruppene er ordnet slik at de ser ut som naturlige deler av landskapet.

hagefontene bygge deg selv idé bambus asiatisk solar

I den japanske hagen perfeksjoneres samspillet mellom grønne planter og vann – den lille beholderen fyller to funksjoner samtidig – på den ene siden fungerer den som en del av terrassefontenen, på den annen side fungerer den som en planter for bambus . En ekte vannhage i liten skala, men med stor innvirkning. Den plassbesparende designen imponerer med sitt enkle utseende og klare designspråk. Bare naturlige materialer brukes slik at energien kan flyte fritt utenfor.

Hagefontene laget av gamle sykkelfelger – upcycling med en forskjell

bygge din egen hage fontenen sykkel upcycling idé

Hvis du vil bygge en hagefontene selv, trenger du ikke å investere i dyre materialer og kan i stedet gjøre det gamle om til nytt. Det nye upcycling -konseptet er basert på prinsippene for videre behandling og gjenbruk. En gammel sykkelfelg ble til et skikkelig blikkfang. På innsiden av felgen var røret festet og deretter ble det boret hull. Håndverksprosjektet passer selv for nybegynnere og er veldig enkelt å implementere – felgen ble deretter festet med grus og betong, pumpen gjemt bak steinene. Riktig sted for prydfontenen er i solen hele dagen og er bare omgitt av prydgress – på denne måten kan du skape spennende kontraster i uteområdet.

Bygg en vannvegg i hagen selv 

Bygg en hagefonten selv, installer en vannvegg

Den tradisjonelle hagefontenen er omdefinert – vannveggen kan installeres med et håndterbart arbeid. Til helgeprosjektet trenger du et akrylark, vanntett selvklebende film med et metallisk utseende, en pumpe og et tynt stigerør. Akrylarkene festes til en tre- eller plastbeholder. Uansett må beholderen forsegles med damfôr på forhånd. Deretter installeres pumpen og skjules optisk med småstein. Stigerøret blir deretter montert på akrylarket. Vannveggen fullført på denne måten kutter en spesielt god figur foran hagemuren. Om ønskelig kan installasjonen belyses om kvelden.

Bygg din egen hagefontene, glassbord, steinblokker

En annen variant av vannveggen er veldig populær i USA – et glassbord med innebygd pumpe vil garantert fange blikket på terrassen. Designet viser seg å være et allsidig talent og passer både minimalistiske utearealer og landlige landskaper. I motsetning til den høye vannmuren, som vanligvis bare kan installeres på husfasaden eller på hagegjerdet, tilbyr glassbordet et fleksibelt alternativ for sittegruppen. Rennende vann avkjøles om sommeren og vannlydene virker beroligende. Slik kan du virkelig slappe av.

Vannvegg av tre fungerer som en personvernskjerm

bygg din egen hagefonten rustikk trepynt

Et annet alternativ til akrylvannveggen ble også presentert i USA. Konstruksjonen er laget av tre og har flere funksjoner samtidig – den beskytter terrassen mot fremmede og beskytter sittegruppen mot sterk vind. Den kreative ideen ble realisert med et lite budsjett, men arbeidsmengden er mye større. Men sluttresultatet er verdt innsatsen, fordi vannveggen viser seg å være et funksjonelt tillegg til hagen.

Terrassefontene og fuglebad i en miljøvennlig, energibesparende design

Bygg din egen hage fontene terrasse fugl bad vann funksjoner

Den neste designen kombinerer en terrassefontene og et fuglebad i ett. Det fire-lags metallstativet for blomsterpotter fungerer som en støtteoverflate for de keramiske karene. For at folk ikke skal forstyrre fuglene, var dampumpen utstyrt med en solcellemodul slik at avstanden til strømtilkoblingen ikke spiller noen rolle i valg av sted. For maksimal effekt bør prydfontenen plasseres midt i blomsterbedet eller i frukthagen – fordi duftende planter tiltrekker seg fuglene. Bytt vann regelmessig for å forhindre at alger dannes. Dekorasjonsfontenen fascinerer med sitt naturlige utseende og kan derfor gi hyttehagen et nytt notat eller gi det siste preget til et maritimt hagedesign.

Bygg hagefontener selv – fontener laget av blomsterpotter

bygg din egen hagefontene plante potten fontene

Det er vanskelig å tro, men denne fontenen ble bygget av bare tre keramiske blomsterpotter med et moderne utseende, sand og elvesteiner. Dammpumpen ligger under, i den største blomsterpotten, og er helt skjult av steinene. Et ekstra hull ble boret på siden av blomsterpotten for strømkabelen – og denne ble deretter forseglet med silikon. Den kompakte designen krydder steinhagen og løsner opp minimalistiske utearealer.

Vannlek i hagen – bygg din egen hagefontene og dekor den med dekorativ grus

Bygg din egen hagefonten dekorative grus elv steiner blomsterpotte

Har du allerede en prydfontene eller en vannfunksjon i hagen, men på en eller annen måte går den seg vill blant de blomstrende blomstene og det høye gresset? Det kan pyntes med dekorativt grus – det robuste og fargesikre materialet ser naturlig ut og gir designet en fin finish. Sammen med eviggrønne busker og planter kan stilige hagelandskap skapes av grus. For eksempel er granitt, marmor og kvartsgrus egnet for utendørs bruk. Basaltflis er også veldig attraktivt som en aksent i steinhagen.

På kvelden kommer den vellykkede hagedekorasjonen til sin rett. På bildet ovenfor – en prydfontene laget av blomsterpotter var dekket med granittgrus. Den mørke fargen på naturmaterialet lar bøtten komme til syne. På kvelden kommer det fantasifulle designet til sin rett med hagebelysning. For eksempel kan du oppnå spesialeffekter med undervannslys.

Previous Post
Bandana frisyrer – 28 ideer for å uttrykke femininitet
Next Post
Wilde Reile Trening: Hva handler kondisjonstrenden om og treningsplan for en tonet kropp!