15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Opprette og vedlikeholde en dam i hagen – nyttige tips for hobbygartnere

Dam i hagen glassvegg-koi-fisk-zen-atmosfære-kantende planter

Dam i hagen er rett og slett makeløs! Det virker beroligende og får deg til å tenke lenge. Men før du kan nyte en vakker dam i hagen din, må du designe og planlegge den ordentlig, i henhold til terrenget. Dette er faktisk et vanskelig og ansvarlig arbeid. Når du har gjort det, vil det gjøre det lettere for deg å se på verden og deretter la mannen din gå tilbake til hagearbeid med spaden..

Dam i hagen – hva er viktig å vite?

Dam i hagen vannliljer-vannplanter-smijern-møbler-glass-vin

Først må du velge innsjøtype. Det spiller ingen rolle om du vil ha en veldig liten dam som fuglene drikker vann fra, eller en større, hvor du kan se den lille gullfisken din om sommeren, eller om du vil ha en stor innsjø, en meter dyp og over et stort område der et ekte innsjøøkosystem gjenopprettes – alt avhenger bare av dine egne preferanser og budsjett.

Dammen i hagen brukes til avl av fisk

dam-hage-bakgård-hevet seng-foss-granitt-koi-fisk

Hvis du velger den første typen, er alt vi kan si at det er et godt valg! Det er for tiden gode prefabrikkerte dammer på markedet, selvfølgelig i spesialforretninger – de er holdbare og enkle å installere. Så med minimal innsats vil du ha et lite vannområde i hagen din. Men hvis du vil ha noe større, gjør deg klar for mye arbeid. Disse innsjøene er profesjonelt designet med spesielle gummierte og UV-resistente belegg. De varer i mange år, men er ganske dyre. For eksempel de med polyetylen, så lenge det er plassert riktig og disse er dekket med grunnleggende vanntetting slik at de er beskyttet mot solen – du kan velge en amatørversjon. Det vanskeligste alternativet er betong.

Vanndam med en foss 

dam-hage-foss-steiner-asiatiske-pullert-lys-japansk-blodgress-gangvei

Den andre beslutningen du må ta handler om plasseringen av dammen din. Det er flere faktorer å vurdere her. Den naturlige delen av innsjøen er den laveste delen av hagen. Det er her regnvann og gjørme samles mest. Derfor bør bankene økes litt. Det ville være fint hvis innsjøen var under trær, de beskytter også levende ting i vannet mot den sterke sommersolen. Men så på høsten er det en stor ulempe – mange visne blader faller rett i vannet, og du må absolutt rydde opp.

Broer gir hagen et romantisk preg

dam-hage-tre-bro-landlich-schoen

Den beste tiden for deg, en liten Dam i hagen å bygge er vår. Velg en fin, varm dag, lag en presis plan, og gå ett skritt om gangen! Vi har et annet godt tips til deg: Kombiner dammen med en foss eller fontene, den ser fantastisk ut! Tross alt kan du nyte det nye hagedesignet ditt.

Tips til hagedesign for nybegynnere

Lag vann hage-plante hage kunstige tjern tips

Ikke glem å ordne dammen din med vakre steiner og vannplanter, og inne i midten kan det være vannliljer. Følgende fisk er egnet for damboere: karpe og gullfisk. Noen skilpaddeeiere vil også huse dem i dammen for sommeren. Imidlertid er disse dyrene veldig dyktige til å klatre over gjerdet, og vi flykter, samdyrking med fisk ender dårlig for fisken. Alle eiere av mindre dammer må også tenke på hvordan og i hvilken stand de vil forlate dammen sin over vinteren. Det avhenger selvfølgelig mye av dine klimatiske forhold. La din spesialist gi deg råd! Så, er du overbevist om at du trenger en liten innsjø i hagen din? Ta deretter en blyant og lag et prosjekt for dammen din! Neste vår kommer snart!

Gi effektiv belysning

Plen i hagen kunstig innsjø kunstig dam skulpturer

Hagedam ideer planteinstruksjoner dempe steiner grønn plen

Hagedam tips instruksjoner plassering dyrking av regnvannsfisk

Vannhage innsjø ideer hage oase skulptur tjern leggingstips

Vanndamm fossefallsideer lager mossesteiner

adachi kunstmuseum-dam-lage ideer design-tips stein-mose

Vann hage dam innsjø kunstige tips foss lage steiner

Hagedesign - trinn for trinn - lag en moderne steinhage

Foss-form steinhage feng shui arrangere-hage ideer hagedam

Hjerteformet hagedam Lag plenpleie-tips-steiner

Previous Post
Flettet hår – enkel opplæring for nybegynnere
Next Post
Yoga for menstruasjonssmerter: Disse 6 yogaøvelsene vil hjelpe!