15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hydroponics potter – nyskapende design for lettstelt plantedyrking uten jord

Oppstarten Adama Design har lansert et imponerende eksempel på hydroponiske potter, den såkalte Terraplanter. Den innovative blomsterpotten er perfekt for dyrking av innendørs planter og krever ikke jord. Dermed etterlater heller ikke produktet et karbonavtrykk, mens det kombinerer en moderne design med praktisk. Oppfinnerne designet den for moderne byboere som verdsetter planter mye. Det nye produktet er designet på en slik måte at det passer inn i ethvert boareal og at vedlikeholdet holdes på et minimum. Samtidig får du en plante som vokser på den ytre overflaten av fartøyet.

Banebrytende idé for hydroponiske potter

Vannkanne av kobber for fylling av vann i keramiske planter med planter uten jord

Terraplanter er arbeidet til Eran Zarhi, en industridesigner og planteentusiast, og hans partner, gründer og fire ganger Kickstarter-oppfinner Elad Burko. Begge utviklet denne ekstraordinære versjonen av hydroponiske potter for å dekke behovene til både planter og brukere. Terraplanter fungerer som en vannbank og består av et solid, men porøst keramisk materiale som vann sakte kan sive gjennom. Celler på ytre overflate inneholder vann som gir planten tid til å drikke. Til syvende og sist betyr dette at eieren bruker mindre tid på å ta vare på anlegget sitt.

Voksende plen på overflaten egnet for hydroponiske potter

“Jeg har hatt denne fascinasjonen for naturen siden jeg var barn. I løpet av de siste årene har hun utviklet seg og sluttet seg til nye interesser som jeg har. Disse har forgrenet seg deretter til nye steder. Med dette prosjektet klarte jeg å kombinere min lidenskap for planter. Kompetansen inkluderer design for å lage et produkt som jeg stolt kan dele med mine venner, familie og nå resten av verden. “, Sier produktdesigneren.

nærbilde av grønne røtter av en blomst som vokser på planter

Utformingen av Terraplanter ble inspirert av naturen og måten planter vokser naturlig på i regnskog og lignende fuktige miljøer. Røttene er eksponert over bakken og fester seg til en fuktig struktur med konstant tilgang til vann og luft. Designutfordringene ble overvunnet av Terraplanter, som utstyrer 1400 celler med en strukturert overflate som gir støtte til plantens røtter. Når røttene vokser inn i Terraplanterens mønsteroppsett, er det naturen som blander seg med designen.

Strukturen til den nye blomsterpotten

Legg frø i små riller som celler og la dem vokse for hydroponiske potter

I stedet for å sette inn planter, har disse hydroponiske krukkene et nettverk av bittesmå spor rundt utsiden hvor du også enkelt kan legge frø. Du kan inneholde alt vannet du trenger i et reservoar i midten. Det keramiske materialet er porøst nok til å slippe litt vann gjennom uten å oversvømme frøene. Dette betyr at du alltid har nøyaktig riktig mengde fuktighet tilgjengelig. Visjonen om å skape et samarbeid mellom design og natur ble derfor oppfylt med Terraplanter. Som et eksempel på hydroponiske potter gir produktet en gjennomsiktighet som lar brukerne observere prosessen med plantevekst utenfra – fra spiring av frøene, til veksten av røttene på jakt etter vann, til bladene som er i Forleng deg mot lyset.

Toppen av et keramikkfartøy gjengrodd med grønn plante

Røttene tar bare det de trenger. Alt du trenger å gjøre for å holde plantene dine lykkelige er å huske å fylle på reservoaret når vannet sakte renner ut. Utviklerne anslår at det må fylles på hver femte til 15. dag, avhengig av dyrking. Tross alt, når plantene dine har vokst, vil du neppe kunne se plantemaskinen. Det hele vil nesten se ut som om stueplantene dine vokser ut av ingenting. Skaperne ønsket å designe en hydroponisk beholder som ville støtte den naturlige veksten av planter og gjøre det lettere for alle å vokse og nyte innendørs planter.

Egnede plantetyper for slike hydroponiske potter

Grønn vekst på overflaten av terraplanterens innovative hydroponiske potter for husplanter

Noen planter, som visse urter, trenger lange røtter. Som sådan er dette sannsynligvis ikke det beste valget for langsiktig vekst i en Terraplanter. Mange andre plantetyper, inkludert spiselige planter som chiafrø eller lin, og planter som orkideer, bregner og begonier som naturlig har en tendens til å vokse nær en vannkilde, trives alle i en terraplanter. Planten gir imidlertid også en guide og anbefalinger for dyrking av planter som vil fungere best med den.

keramisk blomsterpotte med en blomstrende orkide på utsiden med røtter

Hver Terraplanter består av tre deler: den sentrale kolonnen for lagring av vann og plassering av frø, en base for å fange vanndråper som renner ut, og et lokk for toppen for å dekke det stående vannet. Utviklerne anslår for tiden at de kan begynne å sende plantemaskiner i oktober 2020. Hvis du glemmer å vanne stueplanter eller oversvømme dem i stedet, har Terraplanter en løsning for begge ender av hydroponics -spektret.

Det kunne ikke vært enklere å plante noen frø i cellene, fylle dem med vann, sette dem på et lyspunkt og la naturen gjøre resten. Denne beholderen tilbyr også en unik måte å vise dine favoritt innendørs planter vertikalt.

Previous Post
Bygg din egen garderobe – et skap med en skråning
Next Post
Hageredskaper og tilbehør – motorsager, gressklippere og lignende gir støtte til hagearbeid