15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Skjul komposter – ideer for kledning av eget organisk avfall i hagen

Søppelkomposten i hagen kan til tider se rotete ut, men du kan gjemme komposteren din for å forbedre estetikken. Det er flere alternativer tilgjengelig for deg. Selvfølgelig er pottejord og blader nyttige for grønnsakshager og blomsterbed. Men hvis du vil skjule disse, kan du oppdage noen praktiske ideer om hvordan du gjør dette i dette innlegget. Så la eksemplene inspirere deg til å gi hagen din mer orden og stil.

Skjul komposteren og beskytt miljøet

Struktur laget av tre som en personvernskjerm og skjul en komposthaug

Kompostbinger er ikke alltid det vakreste hagetilbehøret, men det er neppe en grunn til ikke å begynne å kompostere. Det er så mange fordeler med å lage kompost, inkludert å forbedre jordens næringsstoffer og gjøre det bærekraftig. Etter hvert som flere og flere omfavner denne ideen, er det flere alternativer på markedet i disse dager. Kommersielt produsert kompost bruker energi og avgir karbon i produksjonen og transporten. Så ved å handle mindre og produsere mer selv, kan du redusere miljøpåvirkningen og gjøre hagen din mer bærekraftig.

skjul praktisk deen med gjenbrukbare materialer som vindusdører komposter

Så oppfør deg miljøvennlig og hjelp naturen mens du forkler en attraktiv og funksjonell komposter samtidig. Mulighetene er allsidige nok hvis du vil skjule en større komposthaug. Dette kan dekke dine behov for resirkulering av bioavfall på en attraktiv måte. Så her er noen kreative måter du kan skjule den grønne søppeldunken eller komposteren. På denne måten trenger du ikke distrahere deg selv og dine gjester fra det vakre i landskapet.

Hvordan skjule kompost i hagen?

Bruk blomster og planter i hagen og dekk komposter med paller i svart

Så å ha en komposthaug er en god idé, men dette kan noen ganger ødelegge utseendet på hagen. Hovedalternativene er en stor svart plastbeholder eller en åpen komposthaug i en firkantet trekonstruksjon. Funksjonelt trenger imidlertid ikke alltid å være vakkert. En vanlig løsning er å gjemme komposthaugen i et hjørne bak skuret. Dette kan skape to problemer. For det første skal hagens kompost faktisk ligge der den, som resten av hagen, er god og lett tilgjengelig. I tillegg skal det ikke bli til en søppelplass eller et stygge hjørne som ikke regnes som en del av selve hagen.

Skjul hagestier laget av trelameller for lagring av kompost i hagen

For eksempel er en god idé å holde komposten under hagestiene og bygge søppelbøttene i bakken. Disse kan da også fungere som gangveier gjennom hagesengene. Dette er en plassbesparende variant for små verft som også kan se vakker ut. For de som har hevede senger, er dette også et veldig passende alternativ. Så integrer det organiske avfallet i ditt eksisterende hagedesign på en slik måte at du ikke kan se hvor det er.

Skjul organisk avfall i kompostertrommelen

Skjul komposttrommelen for hagen og kast den med en trillebår

En anstendig komposter i form av en trommel gjør det enkelt å snu. Hvis du trenger kompost for å få jobben gjort raskt, kan du like godt holde deg til en tradisjonell søppelkomposthaug, så lenge du enkelt har tilgang til den for å snu den. Dette kan også være et billig alternativ som lar deg trene mer i hagen. Så hvis du vil lage små mengder kompost på en liten plass med minimal innsats, er dette det riktige valget. En liten komposter i en trommel er et like godt alternativ for hagearbeidere som ønsker å beholde noe av avfallet til bruk året rundt..

Bruk tregitter med klatreplanter

tregitter med klatreplanter i hagen som personvernskjerm for organisk avfall

Hvis du allerede har en komposter, men det er en torn i siden din, er det mange måter å skjule det på. I dette tilfellet kan et tregitter ikke bare tjene som en støtte for klatreplanter, men også gi det passende gjemmestedet for komposten. De matchende blomstene kan også gjøre enhver espalier til et frodig, grønt fokuspunkt, bak hvilket du kan skjule komposten din i hagen.

Gjenbrukbare materialer

upcycling -ideer med gammel dusjdør som gjemmer kompost i hagen

Det er mange kreative upcycling -ideer ved bruk av kasserte materialer som du har lagret. Dette er en annen flott måte å oppgradere resirkuleringsprosjektet ditt. For eksempel kan en gammel dusjdør være et perfekt deksel hvis du vil skjule komposteren din. Dette holder fuktigheten i beholderen, men slipper også inn sollys for varme, noe som kan være spesielt nyttig i vintermånedene. Det hele får hagen din til å se ryddigere ut.

Paller eller trebekledning

hagekompost skjul med palett og planter dekorasjon med lette kropper

En enkel design for komposteren er preget av rene linjer og arbeider i en tradisjonell eller moderne hage. Du kan bruke sedertre lameller for å bygge din egen personvernskjerm. Men hvis du ikke har slike ferdigheter, kan du finne lignende produkter i maskinvarebutikker. Resirkulering av paller er ikke en ny idé, men det er så mange måter du kan bruke materialene i en pall til å lage en fungerende komposter som passer dine behov. Du kan for eksempel utstyre en slik beholder med hengslede dører for rask tilgang til materialer.

skjul fint komposthjørne med konstruksjon av hageskap i tre med dører og benkeplate

Det flotte med å bygge din egen komposter er at du kan ta noen av ideene ovenfor og gjøre dem til dine egne. Kombiner noen få forskjellige materialer for å lage ditt eget design som passer din stil og innsatsen du er villig til å legge ned både i prosjektet og vedlikeholdet av hagen din.

Previous Post
Bygg din egen garderobe – et skap med en skråning
Next Post
Hageredskaper og tilbehør – motorsager, gressklippere og lignende gir støtte til hagearbeid