15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Kokospalme vokser fra en kokosnøtt for den feriefølelsen i ditt eget hjem

Hvordan dyrke en kokospalme selv fra en kokosnøtt med disse tipsene

Feriefølelse hjemme? Du kan få det med en ekte palme. Og hvis du også har evner for planter eller bare vil prøve å dyrke en palme selv, kan du også prøve dette med en kokospalme. Visst, du kan like gjerne kjøpe en stor kokosnøttpalme, men hvor er spenningen og håpet og stoltheten over at du klarte å dyrke en palme selv? Kanskje du til og med har prøvd det vellykket med mangoen eller annen eksotisk frukt? Da er det best å komme i gang med en gang! Hvis du har lyst til å dyrke et kokosnøttre selv, la våre tips guide deg og etter en stund dekorere leiligheten din med et eksotisk stueplante som vil sette deg i godt humør selv på dårlige dager.

Å dyrke kokospalmen selv – slik er det gjort!

Kokosnøtten må være moden og spire på et varmt sted

Hvis du vil dyrke en kokospalme selv fra en kokosnøtt, bør du tillate deg mye tid. Det kan ta rundt 8 uker, men også opptil 6 måneder, før mutteren spirer. Du må også få en kokos som også er i stand til å spire. Du finner dem for eksempel i en delikatesseforretning. Hvis denne lange ventetiden ikke plager deg, er det best å komme i gang umiddelbart som følger:

  • Forbered potten med underlaget. Finn ut nedenfor hva som er den beste jorda for dette formålet.
  • Fukt underlaget.
  • Fjern fiberdekselet.
  • Legg kokosnøtten i underlaget, som skal være rundt 25 grader.

eller

  • Ha kokos i en beholder.
  • Hell varmt vann over kokosnøtten til den er halvveis i vannet.
  • Legg dem på et varmt sted (rundt 25 grader). Om vinteren kan dette være kjelerommet, for eksempel.

Kjøp kokos, plant og ta vare på håndflaten

Den andre varianten regnes som den enkleste for nybegynnere, for da kan den nødvendige varmen styres bedre. Enten etter 8 uker eller etter 6 måneder – så snart frøplanten er synlig, må man være spesielt oppmerksom på tilstrekkelig fuktighet. Ellers risikerer du at frøplanten tørker ut. Kokosnøtten skal forbli i vannet til røttene også har klart å trenge gjennom skallet. Først da er det tilrådelig å sette frøplanten sammen med mutteren i potten med jord. Når du planter kokospalmen, er det ikke nødvendig å dekke den med jord. Bare plasser frøplanten med skallet på underlaget. Der bør vilkårene når det gjelder plassering, vanning og fuktighet være oppfylt. Du kan finne ut hva disse er i vår neste seksjon nedenfor. Du kan bare dyrke et kokosnøttre selv med hell hvis du oppfyller disse kravene så langt som mulig.

Omsorgstips for kokosnøtttrær - tips om beliggenhet, underlag og vanning

Hvis frøplanten har fanget godt, kan den endelig plantes ordentlig på et tidspunkt. For å gjøre dette, plant den sammen med mutteren i underlaget. Sørg imidlertid for at bare halve mutteren skal være i bakken. I stedet forblir den andre halvdelen utenfor jorden. Bollen bør derfor forbli, da den gir næring til den lille planten. Det vil til slutt løse seg selv når det er klart. Hvis du vil dyrke en kokospalme selv, men ikke vent på at kokosen skal spire, kan du også bruke forhåndsspirede kokosnøtter.

Ta godt vare på kokospalmen som et husplante

Dyrk kokospalmen selv som en innendørs palme for innendørs og utendørs om sommeren

Slik at sjansene for suksess er så høye som mulig når du dyrker kokosnøttet selv, er det selvfølgelig viktig å utstyre deg med de riktige tingene eller å skape og garantere de rette forholdene. Vi har satt sammen det som er viktigst for deg.

Jorden

Du kan forberede underlaget på forhånd. En blanding av vanlig pottejord og sand er best. Denne sammensetningen garanterer et permeabelt underlag, noe som er veldig viktig for kokospalmer. I tillegg kan litt leire også blandes inn, som tjener til å lagre en viss mengde fuktighet. Det er også viktig at underlaget er næringsrikt i begynnelsen. Gjødsling to ganger i året er tilstrekkelig senere. Dette vil forhindre at håndflaten vokser for raskt hvis du dyrker kokospalmen selv. Ellers er det ingen andre spesialfunksjoner for kokospalmer og jord.

Dyrk eksotisk stueplante selv av en kokosnøtt

Siden

Det skal være veldig lyst for kokospalmer. Selv om de kan klare seg med et delvis skyggelagt sted som unge planter, bør de større plantene definitivt ha minst 12 timers lys og så mye sol som mulig. Som alle andre stueplanter liker kokospalmen å være utendørs om sommeren. Så hvis du har en hage eller terrasse, er dette det ideelle stedet. Det samme gjelder balkongen. Så hvis du dyrker en kokospalme selv, skjem den med frisk luft.

Å dyrke kokospalmer selv som en idé for planteelskere

Temperaturen

Det skal aldri være for kaldt for kokospalmen. Minimumstemperaturen er 18 grader og det gjelder nattetemperaturene. Så hvis det er forventet kaldere netter og håndflaten er ute, er det lurt å sette den inne for å overnatte. Dette kan være utmattende og derfor irriterende, spesielt med allerede store kokospalmer i tunge potter. En plantevals kan være veldig nyttig her.

Plantpleietips for kokospalmen som et husplante

Luftfuktighet

Riktig luftfuktighet er selvfølgelig også en del av pleien til kokospalmen. Ikke glem at kokosnøtttrærne kommer fra tropiske områder der luften naturlig er veldig fuktig. Derfor bør den også tilføres fuktighet på våre breddegrader. Men hvordan bryr du deg om et kokosnøttre i forhold til det? Den beste og enkleste måten å gjøre dette på er å spraye bladene regelmessig med en sprayflaske. Underlaget vil også bidra med en viss mengde til den fuktige luften. Fuktigheten er god for planten og forhindrer også angrep av edderkoppmidd.

Palmer skaper en eksotisk følelse i hjemmet og hagen

Riktig vann

Hvordan tar jeg vare på et kokosnøttre når det gjelder vanning? Hvis du vokser et kokosnøttre selv, må du være oppmerksom på at det trenger mye vann. Samtidig må du imidlertid sørge for at du unngår vannlogging. Det er derfor bedre å vanne ofte og normalt enn sjelden og mye. Du bør derfor fjerne overflødig vann i fatet. I tillegg må du ikke velge noe vann, men romtemperatur. Palmer elsker varme! Hvis vann fra springen ikke er for hardt, kan det også komme fra springen, men det må være romtemperatur. Ellers er regnvann også egnet, da det er kjent at det er best for alle planter.

Trekk forspirede kokosnøtter selv inn i en kokospalme for et raskere resultat

På tide å repotere, men hvordan?

Hvis du dyrker kokospalmen selv, blir den før eller siden for stram i den første plantepotten. Den ideelle tiden for dette er etter omtrent to til tre år. Da bør selvfølgelig en større finnes. Et fartøy som er langstrakt er best. Grunnen til dette er at røttene til kokosnøtttrærne vokser rett ned og ikke i alle retninger. Røttene bør ikke bli skadet når de repottes. Dette er spesielt viktig med veldig unge planter.

Previous Post
Bygg din egen garderobe – et skap med en skråning
Next Post
Hageredskaper og tilbehør – motorsager, gressklippere og lignende gir støtte til hagearbeid