15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Nyttige tips om hvordan du kan plante en grønnsaksplaster om høsten

Lag en grønnsaksoppskrift grønnsakshøst-aubergine-brokkoli

Bare fordi det blir kjøligere og kjøligere betyr ikke det at du må slutte med hagearbeid. Bruk tiden som er igjen til vinteren og så grønnsaker som passer for høsten. Her er noen nyttige tips når du faller lag en grønnsaksflekk kan.

Lag en grønnsaksflekk: nyt ferske grønnsaker om høsten

Lag en grønnsakspleier hevet seng-kål-student blomst-tre-blomst bokser

I høst en Lag en grønnsaksflekk er fordelaktig av flere grunner. En av dem, som du kan gjette, er at du får ferske grønnsaker å lage mat med. Men det er andre grunner til at du mest sannsynlig vil like hagearbeid. For eksempel, i de kaldere månedene vokser ugresset ikke like raskt og i så store mengder som om sommeren. Følgelig betyr det mindre arbeid. På samme måte er det færre skadedyr du må bekjempe. Tiden du tilbringer i hagen reduseres også takket være det hyppigere regnet og du sparer penger når det gjelder vanning.

Lage en grønnsakspleier: det som vokser godt i hagen i løpet av denne tiden?

a-grønnsaksbed-lage-kål-hage-planter-sunn-ernæring

Mange grønnsaker foretrekker de kaldere månedene og vokser bedre i løpet av denne tiden. Dette inkluderer:

 • Gulrøtter
 • spinat
 • kål
 • Brokkoli
 • Salat
 • blomkål
 • hvitløk
 • Sjalottløk
 • purre
 • ruccola
 • Sikori

Lage en grønnsaksplast – når er det riktig tidspunkt for det?

a-grønnsaksoppskrift-opprett-salat-rapunzel-hagedesign-hobby-gartnere

Finn ut om riktig tidspunkt for å plante grønnsakene og de riktige forholdene der den respektive planten føler seg komfortabel. Hvis du kan, kan du prøve å estimere tidspunktet for den første frosten og telle dagene bakover. Så hvis det tar åtte uker å vokse en plante, så plant planten åtte uker før den første frosten. På denne måten vil grønnsakene dine være kraftige nok til å overleve frosten.

Lag en grønnsaksplast av frø

a-grønnsaks-seng-lag-frø-saeen-jord-tips

Hvis du foretrekker å så frø, velg grønnsaker som tar mindre tid å vokse. Hvis du er litt sen med høsten din, kan du prøve å plante stiklinger eller frøplanter i hagen. Disse kan du enkelt få på et hagesenter. Sørg for at du er godt informert om riktige trinn og prosedyrer.

Måten grønnsakene skal plantes på

Høsthage modne gresskar-plante grønnsaker ferske i hagen-ha

For å klargjøre sengen din godt for de nye plantene, fjern ugress og planter som ikke lenger vil produsere frukt. Tilsett kompost og pløy jorda.

Spirer Spirer Spirer Høstens grønnsakshage bryr seg om modne tips

Plant frøene litt dypere enn du ville gjort om sommeren. Dette vil holde deg fuktig og kjølig. Som en forholdsregel, bruk litt mer frø for å erstatte de som ikke vil spire. Når plantene begynner å vokse, bør du kaste noen slik at de andre har god plass til å vokse.

Lag en grønnsaksplast ved å dele den opp riktig

Plante et grønnsaksbed Riktig høstplantingspleie

Du kan en Lag en grønnsaksflekk, ved å dele det riktig. Del den i små firkanter på 30 x 30 cm for å utnytte den ledige plassen godt. Hver firkant er beregnet på et bestemt anlegg. Men vær også oppmerksom på hvor mye plass den respektive planten trenger for å vokse. For eksempel kan 16 løker plantes på en firkant, men de må være omtrent 7 cm fra hverandre. Når plantene begynner å vokse, er det godt hvis du fukter jorden godt en gang i uken.

Beskytt plantene ved å dekke dem

gulrøtter hagearbeid-på sensommeren-høsten lager grønnsaksplaster

For å beskytte plantene mot værforholdene, kan du også dekke dem etter hverandre. Dette bør spesielt skje når temperaturene faller under 5 grader om natten. Materialet du bruker til å dekke skal isolere godt, men ikke overopphetes plantene. Derfor er plastfolie ikke egnet. Plasser lokket på plantene og fest endene i jorda.

friske grønnsaker på sensommeren og høsten gresskar kål gulrøtter reddiker

Hvis det er første gang du faller en Lag en grønnsaksflekk, se det som en prøvekjøring. Siden været om høsten er uforutsigbart, kan du først bli skuffet. Men ikke fortvil, for med riktig planlegging og omsorg kan du bli overrasket med ferske grønnsaker. Som en motivasjon, bare tenk deg delikatesser som du senere kan trylle frem fra grønnsakene.

Høstens grønnsakshage modning Gulrot tips for hagearbeid

frø i blomsterpotter balkong hage tips grønnsaker

Dyr spinat i grønnsakshagen i høstens grønnsaksplaster

hobby hagearbeidstips lager høstgrønnsaksplaster med frø

Dyrk reddiker i hagen når det er riktig tidspunkt høst-egnede forhold

Previous Post
Arkitekthus med glassfronter åpner seg mot naturen
Next Post
Lag ideer til påske for små og store – søte kaniner og andre motiver