15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Bruk eviggrønne klatreplanter til interiørdesign

eviggrønne klatrere hvelv-form-stueplanter-sitteplasser-vintage-møbler

Planter skaper ikke bare en fortryllende atmosfære i hagen, men også i rommene. Hvis du vil legge til litt romantikk i det, er klatreplanter en god idé. Du kan eviggrønne klatreplanter La bøtter krype gjennom rommet og dermed skape en interessant, dekorativ effekt og samtidig bringe naturen inn i huset.

La eviggrønne klatreplanter flette seg gjennom rommet

eviggrønne klatreplanter deco-ideer-stue-hvit-vegg

Bruk kjedelige møbler, enkle vegger, søyler eller romdelere for å dekorere dem med klatreplanter. Vi vil introdusere deg for noen av disse designideene, samt noen passende planter som du kan bruke til dette formålet. Evergreen creeper arter kommer også i blomstrende form, så valget er ditt. Kombiner gjerne flere med hverandre. I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du fester en klatreplante til veggen.

Eviggrønne klatreplanter for en solrik beliggenhet – pasjonsblomst

eviggrønne klatreplanter passionflower-blossom-purple-vine-tips

Pasjonsblomsten som en blomstrende eviggrønn klatreplante imponerer med attraktive og velduftende blomster. Hun liker et lyspunkt og kan stå i solen hele dagen også, så det passer hvis du er ute etter eviggrønne klatreplanter for solen. Imidlertid trenger den også mye vann, slik at vannlogging bør unngås. Klatreplanten vokser veldig raskt og er derfor godt egnet for raskt å designe rom.

10 blomstrende klatreplanter for hagen eller som potteplante

Klatreplanter på balkonger og terrasser – personvern og grøntområder

Deksel til gjerdet & Vegger med busker & Klatreplanter

Krypende porselensblomst

eviggrønne klatreplanter blomstrende-porselen blomst-voks blomst-rosefarge

Porselenblomster er også eviggrønne klatreplanter med blomster. Blomstene er ikke mindre imponerende enn de av pasjonsblomsten. Imidlertid må denne prøven ikke stå i den brennende solen. Hyppig flytting bør unngås for vellykket blomstring. Det samme gjelder vannlogging, da dette er skadelig for den blomstrende klatreren.

Evergreen klatreplanter – plante eføy

eviggrønne klatreplanter hurtigvoksende-efeutute-store-blad-renner

Efeutute trenger ikke bare et klatrehjelpemiddel, men nå og da også din hjelp med tårene. På veggen kan du peke disse eviggrønne klatrerne i riktig retning med støttende negler. På grunn av sin maksimale høyde på 20 meter, kan du dekorere et stort område med det. Planten er veldig lett å ta vare på og passer også for nybegynnere.

Evergreen klatrerpleie – sebraurt med spraglede blader

eviggrønne klatreplanter sebra urte-farget-blader-pen-plante-bøtte

Du kan lage interessante farger hvis du velger sebraurt. De delvis grønne bladene har også mønstre i lilla og har et flott utseende. Evergreen creepers som er eviggrønne og raskt voksende som disse trenger mye lys, men bare litt direkte sol og en moderat mengde vann. La alltid jorden tørke før du vanner igjen.

Ivy som et husplante

eviggrønne klatre-planter-eføy-planter-potter-hengende-metall-dekorere

Ivy er en av klassikerne når det gjelder klatring av planter. Og den gode nyheten er at planten også kan dyrkes som et husplante. Velg en vegg for å dekorere den med eføy eller annen støttestruktur. Romdelere er for eksempel veldig godt egnet hvis du vil dyrke eviggrønne klatreplanter som eføy.

Andre egnede klatreplanter

eviggrønne klatreplanter-blomsterpotte-romdesign-espalier-pelsdeksel

– Philodendron skandaler

– Lilla dempet

– Dekorative asparges

– Cissus antarctica

– Klatre lysestake blomst

– Tradeskantie

– Klatring av nasturtier

– spøkelsesplante

– Russisk vin

Klatrehjelpemidler

eviggrønne klatreplanter-vintage-kommode-grå-speil-loslitt

Noen klatreplanter kan ikke feste seg til en vegg alene og trenger derfor et klatrehjelpemiddel. Dette kan se veldig annerledes ut. Ferdige espalier eller espalier er tilgjengelig for kjøp. Men du kan også improvisere og feste ledninger eller pinner mellom taket og gulvet for å støtte eviggrønne klatreplanter. Du kan også bruke negler, som du bare legger stilkene på. Hvis du bøyer neglene opp, kan du trygt omslutte stilkene.

Støtte fra et nettverk

eviggrønne klatre-planter-trapp-dekorere-plante-nett

Denne moderne trappen var utstyrt med et enkelt fiskenett for å la eviggrønne klatreplanter vokse. Det brede området kan romme forskjellige planter og er bare perfekt for moderne, men også for maritim innredning. Et slikt nett kan også henges direkte på veggen.

Planter til veggen

eviggrønne klatreplanter-middelhavsstue-design-hvelvet

Eviggrønne klatreplanter med selvklebende røtter kan også klatre direkte på veggen uten hjelp. Eføyen er en av disse plantene. Denne varianten av designet med klatreplanter har en spesielt nostalgisk effekt, fordi den minner om gamle husfasader, bare at den nå bringer den romantiske atmosfæren inn i huset.

Dekorer møbler

eviggrønne klatre-planter-møbler-idé-spisebord-metall-ben-klatring hjelpemiddel

En virkelig imponerende idé er dette spisebordet, som du selv kan bygge selv eller i det minste få laget et. Bordbena og rammen er laget av metallstenger av enhver form og fungerer som klatrehjelp. Eviggrønne klatreplanter kan klatre så fantastisk opp. Ideen kan også brukes til andre møbler.

Vakre klatreplanter

eviggrønne klatre-planter-stige-klatrehjelp-aloe-teppe-loslitt-idé

I prinsippet kan du bruke et stort utvalg av gjenstander som klatrehjelpemiddel. I dette rommet brukes for eksempel en stige til dette formålet. Den kan lene seg mot veggen og kan være av hvilken som helst høyde. Det avhenger av plantens maksimale høyde. Eviggrønne klatreplanter er på ingen måte kresne når det gjelder klatrehjelpemidler.

Dekorer kjøkken

eviggrønne klatre-planter-kjøkken-planting-eføy-anheng-lys-blå-kabler

Gjør kjøkkenet ditt enda mer hjemmekoselig ved å la eviggrønne klatreplanter vokse gjennom rommet. Velg en vegg og heng snor eller veldig tynn tråd som knapt er synlig. Det ser ut som om planten vokser av seg selv gjennom luften eller langs en vegg. Du kan også danne hvilken som helst form med planten som her.

La klatreplanter henge

eviggrønne klatre-planter-idé-design-enkle-vegg-trapper-minimalistisk

Hvis noen planter ikke har klatrestøtte, bare la stilkene henge ned. Du kan bruke dette til din fordel hvis du vil designe høye områder med planter. Her ble det for eksempel plantet en høy vegg bak en vindeltrapp. Eviggrønne klatreplanter vokser sympatisk nedover.

Eviggrønne klatreplanter i blomsterpotter til veggen

eviggrønne klatreplanter-sekskant-blomsterpotte-hengende stilker-moderne

Den samme ideen kan også brukes til mindre blomsterpotter som er festet til veggen eller til hengende potter. Så du får en dobbel dekorasjon, spesielt hvis beholderen har en original form. Tenk grundig på forhånd om du vil vokse plantene oppover eller la dem henge ned. Senere blir det vanskelig å tre dem inn i en espalier.

Ide til soverommet

eviggrønne klatreplanter-soverom-hengende-garderobe-seng-kurver-dekorasjon

Hvis det ikke er nok plass til mange planter på soverommet, kan du implementere ideen med hengende klatreplanter der også. Bruk skapet til å sette en plante og la bladene og stilkene pryde skapets sidevegg. Når du kjøper eviggrønne klatreplanter, gjør noen undersøkelser om hvilke planter som passer.

Veggdesign på soverommet

eviggrønne klatreplanter-eføy-soverom-vegg-idé-murstein-hvit

Eller du kan ganske enkelt dekorere veggen igjen med en klatreplante. Velg eviggrønne klatreplanter med selvklebende røtter og ikke vent lenge på at den bare veggen blir overtatt av plantene. På denne måten sikrer du alltid at luften i rommet er ren og du føler deg nærmere naturen mens du slapper av.

Planter for rom med høye vegger

eviggrønne klatre-planter-lyse-rom-plante-plante-potter-fluktstol

Har du veldig høye vegger som du ikke kan gjøre noe med? Sett opp plantemaskiner og fest lange espalier. Du har allerede skapt det nødvendige grunnlaget for eviggrønne klatreplanter. Plantene vil raskt ta over veggen. Med en blomstrende klatreplante vil du også nyte fargerike blomster. Når du velger anlegget, må du vurdere lysforholdene du kan garantere.

Previous Post
Moderne renovert bassenghus tilbyr fleksibilitet i bruk
Next Post
Lage og plante myrbed – tips og egnede plantearter