15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Modern Gardens – 12 trender omtalt på Chelsea Flower Show 2016

Moderne hager - hagedesign - trender - hageskulptur - hagekunst - dam

Hvert år finner verdens største blomsterutstilling, Chelsea Flower Show, sted i den britiske hovedstaden. Fem dager i mai på et område på 4,5 hektar vil være fantasifull moderne hager presenterte og håndhevet de siste trendene innen hagedesign. Få inspirasjon og tips til hagen din fra mekkaen for hagedesign.

Moderne hager – hagedesign basert på de siste trendene vist på Chelsea Garden Show 2016

Moderne hager - hagedesign - trender - hagesti - farget - hageskulptur

Hagedesignere fra England og ikke bare presenterer sine ferdigheter og skaper drømmende landskap som har oppstått som fra Alices drømmeverden. Men en hemmelighet bør avsløres – på tidspunktet for utstillingen er alle plantene i toppform og alle blomstrer fantastisk side om side, selv om noen varianter har forskjellige blomstringstider.

Moderne hager – 12 inspirasjoner for attraktivt hagedesign basert på de siste trendene

Moderne hager-hagedesign-trender-plante-plenteppe-cortenstål

I tillegg til de strukturelle og strukturelle elementene i den engelske hagen, inkluderer plantingen skulpturer og hagekunst laget av forskjellige materialer. Cortenstål og betong skiller seg ut som topptrendmaterialer i 2016. Disse tolkes på en veldig variert måte i de følgende bildene.

Moderne hager med hageskulpturer

moderne-hage-hage-design-trender-betong-hage-kunst-peis

Hagestiene spiller en viktig rolle i hagen. De gir struktur og selvfølgelig perfekt tilgang til hvert hjørne i uteområdet. Betong, eller sement, blir et populært materiale på grunn av dets moderne utseende og holdbare egenskaper. Betongplater kan ordnes som byggeklosser og brukes også til å dekke terrasseskodder.

Moderne hager på taket

moderne-hage-landskapsarbeid-trender-tak-hage-garasje-greening

Idémengden som vises på hagemessen, kjenner ingen grenser. Et eksempel på dette er den grønne garasjen. Grønne tak og prydskog plantet i trinn i kombinasjon med steinblokker og mose skaper en verden der to kulturer møtes. Denne særegne hagedesignen kan beskrives som en europeisk tolkning med fordel av den asiatiske hagen.

Moderne hager og direkte adkomst gjennom terrassedører fra gulv til tak

moderne-hage-hage-design-trender-hage-hus-glass-takhage

I England er det lagt stor vekt på det naturlige hagedesignet. Dette ledemotivet kan også sees i hver av de moderne hager som vises. Uansett betyr ikke dette at plantene dyrkes kaotisk eller har vokst på egen hånd. Hver sort trenger et bestemt sted og blomstrer annerledes. Plantene er plassert ved siden av hverandre på en slik måte at de tar et vakkert bilde når som helst på året.

Moderne hager i en åsside

moderne-hage-hage-design-trender-frodige terrasser-åssiden-corten stål

Hager i en åsside er vanligvis egentlig ikke ønsket, men for hageelskere – en ekte drøm. Dette gir den ideelle forutsetningen for et vellykket terrassert hagedesign med forskjellige områder og plantetyper. Et felt der hobbygartneren kan utvikle fantasien.

Moderne hager og pergolaer – bruk av nye materialer

moderne-hage-hage-design-trender-trapper-corten stål-klatreplanter

Pergolaen i hagen fungerer som et designsenter i uteområdet. De rektangulære trepergolaene er virkelig gammeldagse, men du kan ikke klare deg uten kos. Den ideelle løsningen er å endre formen og også å gi litt variasjon i materialene som brukes. En pergola med rund form, tregulv og stålkonstruksjon kan være et godt alternativ til det vanlige.

Moderne hager og hagekunst

moderne-hage-hage-design-trender-hage-port-corten-stål-tre

Corten stål, tre, bronse – hagekunst setter ingen grenser. Designelementer eller de som gir området en rent dekorativ karakter er uten betydning. Designet må rett og slett være riktig og harmonisk stilfullt med resten av objektene i hagen.

Moderne hager med dam eller vann

moderne-hage-hage-design-trender-tre-hage-hus-dam

Vannfunksjoner i den moderne hagen tar et skritt tilbake og blir erstattet av dammer av alle typer og fasonger. Moderne og samtidig designet veldig nær naturen, vannområder sørger for en rolig, avslappet atmosfære ute, i den private grønne oasen. Prydgress og andre varianter som vanligvis trives ved siden av vann i naturen er virkelig egnet for dette området i din egen hage.

Moderne hager og planter i blomsterpotter

moderne-hager-hage-design-trender-hage-sti-stein-plater-ueppig

Planter i potter og potter kan også få det til å se veldig naturlig ut. Det er lurt å velge større beholdere, da disse ganske enkelt gir større spillerom. Dekk overflaten av underlaget med mulch eller, enda bedre, med mose for å oppnå et naturlig utseende. Se også etter de plantetypene som ligner andre fritt voksende, og ordne blomsterpottene i trinn.

Moderne hager med terrassedeksel og spiseplass

moderne-hage-hage-design-trender-terrassetak-betong-hagebord

Et terrassedeksel i hagen har flere fordeler. Først og fremst utvides det indre området utover og inviterer deg til å tilbringe mer tid ute. Med de riktige utemøblene, avhengig av hvor mye ledig plass som er tilgjengelig, kan du skape en drømmende atmosfære.

Previous Post
Strandvilla på øya Bali i Indonesia
Next Post
Å bygge en høy seng – ideer for plassbesparende hagedesign