15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lag uvanlige hagepynt selv fra gamle kjøkkenutstyr

Lag hagepynt selv, sil, hengende kurver, terrasse

Dekorasjon gir hver hage et veldig personlig preg. Hvis du Lag hagepynt selv tenk på hva du skal gjøre med gamle husholdningsartikler. Upcycling har vært trendy i flere år og har også etablert seg som en livsstil. Med oppsykling får gamle produkter en høyere verdi!

Lag hagedekorasjoner selv – konvertere et gammelt rivjern

Gjør-det-selv hagedekorasjon vegglampe-ost rivjern-country-stil

Hvert gammelt element har minst 20 forskjellige bruksområder og kan enkelt brukes på nytt. I dag vil vi vise deg noen inspirasjoner om hvordan du puster nytt liv i gamle kjøkkenutstyr og hvordan du integrerer dem i hagedekorasjoner.

Lag hagedekorasjoner selv av et gammelt rivjern

Lag hagedekorasjoner selv: rivjern-spray-maling-fargestoff

Hagepynt trenger ikke være dyrt. Noen ganger hjelper en spasertur gjennom loppemarkedet eller en skattejakt i ditt eget hjem til å oppdage en del du kan blåse nytt liv i. Kjøkkenristen ser for eksempel ikke veldig attraktiv ut ved første øyekast, men den er veldig mangfoldig.

Motorsagskunst: treskjæring med motorsag for nybegynnere

Hagedekorasjoner laget av gamle ting – 31 kreative ideer å etterligne

20 ideer til hagen som lover vakre stunder utendørs

Lampe laget av osterister

Lag hagedekorasjoner selv lampe-pergola-utendørs-kjøkken-fargerike-farget-ost rivjern

Et gammelt kjøkkenrist kan på kort tid konverteres til en sjarmerende lampeskjerm. Med sine forskjellige åpninger og perforeringer utstråler kjøkkenutstyret interessante lysmønstre og er ekte iøynefallende.

Vegg eller hengende lampe?

Lag hagedekorasjoner selv rivjern-lys-vegg-tak

For å bygge en lampe av gamle kjøkkenutstyr, må du ha litt erfaring med elektrisitet og vite hvordan du for eksempel kobler flere lyspærer til en vanlig tilkobling.

Trakt og sil som en lampeskjerm

Gjør-det-selv-selv-lett-trakt-sil

Vær oppmerksom på at en spesiell beskyttelsesklasse kreves for lamper utendørs. IP -beskyttelsen viser hvor godt en armatur er beskyttet mot inntrengning av vann. Det er best å skaffe seg en kabel med en IP-44-kontakt som er egnet for bruk i hagen.

Ostristere som lykter

Gjør-det-selv-lag-bord-te-lys-ost rasp

Å bygge en unik lampe fra kjøkkenristene krever mer innsats og ekstra verktøy som metallbor. Hvis du ikke egentlig vil bygge en lampe, kan du ganske enkelt bruke kjøkkenutstyret som telysholdere.

Arrangeres individuelt eller i grupper

Lag hagedekorasjoner selv borddekorasjoner-telys-arrangement

Uansett om det er en vanlig telys eller et telys med LED -lyskilder, er denne ideen ideell for borddekorasjoner til neste hagefest. For en enda mer interessant effekt kan kjøkkenristene arrangeres i grupper på et brett.

Osterist som en blomstervase

gjør-det-selv-lag-vase-blomster-bord-dekorasjon-fest

Med en gammel kjøkkenskiver ville hagedekorasjonen få et sjarmerende vintage -utseende. Men hvis du ikke liker metallutseendet på osteskiven, kan du ganske enkelt gi det et nytt malingsstrøk i en populær farge.

Monteres på veggen

Gjør-det-selv-lag-din-egen-ost-rivjern-blomster-urter-holder

Hvis rivjernet er festet til veggen med den nedre åpningen opp, kan det raskt konverteres til en beholder for kjøkkenutstyr eller kutt- eller silkeblomster. I stedet for en gryte kan urtene plantes i en liten hjemmelaget sekk og deretter plasseres direkte i kjøkkenriveren.

Osterist som håndkleholder og arrangør

Gjør-det-selv-lag-din-egen-holder-treskje-håndkle

Det gamle kjøkkenristen er spesielt nyttig som holder til kjøkkenutstyr. Du kan til og med henge et håndkle nederst på håndtaket. Rivjernet kan skrus til et gammelt skjærebrett og ikke monteres direkte på veggen.

Rivjern vindklokker

Gjør-det-selv-lag-selv-vind klokkespill-bestikk-perler-gamle-halskjeder

Vindklokker er alltid en god idé for hagedekorasjoner, spesielt hvis de er hjemmelagde. De bevegelige ensemblene kan lett forbli i hagen hele året hvis de er satt sammen av de riktige materialene. Siden ristene vanligvis er laget av rustfritt, polert rustfritt stål, er de perfekte for dette.

Lag ugle av rivjern selv

Gjør-det-selv-lag-din-egen-ost-rivjern-ugle-store øyne

Uglefigurene fascinerer unge og gamle og kan lages av deg selv på en rekke måter. Denne uglen ble satt sammen av enkle materialer og er et skikkelig blikkfang for hver hage.

Følgende materialer og verktøy kreves:

  • 1 kvadratisk rivjern av rustfritt stål
  • to lokk med babymatkrukker
  • 2 coasters
  • Spraymaling i sølv
  • 2 svarte knapper som er nesten like store som coasters
  • en liten metallfjær
  • en liten kvist som passer inn i pennen
  • et stykke gullfarget mykt metall som aluminium (f.eks. fra en drikkeboks)
  • Ledning for å feste øynene (tynn nok til å gå gjennom hullene på knappene)

nødvendig materiale og instruksjoner

Gjør-det-selv hagedekorasjon-instruksjoner-ugle-rivjern

Bor to små hull i lokket til glasset. Disse skal matche hullene i knappene. Spray lokkene med sølvspraymaling og la dem tørke. Klipp en V-form ut av det gullfargede metallet-armene er deretter gjemt bak øynene. Plasser metallstykket og bor to hull gjennom metallet i rivjernet. Disse åpningene skal være i linje med ett av hullene for hvert øye.

Klipp et 8 cm stykke ledning og bøy det til et “U”. Tre de to endene av tråden gjennom hullene i knappen, deretter gjennom ølunderleggene og på slutten gjennom glasslokkene. Før ledningsendene gjennom hullene i det gullfargede nebbet og fest på innsiden av rivjernet ved å snu.

Fjærben i metall

Gjør-det-selv-lag-ost-rivjern-ugle-instruks-ben

Bruk nåletang for å bøye håndtaket på rivjernet slik at ørene på uglen vises. Skjær metallfjæren i passende lengde. Rull de små fjærføttene inn i en av åpningene i rivjernet på hver side og skyv grenen forsiktig gjennom fjærene. Grenen ville deretter rotere fjærføttene i horisontal retning. Og ferdig!

Lag hagepynt selv – hengende kurv laget av sil

Gjør-det-selv hagearbeid-sil-instruksjoner-hengende kurver

Blomsterkurver er en flott innendørs og utendørs dekorasjon. De setter planter i rampelyset og sparer plass fordi de lett kan henges hvor som helst. Å lage en hengekurv selv av en gammel grønnsaksfilter i metall er barns lek.

Miniatyrhage med steinroser

Gjør-det-selv-lag-din-egen-sil-plante-saftige-planter

Du kan bruke S-kroker for å henge eller bare knytte snorene rundt håndtakene. Skjær et stykke fleece til riktig størrelse og legg det i silen. Fyll nå den hengende kurven med jord, sett inn blomstene, fyll med jord og vannet alt.

Plant silen

Gjør-det-selv-lag-din-egen-sil-gryte-saftig-grus

Hengende planter plasseres vanligvis i en hengende kurv. Hvis silen brukes som borddekorasjon, kan du velge lavt voksende sukkulenter. De er super enkle å ta vare på og imponerer med sine interessante bladformer.

Hengende blomsterdekorasjoner fra trakter

gjør-det-selv-lag-metall-trakt-blomster

Gamle trakter kan også enkelt gjøres om til hengende gryter. På grunn av traktens lille størrelse er det vanligvis bare plass til et lite anlegg. Men du kan bruke den til å lage interessante komposisjoner.

Lyktene fra vinglass

Gjør-det-selv hagedekorasjoner-vinglass-telysholdere-lykter-hagefest

Avviste rødvinsglass får nye æresbevisninger her: Lyktene er et vakkert blikkfang og skaper en god stemning i hagen. Føttene på brillene settes ned i bakken. Dette skaper en liten øy av lys i plenen.

Øs og visp som en telysholder

Gjør-det-selv-lag-din-egen-gamle-bestikk-øse-visp-telysholder

Stort sett alt passer som en telysholder. Nå kan du se den dekorative verdien av gamle suppe og vispene og forvandle dem til vakre dekorasjoner for innvendig og utvendig. Om nødvendig kan du bøye den halvcirkelformede øsen slik at telyset er horisontalt.

Lag hageplugger selv – blomst av bestikkhåndtak

gjør-det-selv-hage-dekor-hage-plug-bestikk-blomst

Du kan lage noen veldig kule ting av gammelt bestikk, for eksempel smykker, kjøkkenhåndkleholdere, frakkekroker, vindklokker, hageplugger og mye mer. Det krever mye kraft å bøye bestikket. En skrustikke kan brukes som hjelpemiddel.

Lag hagepynt selv – sommerfugl fra skjeer 

gjør-det-selv-hage-dekor-hage-plug-skje-sommerfugl

Noen prosjekter krever også litt mer dyktighet og sikker bruk av sveiseutstyr som denne sommerfuglen laget av skjeer. Håndtakene til de fire skjeene ble saget av og håndtakene på skjeene ble samlet for å danne en sommerfuglform. Den ble deretter loddet til en stålstang. En lang skrue på midten av skjeen danner sommerfuglkroppen.

liten lampeskjerm laget av kaffeskjeer

Gjør-det-selv-lag-din-egen-skje-lys-blomst

Flere pendellamper i en gruppe vekker øyeblikkelig visuell interesse. En haug med slike skje lamper er da perfekt over uteserveringen. Men flere skjeer trengs for dette prosjektet.

Lag hagedekorasjoner selv – miniatyrfehage

lag-din-egen-gjør-det-selv-miniatyr-eventyr hage-gryte lokk-muffins-tinn-tønne

Eventyrhager er veldig populære og fascinerer unge og gamle. Dette er landskap designet i miniatyrformat, som stort sett befolket med feer og andre heldige skapninger. For å designe en slik hage kan du også vurdere å integrere gamle kjøkkenartikler som detaljer i landskapet.

Lag hagedekorasjoner selv – et annet slags blomsterpottstårn

Gjør-det-selv-lag-dine-egne-gamle-gryter-tårn-retter

Dekorative tårn laget av potter gir en plassbesparende idé for kreative hagedekorasjoner. I denne varianten ble det imidlertid ikke brukt leirgryter, men gamle kokekar. De ble gjenget på en jernstang som satt fast i bakken og plantet.

Lag hagepynt selv – en panne blir en klokke

Gjør-det-selv-lag-din-egen-panne-maling-klokke

En ødelagt panne kan konverteres til en veggklokke til terrassen på kort tid. For å gjøre dette må det bores et hull gjennom pannen. Online kan du kjøpe et billig urverk individuelt.

Et kult ordtak på bunnen

Gjør-det-selv-lag-din-egen-panne-vegg-dekorasjon-gjerde

Undersiden av en brukt panne er absolutt ikke pen. Selvfølgelig, hvis du vil, kan de piffes opp ved hjelp av forskjellige kreative teknikker. Hvis du ikke kjenner serviettteknikken, kan du bare bli kreativ med maling og pensel.

Fuglemater laget av en gammel tekanne i porselen

Gjør-det-selv-lag-porselen-tekanne-fuglemat

Fuglehus skal heller ikke mangle. Du kan bruke gamle retter til dette. I stedet for å bore en ny åpning, kan du ganske enkelt henge tekannen med tuten ned.

Tårn laget av retter for en loslitt, elegant hage

hage-dekorasjon-gjør-det-selv-figur-shabby-chic-servise-porselen-glass-rosa

Et oppvaskstårn i vasken er et mareritt, men disse tårnene klipper en fin figur i hagen. De ser veldig dekorative ut og er perfekte for en shabby chic style hage. Prøv det selv!

Previous Post
Hva du skal gjøre på nyttårsaften – noen friske ideer kan hjelpe
Next Post
Lag mosegraffiti selv og dekorer vegger med disse ideene