15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Spill i hagen -13 ideer til utendørs treningsspill for barn

spill-hage-barn-utenfor-oudoor-plen-lek-bevegelse

Trening er veldig viktig for barn fordi de nesten alltid er aktive. På denne måten opplever de sitt miljø, forstår og fatter ting, utvikler grunnleggende kunnskap som er veldig viktig for senere. Berøring, løping, lek og bevegelse generelt utvikler også grove og fine motoriske ferdigheter. Egel, som det fungerer, er også trent i balanse og kognisjon, og taktisk tenkning bygges opp. Så vi kan finne mange spill i hagen som oppmuntrer til bevegelse og også holder barnet opptatt. Det er viktig å stimulere den helhetlige utviklingen ved å koble læringsprosesser.

Mange flotte ideer til treningsspill for barn i hagen

spill-hage-barn-ute-utendørs-lek-sykkel-morsomt

Tidligere lekte barn mye mer ute, i hagen, på marken eller i skogen. Etter skolen gikk de ut, spilte fotball, boltret, hoppet og fablet til middag. Barn flyttet også mye rundt inne i huset, noe som har endret seg for mange i dag. Men det kan se lettere ut å spille spill på datamaskinen eller å sitte foran fjernsynet. Derfor er det viktigere enn noen gang å stimulere barna til å gjøre flere utendørsaktiviteter. Vi har samlet mange fantasifulle bevegelsesspill for store og små for å stimulere barns nysgjerrighet og ha det gøy sammen med vennene sine. Vi har forberedt 13 flotte spill i hagen og tips her.

Ballspill i hagen 

spill-hage-barn-utendørs-lag-spill-plen-engball

Ballspillene er veldig populære blant barn og er ikke bare mye moro, de fremmer motoriske ferdigheter og trener evnen til å reagere, i tillegg til å skape sosiale relasjoner. I tillegg krever det vanligvis ikke mye – en ball og noen få lagkamerater er tilstrekkelig. En ball hører hjemme i hver lekeeske, og vi kan få noen gode venner. Her er noen ideer til hagespill for barn.

Barnas spill i hagen – Jeger og hare

spill-hage-barn-utendørs-ball-ball-spill-jeger-kanin

Det som trengs: en myk ball

Først blir jegeren valgt, de andre er harer. Han mottar ballen og må nå prøve å treffe de andre spillerne, det vil si kaninene. Hvis han lykkes, bytter han plass med den som ble truffet. Hvis det bare er to deltakere igjen, må de sende ballen til hverandre. Når alle kaniner blir truffet, slutter spillet. Jegeren har ikke lov til å bære ballen mens han løper. Den siste gjenværende haren er snart jegeren.

Hei hei

spill-hage-barn-utenfor-ball-ball-spill-mål-møte

Du trenger: en ball

Alle spillerne står på rad, en holder ballen og vender mot dem i en avstand på ca. 2 meter. Han burde nå kaste ballen etter tur. Først tenker han opp et begrep og roper ut sitt første brev, f.eks. “Et dyr med B.”.

Hvis du har gjettet begrepet, roper puslespilleren “Hei!”.

Spilleren som har gjettet begrepet riktig, må ta ballen så raskt som mulig. Hvis han klarer dette, kaller han: “Stopp”.

Den andre spilleren må deretter forbli på plass umiddelbart og danne en ring med armene.

Den andre spilleren bør nå prøve å kaste ballen gjennom armringen til lagkameraten. Det kan komme like mange skritt nærmere som antall stavelser i det gjette uttrykket (Bi-ber = 2 trinn).

Hvis han lykkes, kan han tenke på et nytt begrep, og spillet starter på nytt.

Hvis den første spilleren ikke har løst gåten, kan de andre spillerne prøve igjen.

Hvis ingen gjetter ordet, blir den andre bokstaven i ordet avslørt.

Tips: I stedet for dyrenavn kan du bruke andre substantiv: for eksempel blomsternavn, fornavn, bilmerker, favorittmat eller lignende.

Barnespill med vann

Det er tonnevis med ideer for morsomme spill med vann. Spesielt med vakre ting er det mange måter å leke på, og det er bare flott å kunne leke med vann. Mange av dem er gode for å endre tempo på en bursdagsfest eller hagefest som finner sted på våren eller sommeren og feires utenfor.

Spill med vann i hagen: fotfiske

spill-hage-barn-utenfor-vann-lek-fiske-føtter

Du trenger: et badekar fylt med vann, et plaskebasseng eller lignende; små gjenstander som en stein, en lekebil, en teskje, en nøkkel eller en tallerken, etc..

Ting er nedsenket i vannet. En spiller starter med å dyppe en fot i vannet og bare bruke foten til å prøve å fiske ut objektene. Dette spillet kan spilles for tid, og den som fisker raskest vil bli vinneren. Dette er ikke så lett. Hvem har den beste griperefleksen i føttene og hvem er raskest å fiske??

Barn leker med vannsvampkasting

spill-hage-barn-utenfor-vann-lek-møte-svamp

Du trenger: ca. 3 kastemål f.eks. Tomme plastflasker, fat eller lignende; en svamp

Dette spillet ligner på å kaste bokser. Fra en viss avstand må hver spiller treffe minst ett av målene med en våt svamp. Selvfølgelig kan antallet mål variere og bruke en vannpistol i stedet for en svamp. Hvem kan velte alle flaskene?

Spill i hagen, parken eller i skogen

spill-hage-barn-utendørs-skog-utendørs-moro

Enten du er i din egen hage eller mens du går en tur i skogen eller i parken, kan flotte spill spilles i naturen. Det er noe spesielt for både barn og voksne å oppleve en fantastisk dag i skogen. Det er veldig fascinerende det du kan oppdage utenfor: skogens dyr, det store mangfoldet av planter, svingete stier og stier, kanskje en liten bekk og mye mer.

Barnespill for utendørs: Forest King

spill-hage-barn-utendørs-skog-skog-spill-forskning

Du trenger: en trestamme, tre kjegler

Et punkt er markert i en viss avstand fra trestammen og kastet fra den på måltrestammen. Hver spiller har tre forsøk eller tre kjegler og kan en etter en kaste den ene kjeglen etter den andre mot trestammen. Den som treffer trestammen blir oftest skogskongen og får en skogskrone.

Barnas lekeideer: Finne et par utenfor

spill-hage-barn-utenfor-skog-spørre-små-forskere

Du trenger: små ting som kjegler, løk, nøtter, mose, blomster, gress, .. to stykker hver

Først samles småting i nærheten. Snart vil alle spillerne danne en sirkel. Så lukker alle øynene og legger hendene på ryggen. Den ene er spillmesteren og gir et objekt til alle som er bak ryggen. Hold hendene bak, åpne øynene og rygg mot rygg, prøv å føle hva den andre holder. Spillet varer til begge har det samme og har funnet sin partner. Det første paret er vinneren og kan være spillmester og distribuere elementene i neste runde.

Gruppespill i hagen: blind larve

spill-hage-barn-utendørs-bevegelse-spill-ideer-plen-fange-spill-utendørs

Det som trengs: ingenting

Alle spillerne danner to grupper og en er spillmesteren. Med bind for øynene og barbeint, holder alle andre på skuldrene eller ryggen, den ene bak den andre. Du løper gjennom skogen på denne måten. Spillmesteren tar hensyn til en trygg vei.

Ballongspill for utenfor: partnerspill ‘ballongdans’

spill-hage-barn-utenfor-ballong-ballong-dans

Du trenger: ballonger og musikk

Alle spillerne danner par sammen og hvert par får en oppblåst ballong. Du står med ryggen til hverandre og ballongen i midten. Parene prøver å holde ballongen tett eller holde den i luften mellom de to kroppene. Hendene får ikke hjelpe. Nå spiller musikken og parene danser til den. Du må være forsiktig så du ikke lar ballongen falle på bakken. Det siste paret med ballongen i luften vant.

Flotte lagspill i hagen: Edderkoppløp

spill-hage-barn-utendørs-edderkopp-løp-løp-bakover

Du trenger: to bøtter (eller andre) som vendepunkter; Gatekritt, tape eller tau for å markere start- og mållinjene

Hver spiller står på ryggen på hender og føtter, dvs. i en edderkoppstilling. De to første inntar startposisjoner på startstreken. Etter kommandoen for å starte, begynner de å kjøre. Vendepunktene settes opp på en viss avstand. Spillerne løper samtidig i edderkoppkorridoren rundt vendepunktet og deretter tilbake. Hvem er det raskeste krypende dyret? Dette spillet kan også spilles som et lagspill eller som et midlertidig løp.

Utendørs spill fra bestemors tid: Snake tail game

spill-hage-barn-utendørs-lag-gruppespill-vann

Dette er et løpende og fengende spill, og det kreves ingen materialer for det.

Alle spillerne står bak hverandre og holder i livet eller skuldrene på den andre foran dem. En slange gir seg. Den første spilleren er slangehodet. Han prøver nå å være den siste i rekken, det vil si å ta halen og symbolsk bite i halen. De andre spillerne bør prøve å unngå snakehead -barnet. Hvis halen blir fanget uansett, blir den andre i rekken slangens hode.

Spill i hagen: kan løpe for barn

spill-hage-barn-utenfor-kan-løpe-gjør-det-selv

Du trenger: tomme matbokser (rengjort, fjern skarpe kanter, bor hull på to motsatte sider av veggen); Kritt eller maskeringstape

Hvem vil ikke ha det gøy med å gå på hjemmelagde stylter? De tomme boksene kan pyntes pent, festes med klistremerker eller farges inn med maling. Trekk snorer gjennom hullene og knyt tett. Merk en startlinje og en destinasjon med kritt eller maskeringstape.

spill-hage-barn-utenfor-kan-kjøre-lek-diy

To lag med lik styrke kan dannes, eller hver kan spille for seg selv. Spillerne stiller opp på startstreken, den ene bak den andre. Den første spilleren mottar to stylter og står på dem. Det viktige i dette spillet er ikke å berøre bakken. Vinneren er spilleren som først gikk stien i begge retninger.

Previous Post
Karnevalsdekorasjoner for hjemmet – flotte karnevalsideer å lage selv
Next Post
5 hjemmelagde gaveideer som virkelig er nyttige