15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Innendørs palmer, deres egenskaper og tips for riktig pleie

Kanskje du leter etter passende plantearter for å fullføre romdesignet ditt med noen grønne aksenter? Når det gjelder grønne stueplanter, er palmer trolig en av de mest populære variantene. De gir rommet et snev av eksotisme og er samtidig veldig enkle å ta vare på. Vil du også ta med naturen inn i hjemmet ditt og for det forskjellige Innendørs palmearter så forhåpentligvis kan vi hjelpe deg med dagens liste.

Innendørs palmer typer pleie-tips-ideer-potte-planter-dekorasjon

Vi har satt sammen noen populære arter med deres egenskaper, samt tips for omsorg, som skal gjøre valget ditt enklere. Du finner både et lettstelt utvalg for nybegynnere og travle mennesker, samt mer krevende varianter for planteelskere som ønsker og kan investere mer tid.

Omsorg for innendørs palmer – bambuspalmen (Chamaedorea seifrizii)

innendørs palmer arter bambus-palme-tropiske-planter-grønne

En av de mest populære innendørs palmetypene er uten tvil bambuspalmen. Den fikk navnet på grunn av stammen, som minner sterkt om bambus i strukturen. Planten, som kommer fra Mellom -Amerika, vokser opp til 3 meter, de lett buede bladene opp til 60 cm. De vokser frodige og skaper et eksotisk utseende i alle rom. Håndflaten klarer seg med lite lys så vel som med direkte sollys, men er ikke vinterhard. Vann dem moderat til ofte og gjødsle en gang i måneden. Den trenger ikke gjødsel i hvileperioden.

Innendørs palmer – Bismarck palm care (Bismarckia nobilis)

rom palmer arter bismarck-palm-sølvfarget-blader-fan

Det slående med Bismarck -palmen er dens hvitaktige farge, som er skapt av voks. Disse innendørs palmetypene kommer fra Madagaskar og trenger mye vann. Generelt krever planten mye omsorg og er kanskje ikke egnet for nybegynnere. Underlaget skal være gjennomtrengelig for luft og vann og ideelt sett bestå av jord, humus, ler, grus og ekspandert leire. Et solrikt sted er viktig, og temperaturene bør ikke være mindre enn null grader. Dette betyr at du kan sette håndflaten på balkongen eller terrassen til sent på høsten og også ganske tidlig på våren. Palmen blomstrer flere ganger i året og gleder på denne måten enhver planteelsker.

Store stueplanter er vakre og lett å ta vare på!

Disse stueplantene, som krever lite vann, er perfekte for innendørs hage!

Vakre innendørs planter med fargerike blader som et fargesprut i interiøret: 22 dekorative bladplanter

Chilensk honningpalme (Jubaea chilensis)

rompalmer typer chilensk-honning palme-inspirasjon-omsorg-tips-eksotisk-dekorasjon

Som navnet antyder, kommer denne typen innendørs palmer fra Chile. Den vokser veldig sakte og blir bare opptil 30 cm høy, noe som selvfølgelig gjør den perfekt for innendørs bruk. En annen fordel med disse innendørs palmetypene er at de er frostharde ved temperaturer på opptil 12 grader. Dette betyr at denne planten også kan plasseres på balkongen etter ønske og bare bringes inn for vinteren. Velg en lys, ideell full solplassering (men ikke om våren), vanne regelmessig og sørg for tilstrekkelig fuktighet. Den befruktes en gang i måneden.

Elefantfot (Beaucarnea recurvata)

innendørs palmer arter elefantføtter-original-optikk-blader-tropisk-atmosfære

Elefantfoten er veldig populær som en innendørs håndflate, først og fremst på grunn av det interessante og eksotiske utseendet. Navnet kommer av at stammen ligner en elefants fot og er ganske tykk. Velg et lyst sted med rikelig med sollys, unngå den varme middagssolen. Så øst- og vestvinduer er perfekte. For disse innendørs palmetypene er det best å forberede en løs og næringsfattig jord som bare vannes regelmessig om våren og sommeren. Jorda viser deg riktig tidspunkt å vanne. Dette bør alltid tørke ut litt før du tilfører nytt vann. Om vinteren helles det bare vann i slurker.

Palmelilje (yucca)

innendørs-palme-arter-yucca-lett-stell-palme-variasjon-forplantning-lett

Kjente innendørs palmer er yucca, som kan bli opptil 5 meter høy, noe som ganske enkelt er umulig i en gryte. Plasseringen kan være vind og sol. Begge værforholdene påvirker ikke planten. Mye lys er en forutsetning. Underlaget spiller ingen rolle, men det bør være gjennomtrengelig. Det helles så snart det øverste laget av underlaget har tørket, mens gjødsling utføres annenhver uke. Temperaturen skal ikke synke under 5 grader. Ellers er disse palmetypene svært krevende. Hvis du har muligheten til å flytte planten utenfor i de varme årstidene, vil du raskt bli imponert over veksten. Tiden utendørs er ekstremt bra for planten.

Dragetreet (Dracaena)

Innendørs-palme-arter-drage-tre-blader-mønster-to-tone-lettstelt

Dragetreet er like lett å ta vare på som palmeliljen. Bladene kan farges grønne, hvite eller røde avhengig av innendørs palmetype, slik at planten kan forventes å vokse opp til 2 meter i høyden, men dette oppnås ganske sakte. Jorden skal alltid være tilstrekkelig fuktig. Det er best å gjødsle annenhver uke med flytende gjødsel som du løser opp i vanningsvannet. Riktig plassering varierer avhengig av underarten. Som en tommelfingerregel liker dragetreet imidlertid ikke direkte sollys. Delskyggen er ideell for disse innendørs palmetypene. På denne måten mottar planten både sollys og tilstrekkelig hvile fra varmen.

Banantre (Musa basjoo)

Innendørs palmer-arter-banan-tre-eksotiske-lettstelt-hardfør-prøver

Banantreet blir stadig mer populært. Avhengig av arten er disse mellom to og seks meter høye. I tillegg er bladene veldig store og vokser inn i Vreite. Så det er mye plass å ta hensyn til. Disse innendørs palmetypene elsker lys og fuktighet, men ikke vannlogging. En solrik eller i det minste delvis skyggelagt beliggenhet er derfor best egnet, slik at jorden aldri skal tørke ut. De tropiske plantene tåler ikke trekk i det hele tatt. Så husk dette når du velger stedet. Banantreet vokser raskt, selv om det ikke trenger mye gjødsel. Avleggere er svært vanlige og fjernes best for å la hovedplanten vokse bedre. Du kan deretter plante avleggerne i en egen blomsterpotte og heve flere planter.

Innendørs palmer – Schusterpalme (Aspidistra elatior)

rompalmer-typer-skomakers håndflate-potte-plante-rom-design-natur

Skomakerpalmen, også kalt slakterpalmen eller jernplanten, når en maksimal høyde på opptil 70 cm og foretrekker et skyggefullt til delvis skyggelagt sted. De er ideelle for små oppholdsrom. Disse innendørs palmetypene tåler ikke direkte sollys og temperaturer under 12 grader. Vann moderat og gjødsle annenhver uke, bortsett fra om vinteren. Underlaget skal være gjennomtrengelig for luft og vann, slik at det ikke kan oppstå vannlogging og råte. For dette formålet er det best å velge en blanding av humus, jord, torv, lavakorn og kvartssand.

Kentia palm care (Howea)

innendørs-palme-art-kentia-vanning-tips-gjødsle-underlag

Siden disse innendørs palmetypene også er veldig enkle å ta vare på, er de ofte førstevalget som selv nybegynnere kan tørre å prøve. Hun føler seg mest komfortabel ved temperaturer rundt 20 grader og i delvis skygge. Velg sur jord som også er gjennomtrengelig for vann, fordi planten ikke liker vannlogging i det hele tatt. Likevel bør underlaget alltid være tilstrekkelig fuktig. Reduser vannforsyningen om vinteren og gjødsl en eller to ganger i måneden i vekstfasen. Deretter kan du nyte bladens frodige vekst og skape ønsket eksotisk atmosfære i hjemmet ditt.

Gylden fruktpalme (Dypsis lutescens)

innendørs-palme-arter-gull-frukt-palme-pen-vekst-vann-gjødsle

Selv om denne typen palmer kan vokse veldig stor, vokser den veldig sakte, noe som gjør den til den perfekte stueplanten uansett, eller kanskje på grunn av den. En delvis skyggelagt til solrik beliggenhet er ideell, hvor den ekstreme middagssolen bør unngås. Siden disse innendørs palmetypene ikke liker tørr luft, bør bladene sprayes regelmessig, både om sommeren og om vinteren. Da kan planten føle seg like komfortabel som hjemme og glede deg med sunne blader i frodig grønt. Anlegget kunne føle seg spesielt behagelig på et fuktig bad. Hvis dette rommet oppfyller belysningskravene, står ingenting i veien for å sette opp palmetreet der.

Hamppalme som en hardfør plante (Trachycarpus fortunei)

innendørs-palme-arter-hamp-palme-populær-innendørs-plante-stimulering-tips-vanning

Disse innendørs palmetypene kommer fra Kina, hvor de kan nå en høyde på 12 meter i naturen. I potten er veksten imidlertid begrenset til omtrent 2,5 meter. Velg et lyst sted med noen timer med direkte sollys for å garantere godt løvverk. Før vanning må du alltid vente til det øverste laget av jorden har tørket og unngå vann som inneholder kalk. For dette formålet kan du samle regnvann eller bruke destillert vann. Gjødsel annenhver uke for å gi planten de næringsstoffene den trenger.

Brannpalmen (Archontophoenix alexandrae)

rom-palme-arter-brann-palme-kontor-plante-krevende-lite-plass-tips

Brannpalmer som innendørs palmer er spesielt populære for kontorer fordi de er svært krevende. De klarer seg med lite lys, men også med sol, vokser veldig raskt og tar til tross for høyden ikke mye plass. De elsker fuktighet og bør derfor sprayes regelmessig. Små planter vannes mindre, mens større prøver trenger mye vann for å ta vare på alle de store bladene. Gjødsle to ganger i måneden og velg et underlag fra jord, kompost, lavakorn eller utvidede leirfragmenter og grus.

Krevende innendørs palmer – betelpalmen (Areca catechu)

rompalmer-typer-betel palme-pleie-tips-betelnøtt-grønne-planter

Så vakker som betelpalmen er, husk at dette er en veldig krevende plante. Nybegynnere eller folk som ikke kan bruke mye tid på å ta vare på det, bør tenke seg om to ganger før de velger håndflaten for ikke å bli skuffet senere. Disse innendørs palmetypene kommer fra de tropiske regnskogene og foretrekker følgelig et veldig høyt fuktighetsnivå. Direkte sollys og trekk samt temperaturer under 20 grader bør unngås. Jorden må alltid være fuktig. I tillegg skal bladene sprayes regelmessig. Vannet må være romvarmt eller lunkent og så kalkfritt som mulig. Gjødsel med håndflate eller kaktusgjødsel to ganger i måneden.

Dvergpalme (Chamaerops humilis)

innendørs-palme-arter-dverg-palme-liten-innendørs-plante-pen-fan-blader

Bladene på dvergpalmen er formet som en vifte. Den fikk navnet på grunn av sin lille størrelse på maksimalt 5 meter, med selve stammen bare 1,4 meter høy og resten av bladene. Uansett om det er utendørs eller i rommet, anbefales direkte sollys sterkt, fordi dette tilsvarer plantens naturlige forhold. Ellers vil planten vokse veldig sakte. Disse innendørs palmetypene må befruktes annenhver uke og vannes regelmessig. Bland et vanngjennomtrengelig underlag fra grus, kompost, lavakorn og sand.

Cycad (Cycas revoluta)

innendørs-palme-art-syklader-bregner-dekorative-rom-balkong-hage-sol

Cycaden er også en veldig pen plante. Selv om det er veldig likt palmer, er det faktisk en bregne som kan bli veldig gammel og stor. Dette alternativet til innendørs palmetyper kommer fra Sørøst-Asia og Japan og er frostbestandig opp til minus 12 grader. Anlegget er følsomt for endring av plassering, som bør unngås tilsvarende. Vann og gjødsle moderat ofte med regnvann eller i det minste unngå kalkholdig vann og spray planten regelmessig. Repotting bør bare gjøres svært sjelden (hvert sjette til sju år). Selv om det ser ut som et veldig krevende anlegg ved første øyekast, er dette ikke tilfelle i det hele tatt. Når den riktige plasseringen er funnet, vil du nyte anlegget i mange år uten å måtte investere mye tid og omsorg.

Blå hesperid palm (Brahea armata)

innendørs-palme-arter-blå-hesperid-palme-sølv-farge-blader-pen-omsorg

Den blå Hesperide -håndflaten ligner veldig på Bismarck -håndflaten. Den har også en interessant bladfarge. I dette tilfellet er det en sølvblå art. Den er ikke bare egnet som et husplante, men den kan også plantes i hagen takket være frostbestandigheten. Innvendig bør du imidlertid være garantert et veldig lyst sted, helst i full sol. Vanning er bare moderat ofte fordi håndflaten ikke trenger mye vann. Disse innendørs palmearter befruktes hver tredje uke med flytende gjødsel. Hvis alt dette blir observert, vil du også kunne nyte et slikt løvverk som vil sette alle andre innendørs planter i skyggen.

Fjellpalme (Chamaedorea)

innendørs-palmetyper-fjell-palme-innendørs-planter-ideer-omsorg-enkelt

Selv om fjellpalmen kan bli opptil 5 meter høy i naturen, når den bare en liten størrelse som et husplante. Så perfekt for små leiligheter eller rom som er på utkikk etter mer kompakte prøver .. Hold alltid jorda til disse innendørs palmetypene fuktig, fordi de elsker mye vann. Vannlogging må imidlertid unngås, slik at røttene ikke begynner å råtne. I kontrast kan jorda tørke ut om vinteren, for da har planten sin hvilefase. Velg et lyst eller i det minste delvis skyggelagt sted.

Phoenix palm – pleietips

innendørs-palme-arter-phoenix-palm-daddel-palme-pålegg-håndflate-ordentlig omsorg for

Phoenix -palmen er også kjent som daddelpalmen. Det er viktig at du finner et varmt sted for dette anlegget som er fritt for trekk. Dette bør også være lyst, så garanter minst en penumbra. Etter en periode med akklimatisering kan daddelpalmen også klare seg i direkte sol. Så hvis du bare har en ledig plass ved vinduet, er dette stedet også egnet etter at planten har blitt vant til forholdene. Vann disse innendørs palmetypene når det øverste jordlaget har tørket. Jorden skal aldri tørke helt ut. Gjødsle regelmessig, for eksempel med palmegjødsel.

Steinpalme (Brahea dulcis)

innendørs-palme-arter-stein-palme-tørre-perioder-vifte-blader-ufølsom

Navnet antyder at palmetypene føler seg veldig komfortable på steinete bakken. I bøtta tåler prøven temperaturer ned til minus 4 grader. De innendørs palmetypene foretrekker en delvis skyggelagt til solrik beliggenhet og er svært krevende. Vann moderat når det vokser. Planten takler også tørkeperioder godt. Hun har tilpasset håndflaten til dette på grunn av steinete jord som den vokser på i naturen. Dette er fordi det ikke kan lagres fuktighet der. I hvileperioden blir jorden bare fuktet. Vannpermeabilitet er veldig viktig for håndflaten, noe som allerede er indikert av det faktum at tørre faser er problemfrie.

Previous Post
Crossfit -trening – Tren fornuftig og forbedre din generelle kondisjon
Next Post
Lag bokmerker selv med gode ideer og instruksjoner