15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Design av hagen for barn: Hvordan få de minste til å begeistre seg for naturen

Å være ute i godt vær og nyte naturen – hva kan være hyggeligere? Å være utendørs er ekstremt viktig for både barn og voksne og har en positiv effekt på helsen vår. Akkurat nå, når våren er i sin fulle herlighet, er det på tide å flytte spilletiden utenfor. I dette innlegget har vi samlet noen ideer om hvordan du kan designe hagen for barn og dermed lokke de små ut i frisk luft.

Lag et lekeområde for barn i hagen

Lag en hage for barn med en sving i lekeområdet

For å vekke barns interesse for alt det vakre ute, bør du først gjøre hagen til et barnevennlig sted. Det betyr imidlertid ikke at du skal gjøre hele uteområdet til en lekeplass, bare at du skal gi barnet forskjellige lekealternativer. Her er noen av de beste ideene.

Den gode gamle sandkassen

Lag en hage for barn med sandkasse

Sandkasser er en del av alle utendørs lekeplasser av en grunn: Å grave i sanden utvikler finmotorikk, syn og kreativitet hos de minste. EN Sandkasse eller sandbord brukes av barn opp til barneskolealder og er et perfekt tillegg til lekeplassen i hagen.

Det er ingen spilleregler når du spiller i sanden. Barna kan la fantasien løpe vilt og bruke både spesielle sandleker og naturlige materialer å leke med. Dette fortsetter å oppmuntre til bevegelse og inspirerer barna til å stadig oppdage noe nytt. For å holde sandkassen ren etter hver bruk, må du også tenke på et passende deksel som et lokk. Dette beskytter sand og leker mot vind, regn og uønskede besøkende som katter.

Barnas lekehus for hagen

Bygg et lekehus for barn i hagen

Lekehuset er det perfekte tilfluktsstedet i hagen for barn. Der kan de leke alene eller sammen med søsken og venner og nyte sitt eget privatliv. Fra størrelse til interiørdesign, hvert barn kan ha huset til sine drømmer. Du kan for eksempel male den ene veggen i huset med tavlemaling, og dermed designe en tavle for barn. Eller barnet kan lage en liten hage foran huset og dyrke sin egen frukt og grønt. Hvis forholdene i uteområdet tillater det, kan lekehuset også planlegges som et ekte trehus. Varianter for et vakkert lekehus i hagen er nesten ubegrenset.

Få barna begeistret for hagearbeid

Tips om hvordan du kan gjøre barnet begeistret for hagearbeid

En hage er full av muligheter for barn. Den fungerer imidlertid ikke bare som en utendørs lekeplass, men kan også inspirere de minste til naturen med sine mange fasetter. Når det gjelder hagearbeid, er det knapt noen aldersbegrensninger, og selv de aller minste kan hjelpe deg med aktiviteter som vanning, forberedelse av jord, såing av frø, planting av frøplanter, trekking av ugress og høsting. Gi barnet sitt eget sett med hageredskaper for små hender og er alltid tilgjengelig for spørsmål. Avkomene dine vil lære om naturens syklus på en leken måte og kan utvikle en lidenskap for hagearbeid i en tidlig alder.

Få barna til å glede seg over hagen. Lag en grønnsaksflekk

Hvis du vil gjøre barnet ditt begeistret for hagearbeid, er det første du bør gjøre å identifisere et område av hagen som bare tilhører barnet. For eksempel kan dette bare være en liten seng der barnet kan så og ta vare på sine egne planter. Forhøyede senger er ideelle her, da de sikrer en oppreist holdning og er godt beskyttet mot skadedyr. Med et passende deksel blir høybedet raskt et drivhus som garanterer optimal vekst av avlinger. I tillegg er ikke en stor hage et krav for høy seng. Mindre områder som terrasser eller balkonger er også perfekte for dette.

Kul DIY -idé: bygg ditt eget insekthotell

Utendørsaktiviteter med barn som bygger et insekthotell

Barn er født oppdagelsesreisende og oppdagelsesreisende og har stor glede av små dyr som insekter. Nynning og nynning i sin egen hage kan ikke bare vekke interessen til de minste, men også bidra til å opprettholde den økologiske balansen. Nyttige insekter som bier og humler pollinerer blomstene og spiser skadedyr. For å tiltrekke deg disse fordelaktige insektene, kan du bygge et insekthotell i hagen sammen med barna og gi de små dyrene et trygt husrom samt hekkehjelpemidler.

Previous Post
Høsting av grønnsaker fra din egen hage: nyttige tips for nybegynnere
Next Post
Hula Hoop Fitness: Instruksjoner og de beste øvelsene for en slank midje!