15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hvordan vanne plantene på ferie – med våre tips blir potteplantene dine godt ivaretatt!

Ferien er endelig rett rundt hjørnet, men glade eiere av mange planter står overfor et stort problem: Hvem skal ta vare på plantene? Ofte hopper naboen inn for hus- og balkongplanter, eller avhengig av lengden på ferien er det tilstrekkelig å fylle dreneringsplatene med vann. Men hva om naboens kone også er fraværende eller du er borte lenge? Regelmessig vanning er viktig, spesielt i de varme sommermånedene, spesielt for balkongplantene. Med våre tips og triks kan du holde plantene dine i live og bygge hjelpemidler for å vanne plantene selv mens du er på ferie. Da trenger du ikke bekymre deg for en hjelper, og du kan nyte ferien uten å nøle. Så her er den beste måten å vanne plantene dine på ferie:

Vannplanter på ferie – balkongplantene

Vannplanter på ferie - skygge og beskjæring for balkongplanter

Plasser balkongplanter i skyggen og beskytt dem mot den varme solen og uttørking. Hvis du har muligheten, er det best å velge en nordside for dette – dette gjelder også hvis du bruker en midlertidig, alternativ vanning fra våre ideer nedenfor. Fjern også alt som sløser med energi på plantene. Det betyr: forkort lange skudd og kutt av de som har falmet. Blomster som vanligvis har en annen blomstringstid, kan til og med beskjæres slik at de vil glede seg over nye blomster etter ferien. Deretter kan du vanne plantene mens du er på ferie med et av våre triks nedenfor.

Hvordan vanne planter på ferie – innendørs planter

Vann planter på ferie - plasser innendørs planter nær hverandre

For innendørs planter, fortsett i henhold til plantetypen. De med tykke blader lagrer vann godt og har derfor mindre behov for hyppig vanning. Det er vanligvis tilstrekkelig hvis du vanner disse plantene sjenerøst en gang på ferie eller før du starter turen. Det burde være nok til å få deg tilbake. Alle andre planter kan enten plasseres i badekaret eller i vasken. Men hvordan akkurat? Fyll den med noen få centimeter vann, fordel et håndkle i den og fordel plantene over den uten en cachepot eller tallerken. Du kan da forsyne deg selv med de nødvendige væskene.

Vann innendørs planter på badet i badekaret eller i vasken

Mørket på badet er også en fordel fordi det reduserer veksten, noe som også reduserer behovet for vann. Sett en beholder med vann på et fritt sted og ordne plantene rundt og tett sammen. Dette øker fuktigheten, som også forsyner plantene.

Flere triks om hvordan du vanner planter mens du er på ferie

Tips og triks for vanning av planter på ferie

Når du har kuttet og tatt vare på de flotte prøvene som beskrevet ovenfor, kan du også vurdere følgende alternativer for vanning av plantene mens du er på ferie. Alle hjelpemidler er lett tilgjengelige og stort sett allerede tilgjengelige i husholdningen, slik at du til og med kan bruke dem spontant. Så her er noen smarte ideer for vanning av planter mens du er på ferie:

Vann planter med en plastflaske

Vannplanter på ferie er gjort enkelt med en PET -flaske

Enflaske -metoden er veldig praktisk, enkel å implementere og virkelig effektiv. Med en 1,5 liters flaske (eller to av dem for større esker) får plantene vann i 14 til 21 dager. Hvis du vil vanne plantene dine på ferie med en flaske, tilbereder du dem som følger:

Skru av plastdekselet og stikk hull i midten. Diameteren velges avhengig av vannkravene til anlegget – men den bør være minst fire millimeter. Hvis planten din trenger mye vann, bare gjør hullet større. Fyll flasken med vann, skru på lokket og stikk siden med lokket direkte inn i pottejord. Hvis flasken ikke holder godt slik, kan du stikke en spiker gjennom lokket (fra innsiden og ut). Dette gjør det lettere å holde PET -flasken på plass.

Kjøkkenpapir som hjelpemiddel

Lag en papirrull av kjøkkenrulle for vanning av potteplanter

For å holde potteplantene dine tilstrekkelig fuktige mens du er borte over en lengre periode, kan du også vanne plantene med kjøkkenrulle når du er på ferie. Vi mener ikke selve rollen, men papiret. Du trenger rundt fire ark, men ikke skill dem fra hverandre. Spred strimmelen ut foran deg, brett den på langs og rull papiret til en lang rulle.

Vann potteplanter med kjøkkenpapir hvis du skal være borte over lengre tid

Vikle dette deretter rundt planten en gang og press papiret godt til bakken. Fyll deretter en beholder med vann, dypp den andre enden av papirrullen i, og det er det! Papiret suger nå opp vannet og frigjør det gradvis til bunnen av gryten. Anlegget leveres på denne måten i opptil 12 dager. Du trenger ikke lenger bekymre deg for hvordan du skal vanne plantene dine når du er på ferie.

Vann planter med tråd på ferie – ulltråd eller tau

Gryte med vann og ulltråd for flere potteplanter samtidig

Et annet alternativ ville være å bruke en enkel ulltråd. Men hvordan vanne planter på ferie med ulltråd? Prinsippet er det samme som med kjøkkenpapir. Den ene enden er i en beholder med vann og den andre i gryten. Det er viktig at du graver ulltråden i jorden her slik at vannet også kommer til røttene. I tillegg bør beholderen med vannet være omtrent 30 cm høyere enn planten slik at tråden kan føre vannet godt videre.

Original idé med tråd eller tau for containerplanter

Idee med slange

Vann planter med en slange og vannflaske mens du er på ferie

Previous Post
Høsting av grønnsaker fra din egen hage: nyttige tips for nybegynnere
Next Post
Hula Hoop Fitness: Instruksjoner og de beste øvelsene for en slank midje!