15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Pusse opp eller tette flate tak? Takmembranen EPDM gir et langvarig takbelegg

Det flate taket er en av de vanligste takformene. Billig og veldig praktisk, den er spesielt egnet for byvillaer, hagehus, garasjer og tak. Alle rommene har høyt tak uten skråtak eller nisjer. Spesielt med denne typen tak bør huseiere være nøye med et kvalitativt design og få utbedret selv små feil så raskt som mulig. Konsekvensene av et lekkende tak er vidtrekkende og innebærer dyre reparasjoner. Regnvann kan ikke bare skade isolasjonen, det kan også føre til dannelse av mugg. Vi forklarer hvordan du kan renovere et flatt tak og hva du bør ta hensyn til.

Pusse opp eller tette flate tak? Takbelegg med EPDM takmembran

Oppussing og reparasjon av hus med flatt tak

Når det gjelder a Takrenovering eller vanntetting så er det flere varianter å velge mellom. Å legge i to lag med bitumen er trygt, men tidkrevende. Væsketetningen er holdbar, men må utføres veldig presist. de Legging av EPDM takmembran er veldig enkel i sammenligning. Det er derfor metoden med EPDM -takmembran har lykkes med å etablere seg de siste årene og nyter stadig større popularitet. I motsetning til bitumen -vanntetting, er installasjonen ganske grei. Den spesielle takmembranen limes på den ene siden direkte på det tørre isolasjonslaget. Fremfor alt kreves ferdigheter når du legger. Erfarne gjør-det-selv-folk kan også mestre oppgaven på egen hånd. Takmembranen installeres i flere enkle trinn:

Puss opp eller forsegl det flate taket. Gjør klar sommerhuset til vinteren

1. Det flate taket rengjøres grundig. Installasjonen utføres kun på et rent underlag.

2. Presenningen legges deretter ut og kuttes i størrelse om nødvendig, og etterlater et fremspring på minst 40 cm på sidene.

3. I neste trinn brettes presenningen halvveis en gang og et overflatelim påføres den med en malervals. La ca 20 cm av kanten være fri. Det vil Kontaktlim festet.

Oppussing eller forsegling av flate tak Tips for bygningseiere

4. Deretter limes halvparten, og luftbobler og rynker glattes ut med en ren malingsrulle.

5. Den samme fremgangsmåten følges med den andre halvdelen – brett over takfolien, påfør rikelig med overflatelim, legg forsiktig folien på taket og glatt ut med malingsvalsen.

6. Deretter limes panelene med kontaktlim.

Takmembranen EPDM har høy elastisitet og kan strekke seg litt i sommermånedene. Som et resultat kan det dannes luftbobler eller rynker, men de vil forsvinne igjen i vinterhalvåret. Det er fullt mulig at filmen vil misfarges over tid. Dette er imidlertid bare en kosmetisk feil og vil ikke påvirke tetningen.

Puss opp eller forsegle flate tak?

Puss opp et hus med flatt tak og gjør det vanntett

Om skader må forsegles individuelt eller hele det flate taket skal renoveres, avhenger av flere faktorer. Alle som flytter inn i et nytt bygg og gjenkjenner mindre skader i god tid, kan få det forseglet. Selv et nytt hus bør derfor sjekkes hver 4-5 måned. Det er også viktig at takets varmeisolasjon ikke blir skadet. Vanntettingen bør utføres av en erfaren profesjonell og legges på et tørt og rent tak.

hvor ofte tak reparerer og sjekker

Alle som kjøper en gammel bygning bør imidlertid få taket sjekket grundig. Hvis det blir funnet feil, anbefales det å renovere hele det flate taket. Kostnadene som oppstår i dette tilfellet er høyere enn med vanntetting. Investeringen lønner seg definitivt, fordi et godt renovert tak også har en veldig lang levetid.

Tetning av et nytt bygg med flatt tak Tips med EPDM takmembran

Previous Post
Gjestgiveriet i Australia imponerer med en fasade av glass og tre
Next Post
15 sideplankvarianter for stramme magemuskler og en sterk kjerne