15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Sett opp ditt eget treningsstudio i hagebua? Du bør ta hensyn til dette!

Corona -pandemien var et alvorlig tilbakeslag for Tysklands treningsstudioer, og de vil sannsynligvis slite med konsekvensene i årene som kommer. Mange mennesker har allerede kansellert medlemskapet sitt og oppdaget online treningsøktene for seg selv. Hvis du vil trene komfortabelt hjemme, kan du også kjøpe ditt eget treningsrom. Mulighetene for dette er mange, spesielt hvis du bor i et hus og har nok plass tilgjengelig. Fordi hageskur kan installeres på 15 til 20 dager, vanligvis ikke krever byggetillatelse, og kan bygges i henhold til en skreddersydd design, blir de populære løsninger for treningsstudioer hjemme. I det følgende nevner vi fordelene med treningsstudioet i hageskuret og gir deg også noen tips om hva du bør se etter når du setter opp.

Fordeler med treningsstudioet i din egen hage

treningsrom i hageskuret sørger for god ventilasjon

Vi vet alle at trening er bra for helsen, men med travle livsplaner og overfylte treningssentre blir det stadig vanskeligere å finne tid og plass til å trene. I denne forbindelse tilbyr et treningsstudio i hageboden maksimal fleksibilitet. Hvis du likte ideen, men fortsatt er usikker på om investeringen er riktig for deg, har vi avrundet fem fordeler med hageskolen for å hjelpe deg med å ta en beslutning.

1) Du har personvern

fullt utstyrt hagehus treningsstudio

Frykten for mange mennesker som sliter med overvekt er å trene foran fremmede. Hvis du vil føle deg trygg mens du trener, kan et treningsstudio hjemme være løsningen. Dette vil få deg til å føle deg mer avslappet og til og med utfordret i ditt eget miljø for å oppnå mer og gjøre ditt beste mens du trener. Selv når familie og venner er i huset, har du kontroll over privatlivet i hagestua.

2) Det er ingen tidsbegrensninger på treningen din

Bruk moderne hagebod for trening

Er åpningstidene til det lokale treningsstudioet ikke egnet for deg? Så kanskje er dette en av hovedgrunnene til at du ikke finner tid til å trene i din allerede travle timeplan. Å ha et treningsstudio hjemme kan bidra til å unngå dette og tilpasse rutinen din til din livsstil. Og en annen bonus: de lange reisetidene tilbake og tilbake blir kansellert.

Hvis du har lyst til å strekke hele kroppen med yoga om kvelden etter en lang dag på jobben, eller hvis du har en halv time før jobb på å gjøre noen runder på den elliptiske maskinen, kan du gjøre dette fordi treningsstudioet ditt i hageskuret er åpent 24 timer!

3) Det blir ikke overfylt

Legg merke til høyden på hageskuret for crosstrainere og tredemøller

Treningsstudioer kan bli veldig travle, spesielt i begynnelsen av året når alle er på helsespark og har tatt nyttårsforsetter. Noen ganger er det til og med køer foran de mest brukte enhetene. På et hjemmegym kan du derimot nyte treningen din i fred og også bruke så mye tid på utstyret du vil fordi det ikke er noen i nærheten som presser deg til å fullføre øvelsen raskere. Når det gjelder korona -situasjonen, kan det også nevnes at dette også eliminerer smittefaren.

4) Det er ingen månedlige medlemsavgifter

Trening i hagehuset med romaskin og yogamatte

Det er ingen hemmelighet at treningsmedlemskap er dyrt. Treningskostnadene varierer mellom 40 og 95 euro. Et hageskur er selvfølgelig også forbundet med en stor investering, men etter den første kostnaden kan du nyte hagestudioet ditt i mer enn 30 år uten ekstra betalinger.

5) Du kan velge hvilket utstyr du har i treningsstudioet hjemme

Utstyr for sport i hagehuset treningsball, yogamatte og Co.

Når du betaler for et treningsmedlemskap, betaler du også for utstyr du ikke bruker til treningene dine. En av de store fordelene med å designe et treningsstudio i bakgården er at du kan velge nøyaktig hvilket utstyr du vil plassere der. Dette betyr at du kan utvikle treningsrutinen din slik at den bare består av øvelser du liker å gjøre og som vil fungere for deg.

Kanskje foretrekker du vekter fremfor kondisjonstrening, eller aerobic og pilates i stedet for treningsmaskiner, eller foretrekker du å bruke motstandsbånd? Siden dette er bygningen din, kan du velge hvilket utstyr og innredning du skal plassere der, slik at du kan tilpasse treningsstudioet ditt etter dine behov.

Sett opp hagehuset som et treningsrom

hageskur som treningsrom utstyr

Nøkkelen til å designe et effektivt og praktisk treningsstudio i hagen din er å nøye vurdere funksjonene i rommet på designstadiet. I tillegg til det ytre utseendet, inkluderer de viktigste punktene utstyr, elektrisk og varmeinstallasjon, ventilasjon og temperaturkontroll.

Hvilket utstyr for hjemmetreningen din?

Hagebolig med gavltak og klatrevegg

Når du designer et treningsstudio hjemme, er det første du bør vurdere utstyret du planlegger å installere. Enkelte ting, som cross-trainer og tredemølle, tar ikke bare mye plass, men kan være et reelt problem hvis taket er lavt.

Vær oppmerksom på høydebegrensningene eller kravene til byggetillatelse og finn ut om størrelseskriteriene for hagehus i den respektive staten. For eksempel i Bayern, Baden-Wuerttemberg, Brandenburg og Nordrhein-Westfalen kreves byggetillatelse bare fra et brutto volum på 75 m³. Men i Berlin, Bremen, Mecklenburg-Vorpommern, Saarland, Sachsen, Sachsen-Anhalt og Thüringen trenger du byggetillatelse fra 10 m³ bruttovolum.

I de fleste tilfeller er det imidlertid en fordel hvis takhøyden på et hagehus er mellom 2 og 2,5 m, ettersom høyere tak sørger for at du ikke føler deg begrenset når du trener.

Hagehus med foldedører og vakker utsikt

I tillegg til taket er veggene også viktige. For et hageskur velger mange eiere store glassflater og få rammer for å slippe inn så mye naturlig lys som mulig. Imidlertid er utformingen og utformingen av dører og vinduer nøkkelen til å skape et funksjonelt treningsrom. For mange vinduer kan begrense plassen for enheter. Du må også ta hensyn til personvernet, spesielt hvis du bor i et rekkehus.

Gummimatte som gulvbelegg i hagehuset sportsrom

Utstyret bestemmer også gulvtypen. Hvis du bruker manualer, er det viktig at du legger ut en beskyttende gulvmatte. 15 millimeter er minimum her. En tykkelse på 6 til 12 mm er tilstrekkelig på overflater som utstyret står på eller er i gang med. Ellers er en solid parkett eller laminat også godt egnet, da disse er enkle å rengjøre. Dette er spesielt viktig etter en intens, svett treningsøkt!

Elektrisk og varme installasjon

hageskur med foldedører som treningsstudio

Selv om dette kanskje ikke er den mest spennende delen av designprosessen, er det virkelig viktig å vurdere det endelige oppsettet, da dette vil avgjøre uttakene for gulvinstallasjon, samt typen belysning og oppvarming.

Stikkontakter for gulvinstallasjon er spesielt praktiske her, for å unngå sammenfiltrede kabler og snublefare. Innfelte flekker er også alltid et godt valg. Det er viktig her å stole på LED -belysning, fordi det ikke bare forhindrer at hageboden din blir for varm, men sparer også enorme energikostnader. I tillegg er dimmere eller til og med flere kretser gode alternativer, slik at belysningen oppfyller alle krav.

Romaskin og treningssykkel for innendørs sykling

Et annet element som ikke bør mangle i et hjemmegym er et underholdningssystem. For de fleste er et TV og lydanlegg et must når du trener. Når du designer treningsstudioet ditt, bør du vurdere vegg- eller takhøyttalere, da de sparer plass og gir mye bedre lydkvalitet. Med en Bluetooth -enhet kan du koble telefonen eller iPod for å spille favorittmusikken din gjennom høyttalerne.

det ytre utseendet

Hagehus med grønt tak

Mange fokuserer på hva de skal putte i hageskuret i stedet for hvordan det vil se ut utenfra. Det er imidlertid viktig å vurdere hvordan det ytre utseendet vil passe inn i hagen din. Det ferdige treningsstudioet vil sannsynligvis være synlig fra huset, og det siste noen vil se på er en trekasse som skiller seg ut fra resten av hagen!

moderne hagehus med foldedører og trefasade

Foldedører nyter for tiden stor popularitet, ettersom de kan åpnes direkte inn i hagen og skape en illusjon av et stort rom. Imidlertid begrenser det veggplass for treningsutstyr.

Hagesti fører til hagehuset med flatt tak

Vi anbefaler også å tilpasse landskapsarbeidet deretter for å integrere bygningen harmonisk i hagen. Et grønt tak eller to store kar med hortensia, for eksempel, er en god idé. Du kan også gjøre gangveien som fører til hageskuret vakrere og innbydende.

Ventilasjon og temperaturkontroll fra treningsstudioet i hagestua

Speilvegg i hagehuset treningsstudio

Når det gjelder oppvarming og kjøling av et treningsstudio, er klimaanlegg et must. De fleste hagerom har god isolasjonskvalitet, og sammen med varmen som genereres av trening med høy intensitet, kan rommet bli ganske varmt. Klimaanlegg holder rommet kjølig og kan varme det i de kaldere månedene, selv om dette er mindre bekymringsfullt. For god ventilasjon må du sørge for at det er minst to vinduer, slik at du kan skape luftstrøm.

Lag en allsidig plass

moderne hagehus med hjemmekontor og treningsrom med tredemølle

Hagehus av høy kvalitet er preget av lang levetid. Derfor anbefaler vi alltid at du vurderer hvordan de kan brukes på lang sikt og hvordan formålet kan endres over tid, ettersom dette kan gjenspeiles i designet. Mens du trenger et treningsrom akkurat nå, vil du om noen få år finne deg selv å bruke rommet som et gjesterom, syrom, hjemmekontor eller som et tilfluktssted for å drive med en hobby som maleri.

Hagehus i glass med pent tak

Hageskur laget utelukkende av glass for trening

treningshagehus på noen få kvadratmeter

lite treningshagehus i bakgården

hagebod for treningsbruk med foldedører

Previous Post
Høsting av grønnsaker fra din egen hage: nyttige tips for nybegynnere
Next Post
Hula Hoop Fitness: Instruksjoner og de beste øvelsene for en slank midje!