15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Vertikal planting – 19 kreative ideer og tips for vertikal hagearbeid

Vertikal planting vertikal hagearbeid innendørs plantevegg

Vertikal planting gir en plassbesparende løsning hvis du vil plante leiligheten eller hagen, men det er ikke nok plass. Dette gjør at innerveggene, utsiden og balkongen kan pyntes og designes kreativt. Ideene for en vertikal hage er ganske enkelt uendelige, og du kan til og med enkelt lage en selv. I denne artikkelen har vi samlet en rekke flotte DIY -prosjektideer som vil inspirere deg til å begynne hagearbeid vertikalt.

Vertikal beplantning i leiligheten

vertikal-planting-innendørs-wire-vertikal-hage

Grønne planter i leiligheten skaper en naturlig atmosfære og skaper en frisk følelse i interiøret. Blomsterkrukker og plantemaskiner tar imidlertid vanligvis for mye plass på gulvet og begynner å komme i veien. Med en vertikal hage inviterer du naturen inn i hjemmet ditt uten å ofre den tilgjengelige plassen. Dette kan brukes til å designe plantevegger som fremkaller en grønn oase i dine fire egne vegger.

loddrett-plante-vegg-av-planter-gjør-det-selv

Vertikal hagearbeid er spesielt populær i byer fordi den oppfyller drømmen om en hage i byen. I urbane områder er vanligvis ledig plass begrenset, så du bør begynne å lete etter plassbesparende alternativer. Uten tvil er veggen det beste stedet for en vertikal hage i interiøret. Du kan henge blomsterpotter på den, lage små urtehager og til og med plante stauder og ettårige planter.

vertikal-planting-inne-vegg-kobber-rør

Det er mange forskjellige alternativer for vertikal planting i hjemmet. På den ene siden kan du lage en plantevegg selv ved å bruke et materiale som tre eller stålnett. Små potter med planter kan deretter festes til den lettere og en vertikal hage kan trylles frem. Hvis du vil legge til litt farge på leiligheten, kan du lage disse fargerike hengekurvene selv. Dette krever farget tau, som er flettet eller knyttet med en populær teknikk. Du kan deretter henge de hengende kurvene på et kobberrør og lage en kreativ vertikal hage på veggen selv.

Bygg en vertikal hage selv hjemme

vertikal-planting-leire-potter-innendørs-hage

For håndverkere som liker å gjøre nye DIY -prosjekter, anbefaler vi denne vertikale urtehagen, som kan romme opptil tjue potter. For dette formålet lages passende utsparinger for potter i langstrakte treplater med boret og platene henges opp med et fast tau. Ikke en vanskelig oppgave for gjør-det-selv-folk.

vertikal-planting-hengende-hage-inne

En hengende vertikal hage er et visuelt høydepunkt i ethvert rom. Treplater brukes igjen til dette prosjektet, men med betydelig mindre dimensjoner. I tillegg erstatter murkrukker i dette tilfellet blomsterpottene og tilbyr et flott alternativ. I stedet for dreneringshull for vann, kan du beklede glassene med steiner.

vertikal-planting-stue-liten-hage

Vertikal planting kan friske opp alle rom i hjemmet. Hvis stuen din bare trenger et naturlig preg, kan du lage denne enkle vertikale hagen selv. I dette DIY -prosjektet plantes tre vakre metallbøtter og festes til en gammel skapdør ved hjelp av tre veggkroker. En kreativ planteidé for et naturlig interiør.

vertikal-plante-ideer-inne-kjøkken-vinduer

Kjøkkenet kan også dra nytte av en vertikal hage. Med en urtehage har du alltid urter du trenger når du lager mat. Siden de fleste urter vanligvis trenger mye lys, anbefaler vi om mulig vertikal planting foran et vindu.

Vertikal utendørs beplantning

kreativ-vertikal-planting-ideer-fasade

Ikke bare hjemmet, men også uteområdet kan dra nytte av en vertikal hage. Hvis du bor i et hus med hage, kan du også vurdere vertikal planting. Dette kan brukes til å forskjønne gjerdet, terrassen og til og med husfasaden.

Tips: Når du planter fasaden, trenger du et egnet vanningssystem slik at plantene alltid kan få vann.

vertikal-plante-vegg-av-planter-sukkulenter

Hvis du vil lage en kreativ vertikal hage selv, kan du “male” et bilde av sukkulenter. De eviggrønne plantene plantes i en passende boks og er foret med trådnett. Deretter lages en passende ramme eller bare brukes en gammel bilderamme og den naturlige veggdekorasjonen til ytterveggen er klar.

vertikal-planting-espalier-tre-blomster

Vertikale hager er flotte perler for terrasser og balkonger. Med en espalier laget av tre og treplater, kan du lage en vertikal hage selv og plante den med blomster og planter du ønsker. Hvis du setter PVC -rør med vanndreneringshull i midten av konstruksjonen, kan du lage et eget vanningssystem for dem selv.

vertikal-planting-trekasser-blomsterpotter-gjerde

Med blomsterkasser arrangert på en sjakkbrett, kan kreative vertikale planter utformes på hagegjerdet. Dette arrangementet lar blomster og planter vokse i hullene som har oppstått og skaper en vakker effekt.

Tips: I stedet for å kjøpe flere blomsterkasser, kan du bruke gamle trepaller eller trekasser til dette prosjektet.

vertikal-planting-grønn-vegg-hage

For en vertikal beplantning i hagen kan du også bygge en frittstående vegg selv. For dette trengs tre for en ramme, samt trådnett. Avhengig av størrelsen på veggen kan et stort antall leirgryter festes til den ved hjelp av wire og plantes etter ønske. Hvis grytene er plassert nær hverandre, kan du til og med lage en kreativ personvernskjerm for hagen.

Upcycling ideer for vertikal hagearbeid

vertikal-plante-urtehage-trekasser

I stedet for dyre materialer kan du bruke gamle ting til vertikal planting. Euro paller, vinbokser, gamle bokhyller og andre møbler eller kjøkkenutstyr kan resirkuleres og bringes til live igjen.

vertikal-planting-tre-pall-vertikal-hage

Trepaller er en av de mest populære upcycling -ideene for hagen. Dette lar deg bygge forskjellige møbler og dekorasjoner selv, og den vertikale hagen er intet unntak. Du bestemmer selv om du fyller trepallen med jord og planter den, eller bare fester noen blomsterpotter til den.

vertikal-planting-hage-stige-kreativ

Hvis du ikke kan bygge den vertikale hagen selv, kan du bruke den gamle stigen. Trinnene er perfekte for vertikal planting, og du kan plassere blomsterkasser, små blomsterpotter og vakre dekorasjoner på dem.

kreativ-idé-vertikal-planting-kommode

I stedet for å kaste den gamle kommoden, kan du gjøre den om til en kreativ hagedekorasjon. For dette formålet, plasser kommoden i hagen og fyll den med jord. Åpne skuffene i etapper for å skape denne flotte fossefallseffekten.

plastflasker-plante-vegg-gjør-det-selv

Hvis du vil resirkulere dyreflasker, anbefaler vi å lage en grønn vegg av dem. For å gjøre dette kan flaskene fylles med jord og henge på en klessnor. Denne vertikale beplantningen er perfekt for gjerdet eller en yttervegg.

vertikal-planting-hage-hengende-arrangør

En hengende oppbevaring for døren med lommer kan også tjene som en vertikal hage. For dette formålet fylles de individuelle lommene med passende jord og legges deretter ut med urter og individuelle planter. Resultatet – vertikal planting til en lavere kostnad.

Previous Post
Grå klinkersteinskiver gir fasaden til dette huset en dynamisk karakter
Next Post
Sy en lappeteppe – enkle instruksjoner for nybegynnere