15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Blomstertrapp av tre eller metall som en vakker dekorasjon for huset og hagen

Blomstertrapp av trefat i tre

Den fargerike blomstrende hagen er uten tvil drømmen til hver hobbygartner om våren. Fantastiske blomsterbed med et stort utvalg av blomster og stauder er flotte, men de krever vanligvis litt mer plass i hagen. Men hvis den tilgjengelige plassen er begrenset, bør du ikke klare deg uten blomster og planter, men velge et plassbesparende alternativ. Med en blomstertrapp av tre eller metall kan du sette vakre blomsterpotter og planter i den rette scenen og dekorere hagen, balkongen eller til og med leiligheten for vår og sommer.

blomst-trapper-tre-dekorere-blomster

En blomstertrapp eller -hylle er et dekorativt element for hagen, balkongen eller leiligheten, hvor du kan dekorere forskjellige blomsterpotter, planter og dekorasjoner vakkert. Blomstertrapper er spesielt plassbesparende og er derfor perfekte for små rom og områder. En plantetrapp kan finnes av tre, metall eller plast, eller du kan til og med bygge den selv. I denne artikkelen finner du mange gode ideer for en vakker dekorasjon med blomstertrapper, samt noen nyttige tips for riktig bruk og stell. Vi presenterer også noen upcycling -ideer for å bygge en blomstertrapp av tre, som du kan bruke som inspirasjon for ditt eget hagedesign.

Blomstertrapp av tre som en vakker hagedekorasjon

Blomstertrapp-tre-hage-blomsterpotter

Vakkert utformede blomstertrapper er veldig dekorative og kan brukes til å sette fantastiske aksenter i hagen. Selv om du har en større hage, kan du vurdere å plante trapper for å forskjønne området utenfor. En blomstertrapp av tre ser spesielt naturlig ut og passer perfekt inn i et grønt område. På denne måten kan individuelle planter også settes i rampelyset og bli til et fantastisk blikkfang.

Blomstertrapper hage blomsterstige ideer

Plantetrapper ligner en stige eller trinnstige, avhengig av høyden. De tilbys i forskjellige størrelser og kan derfor romme forskjellige planter. Som regel er plantebeholdere og blomsterkasser montert på stigenes individuelle trinn, hvor plantene deretter plantes. Alternativt er blomsterpottene enkelt arrangert på trinnene og festet til dem for mer stabilitet.

Blomstertrapp-tre-bygg-selv-dekorere

En blomstertrapp i tre kan males og dekoreres etter ønske, slik at den smelter inn harmonisk med utsiden. Inndelingen i forskjellige nivåer muliggjør en kreativ design av blomstertrappen, som du kan tilpasse perfekt til dine egne ønsker. I tillegg muliggjør de individuelle nivåene enklere omsorg for plantene, som takket være denne designen alltid er innen rekkevidde. Så du kan enkelt vanne hver blomsterkasse og ta vare på den etter behov.

Blomstertrapp-tre-stige-blomsterhylle

Imidlertid bør du ikke nødvendigvis designe blomstertrappen med blomsterkasser og plantebeholdere. Du kan bruke hyllene rent til dekorative formål ved å pynte de enkelte trinnene med en dekorasjon du ønsker. Dette kan for eksempel være blomstervaser med snittblomster, vakre bilderammer med bilder av familien eller dekorative gjenstander. La kreativiteten gå fri!

blomst-trapper-design-trinnstige-tekanner-planting

En plantetrapp eller blomsterhylle kan utformes helt etter personlig smak og tilpasses hver sesong. Om våren er tidlige blomstrer som tulipaner og påskeliljer perfekte for dette, og om høsten kan de erstattes av vakre høstblomster som asters eller dahliaer.

Lag blomstertrapper av tre selv

Blomstertrapp-tre-bygg-det-selv-bygge-instruksjoner

Hvis du har bestemt deg for en blomstertrapp i tre som dekorasjon for hagen eller balkongen, kan du også bygge den selv. Du har to alternativer å velge mellom: enten bygger du hele stativet selv fra starten, eller så redesigner du en gammel hagestige. Hvis du bygger en komplett blomstertrapp selv, bør du tenke på designet på forhånd og samle alle nødvendige materialer.

Blomstertrapp-gammelt-tre-bygg-selv-blomsterhylle

Treblomstrappen bør ikke nødvendigvis være for stor eller vanskelig å bygge. Med noen få gamle treblokker og noen treplater kan du bygge en enkel stige og ordne den som med planter. Det er bare viktig at designet ditt har forskjellige nivåer og at plantemaskinene kan stå på dem på en stabil måte.

Bygg din egen blomstertrapp med en skuffestige

I stedet for å bygge blomsterkassene til plantetrappen selv, kan du resirkulere gamle gjenstander. I dette upcycling -prosjektet blir noen gamle skuffer omgjort til kreative blomsterkasser og brukt som trinn på blomstertrappen. For å gjøre dette, bør du først gjøre en drenering i skuffene eller dekke dem med damfôr hvis du ønsker det. Fyll den først med jord og plant forskjellige blomster og planter du ønsker. Denne blomstertrappen i tre er perfekt både i hagen og på terrassen eller uteplassen.

Blomstertrapp-hage-sink-potter-blomster

Hvis du ikke kan håndtere tre som et materiale godt, bør du ikke nødvendigvis bygge en hel blomsterhylle selv. Du kan heller resirkulere en gammel stige og gjøre den om til en vakker blomstertrapp i tre. Stigen kan males etter ønske og dekoreres med plantede krukker. For trestiger som ikke har flate trinn, kan du bruke hengende potter med blomster.

Blomstertrapp-trehus-inngang-dekorere

En slik trestige er perfekt for husets yttervegg eller husinngangen. I tillegg til blomsterpottene med fargerike blomster, kan du dekorere stigen med et “velkomstskilt” og dermed gi en varm velkomst til venner og naboer.

Utform plantetrappen som en urtehage

plante-trapper-tre-gammel-stige-upcycling

I tillegg til fargerike blomster og frodige planter, kan du også dekorere blomstertrappen i tre med friske urter i potter. Persille, basilikum, timian og rosmarin brukes ofte på kjøkkenet og smaker mye bedre når det er fisk hentet fra hagen. Du kan kjøpe plantene ferdige i potter, eller du kan så dem selv. Så du har alltid urter og krydder du trenger og kan bruke dem til å lage deilige retter.

Avhengig av antall urtepotter kan du bruke en liten eller større plantetrapp. Vanligvis vil tre-lags blomsterstativ gjøre det fint hvis du bare bruker stativet for urter. Hvis du derimot vil lage en blandet blomstertrapp, trenger du sannsynligvis flere trinn for blomsterpotter.

Plante-trapper-urte-hylle-hage-gjør-det-selv

Med en plantetrapp kan du spare mye plass i hagen eller på balkongen og fremdeles lage en nyttig urtehage. En vakker blomstertrapp i tre kan lages av en gammel hagestige eller et barns trappestige og brukes til dette formålet. Slik at du kan legge flere urter og planter på dem samtidig, kan du installere flere treplater på trinnene og utvide plassen som er tilgjengelig for potter. Med et farget belegg kan plantetrappen utformes etter din egen smak eller koordineres med resten av hagedekorasjonene.

Du kan også lage en urtehage på en blomsterhylle i leiligheten hvis du bor i byen eller ikke har hage. Blomstertrappen sparer plass og kan enkelt plasseres i et hjørne av leiligheten eller på balkongen.

Blomstertrapp av tre som en romantisk bryllupsdekorasjon

blomst-trapper-tre-vintage-bryllup-alter

Med en blomstertrapp av tre kan du ikke bare forskjønne hagen, men også lage en rustikk bryllupsdekorasjon selv. For et utendørs bryllup kan alteret til og med bygges fra blomstertrapper og dekoreres med friske snittblomster. Denne flotte ideen er perfekt for et rustikt bryllup som feires i hagen. Her kan gamle hagestiger også konverteres og brukes til den spesielle anledningen.

blomst-trapp-bryllup-dekorere-blomstervaser

Hvis du leter etter kreative ideer til et utendørs bryllup, kan du også bruke mindre blomstertrapper til dekorasjonen. Disse kan for eksempel plasseres rundt hagen, og dekoreres med blomster og andre dekorasjoner etter eget valg. Blomstervaser med avskårne blomster som matcher temaet for bryllupet ser spesielt vakre ut. Vær kreativ med utformingen av blomstertrappen for å fremkalle en fantastisk dekorasjon.

Plant trapper av metall for hjem og hage

blomst-trapp-metall-plante-trapp-potter

Imidlertid kan du finne blomster- og plantetrapper, ikke bare laget av tre, men også fra andre materialer. Siden blomstertrappen i tre for eksempel ikke er helt værbestandig, kan du velge modeller laget av metall eller plast. Du kan la en metallplanteppe stå i hagen året rundt uten å bekymre deg for materialets tilstand. Det samme gjelder imidlertid ikke konstruksjoner av tre, ettersom materialet kan bli skadet av snø og frost.

blomst-trapper-metall-terrasse-dekorere

For utsiden er blomstertrapper av metall eller jern ideelle, og de kan brukes til å sette vakre aksenter. Valget av design og størrelser er bredt, og du kan finne en passende modell for ditt eget område. Hvis du vil designe et dekket område med en plantetrapp, er tre og metall like passende, og du kan tilpasse designet til interiøret.

Plant trapper vinterhagepotter

En blomstertrapp av tre eller metall er derfor spesielt populær, ikke bare for hagen eller balkongen, men også innendørs. Med den kan du sette innendørs planter i rampelyset og dekorere hvert rom i leiligheten vakkert. En plantetrapp laget av en gammel trappstige tar bare litt plass på gulvet og er til og med perfekt for små ettromsleiligheter.

Plant trapper-tre-interiør-plassbesparende

Har du mange husplanter som du holder i vinduskarmen eller et sted på gulvet? Du kan ordne krukkene på en plantetrapp og pynte leiligheten med en liten vertikal hage. Avhengig av størrelse og design, kan blomstertrappene huse en rekke planter. På denne måten kan stueplantene også vannes og pleies lettere. Bare sørg for at du plasserer blomstertrappen på et sted som er oversvømmet med lys, slik at plantene dine får tilstrekkelig med lys.

Previous Post
Jernmangel hva skal jeg gjøre? – En oversikt over årsaker, symptomer og matvarer som inneholder jern!
Next Post
Å bygge og legge ut et drivhus i hagen – det du må vurdere