15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Linfrøoppskrifter for hår – Slik får glatt og krøllete hår glans og nødvendig pleie

Linfrø til hårbruk som gel eller hårbalsam med oppskrifter

Alle som har linfrø i huset kan være fornøyd. Fordi frøene kan berike mye mer enn bare myslien. Kornene, som kan virke upåfallende ved første øyekast, kan raskt bli til det perfekte stylings- og pleieproduktet. I dag vil vi introdusere deg for de positive ingrediensene i linfrø og hvordan du kan bruke dem til å ta vare på håret ditt, sammen med noen få oppskrifter med linfrø for hår. Du er garantert så begeistret for dette naturlige produktet at du fra nå av ikke lenger vil bruke frøene bare til sunn ernæring.

Linfrø for hår og kropp – hva det er i det?

Supermat linfrø for hår for styling og stell

Linfrø er en av de såkalte supermatene. Dette betyr at de har en spesielt stor og variert mengde gode ingredienser som kan ha en positiv effekt på helsen vår. I tillegg til essensiell fiber, er de små frøene også rike på omega-3 fettsyrer, som har antiinflammatoriske effekter, og antioksidanter, som brukes for å oppnå hormonbalanse. I tillegg er det proteiner, et slimlag som renser mage og tarm, som dannes under fordøyelsen, magnesium, jern, sink, svovel og kalium

Linfrø har mange gode næringsstoffer for kroppen

Alle disse tingene styrker ikke bare immunsystemet, men er også gunstig for muskler og blod ved å øke stoffskiftet og øke blodstrømmen. Det er også interessant for kvinner at linfrøene balanserer østrogenbalansen og sørger for at overflødig østrogen skilles ut. Dette virker forebyggende mot kreft, som blant annet skyldes et for høyt nivå av østrogen, som stimulerer brystvekst. Men linfrø er også veldig nyttig for hår og hud. Vi har dedikert denne artikkelen spesielt til håret ditt.

Linfrøgel for hår

Lag din egen DIY hårgel med linfrø og vann

Kommersielt tilgjengelige stylingprodukter er vanligvis ikke spesielt gunstige for håret. Fremfor alt kan geler, hårlakk og mousse gjøre håret sprøtt og skade det. Hva med om du i stedet lager din egen gelfrøfrøhårgel og ikke bare bruker den til å style håret ditt, men også tar vare på det samtidig? Linfrøgel for hår er gjort enklere enn du kanskje tror. Her er to oppskrifter:

Hjemmelaget gel laget av linfrø for hår som et billig stylingprodukt

 • 25 g linfrø
 • 200 ml vann

Med denne oppskriften, som du kan bruke linfrø til hår, er det best å starte på kvelden. Bland vannet med frøene og la dem trekke over natten, slik at alle de gode ingrediensene kan slippes ut i vannet. Neste dag koker du begge deler. Dette bør skape en konsistens du kjenner fra kjøpte hårgeler. Du kan selv bestemme hvor fast du vil at gelen skal være og deretter fjerne gryten fra kokeplaten. Hell gelen oppnådd gjennom en sil mens den fremdeles er varm og tilstrekkelig flytende til å fjerne kjernene. Du samler gelen i en beholder.

Stylinggel med honning

Honning som en nærende ingrediens for en naturlig linfrøgel

 • 10 g linfrø
 • 250 ml vann
 • 1/2 ts honning

Mengden vann kan variere avhengig av hvordan du foretrekker hårgelen. Jo tykkere gel, jo lettere er det å påføre. Imidlertid er det risiko for at det dannes tråder etter styling. Bare eksperimentere. Ha linfrøet til håret sammen med vannet i en kjele og kok alt i 5 minutter eller til blandingen tykner litt. Deretter, som i forrige oppskrift, sil frøene. Ikke glem å fange væsken igjen. Til slutt, gi honningen gelen og rør alt godt sammen. Alternativt kan agavesirup brukes i stedet for honning hvis du er veganer.

En hårgel laget av linfrø og honning pleier og former håret

Når linfrøgel for hår er avkjølt, kan den brukes. Dette fungerer best etter at du har vasket håret mens det fortsatt er fuktig. Ettersom dette stylingsproduktet bare kan oppbevares i noen dager (dette gjelder begge oppskriftene), kan du alternativt helle gelen i en isbitform og fryse den. Hver kveld (eller om nødvendig) kan du deretter ta det nødvendige antallet terninger ut av fryseren og la dem tine over natten. Så du har alltid nødvendig linfrøgel for håret for hånden.

Klargjør lingel raskt som et naturlig hårpleieprodukt

Andre mulige ingredienser for linfrøhårgelen:

 • Kamille te: Kamille te kan brukes som ingrediens i stedet for vann og er spesielt gunstig hvis du lider av kløende, betent eller sår hodebunn, ettersom kamille er betennelsesdempende. Denne medisinske planten er også antibakteriell. I tillegg gir denne ingrediensen av linfrøhårgel noe varmebeskyttelse når du føner håret etterpå. Likevel bør du ikke klare deg uten en ekstra varmespray, spesielt hvis du vil rette håret med rettetangen.
 • honning: Honning, som brukt i den andre oppskriften, har mange flotte egenskaper. Som kamille er den antibakteriell og antiinflammatorisk. Det gjør den perfekt for å lindre kløe. Hårroten styrkes med sin hjelp, da fuktigheten kan lagres takket være det høye sukkerinnholdet i honning. Som et resultat kan hårtap reduseres og hårvekst stimuleres. I tillegg får håret en fin glans. For at honningen skal være virkelig fordelaktig, bør du velge et økologisk produkt, som med linfrø for hår. Honningen må være rå og ikke pasteurisert.
 • Aloe vera gel: Denne gelen fukter håret, lindrer kløe og irritert hodebunn.
 • Essensielle oljer: De er veldig nyttige når du vil at linfrøgelen din også skal lukte godt. Noen oljer har til og med en konserverende effekt, noe som også får gelen til å vare lenger. Disse inkluderer oljer laget av kanel, sitron, rosmarin, nellik, lavendel og roseolje. De gir også håret og hodebunnen ekstra næringsstoffer.

Linfrøbalsam for hår

Gjør linskyll og hårbehandling i ett

 • 3 ss linfrø
 • 1 liter kokende vann

Hårbalsamet av linfrø blir best igjen over natten for å la næringsstoffene og vitaminene spre seg over vannet. Til dette formål helles linfrøet over kokende vann og får stå. Frøene bør fjernes igjen ved hjelp av en sil, og væsken samles i en beholder som kan lukkes best mulig. Balsamen masseres inn i fuktig hår og hodebunn umiddelbart etter sjamponering og trenger ikke å skylles ut igjen. Hvis det er noen balsam til overs for håret ditt, kan du fryse det. Linbalsamen er også en nærende behandling av linfrø.

Linfrø for krøllete hår

Vedlikehold og legg vekt på krøller med linfrøgel for skinnende hår

Linfrø er gode for rett hår, men de har også stor effekt på krøller, fordi de gir dem den nødvendige krøllen og understreker deres naturlige struktur. Det er best å bruke hjemmelaget linfrøgel som du elter inn i vått (ikke håndkletørket) hår. Du kan ta en sjenerøs mengde for dette. Fordel linfrøgelen jevnt og forsiktig gjennom håret. La deretter håret tørke naturlig, eller du kan bruke en hårføner med en diffusor. De enkelte trådene får en film av gelen som omgir dem. Hvis du ikke liker denne effekten, kan du til slutt elte (eller gre) det tørre håret grundig igjen med hendene for å bli kvitt denne filmen. Da vil krøllene se mer naturlige ut.

Previous Post
Moderne arkitekturløsninger fra Brasil – Lee House av Studio MK27
Next Post
11 nyttige hagetips for nybegynnere: Hvordan lage din egen kjøkkenhage!