15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Disse 10 hjemmemedisinene for flass og kløende hodebunn er testet og testet

Hjemmemedisiner for flass, kløende hodebunn, fet hår

Flass er et vanlig fenomen som rammer en stor del av verdens befolkning! Det er imidlertid få mennesker som vet at de skrellende kåte delene av hodebunnen er forårsaket av en gjær av slekten Malassezia. Generelt fornyer hodebunnen seg hver 28. dag! Imidlertid lar Malassezia kli sopp denne prosessen finne sted for raskt, noe som betyr at hudcellene synlig klumper seg sammen. Det finnes selvfølgelig en rekke spesielle anti-flasssjampoer som er designet for å bekjempe gjær og bremse delingen av hudceller. Imidlertid er mange av disse sjampoene og lotionene også kjent for å tørke ut hodebunnen og gjøre flass verre. Det er derfor vi har satt sammen 10 naturlige hjemmemedisiner for flass som faktisk er veldig nyttige og godt tolerert.

Hjemmemedisiner for flassliste Hårbehandling hjemme

Som du sikkert har sett, har kosmetikkbutikker et stort utvalg av flassprodukter tilpasset alle hårtyper. Imidlertid kommer vi ikke til å snakke om spesialsjampo. I stedet skal vi vise deg noen påviste oppskrifter som du kan prøve hjemme. Og nei, du trenger ikke gå til apoteket eller supermarkedet fordi du sannsynligvis allerede har alt hjemme. Enkel og sunn, disse flass hjemmemedisinene hjelper virkelig!

Hjemmemedisiner for flass – 1. Honning

Honning mot flass hårmaske fuktighetsgivende hårbehandling

Honning har antibakterielle egenskaper og har vist seg å være et effektivt middel mot flass og kløe. Fortynn en spiseskje honning i en kopp med lunkent vann og masser godt inn i hodebunnen. La honningen virke i minst en time eller over natten. Vask deretter håret som normalt.

2. Natron som hjemmemedisin mot flass

Baking soda hjem rette for flass kløe

Natron er et produkt med mange bruksområder, og det hjelper også mot flass! Det naturlige middelet har evnen til å lindre kløen og redusere flassing. Lag en tykk pasta med natron og litt vann. Masser forsiktig i den våte hodebunnen, vask deretter av med en mild sjampo mot flass.

Midlet er imidlertid veldig sterkt og bør bare brukes en gang i uken! Så resultatene vil ikke være synlige på to uker.

3. Eplecidereddik som hjemmemedisin mot flass

Hjemmemedisiner for flass hodebunn eddik eplecidereddik

Eddik er et veldig effektivt hjemmemedisin for flass. Det lindrer kløe, reduserer flassing og, viktigst av alt, balanserer pH i hodebunnen. Bland 2 ts eplecidereddik med 3 ts vann. Hell blandingen i en sprayflaske og spray deretter på vått, vasket hår. Rull opp håret med et håndkle og vent i 15 minutter. Skyll deretter eddikblandingen uten sjamponering.

4. Kokosolje for flass

Kokosolje for flass kløende hodebunn

Kokosolje har en magisk effekt på hud og hår. Den er rik på omega-3 og 6 fettsyrer og kan dype fuktighet og berolige den irriterte hodebunnen. For å gjøre dette, varm kokosolje til den blir flytende. Masser en liten mengde inn i hodebunnen og la virke i omtrent en time. Vask deretter håret med en mild sjampo.

5. Sitronsaft

Sitronsaft for flass. Kløende hudkrem i hodebunnen

For fet flass kan du også bruke sitronsaft i stedet for eplecidereddik. Den kan brukes i ren form eller blandes med vann i forholdet 1: 3. Press en sitron og fordel saften over hodebunnen. Etter omtrent 10 minutter, skyll og vask håret. Gjenta applikasjonen 2 ganger i uken.

6. Aloe vera gel

Aloe vera gel mot flass og håravfall

Aloe vera -gelen gjør virkelige underverk: den fukter hodebunnen, reduserer flass, lindrer kløe og får håret til å se levende og skinnende ut som en bonus. Du kan påføre naturlig aloe gel direkte i hodebunnen. For behandlingen, masser en spiseskje aloe gel inn i hodebunnen. Det er viktig å la gelen virke i omtrent 30-40 minutter. Vask deretter grundig med en mild sjampo.

7. Hvitløk til flass

Hjemmemedisiner for flass dreper kløende hodebunnsopp

De aktive ingrediensene i hvitløk dreper bakterier og sopp. På grunn av dette kan hvitløk redusere flass og forhindre hårtap. Forbered en hårmaske fra 3 finhakkede hvitløksfedd og 3 ts olivenolje. Olivenoljen sikrer at den stressede hodebunnen lindrer og kløen avtar.

Masser massen inn i hodebunnen. Prøv å ignorere den sterke lukten og la hvitløkspastaen virke i minst 30 minutter. Etter det, skyll grundig med sjampo. For å nøytralisere hvitløkslukten kan du deretter skylle håret med en løsning av vann og sitronsaft.

8. Munnvann

Flass munnvann, antimikotisk effekt

Takket være sine soppdrepende egenskaper har munnvannet potensial til å ødelegge Malassezia! For å gjøre dette, bland Listerine halvveis med vann og fordel løsningen over hårfestet.

Det skal imidlertid bemerkes at Listerine inneholder alkohol og kan ha en skadelig effekt på sensitiv hodebunn. Hvis du er usikker, er det best å fortynne munnvannet sjenerøst med vann, f.eks. I forholdet 1: 4. For å unngå irritasjon, må ikke munnvann brukes på irritert hodebunn og åpne sår!

9. Fjern flass med aspirin

Hjemmemedisiner anti-flass sjampo aspirin

Aspirin inneholder salisylsyre, som også finnes i mange sjampo mot flass. Denne syren hydrerer og kan berolige en kløende hodebunn. Kutt opp en håndfull aspirintabletter og bland med din vanlige sjampo. Påfør deretter bare håret, la det virke i 4-5 minutter og skyll grundig!

10. Tea tree olje

Bruk tea tree olje for flass kløende hodebunn

Tea tree olje er kjent for sine kraftige antibakterielle egenskaper og har vist seg å være et effektivt hjemmemedisin for flass, kviser og neglesopp. Legg noen dråper til din vanlige sjampo og beundre det vakre, flassfrie håret ditt!

Previous Post
Modulært husdesign for en ferie midt i skogen
Next Post
Full kroppstrening + kardio – den trendy pund -treningsøkten