15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Viking frisyrer for kvinner og menn – Inspirasjon og instruksjoner

Kulturen, historien og kostymene til nordbefolkningen, de såkalte vikingene, inspirerer mennesker over hele verden selv i dag. Ung og gammel synes vikingtiden er veldig spennende. Serien “Vikings” om den legendariske vikingkrigeren Rangar Lothbrok fra History Chanel er mer eller mindre historisk korrekt eller i hvert fall når det gjelder stylingen til skuespillerne. I den første scenen vekker hovedhelten dyp beundring med sitt virkelig moderne utseende på en slagmark: hår barbert på sidene, langt på hodet og bundet i en pigtail bak. Viking-frisyrer er ekte blikkfang som ikke bare er populære på middelalderske festivaler, cosplay eller Halloween. De vakre flettede frisyrene, inspirert av vikingtiden, passer også til spesielle anledninger så vel som til hverdagsliv.

Viking frisyrer for kvinner og menn

Viking frisyrer menn kvinner sidecut underskåret

Stylistene presenterer flotte vikingfrisyrer i filmserien “Vikings”. De mulige kombinasjonene er nesten uendelige. De forskjellige fletteteknikkene gir ikke bare kvinner en individuell frisyre. Mennene brukte vanligvis håret like lenge som kvinnene og klarte seg ikke uten flettede aksenter. I tillegg var noen kvinner også krigere og hadde deretter håret sitt som mennene, for eksempel delvis barbert – den såkalte siden og undersnitt. Frisyrene var sjelden symmetriske. Omfattende detaljer og filigran hårtilbehør kan vanligvis ses kaotisk innlemmet i håret.

Viking frisyrer for kvinner – Lagertha

viking frisyrer kvinner frisør tradisjon lagerhta hår

De mest effektive og sannsynligvis mest kompliserte vikingfrisyrene for kvinner presenteres av den kvinnelige hovedpersonen i serien “Vikings” – Lagertha, den første kona til Ragnar Lothbrok. I filmen var hun først kona til en vanlig bonde, deretter kona til jarlen (sjefen for et vikingmiljø) og senere ble hun jarl selv. Men hun var alltid en kriger som kjempet med de modigste mennene. Avhengig av anledningen fikk skuespilleren en annen frisyre. Vi har presentert noen av dem i dette innlegget.

30 uvanlige Halloween -kostymeideer fra populære TV -serier

Flettede frisyrer for menn – menns fletter er alle raseri for 2016

50 vikingtatoveringsideer og interessante symboler i norrøn mytologi

Viking frisyrer for menn – Ragnar Lothbrok

viking frisyrer menn frisører ragnar lothbrok

Hovedskuespilleren i episoden “Vikings” er Ragnar Lothbrok. I de fleste episodene hadde han håret delvis barbert – sidekutt, underskåret eller med langt hår bare i den midterste delen. Uansett hvilken side han aldri hadde de lange trådene åpne, men flettet eller på en eller annen måte knyttet sammen.

Viking frisyrer: hårtilbehør

viking frisyrer kvinner pigtail overdådig dronning asloug hår tilbehør

Viking -frisyrer inkluderer også overdådig hårtilbehør, spesielt i form av hårperler, men også hårboller og hårnål. Kunstige hårperler laget av edle metaller som bronse og sølv med vakre keltiske ornamenter, som er gjenget på tynne fletter, kan sees i vikingfrisyrene for både kvinner og menn.

Viking frisyrer for skjegg

viking frisyrer menn menn flette skjegg

Vikingene hadde definitivt fullt skjegg. Som med håret hadde de på seg skjegget i en lengde som de syntes var praktisk, avhengig av yrket. Men hvis du hadde et langt skjegg, stylet du det like godt som håret ditt. Så vikingene flettet både håret og skjegget og pyntet dem pent med skjeggperler.

Viking frisyrer for menn med langt hår: menns fletter

viking frisyrer rollo fletter flette langt hår

Selv om det neppe er sannsynlig at datidens profesjonelle vikingkrigere hadde hår og skjegg veldig lenge, er Rollo, Ragnars bror, karakteristisk for vikinger med lang man og skjegg. Håret hans var stort sett løst og bare på sidene var det flere vridde og flettede tråder, som deretter er løst flettet og bundet på baksiden.

Viking frisyrer for menn med underskæring

viking frisyrer underskåret sidecut fletting ragnar lothbrock

Rollo er en av få mannlige skuespillere i serien “Vikings” som ikke hadde en eneste seksjon med barbert hår. Ragnar og hans største sønn Björn, derimot, brukte vanligvis håret halvt opp eller flettet og bundet. I vikingfrisyrene for menn blir håret på toppen av hodet hovedsakelig behandlet. Enten flere nederlandske blondefletter ligger ved siden av hverandre eller mange vridde tråder, kan du enkelt gjenskape noe uten å ta hensyn til detaljene.

viking frisyrer menn flette knute björn jern side

Det er allerede flere varianter å lene seg på Ragnar -frisyren. Du kan utelate de barberte sidene og i stedet ta håret på sidene veldig strengt. For dette bør håret på toppen av hodet være relativt langt. Den kan flettes inn i en stor sildebensflette hvis det er nok hårlengde. Alternativt kan du ganske enkelt flette flere små fletter som deretter bindes sammen. Du kan til og med bruke en tråd for å koble flettene i en. Denne fletteteknikken ble brukt for de kompliserte oppdateringene laget av mange fletter.

viking frisyrer menn herre hårklipp underskåret flette

De autentiske vikingfrisyrene for menn inkluderer også detaljerte tatoveringer på hodet. Disse hadde en symbolsk betydning for den respektive representanten for samfunnet og består hovedsakelig av geometriske former og keltiske ornamenter. For cosplay eller Halloween kan en undercut eller sidecut flettet frisyre perfekt suppleres med en slik tatovering. Dette kan enkelt representeres med en eyeliner eller til og med en kulepenn.

Lag vikingfrisyrer for kvinner og menn selv

lag vikingfrisyrer selv

Som du sikkert allerede har lagt merke til, er ikke vikingfrisyrene for kvinner og menn så forskjellige fra hverandre. Imidlertid er de egnet for middels eller langt hår. Utseendet inkluderer et bredt utvalg av typer fletter som fransk, nederlandsk, bonde og fiskebein som er kombinert med hverandre.

viking frisyre kvinner lagherta flette flette sidecut

Variasjonen i variasjonene på vikingfrisyrene er store som gjør disse frisyrene så unike og populære. Fletter er flettet med to, tre, fire eller fem hårstrå. Så du må være oppmerksom på at fletting med flere hårstrå krever litt øvelse og konsentrasjon. Du trenger ikke å bekymre deg her, ettersom de ufullkomne flettene utfyller det litt rotete Viking -utseendet perfekt.

viking frisyrer kvinner flette flette lagertha instruksjoner

Hvis du har langt hår, er det ingen grenser for kreativiteten og fantasien din med vikingfrisyrer. Flette flere hårstrå, vri i hårstrå, flette små og noe større fletter, så noen ganger knytte dem pent eller plage dem i mellomtiden, alt er mulig her.

Tips for enkle vikingfrisyrer

viking frisyrer kvinner åpner hår som tolker fletter

Hvis du ikke virkelig er flink til å flette fletter, kan du bare jobbe opp flere små hårstrå uregelmessig og flette dem til enkle pigtails. I mellom kan du sette inn små perler av hår. Til slutt gir du den gjenværende hårstrukturen med et krøllejern eller crepe eller erter den.

viking frisyrer kvinner damer pigtails flettet frisyre

Viking frisyrer for kvinner: Komplisert Updo

viking frisyrer kvinner updo dronning jarl lagertha

For denne viking-oppfestede frisyren må du flette alt håret ditt i fletter. Den øvre delen av håret er behandlet i en litt bredere nederlandsk flette. To smale fletter er flettet på begge sider. Du kan style eller flette resten av manen som du vil. Til slutt bindes alle de små og store flettene sammen og vrides til en updo. I filmserien ser den forseggjorte oppdateringen ut som et skikkelig flettverk. Frisørene bandt de enkelte flettene sammen med snor eller tråd.

Viking frisyrer: inspirasjon

viking frisyrer kvinner hår crepe instruksjoner

Slik at den flettede frisyren sitter bedre og varer lenger, er det lurt å gi håret en tekstur på forhånd slik at det blir mer gripende. Det fungerer best med et krøllejern eller et hårklipp. Du kan også behandle håret med en saltspray på forhånd.

viking frisyrer flette instruksjoner

Lagertha frisyre: Perfekt for Cosplay, Halloween, Carnival eller Mardi Gras

viking frisyrer kvinner halloween cosplay lagertha

Disse tre vikingfrisyrene fra Lagertha er perfekte for cosplay eller karneval. Den første varianten er fra et vikingritual i “Viking” -serien, den andre – en ekte krigerkvinnes frisyre og den tredje frisyren er en moderne versjon med fargede tråder.

lag vikingfrisyrer selv

viking frisyrer kvinner farger fremhever samtid

Previous Post
Originale og skremmende Halloween-sminketips for menn, kvinner og barn
Next Post
DIY vindusdekorasjon for sommeren – 8 instruksjoner for kreative smykker og personvernskjermer