15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Sunt hår: hvorfor er hodebunnpleie så viktig?

Omsorg for hodebunnen er en av de største skjønnhetstrendene, men enda viktigere, det kan også gjøre håret ditt sunnere og sterkere. I tillegg dukker det opp flere og flere produkter som er målrettet mot hodebunnen på markedet, men er de virkelig nødvendige? Det korte svaret er ja. Vi forklarer hvorfor hodebunnpleie er så viktig og hva du bør ta hensyn til.

En sunn hodebunn er trendy

Sunn hodebunn betyr sunt hår

Å si at hodebunnpleie er den nye hudpleierutinen, er ingen underdrivelse. De siste årene har hår- og hudpleiemerker flyttet fokus til å utvikle hybridprodukter for å holde håret og hodebunnen frisk. I dag oversvømmes personlig pleieindustri med slike produkter av god grunn – å ta vare på huden på hodet ditt er like viktig som å ta vare på huden på resten av kroppen din.

Derfor bør du ikke neglisjere hodebunnpleie

UV -stråling skader hodebunnen

Helsen til hodebunnen din er direkte relatert til helsen til håret ditt. Det er som jorda der planten – eller i dette tilfellet håret ditt – vokser. Mens hodebunnen er en forlengelse av ansiktets hud, er den tykkere og har rundt 100 000 hårsekker å støtte.

Videre eldes hodebunnen seks ganger raskere enn huden i ansiktet og på kroppen. På grunn av sin posisjon på kroppen blir den også oftere utsatt for direkte miljøpåvirkning, selv om hodet er fullt av hår. Fremfor alt inkluderer dette UV -stråling, som kan tørke ut hodebunnen. Som et resultat får ikke hårrøttene tilstrekkelige næringsstoffer, noe som kan føre til kløe og til og med hårtap.

Hvordan ta vare på hodebunnen

Hodebunnpleiemassasje med hårolje

Som med resten av huden din, er det viktig at du begynner å ta vare på hodebunnen din snarere enn senere. Tross alt er det mye lettere å forhindre skade enn å korrigere det. I stedet for de fine linjene og hyperpigmenteringen som hudpleieprodukter ofte er rettet mot, formuleres pleieprodukter for hodebunn vanligvis for å behandle og forhindre problemer som tørrhet, flassing, produktoppbygging, tynning og hårtap.

For å finne det beste hodebunnpleieproduktet, må du først bestemme hodebunnstypen din. Det skjer ofte at vi bruker feil produkter som skader håret og hodebunnen i stedet for å gjøre dem sunnere. Hodebunnen er faktisk veldig lik resten av huden din. Den kan i utgangspunktet deles inn i tre typer – tørr, fet og normal.

Tørr hodebunn

Hodebunnsmassasje som en pleie for tørr hodebunn

Hvis du har hyppige kløende hodebunn som regelmessig blir støvet med tørre, hvite flekker (ikke å forveksle med flass, som er flassende og mer sannsynlig forårsaket av fet hår), kan tørr hodebunn være synderen. Dette er det vi snakker om når fuktighetsinnholdet i huden er for lavt. Årsakene til disse tørre flassene kan være forskjellige – fra genetisk disposisjon til feil hårpleie til psykologiske problemer som stress. Hvis du er den hodebunnstypen, kan noen Triks for tørr hodebunn hjelpe bli kvitt kløe og flass. Disse inkluderer massasje i hodebunnen, passende hårbehandlinger og endring i kostholdet.

Fet hodebunn

Hvilken hodebunn bryr seg om flass

Hvis håret ditt er klumpete, flatt mot hodet ditt eller blir merkbart fett når dagen skrider frem, har du sannsynligvis overaktive talgkjertler. Den overflødige talg- og oljeproduksjonen resulterer ofte i at håret er for glatt til å bli stylet, eller verre, noe som gjør det flassete. I tillegg til spesielle medisinske produkter, er det også noen hjemmemedisiner som virker mot flass og kløende hodebunn for å behandle dette problemet. Disse inkluderer for eksempel honning, bakepulver og kokosnøttolje. Den gode nyheten er at en fet hodebunn faktisk fukter håret, noe som kan bidra til å redusere krus, hårbrudd og hårtap.

Normal hodebunn

Riktig hodebunnpleie sikrer sunt hår

Hvis håret ditt er sunt, skinnende og spenstig, så er du en av de få heldige som har en normal hodebunn. Fuktbalansen og talgproduksjonen er balansert, hodebunnen er elastisk og kan ikke bli skadet av ytre påvirkninger. På grunn av det høye kalsiuminnholdet i vannet, for hyppig vask og miljøpåvirkningen vi utsettes for hver dag, oppstår den normale hodebunnstypen stadig mindre.

Konklusjon

Det er ikke uvanlig at vi overser hodebunnen i vår hårpleierutine. Tross alt, i motsetning til resten av huden, er det ikke et område vi lett kan se. Helse i hodebunnen er imidlertid veldig viktig, da den spiller en nøkkelrolle i sunn, normal hårvekst. Hvis du vil ha fullt og sterkt hår, bør du definitivt inkludere vanlig hodebunnpleie med produkter som passer din hudtype i hårpleierutinen din.

Previous Post
Gjestgiveriet i Australia imponerer med en fasade av glass og tre
Next Post
15 sideplankvarianter for stramme magemuskler og en sterk kjerne