15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hengende planter i hengende kurver – flotte blikkfang på balkongen

Hengende planter i hengende kurver-terrasser-oransje-rosa-petunier

Disse dagene er vakre Hengende planter i hengende kurver En slående utvendig dekorasjon på balkonger eller terrasser. Med disse flotte blikkfangene vil du ikke bare tiltrekke deg mye oppmerksomhet, du vil også kunne sette interessante aksenter i utendørsområdet ditt, for eksempel rundt grillen og på taket på verandaen, og skape en koselig atmosfære ute. Dette gir deg også muligheten til å henge et farget element vertikalt. Hengende blomsterkurver er vakre og imponerende, de gir øynene våre akkurat den fargerike gleden de trenger, nemlig vakker vegetasjon rundt oss, hver dag.

Hengende planter i hengende kurver – hva du bør vurdere?

hengende-planter-hengende-kurver-rotting-flett-gul-petunier

Når du designer din egen blomsterkurv, må du velge en rekke plantearter, men også vurdere deres forskjellige veksthastigheter. Det er bedre å velge planter i den øvre delen av kurven som gir mye overflod og utvikler seg vertikalt. Etter hvert bør du ha forskjellige klatreplanter på utsiden av kurven. Arrangementet i blomsterkurven er spesielt viktig fordi følgende betingelser må være oppfylt:

 – Hvor sterkt er det naturlige lyset der du vil plassere den lille hengende hagen din? Ta dette i betraktning: om morgenen skinner solen ganske sterkt i øst, om ettermiddagen er det i vest, blomsterkurvene dine er i delvis skygge, i dyp skygge, etc..

Forskjønne balkongen med hengende blomster

Hengende planter i hengende kurver balkong-petunia-lilla-gul

 – Hvilken farge passer best til ditt generelle utvendige designkonsept? Du kan velge en kurv i en fargekombinasjon eller rettere sagt lage en fargerik kombinasjon av forskjellige farger og nyanser. En tredje mulighet ville være å lage en komposisjon bare fra grønne prydplanter.

 – Og sist, men ikke minst, må du også vurdere strukturen til de plantede artene, det vil si tenke på formen og størrelsen på bladene, tettheten og fargenyansene, etc..

Er du nysgjerrig og interessert i å lage en hengekurv på terrassen din selv? Men vi må absolutt si det på forhånd: en betydelig del av entusiasmen for å lage en slik kurv er selvfølgelig assosiert med valg av passende blomster og planter. På nettstedet vårt kan du finne andre interessante artikler om forskjellige typer blomster og finne ut i detalj hvilke av dem som passer for en hengende kurv. Da vil du definitivt vite bedre hvilke plantearter som samsvarer med prosjektet ditt, og først da kan du kanskje velge dem nøyaktig.

vakkert dekorerte hengende kurver

hengende-planter-hengende-kurver-wire-kurv-jute-stoff

Hva er nødvendig for å lage en hengende kurv?

– Først trenger du en kurvkurv eller trådkurv, kanskje en blomsterpotte med henger.

– Torvmose (sphagnum) ca. 300 g (avhengig av kurvens størrelse) eller et spesielt materiale for underlag av innsiden av kurven. Hvis du velger å ha en hengende hage i blomsterpotten, er torvmose ikke nødvendig. – Jordsmonn – for blomstrende blomster og grønne planter (avhengig av kurvens størrelse);

– kroker for å henge enheten;

– Plantene du har valgt – fra 3 -5 til 15 stykker i blomsterkurven avhengig av størrelsen.

 Legg hengende planter i hengende kurver selv

hengende-planter-hengende kurver-kokos-fiber-kjegle-form-halvcirkelformet

1. Bløtlegg mosen eller underlaget som brukes til å dekke innsiden av kurven med hånden og la den stå i noen timer eller over natten. Klem ut overflødig vann før planting;

2. Vann alle planter forsiktig før planting. Når du planter, strekker du forsiktig røttene til hver plante før du legger dem i kurven;

3. Monter kleshengere slik at kurven henger horisontalt. Den enkleste måten å plante kurven på er når den henges. Bruk forlengelseshengere om nødvendig for å plassere kurven på riktig arbeidsnivå og høyde.

4. Fordel torvmos på veggene i kurven. Hvis du bruker en blomsterpotte, er alle aktiviteter med torvmose overflødige;

kombinere forskjellige hengende kurver

hengende planter hengende kurver balkong hage petunier

5. Fyll kurven med jord som passer for de valgte blomstertypene.

6. Når du planter, må du først begynne med klatreplantene, som vanligvis plasseres på kanten av kurven. Bare da kan du håndtere blomstene og løvet i midten av kurven.

7. Vær oppmerksom på kombinasjonen av farger – la blomster stå ved siden av hverandre, fargene harmonerer godt. Den henge kurven din må se flott ut til slutt.

8. Når man designer en slik plante, starter man vanligvis på toppen av kurven, dvs. med de høyeste plantene, og fortsetter deretter å jobbe rundt dem for å oppnå en balanse mellom blader og blomster.

9. Når du er ferdig med å plante, tilsett eventuelt litt jord, slik at jordens nivå er under kurvkanten;

10. Hell rikelig med vann, tilsett flytende gjødsel for å oppmuntre til utvikling av blomster og grønne planter;

11. Kontroller jordfuktigheten i kurven en gang i noen dager og tilsett mer vann når det øverste jordlaget er tørt.

Hvordan ta vare på hengende planter i hengende kurver?

hengende planter hengende kurver balkong petunia hvit lilla

– Den fargerike blomsterkurven bør vannes regelmessig for å sikre tilstrekkelig fuktighet for blomstertypene som er plantet der.

– For å sikre en balansert vekst av plantede blomster, er det bare å snu kurven hver uke og prøve å sikre at hver blomst får den nødvendige mengden sollys;

– Fjern de døde blomstene regelmessig;

– Fremme veksten av blomstene og de grønne plantene i den hengende kurven ved å tilsette flytende gjødsel en gang i måneden;

– Beundre den hengende blomsterkurven, du vil definitivt glede deg over den hver dag.

Prydplanter og hengende kurver pynter balkongen

hengende planter hengende kurver balkongdekorasjon fangst blomsterkasse

Hengende kurv i metall   Hengende planter i hengende kurver dekorasjonskurv balkong veranda

hengt med kjeder   hengende planter hengende kurver på balkongkjeder  Hengende planter i hengende kurver dekorert balkong fuhsia grønn  hengende planter hengende kurver balkongdekor ideer  hengende planter hengende kurver balkong clematis petunia

hengende planter hengende kurver balkong kombinerer typer blomster

Hengende planter i hengende kurver metall kokosnøttfiberbalkong  hengende kurv stemorsblomst vegghengende balkong

hengende kurv petunia lilla hvit balkong  balkongdekorasjon rød gul hengetråd

jasmine hvit hardfør balkong hengende kurv

Hengende planter i hengende kurver deco planter veranda balkong fantastisk

hengende kurver macrame balkong veranda dekorasjon

hengende planter hengende kurver balkong petunier blomstrer

Hengende planter i hengende kurver balkong dekorert metallkjeder

hengende planter hengende kurv plast balkong lilla gul

Previous Post
Flettet hår – enkel opplæring for nybegynnere
Next Post
Yoga for menstruasjonssmerter: Disse 6 yogaøvelsene vil hjelpe!