15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Velg blomstene avhengig av balkongretningen – hvilke er passende?

Balkong gartner

En liten blomstrende hage foran vinduet er veldig avslappende for byboerne og avlaster alle stress fra hverdagen. Hvis du er godt informert om hvilke typer planter og blomster som passer for hjemmet ditt, blir det mye lettere å lage en liten oase hjemme. Balkongen din kan være fargerik hele sommeren, hvor du kan dyrke grønne planter og fargerike blomster i plastbeholdere, keramiske potter eller andre beholdere. Det viktigste er at balkongen ser fin ut. Men før du går til nærmeste blomsterbutikk for frø eller unge planter, bør du vurdere hvilken vei balkongen din vender. Det er også viktig for blomstene dine om solen fremdeles skinner der om morgenen eller ikke før kl. de Balkongorientering – mot nord, sør, vest eller øst, kommer det an på hva slags planter du skal plassere der.

Blomster avhengig av balkongorientering – balkongorientering nord

blomster-balkong-orientering-hvilken-begonia-hengende-plante-rosa-rød-hvit

Begonias med balkong mot nord

Begonia blomstervalg balkong orientering nord

de begonia blomster fra mai til oktober. Planten blir ikke veldig høy (ca. 20 cm). Du kan vanne dem hver 2-3 dager. Etter at den har falmet, ta planten innendørs.

Blomster avhengig av balkongorientering – Nasturtiums

blomster-balkong-orientering-hvilken-oransje-nasturtium-solrik-terrasse

Nasturtiums med nordvendt balkong

Nasturtium nord balkong justering oransje blomster

Du kan også bruke nordterrassen Nasturtiums plass. Den blomstrer fra juni til oktober. Skuddene deres kan nå en lengde på 4 m. Denne blomsten liker ikke jord som er for våt. Derfor bør du ikke vanne dem veldig ofte. Ikke befrukt pottejorden hvis du ikke vil at planten skal ha mange blader og små blomster.

Fioler hvis balkongen vender mot nord

Viola odorata

Fioler blomstrer i forskjellige farger i april

fioler blomster balkong blomsterkasse orientering nord

de fiolett trives på en nordvendt balkong. De blomstrer i april. Blomstene dine må beskyttes mot den skarpe solen, men også mot kald vind og sterke luftstrømmer. Velg forskjellige varianter, og så kan du lage forskjellige interessante fargekombinasjoner.

Pelargoner med balkong i sør

blomster-balkong-justering-som-geranium-rød-solrik-pryder

Geraniumer liker mye sol og trenger mye vanning

geranium balkong plante sør eksponering balkong

de Geraniumer blomstrer fra mai til september. Disse delikate blomstene holder seg godt i sterk vind. I løpet av sin kraftige vekst og blomstringstid trenger de rikelig vanning hver dag. Det er nødvendig å fjerne de døde bladene.

Petunia sørvendt balkong hvit fuchsia

de petunia er en klatreplante med blomsterstengler opp til 2 m lange. Den blomstrer fra mai til den første frosten. Petunia tåler temperaturendringer. Dette er den beste planten på solsiden av huset ditt, men også hvor som helst som er godt beskyttet mot regn og vind.

Hortensia vokser spesielt godt på den østvendte balkongen

hortensia blomster potten balkong orientering øst

Hortensiaen kan glede deg med sine flotte farger fra juni til oktober. Den kan vokse til en høyde på 20 cm. de Hortensia ser effektiv ut når den vokser alene eller i kombinasjon med andre planter i en gryte. Jo, disse blomstene tåler også sporadisk vanning.

lyngbalkongjustering tinn badekar stein

Denne finnes også på den østlige terrassen Heather Plass. Den blomstrer fra juli til den første frosten. Noen varianter når en høyde på 50 cm. Lyngen elsker å vokse på et sted med lite sol. Det ser flott ut når det plantes i en grunne beholder.

Den vestlige balkongen er det rette stedet for verbenaen

Verbena balkong orientering vest lilla hvite blomster

de Verbena blomstrer fra juni til oktober. Hun bringer flotte farger. Jorden skal være fruktbar, den må løsnes en gang i uken. Denne blomsten skal vannes hver dag.

Stonecrop vestbalkong sensommerblomstrende blomsterkasse

de Sedum plante blomstrer fra mai til sen høst og kan trives veldig godt på vestterrassen. Det danner et tykt teppe med en høyde på 25 cm. Denne planten elsker steinete bakken. Selv nybegynnere blomsterelskere kan komme godt overens med dyrking av sedumplanten. Blomsten foretrekker tørre steder og tåler vinden godt.

Clematis blomster balkong vest

de Clematis (Clematis) et system for den vestvendte balkongen er også godt egnet. Den blomstrer fra mai til oktober og kan nå en høyde på 3 m. Med den kan du dekorere ikke bare terrassen, men også hagen. Klematisen tåler skygge, men må vannes ofte.

balkong blomster planter valg ideer avhengig av balkong orientering

Har du allerede bestemt deg for hvordan du skal dekorere balkongen din? Og valgte du blomstene også? Forhåpentligvis har vi med dagens artikkel hjulpet deg med blomstervalget!

pelargoner hengende planter balkong solfylt humør

balkongplanter velger balkongorienteringstips blomstetyper

Previous Post
Moderne arkitekturløsninger fra Brasil – Lee House av Studio MK27
Next Post
11 nyttige hagetips for nybegynnere: Hvordan lage din egen kjøkkenhage!