15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Balkongdekorasjonsideer 2015 – velg balkongplanter og urter avhengig av orienteringen

balkong deco ideer 2015 takterrasse roser sittegruppe rottingmøbler

Hver balkong ser vakrere ut med planter – blomster i den varme årstiden er selvfølgelig noe spesielt, men det kan også opprettes en liten urtehage der. Hvilke potteplanter som føler seg komfortable på balkongen din, er nært knyttet til orienteringen. Vi prøver å gi en oversikt over de fire variantene og gi noen nyttige tips for alle hobbygartnere. Vi viser deg også 15 stilige Balkongdekorasjonsideer 2015.

Balkongdekorasjonsideer 2015 – balkongplanter til østbalkongen

balkongdekorasjonsideer 2015 grønne planter espalier moderne sentralpark

Hvis du har en østvendt balkong, kan du nyte morgensolen. Fra lunsjtid og utover ligger den østvendte balkongen i skyggen og er beskyttet mot de sterke solstrålene om ettermiddagen. Planter og blomster som vokser i delvis skygge er derfor ideelle for ham. Verken sol eller vindbeskyttelse er nødvendig. Noen balkongdekorasjonsideer 2015 er for eksempel petunier, fuchsier og tusenfryd. Og hvis du vil lage en urtevegg, kan du dyrke urter som dill, koriander, basilikum, salvie, peppermynte og persille. Laurbærbusken trenger litt mer plass, men er også et godt valg for den østvendte balkongen. Du finner mer informasjon om planting og omsorg i vår artikkel Urter på balkongen.

Balkongdekorasjonsideer 2015 – frodige blomster og planter på den sørlige balkongen

balkong dekorasjon ideer 2015 pelargoner rosa blomster metall rekkverk

Den sørvendte balkongen lover hyggelige timer utendørs – solen skinner hele dagen. Planter som liker solfylte steder er derfor perfekte for den sørvendte balkongen. Disse inkluderer for eksempel eksotiske yuccapalmer, kaktus, sukkulenter, oliven- og sitrontrær. Men også vakre lokale blomster som pelargoner, petunier eller kappekurver blomstrer fantastisk på den sørvendte balkongen. Siden de fleste urter også elsker solrike steder, har eierne av en sørvendt leilighet et bredt utvalg – rosmarin, timian, salvie, lavendel for å nevne noen få.

Balkongdekorasjonsideer 2015 – hva spiller en rolle i utformingen av en nordlig balkong

balkong deco ideer 2015 hortensia skygge idé benk fargerike farger

Nordbalkongen utgjør en stor utfordring for de fleste hobbygartnere – på den ene siden er den i skyggen det meste av dagen, og på den annen side trenger den absolutt vindbeskyttelse. Men hvis du gjør en liten innsats, kan du gjøre balkongen om til en liten grønn oase. Fordi fuchsier og hortensiaer elsker skyggefulle steder – det samme gjør forskjellige prydgresser eller klatreplanter som eføy eller klematis. Urt som vokser godt på nordbalkongen er for eksempel vill hvitløk.

Balkongdekorasjonsideer 2015 – nyt kveldssolen på den vestvendte balkongen

balkong dekorasjon ideer 2015 fargerike blomster blomsterkasse vest petunia

Vestbalkongen, som østbalkongen, er bare i skyggen halve dagen. Forskjellen – på ettermiddagen blir den vestvendte balkongen skikkelig varm. Derfor er solbeskyttelse / for eksempel en parasoll / et absolutt must her. Bare da kan penumbra-elskende planter vokse godt. Med balkongbelegg er blomstene og urter også beskyttet mot den til tider veldig sterke vinden.

Balkongdekorasjonsideer 2015 – effektivt arrangere blomsterpotter

Balkongdekorasjonsideer 2015 planter sør balkongideer hyasinter

Blomsterkasser er en plassbesparende variant – dette kan være fordelaktig om sommeren, men lagring i den kalde årstiden er en stor utfordring etterpå. I stedet kan stueplantene ganske enkelt bringes ut i den varme sommersesongen. Praktiske hyllesystemer for balkongen er tilgjengelig på Ikea slik at potteplantene ikke er på vei.

Monter den opphengende kurven på veggen

Balkongdekorasjonsideer 2015 solbeskyttelsesparasolllykt potteplanter

Plantede hengende kurver sparer også plass – en praktisk variant for den lille balkongen. Og hvis du ikke har nok plass til dette selv, kan du velge klatreplanter – og helt plante den ene veggen.

Vind- og solbeskyttelse for balkongen

Balkongdekorasjonsideer 2015 parasoll orientalsk balkong som dekker planter

Selv planter som tåler sterkt sollys har problemer med varmen. Derfor er solbeskyttelse ekstremt nyttig for den sørvendte balkongen.

Urtehage på balkongen

Balkongdekorasjon ideer 2015 øst balkong frokost ideer møbler urter

En urtehage på balkongen er ikke bare praktisk – urter har en fin duft og tiltrekker seg sommerfugler og fugler.

Prydgress på nordbalkongen

Balkongdekorasjonsideer 2015 gress nord balkongen satt opp ideer

Selv om de fleste blomstene ikke kan vokse på den kalde, skyggefulle nordbalkongen, kinesisk siv, engelhår og co. et fargeklatt.

Romantisk uteservering med blomster på bordet

Balkongdekorasjonsideer 2015 klatreplanter nord balkong skyggeglade

Vindbeskyttelse for balkongen i leiligheten i toppetasjen

Balkongdekorasjonsideer 2015 toppetasje solbeskyttelse

Beboerne i en loftsleilighet kan nyte en vakker utsikt, men må hele tiden slite med vind og varme. Balkongplantene kan bare vokse og blomstre med riktig sol- og vindbeskyttelse.

Leilighet i første etasje

Balkongdekorasjonsideer urter ideer planter solelskende

 Leiligheten i første etasje er derimot nesten alltid i skyggen – nabohus og trær kaster skygger på den. Det eneste unntaket – mellom kl. 12 og 14.

Balkongdekorasjonsideer 2015 blomster balkong som dekker gulvbord urtehage

Balkongdekorasjonsideer 2015 Petunier balkongplanter ideer

Velg balkongdekorasjonsideer 2015 solfylte steder blomster balkongplanter urter

Balkongdekorasjonsideer 2015 belysning planter blomster ideer

Balkongdekorasjonsideer 2015 solfylte steder blomster planter ideer

Previous Post
Inspirerende uteplassideer i frisk luft
Next Post
Å lage en permakulturhage – slik lager du et lettstelt og produktivt økosystem!