15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Vindbeskyttelse for balkongen – hva er alternativene?

Vindbeskyttelse for balkongen plante-glass-rekkverk-sittegruppe

Det kan være ganske vind og trekk på balkonger. Hvis du liker å spise frokost ute, kjenner du sannsynligvis problemet med at vinden kan blåse duker, aviser og servietter. Hvis du vil slappe av på balkongen, trenger du noen ideer om hvordan du kan gjøre balkongen trekkfri og vindfri. Med en passende Vindbeskyttelse for balkongen man kan lindre sammentrekningene. Ta en titt på tipsene våre og avgjør hvilken type vindskjerm du vil bruke – naturlig eller kunstig.

Naturlig vindbeskyttelse for balkongen

Vindbeskyttelse for balkongen personvernskjerm-ziergraeser-planter-weisse-hochkuebel

Små trær og hekker plantet i blomsterpotter gir godt privatliv og vindbeskyttelse, ettersom vinden skaper mindre luftturbulens bak hekken. Klatreplanter på espalier er ikke bare veldig dekorative, men kan senere danne et vindskjerm. Den eneste ulempen er at hvis plantene ikke overlever vinteren, må du skaffe nye og nye.

Vindbeskyttelse for balkongen i glass

Vindbeskyttelse for balkongen glass-rekkverk-hvitt-tre-slapp av lenestol

Frontruten av glass blir mer og mer moderne, siden den varer lenge ved ikke å blokkere utsikten helt. Du kan velge mellom gjennomsiktig, melket eller grumsete glass. Hvis du har små barn, kan du ha en sikkerhetsglass -vestibyl montert for å redusere risikoen for ulykker.

Dekk balkongrekkverket med stoff

vindskjerm-balkong-stoff-dekker-tre-rekkverk

Duken er en av de mest kjente vindbeskyttelsestypene som kan festes til balkongrekkverket. Et slikt vindfang er ganske billig å kjøpe sammenlignet med de andre alternativene. Ulike farger og mønstre er tilgjengelige, noe som også kan gi fargesprut i spill. En annen fordel er at de er ganske enkle å vaske.

Vindbeskyttelse for balkongen grønne-planter-palme-planter-tre-gulv fliser

Grønne planter tilbyr også vindbeskyttelse for balkonger og utearealer i alle størrelser. Generelt vises grønne planter naturlig utenfor som for eksempel vegger eller gjerder. Avhengig av plasseringen kan det dyrkes forskjellige varianter, som gir frisk nyanse, men også beskyttelse mot vinden. Ideelt sett er miljøet også forskjønnet. En hekk vil snart være mest effektiv og, sammenlignet med faste strukturer som paneler og andre, er fleksibel og tåler derfor sterkere vind. Anbefalte planter er: buksbom, kirsebærlaurbær, liguster, barlind, falsk sypress,

Hekker som personvernskjermer

vindbeskyttelse balkong terrasse eviggrønne hekker

Hekkplanter som buksbom, for eksempel, vokser sakte, men blir veldig tette. De kan også være vakkert formet og kuttet. Andre planter, for eksempel barlind, er ikke en god løsning for kjæledyr fordi alle deler av planten er giftige. Falske sypresser egner seg veldig godt som hekkplanter for balkonger og hager. De er hardføre, vokser i høyden og kan dyrkes som containerplanter.

Trevegger og rister

vindsperre balkonggitter klatreplanter

Minste høyde for vindbeskyttelse er fra 180 cm, i det ideelle tilfellet – 200 cm. Den mest tilgjengelige varianten for hagen og terrassen er å kjøpe ferdige treelementer fra jernvarehandelen. Disse er tilgjengelige i forskjellige standardstørrelser og kan vanligvis settes sammen av alle med liten innsats. Det er viktig å merke seg at stolpene er forankret i bakken. Det er bare poenget som settes under press under alvorlige tordenvær. Det anbefales at stolpene stikker minst 60 cm ned i bakken. Hver stolpe skal da være minst 25 cm lang og bred for å sikre et stabilt grep.

fargerik balkongbekledning

vindskjerm balkong stoff som dekker balkongbekledning rekkverk

Utformingen av vindbeskyttelseselementene etterlater lite å være å ønske. På grunn av sitt naturlige utseende i uteområdet, er trepaneler spesielt populære. I tillegg til tradisjonell gran og gran, er moderne design som bambus eller siv mer vanlig. Disse kan lages av andre materialer som metall eller plast. Når du velger, bør du være oppmerksom på at vindsperre ikke er helt lukket. Hvis trekket stoppes helt, oppstår turbulens på den andre siden, noe som kan være like ubehagelig som vinden selv.

Kryper og klatreplanter

vindskjerm ideer balkongstang klatreplanter terrasse

Vindbeskyttelsesløsningen anbefales å bremse vinden, men å slippe en liten del av trekket gjennom. Den kanskje mest effektive og attraktive varianten, som vil passe fantastisk inn i ethvert uteområde, er klatreelementer laget av tre med naturlig voksende klatreplanter. Selv på ikke altfor trekkige steder kommer planter som eføy, rørbind, clemantis eller vanningsblad godt overens.

Små trær i blomsterpotter

vindskjerm til balkongen ideer planter hekker treplanker

Potteplanter kan effektivt forhindre vind og vær på terrassen og balkongen. Spesielt høyt voksende varianter i store blomsterkasser og solide potter som har et godt grep kan være en løsning hvis det ikke er nok plass til klatreplanter. Små trær og vårblomstrer som prydplanter, forsythias og syriner er tilgjengelig her. En annen er å plante bærtrær som steinpære, viburnum og eucoat. De siste når sin estetiske topp om høsten. Robust, lavvoksende og skygge-tolerant bunndekke som elveblomst, damekappe, eviggrønn og eføy kan dyrkes under dette.

liten sapling

vind- og personvernbeskyttelse balkong små hekker trær planter kar

Krukkplantene er best arrangert i grupper av lignende størrelser slik at de gir hverandre støtte. For å beskytte mindre planter og alle stående planter, spesielt ved stormvarsler og typiske værforhold, bør beholderplantene bindes med en snor. Det er sikkert mange steder hvor dette kan festes nesten usynlig. Nedløpsrør, gjerdestolper og stolper er god støtte for plantene.

vindskjerm balkong ikea personvernskjerm gress sittegruppe

Balkonger er ikke utsatt for været som terrasser og hager og er delvis beskyttet mot tordenvær. For dette anbefaler vi å velge individuelt personvern og vindbeskyttelse laget av tekstil. Dette betyr at det blir lagt litt mer farge på det lille uteområdet. Farge, former og design er utallige alternativer å velge mellom. Stoffene som er beregnet for utendørs bruk er preget av høy holdbarhet. De er også vanntette og lette å ta vare på.

vindbeskyttelse til balkongen ikea som dekker rekkverk blomsterpotter foldestoler

Universell vindbeskyttelse i tekstil er en enkel og rimelig løsning for terrasser og balkonger. I den faste avstivningen laget av spesielt værbestandig stoff, er det montert øyelår i omkretsen og kan festes med tau eller kabelbinder. En annen fordel er at den kan tilpasses til vinklede former som trapes, trekant eller femkant. Andre former er tilgjengelig på forespørsel fra de forskjellige produsentene.

vindskjerm balkong glass rekkverk rotting salongmøbler

En balkonggrense er også en god mulig løsning. Dette består vanligvis av markisestoff og er festet til balkongkanten. forskjellig tilbehør til tilbehøret er valgfritt. Moderne utendørs tekstiler laget av polyester av høy kvalitet skaper også iøynefallende og er i seg selv et fint tillegg til utendørs design og dekorasjon.

vindskjerm balkong rekkverk planter gulvputer

balkongdesign vindskjerm trevegg bygge foldestoler planter

balkong vindskjerm gitter klatreplanter tre utemøbler

vindskjerm glass terrasse balkong forhøyet

balkong terrasse utsikt vindskjerming trevegg

balkong utsikt vindskjerm klatreplanter gitter

vindbeskyttelse til balkongen ideen trellises blomsterpotter klatreplanter

vindbeskyttelse for balkongen bambusmatter stoffstrimler personvernskjerm

balkong utsikt vindskjerm tre trellises gitter klatreplanter

vindskjerm til balkongen glassrekkverk vindsperre spisestue utendørs

vindbeskyttelse balkong stoffdeksel hvitt hjørnesete

Previous Post
Moderne renovert bassenghus tilbyr fleksibilitet i bruk
Next Post
Lage og plante myrbed – tips og egnede plantearter