15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Design og planting av balkonger: tips, eksempler og bilder

Lag en balkong tips-tre-møbler-bute-blomst boks-gulv fliser

Nyt kaffen eller slapp av i solen – balkongen er et veldig spesielt utendørs tilfluktssted som ligger bare noen få skritt unna. Som din Design og plant balkonger, avhenger ikke bare av dine personlige preferanser, men også av kompassretningen. Den avgjør om balkongen din er i solen eller i skyggen. Med de riktige møblene, de riktige plantene, personvernet og solbeskyttelsen blir det veldig behagelig på balkongen. Fortsett å lese!

Design av balkong – tips for østbalkongen

Lag en balkong tips-øst balkong-grå-gulv fliser-hvite-møbler-rosmain-fig-pot-planter

På den østvendte balkongen kan du nyte dagens første soltimer og til og med spise frokost i en badekåpe. Et tilstrekkelig stort bord og komfortable stoler er derfor fornuftig grunnutstyr. Flere ideer for østbalkongen:

– Når du velger blomster, bør det bemerkes at den østvendte balkongen er i skyggen fra kl. Egnede planter er margheritter, lobelia, fuchsiaer, petunier, kranunger og impatiens.

– Fliser egner seg som gulvbelegg for den østvendte balkongen, fordi de kan lagre solvarmen og slippe den ut igjen i løpet av dagen. For å opprettholde den solfylte stemningen på den østvendte balkongen selv i de skyggefulle ettermiddagene, velger du møbler og dekorasjoner i gule, oransje og røde toner.

– Solbeskyttelse er faktisk ikke nødvendig her fordi morgensolen ikke er så sterk. En personvernskjerm ville være fornuftig for de som liker å spise frokost i pyjamas eller badekåpe.

Design av balkong – sjekkliste sørbalkong

Lag en balkong sør balkong-markise-planter-tregulv-middelhavsplanter

Den sørvendte balkongen er i solen hele dagen og varmes nådeløst opp. Uten solbeskyttelse ville balkongen neppe vært brukbar i sommervarmen. Balkongplantene er også truet av sterk solbrenthet.

– Invester i en cantilever parasoll eller markise som ville ta liten plass på den lille balkongen og samtidig beskytte mot nysgjerrige øyne.

– Balkongmøbler i metall og flisgulv kan bli veldig varme i solen. Av denne grunn er utemøbler og tregulv best for balkonger i sør. Men de kan også falme raskt i solen. Hvis balkongen er stor nok til å sole seg, ville en solseng også være perfekt.

– Middelhavsurter, lavendel og tomater føles godt på den sørvendte balkongen. Med tilstrekkelig vanning er pelargoner, petunier og konvertible buketter egnet for balkongbokser. Sukkulenter og echeverias tåler mye sol og er ekstremt enkle å ta vare på.

40 ideer for attraktiv balkongdesign for lite penger

Designideer for balkonger & Takterrasse – 25 kule ideer

Balkong personvern skjermer laget av tre – 50 ideer for balkong design

Tips for utforming av den vestvendte balkongen

Lag en balkong tips-parasoll-personvern skjerm-pil-tre-stoler-sammenleggbart bord

En vestvendt balkong er allerede i solen fra ettermiddagen og inviterer deg til en god kaffe. Arbeidende mennesker kan nyte de siste solstrålene etter jobb.

– Siden ettermiddagssolen har mye styrke, er en skygge -leverandør et must.

– Møbler i metall kan også bli ubehagelig varme, så balkongmøbler av tre eller plast er mer egnet her. Koselige og polstrede salongmøbler som inviterer deg til å slappe av er også spesielt flotte. Et lite bord kan settes opp slik at du kan nyte en cocktail eller middag etter jobb. Lykt og lanterner skaper en hyggelig atmosfære om kvelden.

– På den vestvendte balkongen er planter egnet for delvis skygge, som inspirerer om kvelden med lyse blomster og vakre dufter. Linjer, petunier, engles trompet, natterbratsj og kveldslys.

– Det kan blåse på den vestvendte balkongen, så tunge planter er en god løsning.

Tips til nordbalkongen

Lag en balkong tips-tre-gulv-personvern-skjerm-benk-gul-rosa-møbel-speilet-plante boks

En nordvendt balkong regnes ikke som et ideelt uterom, men den tilbyr hyggelig forfriskning, spesielt på varme dager.

– Utemøbler og dekorasjoner i lyse gule og røde toner får den nordvendte balkongen til å virke lysere. Våte møbler kan aldri tørkes skikkelig i solen i skyggen. Plastmøbler med mykt trekk og varme tepper er det riktige valget her.

– Fliser er det ideelle gulvbelegget, fordi dugg og regnvann tørker veldig sakte her.

– Hvite potter og plantere reflekterer lyset og kan lyse mørke hjørner. Blomster, dekorasjoner, tilbehør og fargerike vegger gir fargesprut.

– Du trenger ikke klare deg uten blomster på den nordvendte balkongen. Ikke bare gress og bregner føler seg hjemme i skyggen, men også hortensiaer, fuchsier, lobelia, begonier og lilla klokker.

Stauder til balkongen

Lag en balkong tips-rotting-solsenger-syntetisk rotting-personvern-gardiner-hvit

I tillegg til de årlige sommerblomstene vokser mange hagestauder som bregner, hosta og eføy også godt i potter. Hortensiaer og rhododendron er også egnet som beholderplanter og tåler godt skygge. Ta hensyn til det faktum at stauder på balkongen trenger spesiell jord. Torven i den vanlige pottejorda forsvinner i løpet av sesongen, mens hagejord silter opp.

Tips for planting og omsorg for balkongplanter

balkong-design-metall-blomst-eske-hortensia-prydgress

– Kjøp bare sunne planter som har mange knopper og ikke står i full blomst.

– Spesiell jord for containerplanter er egnet for permanent planting. Depotgjødsel kan blandes med pottejord og forsyner planter i flere måneder.

– Velg de største mulige plantemaskinene slik at jorda ikke tørker raskt ut. Bruk fartøyer med vannreservoarer.

– Plant ganske lave blomster i vindusbokser. Høye planter kan bøye seg i vinden og virke altfor store.

– Fjern regelmessig alt som har visnet.

– Vann regelmessig, men ikke for mye, for å unngå rotrot.

– 7 planter får plass i en 1 meter lang blomsterkasse. Jorden bør forandres hvert år.

Viktig for bøtter og esker

balkong-design-tips-blomst-eske-plast-pelargoner-terrakotta-imitasjon

Potter og planter er tilgjengelige i forskjellige farger, design og laget av forskjellige materialer. Terrakotta blomsterpotter er tunge og garanterer at plantene ikke tipper i sterk vind. Når plantene går i dvale, er terrakottaplantens tunge vekt en ulempe, og derfor er blomsterkasser av plast mer populære. Du kan gjøre de store krukkene lettere ved å fylle en tredjedel av plantemaskinen med polystyrenflak og dekke dem med fleece. Denne ideen sparer deg også for pottejord. Et lag med grus sikrer bedre drenering og høy stabilitet.

Gulv til balkongen

Lag en balkong tips-få-balkong-fliser-brette-møbler-tre

Betonggulv er ubehagelig å gå på og er vanligvis ikke spesielt vakre. Det er mange varianter som er tilgjengelige å velge mellom, og som blir tatt i betraktning når balkongen skal redesignes.

– Tre ser varmt og hjemmekoselig ut. WPC -gulvbrett i plast med treutseende og sammenlåste trefliser kan legges raskt og skjule den kalde betongen.

grønt kunstgressteppe

Lag en balkong tips-kunstgress-teppe-hvite-møbler-rosa-beanbag-grill

– Et spesielt utendørs teppe kan rulles ut raskt og er en god beslutning, selv om leiligheten bare er leid. Sørg imidlertid for at den ikke må samle fuktighet under.

– Et fint grønt kunstgressteppe på balkongen ser veldig naturlig ut og forskjønner raskt balkonggulvet.

Personvern og solbeskyttelse på balkongen

Lag en balkong tips-personvern skjerm-stoff-balkong dekker-spisestue-syntetisk rotting

Man føler seg ofte utsatt for andres blikk på balkongen. En god personvernskjerm kan beskytte personvernet og fungere som et dekorativt element på balkongen. Det finnes mange varianter: utkragbare paraplyer, markiser, solseil, balkongbelegg av stoff eller et naturlig materiale som bambus eller selje.

Møbler til balkongen

balkong-design-pall-sofa-balkongmøbler

Store salongmøbler med myke puter gir balkongen en karakter i stuen, mens plassbesparende sammenleggbare møbler er perfekte for minibalonger. Det er passende balkongmøbler for hver balkongstørrelse. Ta hensyn til orienteringen fra balkongen når du velger materialer. Metall kan bli ubehagelig oppvarmet av solen, mens solen kan kreve mye vedlikehold. Utemøbler laget av plastflett har vært veldig populære og enkle å ta vare på de siste årene. Selvlagde sofaer laget av trepaller i tre er et billig og effektivt alternativ for innredning av balkongen.

 Lys på balkongen

balkong-design-tips-belysning-lanterner-lys lanterner-syntetiske rotting-møbler

Riktig belysning kan skape en hyggelig atmosfære på balkongen din om kvelden. Lyktene og fyrfadslysene skaper en koselig atmosfære og kan grupperes i et ensemble. Du kan fortsatt pakke feelys rundt balkongrekkverket eller stikke solcelledrevne pullerter i blomsterkassene. Solar lamper lades av solstrålene i løpet av dagen og avgir varmt lys etter solnedgang. Oljelamper og vintagelykter ser flotte ut på balkongen selv i dagslys.

Sett opp liten balkong optimalt

Lag en balkong -små-parasoll-tre-planker-plante-personvern-skjerm

Gulvfliser og dekorasjoner i hvitt

Lag en balkong -hvit-hortensia-fliser-øst balkong-daybed

gule blomstrende balkongplanter i hvite vindusbokser

balkong-design-tips-hvite-blomst-esker-gule-blomstrende-planter

Gulvfliser og sofaputer i grått

Lag en balkong tips-stein fliser-rotting-hjørne sofa-side bord-stearinlys lykt

Skål med vann og flytende lys som dekorasjon

Lag en balkong -gulvfliser-planter-bolle-flytende lys-metall-solseng

Alt tre på balkongen

Lag en balkong tre-adirondack-utendørs-teppe-tre-planter-vertikal-vegg

fargerike balkongmøbler for et solfylt humør

balkong-møblering-tre-gulv-fliser-tre-folding-stoler-pastellfarget-hortensia

Aksenter i pastellfarger

balkong-sett-opp-folding-bord-rekkverk-festet-fargerike-stoler

Møbler og dekorasjoner med maritim teft

balkong-oppsett-hvite-møbler-gulvfliser-hvit-blå-folding-møbler-maritim

Østbalkong med fargerike dekorasjoner

balkong-design-orientering-øst-syntetisk-rotting-møbler-oransje-lilla-møbeltrekk

balkong-design-dekorasjon-halvert-metall-bøtte-personvernbeskyttelse

balkong-design-tre-folding-bord-syntetisk rotting-sofa-fargerike-puter

balkong-design-led-lister-vinduer-tre-gulv fliser-folding stoler

balkong-design-maritim-deco-hvit-tremøbler-lavendel

balkong-design-personvern-gardiner-syntetisk rotting-sofa-marokko-stil-lys

balkong-design-solbeskyttelse-parasoll-syntetisk rotting-møbler-stein-gulv

balkong-design-blå-utendørs-teppe-bokser-mose

balkong-design-grønne-planter-skygge-kjærlige-stein-fliser

balkong-design-smal-plass-folding-bord-grønn-oransje-vegg-farge

balkong-design-personvern-beskyttelse-bambus-matter-tre-gulv-fliser-metall-møbler-lanterner

balkong-design-dekorere-basilkum-mini-dam

balkong-design-personvern-beskyttelse-trelameller-tinn-balkong-eske-lyslykt

balkong-design-dekorere-saftige-vegg-dekorasjon-små-bord-stoler

balkong-design-høy-blomster-potter-personvern-beskyttelse-glass-rekkverk

balkong-design-tips-utendørs-teppe-ikea-tre-folding-møbler-pot-planter

balkong-design-tips-tre-gulvbrett-grus-deco-hvite-møbler

balkong-design-terrassebord-folding-stol-planter-deco-skodder

balkong-design-personvern-beskyttelse-solbeskyttelse-moderne tregulv

balkong-design-havutsikt-glass rekkverk-moderne-lenestol-utsikt

balkong-design-tre-kledning-hengende stol-eksotisk-glass

balkong-design-veranda-tregulvbrett-bord-benk-tradisjonell

balkong-design-tips-tre-gulv-blå-utendørs-teppe-plast-kurvstol

balkong-design-tips-tre-gulv-balkongbelegg-metall-folding stoler

balkong-design-tips-grønt-teppe-metall-møbler-plantestativ

Previous Post
Halloween festdekorasjoner vil glede barna dine
Next Post
Bor med pastellveggfarger – fargetrend i stua