15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Plante blomsterkasser for skygge: skyggekompatible blomster og planter for nordvendte balkonger og vinduskarmer

Et sted i skyggen utgjør en stor utfordring for hobbygartneren. Med litt kreativitet kan imidlertid selv den nordvendte balkongen og vinduskarmen plantes. Det er mange duftende urter, eviggrønne bunndekke, vakre stauder og skygge-tolerante blomster som forvandler uteområdet til en blomstrende og fargerik oase. Vi vil vise deg 16 kombinasjoner av planter og blomster som lett kan trives i delvis skygge og skygge og forklare hva du bør ta hensyn til når du planter. Forslagene til en variert blomsterkasse for skygge ser bare bra ut sammen, er enkle å ta vare på og passer derfor selv for komplette nybegynnere. Den passende blomsterkassen er 100 cm lang, 17 cm bred og 14 cm høy og har et jordvolum på 19 liter.

Plante blomsterkasser for skygge: hardtarbeidende øgler og sølvregn

Plant en blomsterkasse for skygge med blomster som travle øgler og planter som sølvregn

Kjærlighet ved første blikk: hardtarbeidende Lieschen og sølvregn danner en herlig fargeduo for den skyggefulle balkongen eller den skyggefulle vinduskarmen. Kombinasjonen av to nyanser av rosa og sølv vil garantert tiltrekke seg oppmerksomhet. For sommerarrangementet for skyggefulle steder trenger du:

A. Hardtarbeidende Lieschen av sorten “Accent Pink” – 4 stykker

B. Hardtarbeidende Lieschen av sorten “Pink Swirl” – 4 stykker

C. Sølvregn “Silver Falls” – 6 stk

Den hardtarbeidende Lieschen er en flerårig som når en maksimal høyde på 40 centimeter. Blomsten trives best på delvis skyggelagte til skyggefulle steder. En sand, moderat fuktig, humusrik og litt sur jord fremmer deres raske vekst. Blomstringsperioden begynner i mai og varer til slutten av september, når høsten er varm kan den forlenges til midten av oktober. Blomsten er ikke hardfør.

Sølvregnet er en årlig plante med iøynefallende blomster. Det er spesielt populært for sitt nyreformede løvverk med en liten sølvglans. Blomstringsperioden begynner i mai og slutter i august. Planten henger og er ideell som en grønn følgesvenn til den praktfulle, hardtarbeidende Lieschen, for eksempel som en grenseplanting i blomsterkassen. Den har lignende krav til jord og plassering.

Blomsterkasse for skygger med røde aksenter: farget nesle, konvertibel rose og bjørneskinngress

Blomsterkasse for skygge med planter som farget nesle og rød rose og bjørneskinngress

Spesielt når balkonghagen eller vinduskarmen er i skyggen, frykter hobbygartnere at ting ikke er så fargerike her på grunn av beliggenheten. Det neste ensemblet vinner hjerter med et effektivt arrangement i rødt. Røde konvertible roser er et absolutt blikkfang i minihagen. Flere fargerike varianter av farget nesle gir variasjon i blomsterkassen og bjørneskinngress er flott som fyllstoff. Arrangementet består av følgende varianter:

A. Varierte glassmalerier – 1 stk

B. Konvertibel rose i rødt – 1 stk

C. Bearskin gress – 2 stykker

D. “True Red” sort eller annen rødbladet sort – 1 stk

E. Farget nesle av sorten “Big Blonde” – 1 stykke

Den fargede nesen er en flerårig som kan nå en høyde på opptil 50 cm og en bredde på opptil 40 cm. Ornamental løvverk gir struktur til blomsterboksen og er spesielt verdsatt for sitt eggformede, sagede løvverk. Avhengig av sorten trives planten best på skyggefulle, delvis skyggefulle og skyggefulle steder. Den humusrike, litt sure og moderat fuktige jorda gir de beste betingelsene for rask vekst. Stauden er frostfølsom og ikke vinterhard.

Bjørneskinnsgress er en prydgressart som klipper en fin figur i blomsterkassen på grunn av den lave høyden.

Den konvertible rosen er en blomst som når en maksimal høyde på 100 cm. Blomsten, som er opprinnelig fra Sør -Amerika, er den perfekte kombinasjonspartneren for bjørneskinngresset og skaper en romantisk atmosfære på balkongen med sine brennende røde blomster.

Alle planter er litt giftige, så arrangementet er ikke egnet for familier med barn eller kjæledyr.

Blomsterkasse for skygge: blomster og planter for mer volum

Plant flere varianter og kombiner blomster i blomsterkasser i skyggen

Ikke bare den hardtarbeidende Lieschen føles mye mer behagelig i halvskygge og skygge enn i solen. Funkier av typen “Golden Tiara” og fuchsier utvikler seg også fantastisk på et skyggefullt sted. Sjarmerende grønne ledsagere er Jacobs stige, Gundermann, havnebusk og den storbladede eviggrønne. Det er også plass til søte poteter i blomsterkassen for skygge.

A. Hardtarbeidende Lieschen av sorten “Pink Picotee” – 2 deler

B. Hostas av sorten “Golden Tiara” – 1 stykke

C. Jakobs stige – 1 stk

D. Fuchsias av sorten “Thalia” – 2 stykker

E. Gundermann – 3 stk

F. Søte poteter av sorten “Sweet Caroline” – 1 stk

G. Harpebusk – 2 stk

H. Storbladet eviggrønn – 2 stykker

Krav til jord og plassering: Alle planter har lignende krav til plassering og jord. Den friske, godt drenerte, lerjorda fremmer vekst. Alle blomster og planter gjør det bra i delvis skygge. De er hardføre og kan til og med stå ute i november til januar så lenge de er beskyttet mot frost med fleecefilm. Både stauder og blomstene er også godt egnet for vaseskjæring.

Den lille hosta av sorten “Golden Tiara” fascinerer med sitt vakre grønne løvverk med en gul kant. Den hardføre planten har en spredningsvane og når en høyde på 50 cm.

Jakobsstigen er en flerårig som kan nå en høyde på opptil 80 cm. Den har en oppreist vane og blomster i blått i juni og juli.

Fuchsia av Thalia -sorten er ikke en hardfør plante og må overvintres. Den fascinerer med slanke, mørkerøde blomster.

Gundermann er en hardfør, eviggrønn urt som er plantet i hagen som et bakdeksel for skyggefulle hjørner.

Harpebusken er en underbusk som når maksimal høyde på 80 cm. Med sine lilla blomster tiltrekker den alles oppmerksomhet fra februar til mai.

Den storbladede eviggrønne er også en underbusk, som uansett når en maksimal høyde på 30 cm. Den eviggrønne prydplanten henger over kanten på blomsterkassen og gir arrangementet et naturlig preg.

Blomsterkasse for skyggefulle steder: tofarget ensemble for nordbalkongen

Plante blomsterkasser til vinduskarmer ute og ideer til arrangementer året rundt

En blomsterkasse i blomst vil glede hobbygartneren hele sommeren. I det neste ensemblet i lys rosa og delikat rosa spiller de hardtarbeidende Lieschen og lilla fioler hovedrollene. Den flytende Lieschen vises igjen og igjen i arrangementer for skyggestillinger og med god grunn: blomsten blomstrer hele sommeren og løvet forblir grønt selv om høsten. De er derfor de perfekte fargepartnerne for vårblomster som fioletten. Til blomsterboksen trenger du:

A. Flytende fleece av sorten “Dazzler Pink” – 3 stykker

B. fioler – 3 stk

Blomsterkasse for skyggefulle vinduskarmen hardtarbeidende Lizzie

Fioler er en av de mest populære vårblomstene som tradisjonelt pryder hager i landlig stil. Blomstens hjemland er ikke kjent, men det antas at blomsten opprinnelig var utbredt i Middelhavsregionen. Med en maksimal høyde på 20 cm er den årlige planten ganske kompakt og tilbyr seg derfor som et fargerikt bakdeksel for blomsterkasser i skyggen.

Vinduskarmen vinduskarmen: skyggeplanter for mer volum

Plant blomsterkasser til vinduskarmer i skyggen

Planter og blomster med spredning vokser en fin figur, ikke bare i hagen, men også på balkongen og til og med i vinduskarmen. I neste arrangement spiller busker, stauder og underbusker hovedrollen.

A. Brudebukett variasjon snøfnugg blomst – 2 stykker

B. Torenia – 1 stykke

C. Magiske klokker av sorten “Cabaret Purple” – 2 stykker

D. Innendørs humle – 1 stk

E. Vanilje blomst – 2 stykker

F. Halmblomst – 1 stk

G. tusenfryd

H. Snøfnuggblomst av sorten “Giant Snowflake” – 2 stykker

Ensemblet føles spesielt behagelig i en skyggefull til delvis skyggelagt beliggenhet. Buskene og blomstene foretrekker sand, frisk og næringsrik jord. Alle må overvintres frostfritt, noe som betyr at de ikke kan holde seg ute i vinduskarmen om vinteren. Et uoppvarmet, mørkt rom i huset er best for oppbevaring.

Snøfnuggblomsten er en liten plante som er spesielt effektiv med sin tette overhengende vekst i vindusboksen på vinduskarmen eller på balkongrekkverket.

Torenie er populære stueplanter som knapt tåler temperaturer under 16 grader Celsius. Et sted beskyttet mot vind og regn om sommeren viser seg å være optimalt.

De magiske klokkene er årlige hybridplanter som har en ekstremt lang blomstringstid fra mai til oktober.

Vaniljeblomsten er en underbusk som når maksimal høyde på 50 cm. Med sine lilla blomster gir den blomsterboksen et fargeklatt fra mai til september.

Halmblomsten med sine røde blomsterhoder er et skikkelig blikkfang i hagen og på balkongen. Med en høyde på opptil 1 meter, vil den årlige planten i blomsterkassen garantert ikke gå ubemerket hen.

Tusenfrydene er blant de mest sjarmerende engblomstene, som når de vokser også ser bra ut i din egen balkonghage. I et omfangsrikt arrangement brukes bakdekselet som spaltefyll.

Blomsterkasse for skygge – vinduskarmen og nordvendt balkong: arrangement i hvitt

Planter vindusboksen på utsiden av vinduskarmen

Et ensemble for ekte purister i mørkegrønt og hvitt. Kombinasjonen gir et snev av nostalgi til balkongen eller vinduskarmen og er spesielt effektiv foran en hvit husfasade. Ensemblet består av følgende planter og blomster:

A. Hvite pelargoner – 1 stk

B. Ivy av sorten “Glacier” – 4 stykker

C. Snøfnuggblomst av sorten “Snowstorm” – 3 stykker

D. Hvite hardtarbeidende øgler – 2 stk

Når det gjelder kravene til jord og plassering, kan du bruke de hardtarbeidende lusene som veiledning når du planter.

Plant blomsterkassen med skyggeelskende prydgress, bakdeksel og stauder

Plant blomsterkassen med stauder og prydgress for et skyggefullt sted

Det neste forslaget om en kombinasjon av bunndekke, prydplanter, stauder og prydgress høres merkelig ut i begynnelsen. Sluttresultatet er fascinerende med et naturlig utseende. Den fargerike bredbladede sedgen, sammen med prydkålen, verbenaen og de lilla klokkene, danner et attraktivt ensemble.

A. Bredbladet sedge – 2 stykker

B. Prydekål – 2 stk

C. Verbena – 2 stykker

D. Lilla klokker – 2 stykker

Blomster i blomsterkassen med skygger

Blomsterkasse for en skyggefull balkong med snapdragon og Madagaskar periwinkle

Det neste ensemblet forvandler til og med nordbalkongen til et vakkert blomsterhav. Hardtarbeidende øgler, rosa romgrønne, hvite snapdragons og oransje begonier trives lett i skygge og delvis nyanse og ser spesielt lekne ut sammen.

A. Hardtarbeidende Lieschen av sorten “Midnight Rose” – 4 stykker

B. Rosa romgrønt – 2 stk

C. Hvit snapdragon – 1 stykke

D. Orange begonier – 1 stykke

Blomsterkasse for skyggefull balkong og vinduskarme ute

Blomsterkasse i skyggen plasserer planter og blomster pelargoner og storbladede eviggrønne planter

Pelargoner spiller tydelig hovedrollen og setter tonen i neste ensemble. Med sine delikate rosa blomster danner de en attraktiv kontrast til de store bladene av Variegata-sorten og eføy. Hardtarbeidende Lieschen ton-i-ton med pelargoniene smelter harmonisk inn i bildet.

A. Storbladet periwinkle “Variegata” – 4 stykker

B. Geraniumer i rosa – 2 stykker

C. Hardtarbeidende Lieschen, variant “Pink Picotee” – 5 stykker

Plant en sjarmerende blomsterkasse i vintage stil

Blomsterkasseplante i skyggen med bregner og blomster

Den hvite isbegoniaen trives best på skyggefulle til delvis skyggelagte steder og elsker loamy, litt tørket, lett alkalisk jord. Sammen med ornamental asparges, som har lignende krav til jord og beliggenhet, danner den en sjarmerende balkongplanteduo.

A. Dekorative asparges – 2 stk

B. Begonia av hvit is – 3 stykker

Vindusbokser for skyggefulle steder: eføy og hardtarbeidende øgler

Plante balkongbokser i skyggen kombinerer blomster og eføy

Hardtarbeidende Lieschen er kanskje den mest varierte nyansblomsten. Det store utvalget av varianter gjør det mulig for blomsterkassen å bli en blomstrende oase uten store anstrengelser. Passer best for nybegynnere.

A. Hardtarbeidende Lieschen -sort “Watermelon” – 3 stykker

B. Hardtarbeidende Lieschen i hvitt – 3 stk

C. Hardtarbeidende øgler i lilla – 3 stykker

Plassbesparende idé for små blomsterkasser i skyggen

Plant blomsterkassen med bakdeksel for et skyggefullt sted

Cape Marguerite er en 40 cm høy flerårig med en oppreist vane og lyse lilla blomster. Det er en enkel plante som blomstrer hele sommeren. Verbena og farget nesle danner den perfekte bakgrunnen og skaper et harmonisk ensemble med cape daisy.

A. Farget nesle – 2 stk

B. Cape marguerite – 1 stykke

C. Verbena – 2 stykker

Lenten roser som blikkfang i balkongboksen for skyggefulle nordvendte balkonger

Plant balkongbokser for skygge med vårroser. Ideer til kombinasjoner

Eksperimentelle og selvsikre hobbygartnere kan velge et sjarmerende, fargerikt ensemble med 5-6 skyggeelskende planter og blomster.

 • Vårroser
 • Bredbladet sedge
 • eføy
 • Gul calamus
 • Lilla fioler
 • Milkweed

Plante blomsterboksen: idé for plasseringen i delvis skygge

Planter metallplanter på skyggebalkongen og terrassen

Gul, hvit, grønn og lilla er sensommerens farger. Så hvis du vil tilpasse deg høstens fargepalett fra august, kan du stole på gul pennywort og farget brennesle.

 • Penny kål i gult
 • Farget nesle

Plant blomsterkassen med skyggeelskende prydplanter

Blomsterkasse med eviggrønne prydplanter med løvverk i skyggen

 • Hvit Kaladie -sort “Aaron”
 • Lilla klokker
 • Brennesle sort “White Nancy”
 • eføy
 • Liten eviggrønn

Plant blomsterkassen med petunia

Blomsterkasse i skyggen med petunia -plantetips for balkonghage

 • Geraniumer
 • Milkweed
 • Angelonia
 • Petunier av sorten “Bubblegum”

Skyggeelskende blomster i balkongboksen: fioler

Skygge blomster for å plante fioler i en vindusboks

 • persille
 • Fioler i gult og lilla
 • Pennywort

Omfattende blikkfang for ekstra store blomsterkasser i den skyggefulle hagen

Plante skyggeglade blomsterkasser Tips for nybegynnere

 • Stemorsblomst
 • fiolett
 • Prydkål
 • eføy
 • Dverg sypresser

Previous Post
Høsting av grønnsaker fra din egen hage: nyttige tips for nybegynnere
Next Post
Hula Hoop Fitness: Instruksjoner og de beste øvelsene for en slank midje!