15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Plante blomsterkasser: fargerike ideer for våren

Våren kommer i hagen og på balkongen allerede i slutten av mars. Ring i hagesesongen med en prakt av blomster! Vi gir deg ideer om hvordan du planter vårlignende blomsterkasser og forklarer hvordan du kan sette sammen fargerike arrangementer med tidlige blomstrere. Kombiner sesongens blomster, busker, prydgress og urter som ekte fagfolk og forvandle balkongen til en oase midt i byen!

Plante blomsterkasser: nyttige tips for hobbygartnere

Plante blomsterkasser Tips for vårlignende arrangementer og ideer til blomsterkombinasjoner

Vil du plante en balkongboks om våren, men vet ikke når du skal begynne? De fleste av de tidlige blomsterne plantes om høsten. For de som savnet plantetiden i oktober, tilbyr hagesentre og planteskoler forvekst unge planter. For at du skal kunne nyte en frodig balkonghage gjennom hagesesongen, må du ta hensyn til noen få ting når du planter. Det første trinnet for å blomstre er å kjøpe matchende blomsterkasser. Disse tipsene hjelper deg med å velge en passende balkongboks:

1. Blomsterkassen skal være minst 30 cm bred og 25 cm høy. Ikke glem å gi plass mellom de forskjellige variantene. Så alle blomster og prydgress har tilstrekkelig rotplass.

Blomsterkasser planteideer for våren og tips for planting

2. Tommelfingerregelen er: jo større volumet på jorden er, desto bedre. På den ene siden har du større spillerom og kan kombinere flere typer blomster i en blomsterkasse; på den annen side fordamper vannet mye saktere.

3. Prøv å holde vanntapet til et minimum. Velg blomsterkasser i plast i lyse farger. De varmes neppe opp, slik at vannet fordamper mye saktere sammenlignet med åpne porer som keramikk eller leire. Hvis du liker et naturlig utseende, kan du legge vindusboksene i plast i trekasser.

Plante blomsterkasser Tips for hobbygartnere i frostige forhold

4. Når du planter blomsterkassene om, må du først rengjøre dem grundig for å fjerne bakterier. Bruk alltid ny, frisk pottejord som oppfyller kravene til plantene. Jord som du allerede har lagret i flere år er lite egnet. Som regel forringes kvaliteten på jorda over tid, og derfor kjøper de erfarne hobbygartnerne en ny pakke fersk pottejord hvert år.

5. Ikke glem dreneringen! Bor om nødvendig de forhåndsstansede hullene i blomsterkassen og legg et dreneringslag med grus eller potteskår på bunnen av planteboksen for å forhindre vannlogging og for å beskytte vårblomstene mot råte.

6. Plasser plantene minst 5 cm fra hverandre.

Plante blomsterkasser om våren: urter, stauder og tidlige blomstrere som vårvarsler

På våren kombinerer blomsterkasser fioler og prydløk

Frostresistente planter er tillatt i balkongboksen fra begynnelsen av april. Dette er for eksempel middelhavsurter som lavendel, mynte eller sitronmelisse, som tåler kortere frostperioder. De gir ikke bare arrangementet et fargesprut, men utstråler også en mild duft som tiltrekker seg bier og deretter driver bort mygg og fluer om sommeren. Urteblandingen kan enkelt kombineres med prydløk og spiselige blomster som fioler. Blomstene dine kan ikke bare legge til fargeaksenter i blomsterkassen, men du kan også bruke dem til å krydre retter eller bruke dem som spiselige dekorasjoner på kaker.

Hvis du vil plante blomsterkasser, er disse hardføre urter også ideelle om våren:

Urtehage på balkongen Tips for vårplanting fra balkongboksen

  • Muskatskiven har hvite blomster, når en høyde på 50 cm og er lett å dyrke i vindusbokser. Perfekte plantepartnere er den lille damens mantel, den småblomstrede fjellmynten og den lilla skabb.
  • Den duftende brenneslen har en lavendelfarge, foretrekker solrike steder og når en høyde på 80 cm. Den tiltrekker seg bier og kan kombineres med den hvite isop.
  • Den lilla gressløken har burgunderrøde blomster, når en høyde på 35 cm og kan perfekt fylle hull og tomme mellomrom i balkongboksen. Kombinasjonspartnere er for eksempel serien fjærgress og Eberraute.
  • Selve villsvinet er veldig populært for sin krydrede aroma. Urten når en høyde på opptil 1 meter og danner et attraktivt ensemble med klassikere som iris eller lavendel.

Du kan også lage vintertette og attraktive blomsterkasser med frostsikre stauder.

Blomsterkasse om våren: Når er andre balkongplanter tillatt ute??

Når skal jeg plante blomster på balkongen Tips for balkongplanting om våren

Mange hobbygartnere spør seg selv når balkongplanter får gå ut. Det er ikke noe klart svar på dette spørsmålet. Frostfølsomme innendørs planter som du har lagret på et varmt sted for vinteren, må først venne seg til de lave temperaturene ute. De unge plantene fra planteskolen ble også dyrket i et drivhus, beskyttet mot været. Plasser dem derfor på et skjermet, delvis skyggelagt sted de første dagene. Etter en uke er akklimatiseringsfasen over, og du kan repotere og gjødsle plantene.

Når skal jeg plante blomster på balkongen, tips og fargerike kombinasjoner til våren

Hardføre planter som har blitt lagret utendørs i minidrivhuset kan tas ut i frisk luft fra slutten av mars. Undersøk dem først for skadedyr som snegler eller bladlus og fjern eventuelle infiserte blader, skudd og stilker. Om nødvendig kan du omplante plantene etterpå. Fjern rotbollene forsiktig og legg dem i bløt kort i vann. I mellomtiden legger du et lag drenering og et lag jord så tykt som en finger i den nye blomsterkassen. Legg planten på bakken og dekk røttene med plantesubstrat. Du kan klare deg uten gjødsel. Det er bedre å vente 2-3 uker og deretter legge flytende gjødsel til vannet for å gi balkongplantene viktige næringsstoffer.

Frostfølsomme blomster og eksotiske planter som sitrusplanter kommer ikke ut på balkongen før etter ishelgenene i mai. Sett dem på et solfylt sted og vannet dem daglig. Etter en uke kan du vanne plantene bare om nødvendig når jorden tørker ut.

Balkongbokser om våren: Tips for planting om våren og flotte kombinasjoner av planter

Når kan du plante vindusbokser?

Vårplantingen begynner tradisjonelt i april. Så er det blomstrende stauder og prydgress som du kan koble sammen med ettårige blomster. Dette skaper et lettstelt og harmonisk ensemble. Siden de fleste stauder er kraftige, bør du kjøpe en blomsterkasse med et større volum jord. Ellers kan stauder slå rot med de andre plantene eller fortrenge blomstene. Mulige kombinasjoner av blomster og busker, egnet for blomsterkasser med et jordvolum på minst 4 liter:

1. Vårplanting, ideer til solrike og skyggefulle balkonger:

  • Lanzen Günsel er en middelhavsstaude som er hjemmehørende i Italia. Sammen med dvergprakten og den lille gullfunkien er den perfekt for planting om våren. Forvokste påskeliljer passer godt til dette.
  • Et annet prydblad med kompakt vekst er bergenia “Baby Doll”. Sammen med kranebønnen og elveblomsten danner den et herlig ensemble i hvitt. En annen populær kombinasjonspartner er dvergseggen. Du kan også legge til fargeaksenter med gule primulaer eller ranunculus.
  • Dvergen pinse -nellike tåler mye sol og er derfor perfekt for et solfylt plantested. Den utstråler en mild duft og kan kombineres perfekt med den grå tranefuglen eller stein timian. Fioler går også bra med dette.
  • Trekkflaxen av sorten “McDaniel’s Cushion” imponerer med sine store rosa blomster. Bunndekselet kan kombineres med forskjellige Bellis- og solroshybrider, samt bergkarse.

Plante blomsterkasser: tips for skyggefulle steder

Plante blomsterkasser om våren. Balkongarbeid i mars og april

2. Vårplanting, ideer til den delvis skyggelagte og skyggelagte balkongen:

  • Det svarte slangeskjegget er en krevende flerårig plante som kan kombineres med klassikere som lilla stemorsblomster og glem-meg-ikke, så vel som med eksotiske arter som padde lilje.
  • Du kan plante kronanemoner allerede i mars. Sammen med hybridsorter av delphinium og stauder som Blauen Schönaster danner de et fargerikt ensemble.

Vårplanting fra balkongboksen: Hvilke blomster kutter også en god figur som solist?

Planting om våren med sommerblomster og vårblomster

Du trenger ikke å være profesjonell, for med noen få triks kan du oppnå effektiv og lettstelt vårplanting fra balkongboksen. Det er ikke bare gjennom kombinasjonen av forskjellige typer busker og blomster at balkongboksen kan være fargerik. Noen planter kutter også en fin figur som solister. Kronanemonene av De Caen -sorten blomstrer for eksempel i alle mulige farger. Blandingen er tilpasset livet i den brennende solen, så vel som på delvis skyggefulle steder. De peonblomstrede dahliaene formidler også en harmonisk effekt og kan effektivt settes opp som solister. En blomsterkasse med en blanding av Fosteriana -tulipaner blomstrer i alle solens farger. Kombinasjonen av flere nyanser av samme fargefamilie vil garantert tiltrekke seg forbipasserende oppmerksomhet og få et smil om munnen. I barnehagene og hagesentrene kan du også finne mange kombinasjoner av flere varianter av påskeliljer. Med sine gule blomster sprer de et lykkelig humør. Du bør plante de tidlige unge plantene i slutten av mars / begynnelsen av april.

Når skal du begynne å plante blomster på balkongen: Du må nå plante disse høstblomstene i vindusboksene

Plant blomsterbokser om våren som blomstrer i april og mai

Hver hobbygartner vet: vårblomster plantes om høsten og høstblomster om våren. Det er ett unntak fra denne tommelfingerregelen: entusiaster kan kjøpe tidlige unge planter om våren. Men hvis du vil nyte å blomstre etter slutten av sommeren, bør du definitivt plante høstblomstene i april. Ekspertene anbefaler disse blomstene for planting om våren:

1. Sjokoladeblomsten fascinerer med sine store vinrøde blomster og er et skikkelig blikkfang i blomsterkassen. Den lange blomstringstiden fra juli til oktober garanterer at du vil beundre blikkfanget lenge. Siden det eksotiske er hjemmehørende i Mexico, er det ikke vinterhardt. Du må lagre enten hele planten eller bare knollene på et kjølig sted.

Vårplanting fra metallbalkongboksen med sesongens vårblomster

2. Blomstringsperioden til nerinene begynner i september og slutter i november. Amaryllis -planten når en høyde på 40 cm og inspirerer med en prakt av blomster i lilla og rosa. Fra november overvintrer den afrikanske blomsten på et varmt sted.

3. Den flerårige Montbreite blomstrer fra sensommeren til begynnelsen av høsten. Den kan lett overleve en mild vinter ute hvis den er dekket av blader. Med permafrost kan du overvintre planten i minidrivhuset på balkongen.

4. Mirakelblomsten “Mirabilis Jalapa” er kjent for det faktum at blomster i forskjellige farger dukker opp fra en knoll. Men den kan gjøre enda mer og avgir en mild duft som tiltrekker seg fugler og bier. Mirakelblomsten overvintres på lignende måte som dahliaer: knollene graves opp og lagres frostfritt.

Når kan vindusbokser plantes? Hvilke balkongblomster tåler frost uten problemer?

Når kan du begynne å plante vindusbokser? Tips for gartnere

Mange balkongeeiere kan knapt vente til hagesesongen begynner og stille seg selv spørsmålet: “Når kan du plante balkongkasser?”. I supermarkedet kan entusiastiske entusiaster finne tidlig blomstrende blomster allerede i februar. Men ikke alle tåler frost og modig kald vind og regn uten problemer. Ekte overlevende er de velkjente tidlige blomsterne som vårrosen, druehyasinten eller vinteren. Imidlertid er alle unge planter som vokser i et varmt drivhus følsomme for frost. Du trenger derfor tid til å venne deg til det kalde været. Dette fungerer best hvis du først plasserer plantene i et uoppvarmet rom. Deretter kan du ta bøtta med ut på en solrik dag. Fagfolkene anbefaler at du planter løkene om høsten. Kanskje blomstrer blomstene litt senere på våren, men de tåler kulde og vind uten problemer.

Previous Post
Gjestgiveriet i Australia imponerer med en fasade av glass og tre
Next Post
15 sideplankvarianter for stramme magemuskler og en sterk kjerne