15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Gule balkongblomster: slik blir sommerbalkongen en oase av godt humør!

Hobbygartnere som ikke har en skikkelig hage, gjør ofte balkongen til en frilufts-oase. Balkonghager er spesielt populære i byen da de bringer oss i kontakt med naturen. Hvis du vil designe balkongen din som et blomsterparadis, har du et stort utvalg av balkongblomster som utfolder sin fulle prakt, spesielt om sommeren og også om høsten. Hvis du for tiden leter etter ideer til gule balkongblomster, finner du sikkert det du leter etter hos oss. I dette innlegget har vi samlet de mest populære gule blomstene til balkonger som umiddelbart vil forskjønne ditt lille stykke natur.

Balkongplanter med gule blomster Elfenspiegel Nemesia

Fargen gul er solens farge og skremmer vekk en dyster stemning. Det har en spesielt oppmuntrende effekt, fremmer konsentrasjon og stimulerer sinnet. Derfor er gule balkongblomster et fantastisk tillegg til balkongen. Sammenlignet med en ensfarget beplantning med for eksempel hvite balkongplanter, brukes gule blomster ofte som aksenter og brukes bare sjelden alene. Flerfargede kombinasjoner av blomster i samme blomsterkasse ser også veldig vakre ut. Og i dette tilfellet kan noen gule blomster rett og slett ikke mangle.

De fleste av de gule balkongblomstene er typiske sommerblomstrere som blomstrer i mange andre farger i tillegg til gul. Men det er også gule balkongblomster som bare blomstrer i denne fargen, for eksempel to-tannet tann og husar-knappen. Enten du står, henger, for den brennende solen eller for delvis skygge, finner du de vakreste gule blomstene til balkongen her.

Gule balkongblomster for solfylte steder

Magiske klokker (Calibrachoa)

Gule balkongblomster som henger magiske bjeller i hengende kurver

Den magiske klokken er en av de vakreste blomstrende balkongblomstene. Denne typen mini petunia, også kjent som Million Bells på engelsk, kommer i mange spektakulære farger som ser bra ut i nesten enhver balkonghage. De frodige blomstene tiltrekker seg sommerfugler, og med riktig omsorg vil de vokse kraftig gjennom sommeren.

Utseende: Magiske klokker har en spredende, urteaktig vekst. Bladene er mørkegrønne og elliptiske. Innvendig danner planten et lukket teppe med blomster, men når de henger, kan skuddene bli opptil 50 centimeter lange. Blomstene er små, intens farget og vokser i overflod. I tillegg til den klassiske rosa, røde og gule, er det også varianter med tofargede blomster som gir lekne fargekombinasjoner på balkongen.

Plassering: En solrik beliggenhet med god luftsirkulasjon er nødvendig for rikelig blomstring

Blomstringstid: fra mai til oktober

Omsorg: Den magiske klokken krever ikke at knoppene går i stykker, men den trenger regelmessig vanning og god drenering.

Hengende balkongblomster kombinerer gule røde magiske mager

Petunia (Petunia x hybrida)

Gulblomstrende balkongblomster petunia blekgul

Når det gjelder balkonghager, kan nesten ingen ignorere petuniene. Disse blomstene vokser vanligvis overhengende og frodige, og blomstene avgir en søt duft, spesielt om kvelden. Enfargede, gulblomstrende balkongblomster kan kombineres med tofargede varianter med en gradient for en vakker effekt. De er fantastisk godt egnet til å henge kurver så vel som til blomsterkasser.

Utseende: Bladene er mørkegrønne og litt hårete, men du må merke at de også er giftige. Blomsten er trompetformet og intenst farget, med bare de gule petuniene som viser en lysere farge. Varianter med mønstrede blomster er også veldig vanlige, for eksempel hvit-gul og gul-oransje.

Plassering: lyst, solfylt sted, så skjermet for vinden som mulig; også blomster i halvskygge, men blomstringen er ikke like intens

Blomstringstid: fra april til oktober

Omsorg: Regelmessig vanning med kalkfattig vann, helst om morgenen, unngå vannlogging; rengjør regelmessig; gjødsle annenhver uke

Gule blomster til balkonsol eller delvis skygge Petunia i hengende kurv

Petunia for balkongen tofarget gulhvit

Balkong blomster gul oransje petunia bicolor

Elvespeil (Nemesia fruticans hybrid)

Gule balkongblomster til solalvespeil

Gule balkongblomster som alvespeil er blant nykommerne på balkongen. Imidlertid har planten allerede blitt kåret til årets balkongplante flere ganger fordi den blomstrer voldsomt og ser bra ut i balkongboksen. Elfenspiegel er en sommerblomster som blomstrer i gult, hvitt, oransje, rosa eller blått. Noen varianter er duftende.

Utseende: Elfenspiegel blomstrer urteaktig eller buskete hvis den klippes regelmessig og kan bli opptil 60 centimeter høy. Det er også varianter som danner fallende og hengende skudd og vanligvis blomstrer lenger enn eksemplarer med høyere vekst. Bladene er små, lysegrønne og langstrakte. Blomstene er små og ser ut som orkideer eller fioler.

Plassering: Full sol beskyttet mot vind og regn

Blomstringstid: fra juni til september

Omsorg: Til og med vannforsyning, unngå både tørke og vannlogging; Gjødsel annenhver uke med flytende gjødsel for blomstrende planter.

Balkong blomster gul hvit Nemesia Elfenspiegel

Balkongblomster rosa gule alvespeil i balkongboks

Plume (Celosia argentea)

Eksotiske gule blomstrende balkongblomster

Hvis du liker eksotiske, gule balkongblomster, er Feather Plume et godt valg. Planten vokser veldig raskt og blomstrer med blomsterblader, som i tillegg til gul også forekommer i lilla, oransje, rød, rosa og hvit.

Utseende: Celosia vokser oppreist og kan nå høyder på 30 til 80 centimeter. Blomstene er intenst farget og ser ut som fjærbusker og bladene er attraktive om høsten.

Plassering: varmt og solrikt sted, skjermet for vinden

Blomstringstid: Hovedblomstringen er fra juni til september

Omsorg: Selv vannforsyning, vanning nedenfra, bør rotkulen ikke tørke ut; Klipp ut døde blomster regelmessig for å oppmuntre til ny blomstring.

Fjærfjær i gryten gul rød oransje til balkongen

Lantana camara

Runde gule blomster av konvertible buketter

Den konvertible rosen er en fargerik blomst som tilhører verbena -familien. Etter at blomsten har åpnet seg, endres fargen, for eksempel fra oransje til gul. Vær imidlertid oppmerksom på at planten er giftig. Uttrukne deler må fjernes, ellers vil det dannes sfæriske frukter, som er veldig giftige. Det anbefales derfor å plante balkongblomsten i hengende kurver.

Utseende: På våre breddegrader tilbys blomsten som en høy stilk eller i en blomsterpotte. Bladene deres er mørkegrønne og ovale og blomstene er rørformede med halvkuleformet hode.

Plassering: full sol

Blomstringstid: fra mai til oktober

Omsorg: gjødsle nok; om nødvendig repoter hvert år eller annethvert tredje år på slutten av overvintringsfasen; ikke vanne for ofte, men aldri la det tørke helt.

Gul rose for en solrik balkong

To-tannet tann (Bidens ferulifolia)

To-tann gule balkongblomster blomstrende sommer

Zweizahn er fremdeles kjent under navnene Goldmarie og Bidens. Denne planten blomstrer bare gul med tette, gylden gule enkeltblomster. Noen varianter har en tofarget blomst med en oransje gradient.

Utseende: Blomstrende hengende blomst som vokser busket og når høyder på 15 til 30 centimeter. Skuddene vokser deretter først horisontalt og begynner å henge. Bladene er festet flere ganger, og blomstene er stjerneformede og gyldne gule med en mørkere del i midten.

Plassering: solfylt sted

Blomstringstid: fra mai til oktober

Omsorg: Vann rikelig direkte ved rotkulen om morgenen eller om kvelden, og sørg for at jorden absorberer alt vannet; gjødsle ukentlig; ikke rydde opp.

To tenner og petunier i en gryte til balkongen

Goldmarie blomster nærbilde av gule balkongblomster

Dahliaer (Dahlia Hybrid)

Gulblomstrende balkongblomster stående dahliaer i en blomsterpotte

Små til mellomstore varianter av dahlia er godt egnet til å plante egnede blomsterpotter på balkongen. Disse inkluderer for eksempel mignon -dahliaer, frill -dahliaer, vannlilje -dahliaer og pompom -dahliaer.

Utseende: Dahliaer er asterblomster som kommer i nesten hvilken som helst farge, inkludert gul. Blomstene er vanligvis runde og koppformede og består av mange kronblad.

Plassering: varm, solrik og så skjermet som mulig for vinden

Blomstringstid: fra slutten av juni til den første frosten

Omsorg: vanne regelmessig, men moderat, slik at jorden ikke tørker ut, men heller ikke blir for fuktig; Klipp av det som har bleknet; gjødsle en gang i uken om nødvendig.

Gule balkongblomster om sommeren kombinerer dahliaer

Busk Marguerite (Argyranthemum frutescens)

Gule blomstrende balkongplanter i en buskmarguerittpotte

Utseende: Buskmargueritten er en busk som vokser busket og litt sfærisk. Den kan være opptil en meter høy og kan trekkes som en høy koffert. Bladene er pinnate, flikede og blågrønne til sølvgrå i fargen. Opprinnelig var blomstene på buskmargueritten hvite med gule rørformede blomster i midten, selv om nye kulturer også har blomster i andre farger som gul og rosa. Denne balkongblomsten gir en vakker duft.

Plassering: full sol, også egnet for vindfulle balkonger

Blomstringstid: fra mai til oktober

Omsorg: Rengjør regelmessig døde blader og blomster; vann regelmessig, til og med morgen og kveld på varme dager; løsne komprimert jord flere ganger i året; gjødsle med flytende gjødsel to ganger i måneden fra mai til august.

Gul blomstrende balkong blomster sommer blomst busk marguerite

Gule balkongblomster som også trives i delvis skygge

Husar -knapp (Sanvitalia procumbens)

Balkongblomster med gule blomster husar -knapp

Husar -knapp eller husar -knapp kalles ofte også dverg eller minisolsikke på grunn av deres lignende blomster. I motsetning til solsikken henger blomstene brusende over kanten på vindusbokser og potter, noe som er et fint tillegg til andre gule sommerblomster.

Utseende: Balkongplanten har nedstengte stilker og er ikke mer enn 20 centimeter høy. Den danner et putelignende deksel, bladene er ovale og tusenfrydlignende blomster med et mørkt senter minner om små solsikker.

Plassering: full sol eller varm beliggenhet i delvis skygge

Blomstringstid: fra juni til oktober

Omsorg: Vann noen få dager om morgenen eller om kvelden, slik at jorden tørker litt mellom vanningene; Unngå vannlogging; gjødsle annenhver uke med vanlig gjødsel; Fjern blekne deler regelmessig.

Gule blomstrende balkongblomster husarknapper i esker og potter

Gul balkongblomster Husar -knapp Mini solsikker

Goldtaler (Asteriscus maritimus)

Gule blomster til balkonger Goldtaler i den blå potten

Det spesielle med denne gule blomstrende blomsten (fremdeles kjent som dukatblomsten) for balkongen er at blomstene ikke lukker seg selv i dårlig vær. De er lyse gule og gjør deg i godt humør på balkongen.

Utseende: De solgule kurvblomstene til Goldtaler vokser oppreist først, deretter bredere og deretter overhengende. Bladene er avlange eller ovale og blomstene er runde med trekantede stråler.

Plassering: ideelt sett full sol, muligens også delvis skyggelagt

Blomstringstid: fra august til september (noen varianter også fra april)

Omsorg: næringsrik, godt drenert jord; vann nedenfra og unngå vannlogging; gjødsle rikelig hver uke; Fjern døde blomster for å oppmuntre til ny blomstring.

Idee til gule blomstrende balkongblomster Goldtaler i kurven

Nasturtium (Tropaeolum majus)

Gule balkongblomster som henger fra nasturtier

Nasturtium er en klassisk sommerblomster som vokser godt i både senger og balkongkasser. De lyse gule, røde eller oransje blomstene kan lyse opp enhver balkong om sommeren.

Utseende: Denne planten vokser krypende, men kan også klatre opp med et klatrehjelpemiddel. Bladene er skjoldformede og har en krydret skarp lukt og smak og brukes i naturopati mot virus og bakterier. Planten har store blomster som er koppformede og fremstår både monokrome og mønstrede. Etter blomstring produserer planten også frukt som er spiselige og kan brukes i salater.

Plassering: sol til delvis skyggelagt

Blomstringstid: fra juli til oktober

Omsorg: lettstelt; Regelmessig vanning er nødvendig, helst om morgenen og kvelden, alltid vanning nær bakken og ikke over blomstene.

Balkongblomster gule oransje nasturtiums

Snapdragons (Antirrhinum majus)

Fargerike snapdragons i gryten gul hvit rosa

Gule balkongblomster, som er veldig intensive og likevel lette å ta vare på, er også løvemennene. De er blant de mest populære sommerblomstene på balkongen og er kjent for sine høye panikler i gult, oransje, rødt, rosa og hvitt.

Utseende: Snapdragon kan nå en høyde på 100 centimeter. Bladene har en langstrakt, spiss form, og blomstene består av flere individuelle blomster som sammen danner en panicle.

Plassering: solrik eller delvis skyggelagt, luftig

Blomstringstid: fra juni til september

Omsorg: vanlig gjødsling; hell med kalkfattig vann; om nødvendig gips nær gulvet; Støtt høyere planter med pinner.

Gule balkongblomster delvis skygge snapdragons kombineres i potten

Previous Post
Brygg ditt eget øl – Hvordan lage din egen favorittdrink med humlesmak
Next Post
Lag kreative påskeemballasje av stoff, papir og poser og pakk vakkert påskegaver