15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Sett sammen balkongplanter for bier til et vakkert arrangement med disse ideene

Balkongplanter for bier, sommerfugler og andre insekter er bra for insektene

Flere og flere hageeiere velger insektvennlige planter og insekthoteller i hagen. Fremfor alt blir en bivennlig hage mer og mer populær, fordi den ikke bare er god for insektene, men også gir deg et mangfold av fargerike fargesprut og til og med urter og krydder. Men hvis du ikke har en hage, trenger du ikke å være trist. Så lenge du har minst en balkong, kan du også sette sammen flotte arrangementer som du gjør noe godt for biene med. Så hvis du uansett skulle spørre om vakre balkongplanter og blomster, har du nå muligheten til det. I dagens artikkel finner du ut hvilke balkongplanter som er spesielt gunstige for bier og hvilke som tiltrekker dem. Vi viser deg også noen inspirerende plante- og blomsterkombinasjoner for blomsterpotter og esker som du enkelt kan plante om når du har de nødvendige blomstertypene. Snart vil du kunne glede deg over å se biene på jobb og spise nektar.

Balkongplanter for bier og passende urter

Grønne og blomstrende balkongplanter for bier på en stor balkong med møbler

Ikke bare typiske potteplanter er bivennlige. Ville du også ha trodd at noen urter og til og med jordbær også magisk kan tiltrekke seg insekter. Generelt er det fordelaktig å sette sammen en rekke varianter i stedet for de vanlige monokulturer, der vanligvis bare en type blomst brukes til alle vindusbokser. På denne måten kan du være sikker på at det er noe for enhver smak. Du vil ikke bare tiltrekke seg bier, men også sommerfugler og andre nyttige insekter. Og med et selvlaget bietrå vil din bivennlige balkong være komplett.

Balkongplanter for bier - passende varianter og ideer for arrangementer

Noen typiske blomster for balkonger og potter tiltrekker bier på grunn av lukten, men er ikke en matkilde. Du bør unngå slike blomster eller i det minste ikke velge dem som ensomme planter. De populære pelargoniene er for eksempel en av disse plantene og er ikke egnede balkongblomster for bier. I stedet, eller som en kombinasjon, kan du også finne mange andre balkongplanter for bier som rett og slett vil se flotte ut på balkongen din. Noen av slike blomster finner du nedenfor:

Bivennlige planter i blomsterkasser for balkonger i hvitt, lilla og grønt

Bi-vennlige planter liste

 • Cabriolet rose
 • Tusenfryd
 • Hortensia
 • solsikker
 • Clematis
 • Verbenas
 • phlox
 • Nasturtiums
 • Blåklokker
 • Fantastisk lys
 • Verbena
 • Petunia
 • Biurt
 • Rock butterwort
 • Hvit og rød steinhage
 • Krydret steinhage
 • Zinnias

Ikke undervurder effekten av sedumplanten og andre sedumarter. Når disse når kanten av plantebeholderen, forvandles de raskt til hengende eksemplarer og dekorerer esken på en spesielt vakker måte. Hvis plantene derimot blir for lange etter din smak, blir de ganske enkelt forkortet. Selvfølgelig er plantene fra listen ovenfor på ingen måte alt som kan brukes og være bra for biene.

Dekorer rekkverket på balkongen med vakre og nyttige blomster

Det er mange frøblandinger fra villblomster på markedet, som spesielt tiltrekker seg ville bier og er også egnet for balkongen. Men vær oppmerksom på innholdet og sørg for at virkelig insektvennlige blomster er inkludert, for dette er ikke alltid tilfelle. I tillegg til en blanding av ville blomster og frø, kan valmuen også være en fantastisk måte å legge til rødfargede aksenter på bier midt i andre balkongplanter. De vakre vinruer (Ruta graveolens) er også egnet som balkongplanter for bier og humler.

urter og krydder

Dyrk blomstrende urter og krydder i potter og kombiner dem med blomster på balkongen

Kan du ikke plante og høste urter fordi du ikke har hage? Tenkte feil! Krydder- og urteplanter kan også trives i potter og er også de perfekte balkongplanter for bier. Urtene er spesielt populære blant bier: timian, gressløk, sitronmelisse, mynte, oregano, basilikum, koriander, salvie, gurkekål, salt, isop, pryd purre, kattemynte og lavendel. Du kan bruke dem til å lage vakre insektvennlige blomsterkasser. Og bare ikke tro at dette er kjedelige grønne planter. Det er på ingen måte tilfellet. Bortsett fra at de skjemme oss bort med en behagelig duft, blomstrer også urteplanter ekstremt vakkert.

Sett sammen balkongplanter for bier fra urter, krydder og blomster

Bruk urteplanter som balkongplanter for bier, enten i form av arrangementer utelukkende laget av krydder, eller kombiner dem med fargerike blomster. På denne måten lager du interessante fargekombinasjoner og teksturer. Jordbær og mynte i en eske er også en god idé, og biene vil takke deg for det!

Arrangementer av balkongplanter for bier

Moderne kombinasjon av snapdragons, lavendel, sedum og nelliker i en metallbøtte

Du kan bruke hvilken som helst beholder til dette moderne og hyggelige plantearrangementet av balkongplanter for bier. I en metallplantekrukke kommer imidlertid de rosa og lilla fargene til sin rett, som vi tror. Følgende planter ble kombinert:

 • Nellik (Armeria maritima ‘Vesuvius’)
 • Blossom salvie (Salvia Sensation Deep Rose ’)
 • Nellik ‘Düsseldorfer Stolz’ (Armeria maritima ‘Düsseldorfer Stolz’)
 • Hageblomst salvie (Salvia nemorosa ‘Caradonna’)
 • Klokkeblomst (campanula)
 • Garden Whitsun Carnation ‘Fire Witch’ (Dianthus Fire Witch)
 • Storslått sedum ‘Herbstfreude’ (Sedum ‘Herbstfreude’)
 • Snapdragons (Antirrhinum)
 • Lavendel (Lavandula)

Klokkeblomst, salvie, nellik i rosa og lilla farger i en metallbeholder

Alle disse balkongplantene for bier tåler full sol og kan derfor også trives på sør- og vestbalkonger. Sørg for at jorda er godt drenert for å unngå vannlogging. For å gjøre dette, bland dem med sand og små steiner. Dette skaper den perfekte dreneringen og for ethvert biefôranlegg fra listen ovenfor.

Hengende kurv

Magiske bjeller, petunier, to-tannede tenner, elvespor for et oppheng i en kurv med bartrær

 • Verbena
 • Sølvurt (Lobelia maritima)
 • Vaniljeblomst (Heliotropium arborescens)
 • Duftende steinrik (Lobularia maritima)
 • Magiske klokker (Calibrachoa)
 • petunia
 • To-tannede tenner (Bidens aurea)
 • Elven spur (Diascia)
 • Mos og grener av bartrær

Verbena, sølvurt, vaniljeblomst, duftende stein som er en næringskilde for insekter

Denne blandingen av blomster er et paradis for forskjellige insekter. Møl og sommerfugler, men også små vepsearter, vil føle seg hjemme her. Og selvfølgelig er det også perfekte balkongblomster for bier. Så hvis du er ute etter balkongplanter for bier og sommerfugler, er denne hengende kurven det ideelle valget. Du kan dekke kurven med mange bartrengreiner og mose. Fyll deretter plantekurven med to tredjedeler full av kompost, jord og gjødsel for å oppmuntre til vekst etter planting. Start deretter med plantingen, og mer presist med midten av kurven, der de oppreiste varianter finner sin plass. Disse inkluderer for eksempel vaniljeplanten og verbenaen. Plant alle hengende eksemplarer rundt dem. Fyll ut hullene med kompost. Heng opp kurven og hell den først, ellers blir den for tung å bære og du kan bli våt.

Kombiner geraniumer med bierblomster på balkongen

Plant balkongen med pelargoner, lojale menn, petunier og stemorsblomster i rosa og lilla

Hvis du ikke vil klare deg helt uten de klassiske pelargoniene, kan du bare kombinere dem med bivennlige prøver for å gjøre opp for pelargonernes mangel på matkilde. Denne ordningen er for eksempel veldig pen, som du trenger følgende planter for:

A: 3x lojale mot menn, også kalt blå lobelia (Lobelia erinus),

B: 1x petunia

C: 2x pelargoner ‘Fantasia’ i laksefarge

D: 2x stemorsblomster i lilla

E: 1x rosa petunier

Du kan se arrangementet av de listede balkongplantene for bier på bildet ovenfor. Arrangementet av blomstene er selvfølgelig bare en idé og kan endres etter ønske. Sørg for at de høye blomstene er på baksiden av esken og de hengende foran. Biplantene dominerer i denne kombinasjonen, men fargene ble valgt slik at laksefargede pelargoner kan komme til sin rett og skape en kontrast. Du kan også sette opp denne boksen på et solfylt sted uten problemer.

Ideer til eske og rund beholder

Lackritz halmblomst, petunier, verbenas, snapper munn, salvie for et frodig arrangement i esken

A: Dekorativ søtpotet (Ipomoea batatas)

B: Lackritz halmblomst (Helichrysum petiolare)

C: Petunier i rosa

D: Verbenas i rosa

E: Snapper munn, også Torenie (Torenia)

Spørsmål: Salvie i rødt

G: Petunier i hvitt

H: Petunier i hvitt med et rosa eller lilla senter

Planteukalyptus, vaniljeblomst, duftende geranium, lavendel, duftende steinrik, lojal mot menn, plectranthus i kurven

A: eukalyptus

B: Vaniljeblomst (Heliotropum)

C: duftende geranium (pelargonium)

D: Lavendel (Lavandula angustifolia)

E: Duftende steinrik (Lobularia maritima)

Spørsmål: Plectranthus ciliatus

G: Trofast mot menn (Lobelia erinus)

Du kjenner allerede en stor del av disse balkongplantene for bier fra de tidligere arrangementene, og selvfølgelig er de også egnet for mange andre, som disse to plantene beviser. Mens den første ideen er beregnet på en blomsterkasse, er den andre, som vist, mer egnet for en rund blomsterpotte eller kar. Men selvfølgelig kan du ta hvilken som helst plantebeholder du liker og deretter plante den individuelt og i henhold til formen.

Varianten i esken består av delikate og lyse farger som rosa og hvitt. Bare vismannen med sin røde farge skiller seg litt mer ut i bakgrunnen. Kombinasjonen av stående (for bakgrunnen) og hengende (for forgrunnen og sidene) balkongblomster skaper et frodig arrangement som ser veldig attraktivt ut ikke bare på rekkverket, men også på vinduskarmen. Arrangementet med kurven er faktisk en gryte som ganske enkelt ble plassert i en kurv på slutten. De utvalgte balkongplantene for bier avgir hyggelige dufter og skjemmer deg bort også.

Fargerike balkongplanter for bier

Fargerike balkongplanter for bier som zinnia, salvie, lobelia i en stående blomsterkasse

A: Salvie i rosa, lilla eller rosa

B: Zinnias i rosa og oransje

C: caper gerite, også cap basket (osteospermum)

D: Duftende steinrik (Lobularia maritima)

E: Husar -knapp (Sanvitalia)

F: Trofast mot menn (Lobelia erinus) i lavendel eller fiolett

Dette fargerike arrangementet av balkongplanter for bier består av planteartene som er oppført ovenfor, og skaper et spesielt vakkert fargebrann på balkongen din. Det ser mye mer sommerlig ut og vil snart tiltrekke seg de første biene og sommerfuglene. Ikke glem å tømme den her heller. Et lag med småstein ca 2,5 cm tykt bør være tilstrekkelig for dette. En solrik til delvis skyggelagt beliggenhet er også egnet for dette arrangementet.

Trelags arrangement for hjørnet på balkongen

Søte poteter, snapdragons, flotte lys, lilla bjeller og konvertible buketter tiltrekker seg insekter

A: Rødbladet perlehirse ‘Purple Majesty’ (Pennisetum glaucum)

B: Storslått lys (Gaura lindheimeri)

C: Milkweed (Asclepias tuberosa)

D: lilla klokker ‘Quicksilver’ (Heucherella)

E: Farget dekorativ søtpotet (Ipomoea batatas)

F: Snapdragon (Antirrhinum majus)

G: Grønn og gul dekorativ søtpotet (Ipomoea batatas)

H: Lantana

Hvis du ordner balkongplantene for bier som vist på bildet, kan de komme til sin rett og harmonisere med hverandre. For dette formålet er det best å bruke en rund eller rektangulær blomsterpotte, som du kan vise på et hjørne av balkongen. Planter perlehirsen helt bakerst (eller i midten hvis du har en større gryte). I raden foran den (eller rundt den) fordeler melkeveien, som er spesielt populær blant sommerfugler, det fantastiske lyset og den lilla klokken. De laveste prøvene er plassert på første rad, og dette er alle de andre balkongplantene for bier fra listen. Resultatet er et interessant arrangement med en fin tekstur og subtile farger som ikke bare biene vil være takknemlige for.

Urter, grønnsaker og blomster kombineres for et spiselig arrangement

Urter og blomster for et spiselig arrangement med nasturtiums, persille, stemorsblomst

A: mini rose (rosa)

B: Dill (Anethum graveolens)

C: druetomater

D: mynte (mentha)

E: Zinnias (Zinnia)

F: persille (Petroselinum crispum)

G: Nelliker (Dianthus)

H: Nasturtium (Tropaeolum)

I: Ornamental søtpotet (Ipomoea batatas)

J: Salvie ‘Tricolor’ (Salvia)

K: stemorsblomst (bratsj)

En virkelig mangfoldig blanding av balkongplanter for bier finner du i denne blomsterkassen. Ikke bare gleder de vakre blomstene, men også de velduftende urter. Og forresten, du kan til og med høste små tomater fra et bestemt tidspunkt. Generelt er alle prøver spiselige. Blomstene av blomstene kan brukes til å dekorere retter. Og mens du gjør dette, mate du også biene. Bruk en plantebeholder for denne plantekombinasjonen. Vi liker spesielt ideen med trekassen, men enhver annen beholder er også egnet. Solrike sørvendte balkonger er ideelle, men den vestlige kan velges for disse plantene.

Previous Post
Grå klinkersteinskiver gir fasaden til dette huset en dynamisk karakter
Next Post
Sy en lappeteppe – enkle instruksjoner for nybegynnere