15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hvordan kan du kjøre duer fra balkongen og holde dem unna? De beste metodene og tipsene

Duer kan være en skikkelig plage, spesielt i storbyer. De erobrer ikke bare hele bytorg, men gjør seg også komfortable på takterrasser og balkonger. Men hvis du har lagt mye arbeid i å innrede balkongen din pent, vil du absolutt ikke dele den med en familie med duer. Se hvordan du holder duene borte fra balkongen.

Duer på balkongen – hva du skal gjøre?

Duer hekker på balkongen som om de var avskrekket

Duer kan være et stort problem for din helse og livskvalitet. Hekkende duer etterlater avføring, og dueskitt er potensielt skadelig for mennesker, men også for kjæledyr og andre dyr. Derfor blir disse fuglene ofte kalt “luftens rotter”. Støyduene lager, spesielt i løpet av tiden de avler, er også veldig irriterende – og forårsaker søvnløshet hos mennesker. Av denne grunn er dueavstøtende en velkjent form for skadedyrbekjempelse i store byer.

Det er forskjellige tilnærminger for å holde duer unna, men også andre større eller mindre fugler. Du kan skremme bort duer ved å manipulere deres naturlige reaksjoner eller ved å jage dem bort med ting de ikke liker. Fugler frastøtende gjør områder mindre attraktive for duer å hekke eller sitte på, og fugleskremsler holder dem fra å komme inn i attraktive områder. Begge tilnærmingene hjelper duen med å sikre balkonger og andre områder.

Hva hjelper mot duer på balkongen?

Hva du skal gjøre mot duer på balkongen

Det første spørsmålet som må stilles er hva disse fuglene ikke liker og hva som kan avskrekke dem. Vi har listet opp de forskjellige alternativene nedenfor.

De beste avstøtningsmidlene manipulerer en dues fysiologiske eller psykologiske natur. Selv om noen av dem kan forårsake mild lidelse, er disse metodene humane og ufarlige. Vær imidlertid oppmerksom på at noen av disse bare vil fungere i en begrenset periode.

Kjører bort duer med lysrefleksjon

Heng CD -er mot duer på balkongen

Ulike gjenstander som reflekterer solen kan brukes mot de irriterende fuglene, ettersom duer er allergiske mot dem. Du kan bruke gamle CD -plater til dette, for eksempel ved å tre dem på en snor og henge dem opp på balkongen som en mobil. Andre lysreflekterende gjenstander som glassballer, plastkuler eller til og med aluminiumsfoliebånd kan også skremme duene av.

Når du velger reflekterende overflater for å avskrekke duer, utnytter du fuglenes naturlige reaksjoner, men det forårsaker ikke skade. Den reflekterende overflaten er ganske forvirrende for duene og vil resultere i at de bare hekker andre steder.

Vindklokker holder duer borte fra balkongen

En glitrende vindturbin kan drive duer fra balkongen

Trening kan også effektivt føre duene av balkongen din. Du kan bruke vindturbiner av alle slag til dette, for eksempel ved å stikke dem i balkongboksen eller knytte dem til balkongrekkverket. Enkle bånd, kranser eller vindklokker som du henger et sted er et annet godt alternativ. Men balkongen trenger ikke å være helt skjermet for vinden for at bevegelse skal skje.

Plastpinner mot fugler på balkongen?

Hold duer borte fra balkongen med plastspyd

Duer liker balkongene våre fordi de har god plass til å sitte og hekke der. Hvis fuglene ikke har sjansen til å lande, vil de se andre steder. Du kan dekke rekkverket, balkongavsatsen eller vinduslisten med plastpinner. På denne måten kan duene ikke lenger lande der. Disse piggene ser kanskje ikke veldig fine ut, men de gjør fortsatt susen. Det er bare viktig at piggene ikke er for skarpe for ikke å skade fuglene.

Jager vekk duer med lyder

Duer kjører av gårde med lyder

Hva mer kan du gjøre mot duer på balkongen? Akustiske forsvarssystemer er en annen måte å holde duene utenfor balkongen. Dette kan for eksempel være lyder som bjeffing, høy ringing eller rop fra rovfugler. Men du må merke at fuglene blir vant til lydene etter hvert. Så du må endre disse regelmessig for å forhindre at dette skjer.

Tips: Diskuter dette tiltaket med naboene dine, slik at det ikke oppstår problemer. Hvis du ikke er enig, bør du bruke en annen metode for å drive fuglene vekk.

Hvis du ikke har noe imot lyden av en bjelle, kan du også henge klokker et sted på balkongen. Lyden deres er upopulær blant duer og kan raskt jage dem bort.

Kjøp eller gjør håndverk

Dueskrekk for balkonger ugle av plast

Duer er mat for rovfugler som hauk og ørn. Siden disse rovfuglene ikke bor i byer, kan du plassere dem i form av en dummyfugl. Plastkorper, som fungerer som fugleskremsel, er også egnet for dette. Du kan for eksempel plassere disse på vinduslisten eller balkongrekkverket. Du må flytte dueskrekken regelmessig til et annet sted. Ellers vil duene bli vant til hans nærvær og ikke oppfatte ham som en ekte fiende.

For å få fugleskremselen til å fungere bedre, kan du henge den på en tynn nylontråd for å få den til å bevege seg ved hjelp av vinden. Et godt alternativ er poserbare plastfugler som ugler eller hauker. Disse bruker stort sett solenergi til å bevege hodet og ser dermed mye mer realistisk ut for duene.

En katt på balkongen skremmer av duer

En katt på balkongen kan holde duer unna

Alle som har et kjæledyr har allerede en av de beste måtene å holde fugler unna. Hvis en katt lurer på balkongen, vil duene holde avstand. Disse fuglene liker heller ikke bjeffende hunder, så din firbeinte venn kan beskytte utsiden mot duer. For å gjøre dette må han absolutt dekkes. Siden kjæledyret ikke vil tilbringe hele tiden på balkongen, kan det være lurt å vurdere et ekstra frastøtende stoff også.

Spenning et duenett

Duenett for balkonger som avstøtende

Hvis du dekker balkongen med et fuglenett, si farvel til dueproblemene dine. Du må imidlertid sørge for at fuglene ikke blir fanget i stolpene. Duenettet ser ikke veldig pent ut, men det er effektivt mot uønskede dyr. Det kan imidlertid begrense utsikten og gjøre oppholdet ditt på balkongen mer ubehagelig. Derfor er duenettet mer et midlertidig tiltak eller en mulighet for balkonger som ikke brukes veldig ofte.

Kjør bort duer med ultralyd eller infralydbølger

Kjør duer ut fra balkongen og taket med ultralydbølger

Ultralyd- og infralydbølgene er et ofte brukt tiltak mot skadedyr av alle slag. Sørg imidlertid for at disse bølgene ikke bare er effektive mot duer, men kan også forstyrre andre dyr og til og med kjæledyret ditt. I tillegg blir duer raskt vant til forskjellige lyder, og etter en stund kan de ignorere dem og hekke på balkongen din igjen.

Kan du kjøre bort duer med lukt??

Hva du skal gjøre mot duer på balkontipsene

Sterke og frastøtende dufter og lukter som pepper eller til og med essensielle oljer kan avskrekke duerbestander en stund. For å bli kvitt duer helt med lukt, må du konsekvent fordele duftene over deres sove- og hekkeområder for å gjøre habitatet ubeboelig.

Duer og andre fugler er ikke store fans av sterke urter og krydder. Så det betyr at du kan skremme bort duer ved å strø sterke krydder som rød pepper, kanel, hvitløk eller cayennepepper på balkongen din.

Tips om hvordan du holder duer fra balkongen

Ikke mate duer på balkongen

For å beskytte balkongen eller takterrassen mot de irriterende fuglene, bør du gjøre stedet lite attraktivt. Her har vi samlet noen tips om hvordan du gjør balkongen til et upopulært sted for duer.

Ikke la mat eller smuler ligge

Dette er det første og viktigste tipset – ikke mat fuglene! Dyr har en tendens til å komme tilbake dit de kan finne eller få mat. Hvis du føler trang til å mate en due noen smuler på balkongen, må du holde ut. Fordi en due kan bety en hel klan på balkongen din på kort tid.

For at du ikke ubevisst skal mate fuglene, må du rense balkongen etter hver gang du har vært utendørs, spesielt områdene på, under og ved siden av sittegruppen.

Fjern duereden

Fjern duereder eller ikke tips

Hvis duene hekker på balkongen din, blir det vanskeligere å drive dem bort. Hekkesesongen til duene er lang – i Sentral -Europa stort sett fra mars til august, men også høst og vinter er avlsduer ikke uvanlige.

Hekkende fugler er konsentrert i vinduskarmer, balkongområder og steder i nærheten av et fuglehus eller annen matkilde. Hvis du finner duenet på balkongen din, kan du fjerne det. Den enkleste måten å gjøre dette på er når reiret bare er en grenkonstruksjon. Av sikkerhetshensyn, ødelegge reirstedet med hansker og ansiktsmaske. Hvis reirene blir kastet igjen og igjen, vil duene ikke lenger bruke balkongen til å bygge reirene sine.

Dekorer balkongen og hold duer unna

Kjører bort fugler med vindklokker

En vakkert dekorert balkong hvor du tilbringer mye tid blir raskt uelsket for duer og andre fugler. Bevegelsen skremmer dem og de ser etter et roligere sted.

Med en enkel dekorasjon som noen kranser laget av fargede bånd kan du ikke bare forskjønne balkongen din, men også beskytte den mot uønskede flygende gjester. Endre dekorasjonen av og til slik at fuglene ikke blir vant til det.

Tips: Hvis du drar på ferie (spesielt i duenees hekke- eller hekkesesong), må du passe på at duene ikke gjør balkongen din til et hekkested. Bruk et av tiltakene som er nevnt i denne artikkelen for å beskytte balkongen i ditt fravær.

Previous Post
45 magníficos peinados de giros de pasión
Next Post
Baba Wanga – Fakta om seerens liv og spådommer