15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Monter personvernskjermen for balkongen på siden: ideer med og uten boring

For mange byboere er balkongen deres lille grønne oase. For å virkelig nyte tiden utendørs er imidlertid en personvernskjerm avgjørende. Ideelt sett beskytter det ikke bare området utenfor for nysgjerrige øyne, men det er også fint å se på. Laget av tre, satinert glass, PVC eller metall – vi lister opp de forskjellige variantene og tilbyr inspirasjon til personvernskjermer med og uten boring.

Monter personvernskjermen for balkongen på siden: en oversikt over de forskjellige materialene

Balkong med personvernskjerm Ideer for design

Avhengig av størrelsen på balkongen og kompassretningen, kan forskjellige materialer brukes. De vanligste variantene for en personvernskjerm er:

  • Paravents eller blomsterkasser med espalier laget av tre
  • Rullegardiner, balkongmarkiser og stoffbelegg
  • Skillevegger laget av glass og plexiglass
  • Balkongbekledning og skillevegger av perforert metallplate og rustfritt stål

Hver variant har sine fordeler og ulemper. Treverket gir pålitelig personvernbeskyttelse, men tåler ikke fuktighet godt og trenger absolutt en tetning. Rullegardiner og balkongmarkiser sparer plass, men du må bore ytterveggene, og dette kan bare godkjennes skriftlig av utleier. Glasspartisjonene slipper gjennom sollys og kan bryte. Plexiglas -skjermene gir en viss fleksibilitet og er rimelige, men kan lett velte i sterk vind. Skillevegger av perforert metall og rustfritt stål er vanligvis installert med plugger (skriftlig godkjenning kreves også), men de er et dyrt alternativ.

Det finnes også DIY -varianter som du kan bygge selv og dermed spare tid og penger.

Personvernskjerm for balkong med sidemontering laget av stoff

Personvernskjerm for balkongen i stoffrullegardiner

Balkongen persienner er en praktisk løsning for smale balkonger. De er montert i taket eller på veggen. Med en spesiell mekanisme kan rullegardinene rulles ut og deretter rulles opp igjen. De er festet til balkonggulvet eller til rekkverket. Rullegardiner er den perfekte løsningen for østvendte balkonger, da de gir personvern mens de lar sollys passere gjennom.

Personvernskjerm for sidemontert uttrekkbar stoffvariant

Sidemarkisen monteres direkte på balkongrekkverket. Det værbestandige stoffet er strukket til to stolper og beskytter ikke bare balkongen mot nysgjerrige øyne, men også mot sol og vind. Perfekt for en bred sørvendt balkong.

Balkonger med sideskjermer for personvern, rimelige varianter

Brukervennlighet og fleksibilitet i montering kjennetegner også Markise med festetil vegg slutten. Den er imidlertid mindre stabil enn de andre variantene. Når du kjøper, spør til hvilken vindkraft den kan utvides.

Personvernskjerm på balkongen på siden med uttrekkbare rom

De uttrekkbare personvernrommene tilbyr sidepersonvern og kan festes uten boring. Den sammenleggbare konstruksjonen av rommene gjør dem superenkle å bruke: du kan åpne og lukke dem med en hånd.

Personvernskjerm på siden av balkongen i tre

Bygg en personvernskjerm på siden av balkongen selv med planter

Hvis du velger en personvernskjerm på siden av tre, kan du vanligvis velge mellom to varianter: en blomsterkasse med espalier eller et system med gjerdeprofiler. Hvis du velger den klassiske, et lamellgjerde, bør det ikke være høyere enn 2 meter. Heldigvis kan de fleste gjerdeprofilene forkortes. Disse er imidlertid forankret i bakken med dyvler.

Det er mye raskere og mindre komplisert med en blomsterkasse med espalier. Blomsterkassen, som er fylt med underlag, gir konstruksjonen ekstra stabilitet og trenger ikke festes til gulvet med plugger. Derfor er blomsterboksen en av de vanligste variantene. Hovedpoenget mot dette er omsorg som kreves for klatreplantene. Det kan ta måneder eller til og med år før plantene vokser høye.

Personvernskjerm på siden for trebalkong Ideer

Skjermene kan settes opp raskt og enkelt. Imidlertid kan de velte i sterk vind. Derfor er disse ofte festet til taket eller veggene for ekstra stabilitet.

Bygg siden personvernskjerm for balkong ut av tre selv

Hvis du vil ha mer fleksibilitet for din leide leilighet, kan du velge en paravent laget av massivt tre. Den er mye mer stabil og kan åpnes og lukkes igjen uten store anstrengelser. Om vinteren kan den lagres på et tørt sted.

Personvernskjerm for balkong med sidemontering i glass

Personvernskjerm for balkong uten boring med plexiglass for sidebeskyttelse

Hvis du vil beskytte en nordvendt balkong mot vind og nysgjerrige øyne, er det konstruksjoner laget av rustfritt stål og glassfiber. De to materialene er værbestandige, kan rengjøres raskt og enkelt, og det satinerte glasset slipper sollys gjennom.

Plexiglass balkong personvernskjerm Varianter oversikt

Avhengig av bredden og høyden på balkongen, kan forskjellige elementer lages etter mål. De er ekstremt stabile og er samtidig neppe merkbare takket være den enkle konstruksjonen. Konstruksjoner i glass og rustfritt stål er perfekte for å skille din egen balkong fra naboens balkong.

Skjerm av siden av balkongen Paravent laget av metall og satinert glass

Glasspartisjonene tar også liten plass og tåler vind, snø og regn i årevis. Imidlertid er de dyre og gir ikke designfleksibilitet. For din egen leilighet eller hus er det verdt å investere i en skillevegg av glass, fordi investeringen lønner seg. Det er et alternativ laget av akrylglass for leide leiligheter.

Monter personvernskjermen for balkongen på siden: Varianter laget av plexiglass

Bygg din egen paravent laget av glass og metall til balkongen din

Et billig alternativ til glass er akrylglass (også populært kjent som plexiglass). Materialet ligner veldig på glasset, men er lettere og kan festes raskt, selv av uerfarne håndverkere. Alt du trenger å gjøre er å få kuttet akrylarkene i størrelse, bore gjennom balkongrekkverket og fikse arkene til rekkverket med plugger.

Personvernskjermer i plexiglass bygger dine egne ideer

Akrylarkene er forøvrig både satinert og tilgjengelig i forskjellige farger. Når du designer en skillevegg, er det ingen grenser for din egen kreativitet.

Akrylglass er et allsidig materiale som ikke gulner over tid og tåler fukt og frost. Underleggende paneler kan imidlertid bli sprø hvis de utsettes for direkte sollys i lang tid. Det er derfor verdt å investere i plexiglasplater av høy kvalitet, fordi de kommer med en garanti.

Personvernskjerm for balkongen i rustfritt stål og perforert ark

Balkong med sideskjermer i metall

Den perforerte platen på balkongen nyter stadig større popularitet. I mellomtiden er paneler for personvern på siden også laget for å måle. Materialvalget varierer fra korrosjonsbestandig rustfritt stål til belagt metall. Panelene tilbyr personvern og sikkerhet på samme tid. De slipper også inn sollys og skaper et spennende spill av lys og skygge på balkongen. Panelene laget av rustfritt stål eller perforert metall har to ulemper: De er dyre å kjøpe og de varmes raskt opp om sommeren.

Monter personvernskjermen for balkongen på siden: Varianter uten boring

balkong personvern skjerm på siden treplanter

For de vanligste typene for personvernskjermer må du bore ytterveggene eller gulvet. Men hvis utleier ikke tillater dette, hva da? Deretter kan du skjerme området utenfor med planter eller velge et DIY -alternativ. I vår artikkel “Balkong personvern med planter” har vi allerede oppført forskjellige plantetyper.

Et plassbesparende alternativ for badekarhagen er espalier, som kan plantes med klatreplanter etter ønske. Avhengig av balkongorientering er forskjellige klatreplanter mulig. Trellises består av flere deler og tilbyr en fleksibel og rimelig løsning for hver balkong. Så du trenger ikke å bruke sjenerøst på dyre, skreddersydde segmenter.

Bygg sideskjermer til balkongen selv

Monter balkongen med personvernskjerm på siden laget av gardiner

Vil du ha personvern for sommeren? Deretter kan du velge gardiner laget av UV-bestandig, værbestandig stoff. Med teleskopiske klemmestenger kan gardinene enkelt festes uten boring. Fest dem under overliggeren. Om nødvendig kan du bruke et spesielt lim for mer hold.

Gardiner som sideskjerm for balkonger ideer å lage selv

Gardinene skaper en romantisk atmosfære på balkongen og er et stilig tillegg til møblene. Om høsten kan du rengjøre dem og oppbevare dem på et tørt sted. Og det beste av alt: gardinene tar liten plass og er et godt alternativ for folk som ofte må bytte leilighet.

Personvernskjerm på siden for balkongen med bambusmatter

Bygg din egen personvernskjerm for balkongen og monter den uten å bore

Alternativt kan du dekke bambusmatter. Prisene på bambusmattene starter på 20 euro. Selve bambusen er vær- og vanntett. Når du kjøper, må du imidlertid kontrollere at bambusrøret er sammenvevd med galvanisert rustfritt stål. Så du trenger ikke å bekymre deg for rustflekker på balkonggulvet og på bambusmatten.

Jo tettere bambusmatten er, desto bedre er personvernskjermen. Imidlertid beskytter en bambusmatte ikke mot vind og bare i begrenset grad mot sterke solstråler. Det er også veldig viktig at du sikrer den på alle fire sider, ellers kan den velte selv i lett vind.

Planteposer som personvernskjermer for balkongideer

Planteposene er en annen metode for å beskytte balkongen fra alle sider. Du kan sy planteposene selv eller kjøpe dem ferdige. I hagesenteret er det mange modeller som du kan henge på rekkverket, på espalier eller på andre prefabrikkerte konstruksjoner. Hvis du planter dem med eviggrønt bakdeksel, har du en sideskjerm hele året. Alternativt kan du plante planteposene med årlige blomster og bruke dem som personvernskjermer bare om sommeren. Du kan rengjøre dem om høsten og lagre dem i balkongskapet til neste vår.

Bygg din egen personvernskjerm for balkonger med sidemontering fra pleksiglass

Hvis du ikke vil bruke mye penger på personvernskjermer på siden og bare trenger dem om sommeren, kan du lage en av rester av akrylglass. Disse kan festes raskt og enkelt til forskjellige garn (f.eks. Kattebeskyttelsesnett).

Cantilevered balkonger uten personvern og vindbeskyttelse må være skjermet fra alle sider. For dette formålet er det forskjellige varianter med og uten boring. Paravents tilbyr fleksibilitet, de uttrekkbare personvernrommene er plassbesparende og gardinene for uteområdet er lette å ta vare på. Hvis du ikke vil investere sjenerøst i personvernskjermer, kan du velge et hjemmelaget alternativ. Slike er for eksempel de egensydde planteposene eller plantet espalier. Lokale forskrifter bør overholdes. Når du bygger en tung struktur, bør du ta ekstra hensyn til stabiliteten. Hvis det er for komplisert for deg, kan du få råd fra en profesjonell og velge noe som passer for din egen balkonsituasjon.

Previous Post
45 magníficos peinados de giros de pasión
Next Post
Baba Wanga – Fakta om seerens liv og spådommer