15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

De syv chakraene og deres betydning for vår helse

Chakra. Du har kanskje hørt begrepet i yogatimen eller sett det som en tatovering. Chakraene er et komplekst og gammelt energisystem som stammer fra India. De ble først nevnt i Vedaene. Vedaene er gamle hellige tekster om åndelig kunnskap fra 1500 til 1000 f.Kr. Ordet “chakra” betyr “hjul” på sanskrit og refererer til energipunkter i kroppen. Det antas at dette er hvirveler av energi som bør være “åpne” og i harmoni med hverandre, ettersom de tilsvarer viktige organer og områder av kroppen vår som påvirker vårt emosjonelle og fysiske velvære. Noen sier at det er 114 forskjellige chakraer, men mesteparten av tiden snakker folk om syv hovedchakraer som går langs ryggraden. Hver av disse syv chakraene har et tilsvarende nummer, navn, farge, kroppsområde og et helsefokus. Så hva bør du vite om chakraene? Vi vil fortelle deg betydningen og egenskapene til de syv chakraene.

Rotchakraet (Muladhara på sanskrit)

De syv chakraene er forklart for nybegynnere

plassering: Rotchakraet er det første av de syv chakraene og ligger ved foten av ryggraden, på halebenet.

betydning: Navnet Muladhara består av ordene Mula og Adhara, som betyr “rot” og “støtte”. Rotchakraet står for forbindelse med jorden og representerer vårt instinkt for overlevelse. For oss i dag betyr dette vanligvis økonomisk og følelsesmessig trygghet.

Har du en fast arbeidsplass, tak over hodet og nok mat på bordet? Føler du deg trygg og trygg i livet ditt nå? Ditt første chakra er balansert når dine grunnleggende behov er dekket og grunnlaget for en sunn fysisk og mental tilstand er lagt.

Rotchakraet er rødt og har en jordingseffekt

farge: Rød

element: Jorden

Helbredende steiner: Alle røde eller rødbrune fargede steiner, f.eks. B. Rubin, granat og rød jaspis, hematitt + svart onyx

kjertel: Binyrene

deler av kroppen: Ben, føtter, bein, tykktarm, tenner

volum: Lam

Når er rotchakraet overaktivt?? Et overaktivt rotchakra forårsaker angst og nervøsitet eller til og med mareritt. Hvorfor? Fordi frykt sikrer overlevelse. Fysisk kan overaktivitet føre til fordøyelsesproblemer, ryggsmerter, isjias, hoftesmerter, vektproblemer og åreknuter.

Styrking av rotchakraet ved å gå barbeint

Hvordan kan blokkeringer i rotchakraet frigjøres?? Du kan styrke dette chakraet ved å koble deg til jorden igjen og tilbringe mer tid ute i naturen. Aktiviteter som hagearbeid, gå barbeint, svømme eller til og med leke i høstløvverk kan aktivere rotchakraet.

Yoga utgjør som aktiverer den: Bøye seg fremover i den brede spredningen (Prasarita Padottanasana), den dype knebøyen (Malasana), fjellstillingen (Tadasana)

Utbredt spredt yoga variasjon

Eteriske oljer for rotchakra: En fotmassasje er en fin måte å harmonisere rotchakraet og gi deg en følelse av å være jordnær og stabil. muskat aktiverer et svakt rotchakra mens Patchouli og Vetiver roe et overaktivt chakra. Velg en balanserende eterisk olje som f.eks. Bergamott, for å støtte et godt fungerende rotchakra.

Det sakrale chakraet (Svadhisthana)

Sakral chakrafarge oransje står for sensualitet og kreativitet

plassering: Over kjønnsbenet og omtrent en hånds bredde under navlen

betydning: Det sakrale chakraet er det andre av de syv chakraene og representerer vår skaperkraft, vår sensualitet og det sunne forholdet til andre. Svadhisthana betyr noe sånt som “selvets bolig” / “min egen søte bolig”.

Når ditt sakrale chakra er åpent og balansert, vil du sannsynligvis føle deg bra: glad, snill, optimistisk, lidenskapelig og glad. Du vil glede deg over alt det hyggelige livet har å by på.

farge: Oransje

element: Vann

Helbredende steiner: Alle oransje fargede steiner, f.eks. B. karneol, tigerøye, solstein, topas

kjertel: Gonader

deler av kroppen: Livmor, testikler, nyre, blære, nedre del av ryggen

volum: Vam

Sakrale chakrablokkerte symptomer inkluderer depresjon og frykt for endring

Hvis ditt sakrale chakra er blokkert: Hvis du ikke føler deg inspirert kreativt, eller hvis du har følelsesmessig ustabilitet, er det ikke sikkert at ditt sakrale chakra er åpent. Det sakrale chakraet er ofte overaktivt når vi står overfor ting som avhengighet og fråtsing. Følelsesmessige symptomer er ofte frykt for intimitet og endring, depresjon, redusert sexlyst eller avhengighetslignende atferd som fedme eller anoreksi. Problemer med det sakrale chakraet manifesterer seg fysisk som sykdommer i livmoren og eggstokkene, prostata- og testikelsykdommer, erektil dysfunksjon, soppsykdommer i kjønnsorganene, nyresykdommer, blæreproblemer, urinveisinfeksjoner, etc..

Stimuler det sakrale chakraet gjennom dans og alt som er gøy

Hvordan kan man stimulere det sakrale chakraet?? Ved å hedre kroppen din og uttrykke deg kreativt, holder du energihjulene i bevegelse og åpne. Bare nyt livet og alt som er gøy. Utvikle et nytt forhold til sensualitet og livlighet gjennom dans, kreativitet og sosialitet.

Aktiver sakral chakra gjennom yoga: Pigeon Pose (Kapotasana), Goddess Pose (Utkata Konasana), Warrior II

Eteriske oljer for ditt sakrale chakra:  Det sakrale chakraet, som påvirker din sensualitet, drar fordel av en nedre ryggmassasje. Krydret essensielt Kardemommeolje vekker en underaktiv sakral chakra mens Ylang-ylang og neroli berolige et overaktivt sakral chakra. Bitter appelsin og sandeltre sørge for at det sakrale chakraet fortsetter å fungere skikkelig.

Navelchakraet (Manipura)

Helbred navlestrøket og slipp blokkeringer

plassering: Fra navlen til brystet regulerer det visstnok alt som har med stoffskifte, fordøyelse og mage å gjøre.

betydning: Med sitt sanskritnavn Manipura, som betyr “skinnende juvel”, sies det tredje chakraet å være din kilde til personlig makt. Det handler om din selvfølelse og å ha kontroll over livet ditt.

Når ditt tredje chakra er balansert, vil du føle en følelse av selvtillit, besluttsomhet og personlig styrke.

farge: Gul

element: Brann

Helbredende steiner: Alle gulfargede steiner, f.eks. B. sitrin, pyritt, rav

kjertel: Bukspyttkjertel

deler av kroppen: Fordøyelsessystem, lever, galleblære, muskler

volum: RAM

Hvis du har et underaktivt navlechakra, kan du ha problemer med å ta beslutninger

Når det er blokkert: Hvis du har et underaktivt navlekakra, kan du lide av lav selvfølelse, ha problemer med å ta beslutninger og være altfor følsom for kritikk. Hvis du er overaktiv, kan du ha problemer med sinne eller aggresjon, samt en besettelse av makt og mangel på medfølelse eller empati. Fysisk kan det forstyrrede navlechakraet manifestere seg i form av magesmerter, for eksempel fordøyelsesproblemer eller flatulens, magesår eller til og med diabetes.

Yogastilling som aktiverer navlechakraet Warrior III

Hvordan kan man stimulere navlechakraet?? Øk din selvfølelse og din tillit til din egen kraft. Lag en liste over ting du er god på for å gi navlechakraet ditt energi. Tross alt har alle talenter og ferdigheter.

Yogastilling som aktiverer den: Båten (Navasana), Twists, Warriors III

Eteriske oljer for navlechakra: En mild magemassasje har en positiv effekt på navlechakraet. Snu eukalyptus og einebær for å aktivere solar plexus, og Vetiver eller Immortelle (Helichrysum) for beroligende. Gode ​​balanserende oljer for et allerede godt balansert navlechakra er grapefrukt og sitron.

Hjertechakraet (anahata)

Helbredelse og styrking av hjertechakraet gjennom essensielle oljer og meditasjon

plassering: I midten av brystet, inkluderer hjertet, tymus (som spiller en viktig rolle i det endokrine og lymfesystemet) og lungene.

betydning: Som det sentrale chakraet, representerer det fjerde chakraet stedet der de fysiske og åndelige chakraene møtes. Hjertechakraet handler om din evne til å elske og bli elsket. Det styrer forholdene dine, din medfølelse og din følelse av enhet mot de rundt deg.

Når hjertechakraet er åpent og balansert, flyter kjærlighet og medfølelse fritt – dette gjelder både å gi og motta. Føler du deg bitter over å ha for mange dårlige forhold? For redd for å elske, eller kanskje du ikke føler deg verdig til kjærlighet? Har du mange negative følelser overfor de som har gjort deg urett tidligere? I så fall kan du ha problemer med hjertechakraet ditt.

farge: Grønt og rosa

element: Luft

Helbredende steiner: Alle grønne eller lyserosa steiner, f.eks. B. jade, rosekvarts og malakitt

kjertel: Thymus kjertel

deler av kroppen: Lunger, hjerte, armer, hender

volum: Yam

De syv chakraene og edelstenene som stimulerer og beroliger dem

Når det er blokkert: Et lukket hjerte chakra kan forårsake tristhet, sinne, sjalusi, selvoppofrelse, trengsel, frykt for svik og hat mot seg selv og andre – spesielt i form av harme mot noe eller noen. Å holde på negative følelser kutter deg fra muligheter for kjærlighet. Fysisk kan en blokkering vise seg ved høyt blodtrykk, hjerte- og lungesykdommer, astma og allergi.

Hvordan kan man balansere hjertechakraet?? Alt starter med å elske deg selv. Å balansere ditt fjerde chakra betyr å ta bort kjærligheten du har gitt til andre og fokusere noe av det på deg selv igjen. Vis takknemlighet for deg selv og gi deg selv den kjærligheten du vil at andre skal gi deg. Spred deretter den medfølelsen til de rundt deg. For å styrke hjertechakraet, gjør deg selvforklarende programmer minst en dag i uken. Ta et avslappende bad eller unn deg en massasje.

oppadgående hund aktiverer hjertechakraet

Yogastilling som aktiverer den: Bøy bakover, baksiden, hunden vendt opp

Eteriske oljer for hjertechakra: Dette følelsesmessige senteret har lett fordeler av en behagelig duftende olje som rose og jasmin som påføres brystbenet eller masseres inn i midten av ryggen. Viktig Palmarossa olje åpner hjertechakraet mens lavendel og merian ro det ned. Regelmessig bruk av viktige ingredienser Geranium olje styrke det velfungerende hjertechakraet.

Halsen eller strupehodet (Vishuddha)

Nakke- og skulderstivhet kan være fysiske symptomer på et blokkert halschakra

plassering: Navnet sier det rent anatomisk, halschakraet er koblet til skjoldbruskkjertelen, parathyroid, kjeve, hals, munn, tunge og strupehode.

betydning: Har du null problem med å si hvordan du føler? Halschakraet handler om dine kommunikasjonsevner og din følelse av selvuttrykk. Sanskritnavnet “Vishuddha” betyr noe som fullstendig renset, renset, klart, rent. Det er det første av de tre rent åndelige chakraene (i motsetning til de lavere, som viser seg mer fysisk).

Når halschakraet er balansert, kan du snakke sant. De vet nøyaktig hvilke ord som er passende for hver situasjon, og kan både lytte fullt og snakke og uttrykke seg tydelig.

farge: Blå

element: Lyd

Helbredende steiner: Alle blå steiner, f.eks. Lapis lazuli, akvamarin, kyanitt, turkis

kjertel: Skjoldbrusk, parathyroid

deler av kroppen: Hals, nakke, skuldre, kjeven og munnen

volum: Skinke

Helbred halschakraet gjennom daglig samtaletrening

Når det er blokkert: Ikke bare synes du det er vanskelig å uttrykke følelsene dine, eller du frykter å bli dømt av andre – noe som ytterligere kan hindre din evne til å fortelle sannheten. Du er heller ikke en aktiv lytter og blir også stadig misforstått. Når halschakraet er overaktiv, snakker man hardt, er altfor kritisk til andre, og roper mye. Fysisk kan denne blokkeringen vise seg som ondt i halsen, problemer med skjoldbruskkjertelen, stivhet i nakke og skulder eller hodepine i spenningen.

Yoga Asana Fish Matsyasana åpner blokkert halschakra

Hvordan helbrede halschakraet? Lær øvelser som åpner stemmen din for å tydelig formidle dine tanker og følelser. Daglig trening i samtale er et godt middel for å frigjøre blokkeringer.

Yoga -stillinger som gjør det mulig: Fisken (Matsyasana), plogen (Halasana), skulderstativet (Sarvangasana)

Eteriske oljer for halschakra: En kroppsspray som påføres bryst- og nakkeområdet er en god måte å påvirke halschakraet positivt på eller din evne til å uttrykke deg selv og kommunikasjon. Påfør det viktigste sitronolje for å åpne et blokkert halschakra, og Vanilje eller romersk kamille, å roe det ned. Korianderolje støtter et sunt halschakra.

The Third Eye Chakra – The Third Eye (Ajna)

Det tredje øyet chakra - det tredje øyet står for aktiv fantasi, klare tanker og et skarpt sinn

plassering: Det sjette chakraet ligger mellom øyenbrynene og inkluderer hypofysen, øynene, hodet og lillehjernen.

betydning: Det er chakraet som nesten alle kjenner. Det tredje øyet regnes som stedet for intuisjon og lar deg se gjennom alle illusjonene. Og det handler ikke bare om åndelig visjon, det handler også om fantasien din og dine kreative visualiseringsevner.

De som har et balansert tredje øye -chakra har en aktiv fantasi, klare tanker og et skarpt sinn, en god sans for retning og er veldig intuitive. Man har evnen til å se utover det fysiske og utvikler den såkalte sjette sansen.

Tredje øye chakra stein ametyst - åpne det tredje øyet gjennom helbredende steiner og meditasjon

farge: Indigo

element: Lys

Helbredende steiner: Alle mørkeblå eller indigo fargede steiner, f.eks. Ametyst, sodalitt, cordieritt, lazulitt, safir, spinel

kjertel: Pinealkjertel

deler av kroppen: Øyne, ører, bihuler, ører og nedre hjerne

volum: Om

Hvis den er blokkert: Du kan ha problemer med å få tilgang til din intuisjon, stole på din indre stemme, huske viktige fakta eller lære nye ferdigheter. Du er bekymret og klarer ikke å planlegge fremtiden din. Og hvis dine nedre chakraer er i ubalanse, er det tredje øyet sannsynligvis også blokkert. Tredje øyeblokkering har vært knyttet til en rekke problemer, inkludert depresjon, angst, dårlig dømmekraft, dårlig fantasi, mangel på fokus og hukommelsesproblemer. Fysiske symptomer inkluderer hodepine, svimmelhet, søvnproblemer, øre-, øye- og nervesystemforstyrrelser.

det tredje øyet tredje øyet chakra gjennom meditasjon åpen farge indigo

Hvordan kan du åpne det tredje øyet?? For å fylle det tredje øyechakraet med energi, bør du konsentrere deg om å gi slipp og leve i “her og nå”. Det er viktig å skape en passasje til følelsene og intuisjonen. Muligheter for å åpne det tredje øyet inkluderer målrettet pannechakra -meditasjon, bruk av helbredende steiner og aromaterapi.

Yoga -stillinger som gjør det mulig: Barnet (Balasana), delfinen (Shishumarasana), ørnen (Garudasana)

Eteriske oljer for tredje øye chakra: Det visjonære, bevissthetsfremmende pannechakraet kan påvirkes med en duftende olje påført pannen eller ved enkel diffusjon og innånding. Rosmarinolje åpner et sovende tredje øye mens Ekte kamille dette visjonære chakraet stabiliserer og fokuserer. røkelse eller sandeltre er et godt valg for å styrke et åpent og balansert chakra.

Kronechakraet (Sahasrara)

Den tusenbladede lotusblomsten, kronechakraet, som en tatovering på skulderbladet

plassering: Høyeste punkt på hodet

betydning: Kronechakraet er en av de energiene som er vanskelig å forklare. Kronekakraet er kjent på sanskrit som Sahasrara eller chakraet til den “tusenbladede lotusblomsten”, og er sentrum for opplysning og representerer vår åndelige forbindelse til vårt høyere jeg, til andre og til det guddommelige. Det er inngangsporten til universet.

Et balansert kronechakra er målet for hver åndelig vei. Du kan tenke på det som det buddhistiske konseptet om å oppnå nirvana.

farge: Lilla til hvite

element: Nei

Helbredende steiner: Alle lilla eller hvite krystaller, f.eks. Selenitt, hvit kvarts, lepidolitt

kjertel: Hypofysen

deler av kroppen: Øvre hjerne og nervesystem

volum: Nei

Hvis den er blokkert: Blokkering av kronchakraet kan skape følelser av isolasjon eller tomhet – i utgangspunktet følelser av depresjon og fremmedgjøring. Fysisk manifesterer en blokkering seg i vanskeligheter med å sovne og sove.

Yogastilling for kronechakra av treet Vrikshasana

I motsetning til de andre chakraene, blir krone -chakraet ofte bare fullt åpnet av spesielle yogiske eller meditative øvelser eller på bestemte tidspunkter. Men kanskje gjennom daglig praksis – fra meditasjon, bønn, til stillhet og takknemlighet – kan du få en smak av det for å oppleve de øyeblikkene av åndelig forbindelse.

Yoga -stillinger som gjør det mulig: Hodestativ, treet (Vrikshasana), Savasana

Eteriske oljer for kronechakra:  En aromadiffusor som sprer behagelige dufter i rommet er den beste måten å aktivere det høysensitive kronchakraet på. De krydrede og søte Lavandin og Imitert rosentre stimulere en svak krone chakra mens Neroli eller vanilje ha en beroligende effekt. røkelse bidrar til å støtte et harmonisk vibrerende krone -chakra.

De sju chakraene skal være i harmoni, slik at en er sunn og komfortabel

Harmoniser de syv chakraene og oppnå opplysning

Selv om hvert chakra har sine egne egenskaper, antas det at alle sju chakraene fungerer som et system. Det vil si at hvis en blir forstyrret, påvirker det resten. Så når du har tegn på flere blokkerte chakraer, vet du bare at dette er helt normalt – og enhver god yogatime eller healer vil jobbe for å balansere dem alle slik at pranisk energi fra topp til tå uten blokkeringer og forstyrrelser Foten kan flyte.

Previous Post
Høstborddekorasjonsideer – enkle å pusle med
Next Post
Kan kosttilskudd hjelpe mot fett?