15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hvilken te mot flatulens? 8 typer te som hjelper mot oppblåsthet og oppblåsthet

Spesielt på store høytider som jul og påske pleier vi å fylle magen med deilige festmåltider. Resultatet: en oppblåst mage som føles spesielt smertefull og ubehagelig. Med en god anti-flatulens-te kan du bli kvitt metthetsfølelsen og berolige den spente magen. Vi avslører hvilke typer te som er egnet mot oppblåsthet og hvordan du kan forhindre for mye luft i magen.

Tabuemne oppblåsthet: årsaker og forebygging

Magesmerter i oppblåsthet årsaker og forebygging

Hvis magen til tider føles oppblåst og ubehagelig, er du ikke alene. Flatulens (også kjent som flatulens) påvirker rundt 20-30% av voksne. Mange faktorer kan utløse oppblåst mage, inkludert matintoleranse, for mye luft i magen, ubalansert tarmflora, forstoppelse og bakterielle infeksjoner. De vanligste årsakene til gass og luft i magen inkluderer flatulensmat og mat, spising under tidspress og stress.

Selv om oppblåsthet er et vanlig problem, anses gass fortsatt som et tabubelagt tema i vårt samfunn. I de fleste tilfeller er medisinsk behandling ikke nødvendig for slike klager. Selv en kopp te kan gi rask lindring. Hvis tarmklagene er en del av din hverdag, anbefales det imidlertid et besøk til legen for å utelukke mulige sykdommer eller intoleranse mot visse matvarer.

Dette kan forhindre flatulens

Flatulens årsaker og forebyggingstips

Hvis det samler seg for mye luft i magen, kalles det oppblåst mage. For å forhindre det, er det første du bør gjøre å endre matvanene dine. Spis sakte ved å ta små biter og tygge dem godt. Porsjonene bør ikke være for store, ideelt sett bør du føle deg mett etter å ha spist, men på ingen måte mett. Om kvelden bør du unngå rå grønnsaker som salater og gass som inneholder mye fiber, karbohydrater og proteiner. Kullsyreholdige drikker med sukker kan også forårsake flatulens, så disse bør også unngås ved gastrointestinale plager.

Selv om disse tipsene er gjennomførbare, er de vanskelige å følge på høytider og familiesammenkomster. Heldigvis er det noen hjemmemedisiner som virkelig kan hjelpe med oppblåsthet og oppblåsthet. I århundrer har folk brukt naturmidler, inkludert urtete, for å lindre gass og vind. Foreløpige studier tyder på at ulike urter kan hjelpe mot denne ubehagelige tilstanden. En av de enkleste hjemmemedisinene mot magesmerter er flatulenste.

Hvilken te mot flatulens?

Te som hjemmemedisin mot luft i magen

Det er noen urter og krydder som beroliger magen og gir rask lindring av magesmerter. Så neste gang etter et solid måltid, prøv det først med en kopp anti-flatulens-te før du tar medisiner. Vi har listet opp de mest effektive teene mot oppblåsthet. Kombinasjoner av de angitte urter kan også vise seg å være spesielt effektive.

1. Myntete

Mintte hjelper til med forberedelse av oppblåsthet

I tradisjonell medisin er peppermynte (Mentha piperita) best kjent for å lindre fordøyelsesproblemer. Ulike studier tyder på at planteforbindelser – kalt flavonoider – i peppermynte kan hemme aktiviteten til mastceller. Dette er celler i immunsystemet som er rikelig i tarmen og noen ganger bidrar til gass. Peppermynten fortsetter å slappe av tarmene, noe som kan lindre tarmkramper, samt gassen og smerten som kan følge den.

Peppermyntebladet har ikke blitt vitenskapelig testet for sine anti-flatulens-effekter. Imidlertid fant en studie at en enkelt tepose ga seks ganger mer peppermynteolje enn en peppermyntekapsel. Derfor ble peppermynte -te også tilskrevet en lignende effekt.

Myntete har en kul, forfriskende smak. Du kan kjøpe ren myntete eller finne urten i forskjellige teblandinger formulert for magekomfort.

Forberedelse:

Tilsett 1 ss (1,5 g) tørkede peppermynteblader, 1 tepose eller 3 ss (17 g) friske peppermynteblader til 1 kopp (250 ml) kokt vann. La det trekke i 10 minutter, sikt og nyt.

2. Sitronmelisse

Urter mot oppblåst mage sitronmelisse som lager te

Sitronmelisse (Melissa officinalis) har en sitronaktig lukt og smak – sammen med et snev av mynte, da planten tilhører myntefamilien. The European Medicines Agency bemerket at på grunn av sin tradisjonelle bruk kan denne teen lindre milde fordøyelsesproblemer som gass og luft i magen.

Sitronmelisse er en viktig del av ulike fordøyelsestilskudd. Ifølge mange studier kan urten lindre magesmerter, forstoppelse og andre fordøyelsessymptomer.

Forberedelse:

La 1 ss (3 gram) tørkede sitronmelissblader eller 1 tepose trekke i 1 kopp kokt vann i 10 minutter.

3. Vermouth -te

Malurt te mot flatulens bra for magen

Malurt (Artemisia absinthium) er en grønn bladurt som lager en bitter te. Det krever litt tilvenning, men du kan myke det opp med sitronsaft og honning. På grunn av sin bitterhet brukes malurt i noen bitter. Dette er kosttilskudd laget av bitre urter og krydder som kan hjelpe fordøyelsen.

Studier tyder på at 1 gram kapsler laget av tørket malurt kan forhindre eller lindre fordøyelsesbesvær eller ubehag i øvre del av magen. Denne urten fremmer frigjøring av fordøyelsessaft, noe som kan bidra til å optimalisere sunn fordøyelse og redusere gass. Malurt bør ikke brukes under graviditet fordi det inneholder thujones, noe som kan forårsake fødsel.

Forberedelse:

For å lage te, bruk 1 teskje (1,5 g) tørket urt per kopp kokt vann og la det trekke i 5 minutter.

4. Ingefærte

Ingefærte mot flatulens naturlig middel

Ingefær er en ekte allrounder for helse og har blitt brukt mot mageproblemer siden antikken. Ingefærte er laget av ingefærrøtter (Zingiber officinale) og har en skarp smak. Ifølge studier kan denne kraftroten lindre kvalme, fremskynde tømming av magesekken, lindre fordøyelsesbesvær og redusere gass. Dette er takket være de fordelaktige forbindelsene i ingefær, for eksempel gingeroler. Disse elementene er også inneholdt i ingefærte, og derfor er det en av de mest effektive teene mot flatulens.

Forberedelse:

Skjær et 1,5 cm langt stykke ingefærrot i skiver og ha det i 250 ml kokende vann. La teen trekke i minst 10 minutter, sil ingefærskivene og drikk varmt.

* Jo lengre steppetiden blir, desto varmere blir ingefærte.

5. Fennikel -te

Drikk fennikel som te for de som lider av oppblåsthet

Fennikelfrø (Foeniculum vulgare) brukes til å lage te, som smaker likt lakris. Fennikel brukes tradisjonelt for fordøyelsessykdommer som magesmerter, gass og forstoppelse. Forstoppelse er en vanlig faktor i noen tilfeller av gass. Derfor kan lindring av den svake tarmen – en av de potensielle helseeffektene av fennikel – også lindre gassen.

Forberedelse:

Hvis du ikke vil bruke teposer, kan du kjøpe fennikelfrø og knuse dem for en oppblåst te. Mål 1-2 ts (2–5 gram) frø per kopp kokt vann. La teen trekke i 10–15 minutter.

6. Gentian rotte

Forbered te mot flatulens med teposer

Gentianrot kommer fra den gule gentian (Gentiana lutea) planten, som har gule blomster og tykke røtter. Den gentianske rotte kan smake søtt først, men en bitter smak følger. Derfor er det ofte blandet med kamille te og søtet med honning. Tradisjonelt brukes gentianrot i legemidler og urtete som kan lindre fordøyelsesbesvær og tap av matlyst.

De bitre stoffene i gentianroten, inkludert iridoider og flavonoider, stimulerer utskillelsen av magesaft og gallsaft, som hjelper til med å bryte ned mat og stimulerer fordøyelsen. Likevel anbefales denne te ikke hvis du har et sår i magen eller tolvfingertarmen, da gentian kan øke magesyren. Som en forholdsregel bør kvinner også unngå gentian rotte under graviditet.

Forberedelse:

Bruk 1 / 4–1 / 2 ts (1-2 gram) tørket gentianrot per kopp kokt vann for å lage teen. La det trekke i 5-10 minutter og sil deretter.

7. Kamille -te

Kopp med kamille te for naturlig flatulens

I tradisjonell medisin brukes kamille (Chamomilla recutita) til å behandle en rekke plager som magesmerter, fordøyelsesbesvær, kvalme, ondt i halsen og sår. Denne medisinske planten har antiinflammatoriske, antibakterielle og antispasmodiske effekter. Studier har vist at kamille kan forhindre bakterielle infeksjoner forårsaket av Helicobacter pylori, som er årsak til magesår og ofte forårsaker gass og oppblåsthet.

Kamilleblomstene inneholder de fleste nyttige stoffene, inkludert flavonoider. Så når du kjøper kamille, må du sørge for at den består av blomsterhoder i stedet for blader og stilker. I prinsippet er den interne bruken av kamille ufarlig. Imidlertid bør du ikke bruke urten hvis du er allergisk mot kompositter.

Forberedelse:

For å lage en hyggelig, litt søt kamille-te, hell 250 ml kokt vann over 1 ss (2-3 gram) tørket kamille (eller 1 tepose) og la teen trekke i 10 minutter.

8. Angelica rotte

Hvilke typer te hjelper med oppblåsthet og oppblåsthet?

Denne anti-flatulens-teen er laget av røttene til den medisinske angelica-planten, som tilhører sellerifamilien. Urten har en bitter smak, men smaker bedre når den kombineres med sitronmelisse. De bitre komponentene i urten kan stimulere fordøyelsessaften til å fremme sunn fordøyelse. Angelica rot kan også lindre forstoppelse, som ofte er ansvarlig for gass.

Noen kilder hevder at Angelica root ikke skal brukes under graviditet på grunn av utilstrekkelig informasjon om sikkerheten. Du bør alltid konsultere legen din før du bruker urt mens du er gravid eller ammer.

Forberedelse:

En typisk porsjon angelica -te er 1 teskje (2,5 gram) tørket rot per kopp kokt vann. Du bør la teen trekke i minst 5 minutter.

Konklusjon

Fordøyelses te mot gass og oppblåsthet

Ifølge tradisjonell medisin kan noen urtete redusere gass og fordøyelsesbesvær. Peppermynte, sitronmelisse og malurt te er noen av de mest effektive teene mot oppblåsthet, og de kan også kombineres med andre typer. Så en oppblåst te anses å være et enkelt, naturlig middel for å prøve fordøyelsesproblemer og oppblåsthet.

Bli kvitt tips og rettsmidler for oppblåsthet

Previous Post
Høstborddekorasjonsideer – enkle å pusle med
Next Post
Kan kosttilskudd hjelpe mot fett?