15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hva er den beste sukkererstatningen for diabetikere og ketodiet?

Diabetikere bør unngå honning så vel som sukker så langt som mulig og være kjent med de søte alternativene. Men er det en ideell sukkererstatning for diabetikere som ikke påvirker blodsukkernivået? Siden kunstige søtningsmidler ikke har noen næringsverdi, er sukkeralkoholer og naturlige søtningsmidler bedre valg her. Spesielt har de kalorifrie planteekstraktene stevia og munkfrukt vokst i popularitet de siste årene og regnes som trygge for diabetikere. Selv mennesker på ketodiet kan spare kalorier og karbohydrater med disse søtningsmidlene.

Sukkeralkoholer som en sunn sukkererstatning for diabetikere

naturlig sukkererstatning uten kalorier og karbohydrater

Sukkeralkoholer som mannitol, sorbitol og xylitol finnes i mange sukkerfrie fruktgummier og søtsaker. I motsetning til kunstige søtningsmidler kan disse bare øke blodsukkeret litt eller ikke i det hele tatt. Sukkeralkoholer, også kalt polyoler, er vanligvis hentet fra frukt og grønnsaker. Deres innflytelse på blodsukkeret avhenger av deres glykemiske indeks og varierer fra 13 for xylitol til 9 for sorbitol. Til tross for at de har en relativt liten innvirkning på blodsukkernivået, kan visse sukkeralkoholer (som xylitol) virke avførende hvis de drikkes for mye.

Brukes i matlaging og baking

Sukkererstatning for baking av Erythrol og Stevia, ideell for keto

Siden mange søtningsmidler er mer eller mindre søte enn sukker, må du justere oppskriften deretter. Selv om det er gitt spesifikke matlagings- og stekeinstruksjoner, bør du prøve å få den søtheten du ønsker (prøv å bruke mindre i utgangspunktet og juster mengder deretter), eller du kan se etter spesifikke oppskrifter som er en diabetisk sukkererstatning i stedet for hvitt sukker.

Noen flere ting du må passe på når du lager mat og baker med sukkeralternativer inkluderer:

  • Tilberedningstiden må også justeres.
  • Det kan være en ettersmak du ikke er vant til.
  • Volumet av kaker eller kjeks kan reduseres noe, ettersom sukker skaper en viss struktur i deigen under baking.

Naturlig sukkererstatning for diabetikere og på ketodiet

naturlig sukkererstatning uten kalorier Erythritol Stevia Monkfrucht Sukkererstatning for keto

Det er flere sukkeralternativer som er å foretrekke for diabetes, siden disse alternativene har en tendens til å ha mindre innvirkning på blodsukkernivået enn vanlig sukker.

Xylitol

Xylitol er en sukkeralkohol som finnes i mange typer frukt og grønnsaker og har en sødme som ligner på sukker. Med 2,4 kalorier per gram inneholder xylitol 40 prosent færre kalorier enn sukker og har liten effekt på blodsukker og insulin. Xylitol kan fås fra bjørketrær eller fra plantefibre kjent som xylan.

Erythrol sukkeralkohol for lavkarbo baking

Erythritol

Erythritol, også en sukkeralkohol, har blitt etablert som en god sukkererstatning for diabetikere på grunn av dens søthet og lave eller ingen kaloriinnhold. Erythritol er laget av gjæret hvete eller maisstivelse og inneholder 70 prosent av sukkerens søthet og bare 6 prosent av kaloriene, med bare 0,24 kalorier per gram.

Erythritol er veldig trygt å bruke, men det kan fortsatt forårsake fordøyelsesbesvær ved inntak i store mengder (som sukkeralkohol). Siden vi ikke har de nødvendige enzymene for å fordøye erytritol, blir det meste absorbert i blodet og deretter utskilt uendret i urinen, noe som betyr at det ikke øker blodsukkernivået.

Munk frukt ekstrakt

Munkefrukt Luo Han Guo brukt i kinesisk medisin

Munken som er populær i tradisjonell kinesisk medisin (TCM), også kalt Luo Han Guo, er hentet fra en tørket melon og er en god sukkererstatning for ketodiet. Munkefruktekstraktet inneholder ingen kalorier, ingen karbohydrater og er 150 ganger søtere enn bordsukker. Det øker ikke blodsukkernivået, noe som gjør det til et godt valg for diabetikere.

sunt sukkererstatning for diabetikere og keto munk fruktsukker

Mens munkfrukt har blitt brukt i TCM i tusenvis av år som en antiinflammatorisk og for å bekjempe ondt i halsen, er det ingen langsiktige vitenskapelige studier av bruken av den.

Munkefrukten er også tilgjengelig i pulverform. Selv om pulveret har en liten ettersmak, oppveies denne lille ulempen fullt ut av fruktens mange fordeler.

Yacon sirup

sunn sukkererstatning for diabetikere yuconsirup

Yaconsirup høstes fra røttene til yacon -planten, som er hjemmehørende i Andesfjellene i Sør -Amerika. Yacon sirup er et fiberrik søtningsmiddel som er fullpakket med fruktooligosakkarider. Disse oppløselige fibrene fungerer som mat for friske tarmbakterier.

Sukkererstatning for Keto Yacon Sirup har en GI på 0

Yaconsirup har vært knyttet til vekttap i noen studier, men den virkelige fordelen ligger i det høye fiberinnholdet, som bidrar til å balansere glukosenivået. Den har en glykemisk indeks på 1. Yacon ser ut og smaker litt som melasse, med en dyp, karamellaktig sødme som passer godt til bakevarer, sauser og desserter.

Stevia

Stevia sunt sukkererstatning for keto og diabetikere

Stevia er et urteprodukt laget av bladene på Stevia rebaudiana -planten. Stevia selges for det meste i pulverform, men kan også finnes som et flytende ekstrakt. Stevia inneholder ingen kalorier eller karbohydrater og har en glykemisk indeks på 0. Den har en særegen ettersmak som tolereres godt av de fleste, men kan være veldig merkbar for andre.

Forøvrig kan stevia også dyrkes som en potteplante. Du kan søte en kopp te med et enkelt friskt blad av stevia.

Stevia rebaudiana plante i en gryte

Previous Post
Bør du ikke spise noe etter 18.00, og hjelper det deg å gå ned i vekt?
Next Post
Kan kosttilskudd hjelpe mot fett?