15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hvite flekker på neglene: bare flekker eller et symptom på en sykdom?

fjerne hvite flekker har fin manikyr

Negler er det første du skal se etter i et håndtrykk. Det er derfor viktig at manikyren ser bra ut selv uten lakk. Men uansett hvor mye du legger ned, dukker det opp hvite flekker på neglene dine nå og da. For mange er de ikke annet enn irriterende skavanker, men noen mener at de kan indikere sykdom. Kalsiummangel mistenkes ofte som årsak. Vi ser nærmere på det kosmetiske problemet og oppsummerer årsakene, mulige behandlinger og forebyggende tiltak for deg. Vi prøver også å spore opp mytene rundt de hvite flekkene.

Hvite flekker på neglene har vanligvis en ufarlig årsak

fjerne hvite flekker tips triks

Hvite flekker på neglene har vanligvis en helt ufarlig årsak. Støt eller klemming kan midlertidig skade negleplaten og skape tomrom. Det er nettopp disse luftlommene som fører til misfarging og får visse områder til å se hvite ut. Imidlertid vokser de berørte kåte lagene igjen over tid og de hvite flekkene forsvinner. Ingen behandling er nødvendig, flekken kan skjules med lakk om ønskelig.

fjerne hvite flekker negler tips myter omsorg

Disse tipsene vil hjelpe deg med å unngå de små, usynlige traumer på neglene i fremtiden:

1. Når du utfører en manikyr, må du alltid passe på at du ikke skyver neglebåndene for hardt tilbake. Du bør heller aldri fjerne neglebåndet helt.

2. Bruk komfortable sko, for trange sko kan skade neglene.

3. Ikke klipp neglene med en neglklipper, arkiver dem regelmessig. En glassfil er den mildeste måten å få neglene i form uten å sprekke. Fil neglene fra sidene mot midten.

hvite flekker negler fingre omsorgstips triks

4. I noen tilfeller kan hvite flekker indikere en tørr spikerplate. For å være på den sikre siden, er det da verdt å bruke en neglelakkfjerner uten aceton og å gni neglene med jojoba eller kokosolje av og til. En neglelakkbrudd kan noen ganger gjøre underverker og virkelig hjelpe mye for rask regenerering av neglene.

5. Enten i huset eller i hagen: Du bør alltid prøve å beskytte hender og negler mot støt. Bruk tårnesikre og punkteringssikre hagehansker, og vær spesielt forsiktig når du håndterer verktøy.

Hvis du følger disse grunnleggende reglene og fremdeles ser nye hvite flekker på neglene, eller hvis flekkene ikke “vandrer” over tid, men blir på samme sted, er det verdt å besøke legen din for å være på den sikre siden.

Hvite flekker på neglene: myter og sannhet

hvite flekker negler flekker ingen sykdom

Myte: De irriterende flekkene skyldes mangel på næringsstoffer, ofte er det snakk om kalsiummangel. Mangel på andre viktige sporstoffer eller vitaminer som vitamin B mistenkes ofte. Venner og familie anbefaler deg deretter å endre kostholdet ditt.

Sannhet: De hvite flekkene skyldes ikke dårlig ernæring. Neglene er i stor grad laget av keratin, et protein. For at kroppen skal kunne produsere sunne negler, trenger den vitaminer fra B -gruppen, for eksempel biotin, som finnes i mange matvarer av vegetabilsk og animalsk opprinnelse. Eksempler på disse er nøtter, soyabønner, lever, eggeplommer og gjær. Selv om det er et lite tilbud, som er svært sjelden i europeiske land, blir neglene sprø og ikke misfarget.

Unngå hvite flekker på neglene. Gjør din egen manikyr

De menneskelige neglene består av bare 0,03% kalsium, og derfor antar forskerne at kalsiumpreparater ikke har noen effekt. Kalsiummangel har også andre symptomer. Typisk for dette er tørr hud, hårtap og muskelkramper.

Fil hvite flekker på neglene Unngå støt

Myte: De hvite flekkene indikerer en sykdom. Du bør definitivt kontakte fastlegen din og la deg undersøke.

Sannhet: Det er faktisk ikke så dramatisk som det høres ut. Fordi hvite flekker på neglene ofte har helt andre årsaker. Leger forklarer at det bare svært sjelden kan være en sykdom. De medisinske kreftene skiller:

Hvite flekker for å skjule negler unngår manikyr

1. Tverrgående leukonychia: Dette beskriver misfarging av neglene. Det forekommer med hvite bånd som spenner over spikerplatens bredde og som går parallelt med den hvite spikermånen. Årsaken til disse hvite båndene er ofte små traumer på neglens overflate, for eksempel forårsaket av manikyr eller stramme sko. Svært sjelden kan de oppstå som følge av cellegift. Meslinger, malaria, metabolske forstyrrelser eller herpesvirus Herpesvirus kan sjelden forårsake misfarging. I alle tilfeller er det ikke nødvendig med ytterligere behandling ettersom de berørte stedene vokser ut.

2. Antibiotika kan forårsake hvit misfarging på kort sikt. I disse tilfellene er det heller ikke nødvendig med behandling så lenge hudlegen ikke finner en annen årsak.

3. Helt hvite negler er noen ganger et tegn på feber, nyre- eller leversvikt og vanskelig proteinopptak. I disse tilfellene er det imidlertid vanligvis ikke de små skyene, men ganske store flekker med en uregelmessig kant som strekker seg over halvparten eller til og med hele spikerplaten. I tillegg til de hvite flekkene, har personer med nyre- eller leverproblemer mange andre symptomer.

I utgangspunktet kan det kombineres: Hos friske mennesker som ikke har andre symptomer, er hvite flekker på neglene et rent kosmetisk problem. Alle som har andre klager, eller hvis det plutselig dukker opp mange hvite flekker og nye flekker kan sees på neglene igjen og igjen, er det verdt å besøke fastlegen din.

unngå hvite flekker på neglene tips triks

Previous Post
Høstborddekorasjonsideer – enkle å pusle med
Next Post
Kan kosttilskudd hjelpe mot fett?