15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Ellaginsyreeffekt – helsemessige fordeler for forebygging av sykdom

Effekten av ellaginsyre er hovedsakelig basert på det faktum at det er et naturlig forekommende stoff. De beste kildene til naturlige produkter i dietten er for eksempel jordbær, bringebær, bjørnebær, kirsebær og valnøtter. Noen mennesker tar i dag også ellaginsyre kapsler oralt for å forhindre kreft, forbedre kognitive funksjoner eller unngå virus- og bakterieinfeksjoner. I dette innlegget kan du lese mer om hvordan denne kjemiske forbindelsen påvirker kroppen og om noen bivirkninger er mulige med den.

Fakta verdt å vite om effekten av ellaginsyre

forskjellige typer bær som blåbær bringebær med ellaginsyreeffekt

Ellaginsyre er en polyfenol eller mikronæringsstoff som hovedsakelig finnes i frukt og grønnsaker. Noen matvarer inneholder en mer kompleks versjon kalt ellagitannin. Dette er en syre som omdannes til ellaginsyre i kroppen. Sistnevnte er kjent for sine antioksidantegenskaper. Når det er sagt, fjerner det giftstoffer fra kroppen din og beskytter mot skadelige molekyler kjent som frie radikaler. Planter produserer også denne antioksidantforbindelsen som en forsvarsmekanisme mot infeksjon og andre problemer. Det er til og med mulig å behandle huden med ellaginsyre for lyn.

Polyfenolmikronæringsstoffer i jordbær som ellaginsyre kapsler forskning og studier

Ellaginsyre kan binde seg til kreftkjemikalier og forhindre kreftceller i å vokse. Næringsstoffet absorberes imidlertid dårlig og skilles også raskt ut av kroppen. På grunn av dette kan disse egenskapene begrense bruken av det som medisin. På grunn av de anti-proliferative effektene av ellaginsyre, har forskere nøye studert de antiinflammatoriske egenskapene til stoffet i noen typer kreft. I tillegg antyder en økende mengde bevis at å ta ellagitannin er effektivt for å redusere fedme og lindre fedmemedierte metabolske komplikasjoner som insulinresistens, diabetes type 2, alkoholfri fettleversykdom og åreforkalkning.

Medisinsk forskning og fordeler

Granateple med høyt innhold av ellaginsyre kapsler som kosttilskudd

Så ellaginsyre kan potensielt tilby et bredere spekter av helsemessige fordeler enn det som tidligere er påvist. Derfor tar mange studier sikte på å ta opp de potensielle metabolske fordelene ved å spise slike frukter og nøtter mot fedmerelaterte helsemessige forhold. For eksempel har bringebær og granatepler høyere nivåer av ellaginsyre sammenlignet med andre matvarer. Du kan til og med kjøpe kosttilskudd i kapsler, som et løselig pulver og som en aktuell løsning laget av ellaginsyre.

Forskeren i laboratoriet undersøker fargede væsker med gummihansker

I tillegg til antioksidantfordelene, studerte forskerne ellaginsyre for dets evne til å bekjempe kreft og andre sykdommer. Forskning tyder på at ellaginsyre bremser veksten av tumorceller og binder seg til kreftmolekyler for å gjøre dem inaktive. Dette kan hjelpe til med forskning på effekten av ellaginsyre hos mus og rotter i kreftbehandling. Imidlertid har de kreftfremkallende effektene av denne forbindelsen på mennesker blitt undersøkt mindre. Syren er også effektiv for behandling av rynker og betennelser.

Bruk for ellaginsyreeffekten

sunn ernæring og fordeler med ellagitannin i bringebær naturlige kreftbekjempende produkter

Tidlig forskning viser at det å ta ellagsyre i 12 uker forbedrer mental funksjon og IQ hos overvektige menn. Disse resultatene er imidlertid ikke sett hos menn med normal kroppsvekt. Mørking og misfarging av huden (hyperpigmentering) er også en tilstand der ellaginsyre har vist seg å være effektiv. Når ellaginsyre ble brukt i kombinasjon med salisylsyre i ansiktet i 12 uker, var disse stoffene i stand til å redusere størrelsen og antallet mørke flekker. Så dette ser ut til å fungere omtrent like godt som hydrokinon. Imidlertid ser bruken av hydrokinon ut til å ha en bedre effekt på hudens fasthet. Påføring av ellaginsyre i ansiktet kan også lyse brune flekker (melasma). Dette ser ut til å fungere omtrent like godt som et reseptbelagt lysemiddel.

behandling av huden med mikronæringsstoffer som ellaginsyre anti-melasma effekt

Humant papillomavirus (HPV) er forbundet med høy risiko for livmorhalskreft. Forskning tyder på at det å ta ellaginsyre og graviola i 6 måneder har antiviral aktivitet mot HPV. Dette kan også forhindre at forstadier til kreft forverres hos kvinner. Å ta ellaginsyre under kjemoterapi for prostatakreft kan også redusere bivirkningene av kreftbehandling. Det ser imidlertid ikke ut til å redusere svulster eller forbedre overlevelsen. Ytterligere bevis er nødvendig for å evaluere effektiviteten av ellaginsyre for disse bruksområdene.

Er bivirkninger og dosering mulig?

granatepleekstrakt med ellaginsyre behandler huden med hyperpigmentering for å gjøre huden lysere

Ellaginsyre er en kraftig antioksidant som har blitt knyttet til en rekke medisinske og helsemessige fordeler. På grunn av mangel på forskning på mennesker, er det utilstrekkelig informasjon for å fastslå kjente bivirkninger, sikkerhetsproblemer eller deres effektivitet som behandling. Ellaginsyreeffekten kan være trygg hvis du tar den i kort tid eller bruker den på huden. Leger vet imidlertid ikke nok om de langsiktige effektene. Spesielle forholdsregler og advarsler finnes under graviditet og amming. Det er best å være trygg og unngå bruk i denne perioden.

Nøtter og bringebær har effekter av ellagsyre på kreft og fedme

Den riktige dosen ellaginsyre vil avhenge av en rekke faktorer, for eksempel individets alder, helse og forskjellige andre forhold. Det er for tiden utilstrekkelig vitenskapelig informasjon for å bestemme en passende dose ellaginsyre. Vær imidlertid også oppmerksom på at naturlige produkter ikke alltid er trygge, og at doseringen kan være viktig. Sørg for å følge de riktige pakningsinstruksjonene og kontakt apoteket, legen eller annen helsepersonell før bruk.

Previous Post
LED -glødende sko: sneaker -trend blant unge mennesker, men ikke bare
Next Post
Gode ​​ideer om hva du skal legge på påskeegg og instruksjoner om hvordan du gjør det selv