15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Mutterallergisymptomer hos barn og voksne og mulige utløsere på et øyeblikk

Det har lenge vært kjent at visse matvarer kan utløse allergi. Ifølge statistikk er rundt 6% av tyskerne berørt. Nøttallergien er spesielt farlig, ettersom kroppens reaksjon på nøttene ofte er veldig voldsom og i verste fall kan til og med føre til kortpustethet. Det er derfor desto viktigere at den berørte kan gjenkjenne symptomene på nøtteallergi på et tidlig tidspunkt. Vi forklarer hvilke nøtter som kan forårsake allergi, lister opp de vanligste symptomene hos barn og voksne, og gir en oversikt over ulike metoder for forebygging og behandling.

Hvilke nøtter kan utløse nøtterallergi symptomer?

Mutterallergi Symptomer Hals- og hudtips

Det er mange nøtter som kan forårsake en allergisk reaksjon hos både barn og voksne. Den spesifikke tingen med nøtteallergi er at når den først oppstår, forsvinner aldri denne matallergien. For eksempel fortsetter barn å lide av en nøtteallergi for livet, og kryssreaksjoner med andre matvarer er også mulige hos voksne. Selv om nøttene som antas å være allergifremkallende ikke tilhører botanisk i samme familie, kan de forårsake lignende symptomer.

 • peanøtter
 • Mandler
 • Cashewnøtter
 • Valnøtter
 • Pistasjenøtter
 • Søte kastanjer

De vanligste nøtteallergi -symptomene med et blikk

Mutterallergi hos barn - en oversikt over symptomene

Her er de vanligste nøtteallergi -symptomene på et øyeblikk:

 • Mutterallergi symptomer hals: Folk opplever vanligvis kløende lepper kort tid etter å ha spist mat og retter som inneholder allergenet. Dette etterfølges av en skrape hals forårsaket av hevelse i foringen i halsen. Hvis du opplever slike symptomer, må du oppsøke lege så snart som mulig. Fordi en mutterallergi kan utvikle seg raskt og føre til kortpustethet.
 • Mutterallergi hud: De berørte er allerede klar over at en mutterallergi kan forårsake utslett i ansiktet. Men når det først skjer, har mange mennesker vanskelig for å finne ut årsaken. Utslettet er preget av røde pustler som først dannes i ansiktet. Flertallet av de berørte rapporterer utslett i ansikt, hender og albuer. Ansiktet kan til og med hovne opp i enkeltsaker.
 • Mutterallergi tarm: En mutterallergi kan også forårsake en rekke gastrointestinale klager. Disse inkluderer kvalme og diaré.
 • Kortpustethet: Hvis vedkommende først føler en skrape hals, er dette et tegn på at slimhinnene er hovne. Hvis det ikke behandles umiddelbart, kan det føre til kortpustethet.

Mutterallergi hos barn: gjenkjenn symptomer tidlig

Nøttallergisymptomer hos barn og voksne Peanøttsmør kan gi tips for allergikere

Nøttallergi hos barn har symptomer som ligner på hos voksne. Av denne grunn bør foreldre alltid passe på reaksjonene de første årene av livet når de introduserer allergifremkallende mat. Dette gjelder spesielt for babyer med økt risiko for allergi. En mutterallergi hos småbarn manifesterer seg først og fremst gjennom utslett som urticaria, erytem og hevelser. Det er viktig at foreldre oppsøker lege umiddelbart hvis de opplever symptomer. Fordi symptomene kan forverres raskt. Immunsystemet gjenkjenner vanligvis ufarlige stoffer som “skadelige” og danner antistoffer som skal hjelpe i kampen mot allergenene. Disse antistoffene angriper flere kroppsorganer etter hverandre og kan deretter føre til et anafylaktisk sjokk i løpet av 30 minutter. Derfor bør foreldre alltid behandle enhver allergisk reaksjon som en nødssituasjon.

Mutterallergi: hva du skal gjøre i en nødssituasjon?

Mutterallergi småbarnssymptomer og utløsere med et øyeblikk

Hvis forsvaret i menneskekroppen plutselig feilaktig gjenkjenner ufarlige stoffer som “skadelige” og angriper dem, kan det raskt bli livstruende. Spesielt folk som observerer eller føler en allergisk reaksjon for første gang, kan ikke gjenkjenne en nødssituasjon i tide. Hos små barn er det viktig å behandle enhver plutselig allergisk reaksjon som en nødssituasjon. Hvis vedkommende har en livstruende allergi og inntar nøtter ved et uhell, bør legen tilkalles så snart som mulig. Selv om allergikeren ikke føler noen symptomer, er det viktig å oppsøke lege så snart som mulig. Hvis du har de første symptomene, bør du handle raskt:

Mutterallergi hva du skal gjøre i en nødsituasjon Tips for rask respons

 • Allergikeren bør sitte på gulvet slik at han kan forsørge seg selv med hendene. Du kan lene torsoen mot en vegg.
 • Hvis slimhinnene i halsen hovner opp (symptom riper i halsen), kan den berørte personen suge isbiter eller ispinner.
 • Hvis personen mister bevisstheten, må du først kontrollere at han puster normalt. Hvis han puster normalt, rull ham til siden, kryss venstre arm foran brystet og legg hånden på høyre kinn. Vipp hodet litt tilbake og åpne munnen slik at han kan puste.
 • Hvis personen ikke puster, start brystkompresjoner og ventilasjon.

Peanøttallergi hos barn og voksne

Mutterallergi hudutslett fra peanøtter

1. Ifølge forskere og leger kommer dette peanøttallergien vanligst i Europa. Det er kjent som en matallergi av type 1. Flertallet av de berørte føler de første symptomene umiddelbart etter eller innen en time etter inntak av peanøtter eller matvarer som inneholder peanøtter. Symptomene vises svært sjelden senere enn 2 timer etter å ha spist peanøtter. Både små barn og voksne rammes. Hos barn overføres allergenet vanligvis gjennom melk eller barnemat allerede i barndommen. Rundt 1% av alle barn i Tyskland har peanøttallergi. Siden flere og flere retter nå inneholder peanøtter, antar forskerne at antallet berørte vil øke i årene som kommer. Spesielt barn med astma er i fare fordi de oftere utvikler alvorlige symptomer. Den såkalte kryssallergien forekommer mye oftere hos voksne. For eksempel kan personer som lider av høysnue eller har støvallergi utvikle peanøttallergi senere i livet. Kontakt med spor av peanøtter alene kan føre til en voldsom reaksjon av immunsystemet ved kryssallergi. Livskvaliteten til mennesker som lider av peanøttallergi er derfor sterkt svekket.

Mutterallergi mot mandler hos barn og voksne

Mutterallergi mandler symptomer, årsaker og forebygging

En mandelmutterallergi er mindre vanlig enn en peanøttallergi. Likevel kan de berørte også reagere sterkt på allergenet. Det spesielle med en nøtteallergi er at den inneholder allergener som er varmestabile. Derfor bør de berørte unngå ikke bare rå, men også brente mandler. Ellers har mandelallergien lignende symptomer som peanøttallergien. Symptomene behandles også på lignende måte, og den enkle forebyggingen av peanøttallergi er å unngå dette allergenet.

Cashewnøttallergi: Ofte er det kryssreaksjoner

Mutterallergi, cashewnøtter, utløser kryssreaksjoner og forebygging

En mutterallergi mot cashewnøtter er mye mindre vanlig enn peanøttallergi. I de fleste tilfeller utløses det av en kryssreaksjon. Personer som lider av pollenallergi er også sensitivert for andre allergener, og hvis de kommer i kontakt med dem igjen, kan det oppstå allergiske reaksjoner. Derfor bør allergikere som lider av høysnue spise bevisst og ideelt sett helt unngå det under pollentellingen.

Mutterallergi Pistasjenøtter kan forårsake hudutslett

Mutterallergi pistasjenøtter kan forårsake utslett

Pistasjenøttene er steinfrukter og ikke nøtter. Likevel blir pistasjallergien ofte feilaktig referert til som en nøtteallergi. Uansett er symptomene veldig like: kløe i halsen, utslett, ubehag i tarmen, hevelse. I tillegg er det det faktum at en allergi oppdages med en allergitest, som ligner på nøtter. Allergien mot pistasjnøtter kan redusere livskvaliteten. Det er ofte svært vanskelig for de berørte å gjenkjenne alle matvarer eller retter som inneholder pistasjenøtter eller spor av steinfrukt. Pistasjenøtter er ikke oppført som ingrediens i spesielt konfektprodukter. Varmen kan imidlertid ødelegge de allergifremkallende proteinene i pistasjnøttene. I denne forbindelse bør imidlertid den aktuelle personen oppsøke lege, fordi det ofte avhenger av sorten, preparatet osv..

Mutterallergi Kastanje: Typisk kryssallergi

I likhet med cashewnøtter, kan kryssallergi gjøre immunsystemet sensitivt for søte kastanjer. I dette tilfellet kan for eksempel en latexallergi forårsake kryssreaksjoner med søte kastanjer.

Balsamico for nøtteallergi: ufarlig eller i det minste allergifremkallende?

Spis balsamicoeddik med nøtteallergi og histaminintoleranse

Har du en nøtteallergi og er ikke sikker på om balsamico er trygt eller om det kan utløse en allergisk reaksjon? Selv om balsamikaprodukter ikke inneholder nøtter, kan de fremdeles utløse en immunsystemreaksjon. Det er fordi balsamico og eddik inneholder histamin. Den berørte personen kan utvikle en histaminintoleranse som et resultat. Det er derfor viktig å søke råd fra en lege og lage en passende diettplan.

Kokosolje for mutterallergi: En allergisk reaksjon kan oppstå?

Spis kokosolje hvis du er allergisk mot nøtter eller ikke tåler det

Kokosnøtter og kokosnøttolje tolereres godt av de fleste med en nøtteallergi. Selvfølgelig er alle tilfeller forskjellige, så det er best å diskutere dette med legen din.

Previous Post
LED -glødende sko: sneaker -trend blant unge mennesker, men ikke bare
Next Post
Gode ​​ideer om hva du skal legge på påskeegg og instruksjoner om hvordan du gjør det selv