15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Feil når du bruker ansiktsmasker: Du bør unngå det!

Når det gjelder situasjonen i Europa og Tyskland, er det for tiden en landsdekkende diskusjon om det i tillegg til portforbud bør innføres en plikt til å bruke ansiktsmaske. For selv om flertallet av den tyske befolkningen er hjemme, er det ikke mulig å helt unngå kontakt med andre mennesker. Du bør også kunne beskytte deg selv i supermarkedet eller apoteket, så vel som i banker eller andre institusjoner. Det er fortsatt tvilsomt om en ansiktsmaske kan hjelpe. Temaet er veldig kontroversielt, det er fordeler og ulemper. I mellomtiden velger flere og flere frivillig respirator. Fordi på denne måten kan vi beskytte ikke bare oss selv, men fremfor alt andre og muligens stoppe spredningen av viruset. Vi forklarer hvilke som er de vanligste feilene når du bruker ansiktsmasker og hvordan du effektivt kan beskytte deg mot koronavirus.

Feil ved bruk av ansiktsmasker: Kan obligatoriske ansiktsmasker virkelig stoppe viruset fra å spre seg??

Bruk ansiktsmaske som beskyttelse mot koronavirus

Samfunnet diskuterer for tiden om det virkelig er fornuftig å bruke ansiktsmasker. Motstanderne er av den oppfatning at bare visse respiratorer kan beskytte mot virus. Til syvende og sist kan ingen av oss fortelle om vi ikke er smittet med koronavirus. Ifølge informasjon kan et flertall av tilfellene være en overføring fra asymptomatiske infiserte mennesker. Personer som er smittet med Covid-19, men som ikke har symptomer, er like smittsomme som pasienter med symptomer som hoste, feber eller rennende nese. Hvis du snakker veldig høyt, skriker eller synger, kan dråper som inneholder det farlige viruset spres i luften med en diameter på opptil 7 meter. En egnet munnbeskytter kan forhindre overføring til andre mennesker. Imidlertid er en viktig forutsetning for vellykket introduksjon av åndedrettsvern som et forebyggende tiltak at de effektivt kan filtrere luften og at de bæres riktig. Og det er vanskeligere å bruke ansiktsmaske enn det høres ut.

Bruk pustemaske som beskyttelse mot koronavirus

I asiatiske land som Kina eller Japan har bruk av ansiktsmaske blitt en populær tradisjon. Der bæres maskene i storbyene om sommeren som beskyttelse mot støv. Om vinteren tar folk på seg respirator for å beskytte seg mot virus. Ansiktsmasker brukes vanligvis av mennesker som allerede er syke og som har symptomer. Folket i Kina hadde ansiktsmasker lenge før koronaviruset spredte seg til Wuhan. Dette er veldig viktig fordi kineserne ikke måtte venne seg til å bruke maske for første gang. I Kina er det nå til og med salgsautomater som selger ansiktsmasker.

Det ser annerledes ut i vestlige land. For eksempel er Europas folk ikke vant til å bruke ansiktsmasker. Dette viser seg å være spesielt problematisk, spesielt i Corona -tiden. Her er noen grunner til at du bør lære å bruke en munnbeskytter:

Feil i bruk av ansiktsmasker

  • En ansiktsmaske må settes på riktig og deretter fjernes igjen, ellers kan virus overføres med hendene og komme på munnen eller nesen. Dette øker risikoen for infeksjon gjennom smøreinfeksjon.
  • Et selvlaget respirator kan gjøre mer skade enn godt. Det er fordi håndverksentusiaster ikke alltid velger riktig stoff. Til syvende og sist kan masken forårsake kortpustethet hvis stoffet ikke puster. Spesielt allergikere og astmapatienter bør klare seg uten selvsyede stoffmasker og se etter sertifiserte modeller.
  • Å bruke ansiktsmaske er en vane. Korrekt bruk av pustemasken må læres og fremfor alt øves regelmessig hjemme. Dette inkluderer for eksempel å ta på og av masken. Å mestre ulike hverdagssituasjoner med en maske er en kunst i seg selv. Å ringe selv kan være utfordrende. Spesielt når du bruker ansiktsmaske, er det vanskelig å snakke og ordene er knapt forståelige.
  • Det er spesielt vanskelig å lære barn å ikke røre ansiktet.

Feil i bruk av ansiktsmasker og hvordan du kan unngå dem

Feil i bruk av munnbeskytter

Nedenfor viser vi 10 vanlige feil når du bruker ansiktsmasker og hvordan du kan unngå dem.

1. Sy en ansiktsmaske av feil stoff. Sertifiserte åndedrettsvern er mangelvare og bør forbeholdes farmasøyter og leger. Hjemmelagde alternativer kan også gi en viss beskyttelse, ettersom de i det minste kan filtrere de større dråpene. Men det viktigste er å velge riktig stoff. Lin eller kokt bomull fungerer godt. Silke viser seg å være et passende alternativ så lenge det er riktig desinfisert.

2. Ta på deg pustemasken feil og fjern den. Det viktigste her er å vaske hendene grundig først og deretter ta tak i ansiktsmasken ved elastikkene og ta på eller ta av. Men følgende skjer ofte: Vi kommer trøtte hjem etter en lang dag på jobb, og det første vi gjør er å ta av munnbeskyttelsen med våre skitne hender og først deretter vokse hendene.

Coronavirus ansiktsmaske må brukes riktig

3. For å unngå smitteinfeksjoner, bør du aldri ta på masken selv. Kvinner med langt hår kan knytte det i en hestehale. Updos er også egnet. De forhindrer at hår faller i ansiktet og forhindrer at pustemasken må fjernes offentlig.

4. Forresten, du bør aldri ta av en pustemaske offentlig. Ikke for å ringe eller ha noe å spise, og definitivt ikke å snakke med noen du kjenner. Men hva skjer i virkeligheten: Du venter i kø i banken, og når du endelig kan snakke med en bankansatt, kan han ikke forstå deg. Prøv deretter å snakke høyere i håp om at han vil forstå deg bedre. En feil faktisk, for jo høyere du snakker, jo flere dråper spres i luften. Mange gir opp etter hvert og fjerner ansiktsmasken når de vil snakke med noen. Det er bare en ting som kan hjelpe: Øv hjemme og prøv å snakke saktere og mer forståelig.

5. Bruk ansiktsmasken for lenge: Engangs ansiktsmasker bør skiftes annenhver time. Gjenbrukbare ansiktsmasker kan brukes i lengre perioder, avhengig av produsentens instruksjoner. Du kan vanligvis bytte selvlagde åndedrettsmasker etter 4 til 6 timer. Ellers er det en risiko for at pustemasken, som blir gjennomvåt av pusten, blir til en slynge av mikroorganismer.

Ta på deg ansiktsmasken riktig trinn for trinn

6. Ikke bruk masken over nesen. Det er mye vanskeligere å puste når vi har ansiktsmaske. Det er derfor mange ikke bærer dem over nesen eller knytter dem løst rundt ørene eller hodet. En feil, for for å gi beskyttelse, bør masken på den ene siden være så nær som mulig og på den andre siden dekke nese, munn og hake.

7. Desinfiser masken feil. Hvis en pustemaske eller hjemmelaget ansiktsmaske kan fjernes, bør den desinfiseres skikkelig. Håndvask er uaktuelt. Produsentene inkluderer bruksanvisning med pustemasken, selvsyede stoffmasker skal vaskes på 90 grader Celsius og deretter strykes i minst 2-3 minutter. Stryking på middels eller høy innstilling kan med hell drepe virus og bakterier. Det er viktig at pustemasken blir desinfisert etter hver bruk. Det vil si at du ikke må samle maskene og deretter vaske dem alle sammen på slutten av uken, men vask hver maske du har på deg etter at du har tatt den av.

Hvordan sette på ansiktsmasken riktig Instruksjoner

8. Bruk en engangs pustemaske flere ganger. Som navnet antyder, bør du bare bruke en engangs ansiktsmaske en gang. Ikke bruk den en gang til, da dette vil føre til at patogener samler seg som du ikke kan drepe. Det er bedre å klare seg uten ansiktsmaske, fordi en fuktet pustemaske uansett ikke kan beskytte mot virus.

9. Du bør beholde pustemasker du allerede har brukt i poser, og du bør også kaste engangs ansiktsmasker i en separat pose.

10. Se bort fra andre forholdsregler. Ekspertene advarer mot en falsk trygghet, som kan øke risikoen for infeksjon betydelig. Men selv om vi strengt tatt vil følge beskyttelsestiltakene, kan bruk av ansiktsmaske få oss til å bryte reglene. For eksempel fordi de andre ikke kan forstå oss når vi snakker, holder vi ikke minimumsavstanden på 1,5 meter og nærmer oss hverandre. Eller så tar vi av masken så snart vi er ute. Ansiktsmasken berører klærne våre og kan overføre virus og bakterier. Smøreinfeksjoner er mer vanlige. Eller vi tar ikke av masken, men overfører virus til mobiltelefonen og glemmer å rengjøre overflaten når vi er hjemme.

Glem og under ingen omstendigheter forsømme de andre vernetiltakene! Dette er den eneste måten å beskytte deg selv effektivt mot virus. Vask hendene ofte, desinfiser overflater som dørhåndtak, mobiltelefoner og skuffer, og hold dem minst 2 meter unna andre mennesker. Disse tiltakene kan vise seg å være spesielt nyttige for barn, fordi småbarn spesielt liker å røre ansiktet deres. Siden bruk av beskyttelsesmasker ikke var vanlig i Europa før nylig, er befolkningen ikke vant til det. Pustemasken vekker deres interesse, og de liker å røre den. Det er derfor tvilsomt i hvilken grad det er fornuftig å bruke ansiktsmaske for barn mellom 4 og 10 år.

Previous Post
Tre og varme farger skaper en innbydende atmosfære i en romslig leilighet i Kiev
Next Post
Lag ditt eget miniterrarium med mose i en syltetøyglass