15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hjemmemedisiner for svette – forhindrer svette og svette lukt med disse tipsene

Selv om svette og spesielt lukten av svette er irriterende, er denne prosessen i kroppen ikke bare helt normal, men til og med vital. I dag vil vi forklare deg hvorfor dette er slik og hvilke hjemmemedisiner som kan være effektive mot svette og lukten av svette. Og hva er egentlig grunnen til at svetten lukter så ubehagelig? Les videre for å finne ut mer om emnet!

Hjemmemedisiner for svette – hvorfor svetter du i utgangspunktet?

Hjemmemedisiner for svette - tips og oppskrifter for svette

Du vil garantert ha lagt merke til følgende: På en varm dag svetter hele kroppen. Plutselig er det lett bris, og du føler deg umiddelbart litt bedre. Det er akkurat det svetten gjør: den regulerer kroppstemperaturen på denne måten når den blir spesielt varm. Svetten som beskytter mot overoppheting produseres i svettekjertlene. Slik at hele kroppen kan avkjøles, kan de også bli funnet overalt på kroppen (bortsett fra for eksempel på leppene).

Det er imidlertid steder som har et spesielt høyt antall svettekjertler, og det er derfor vi ofte svetter mer der enn hos andre. Armhulene, fotsålene, håndflatene, hullene i knærne og pannen er områder av kroppen som har økt svettekjertler. Disse kan ikke bare stimuleres av varme til å produsere svette. Kosthold kan også påvirke denne prosessen. Da kan for eksempel hjemmemedisiner for svette hjelpe.

Hva hjelper mot kraftig svette på kroppen og hvorfor svetter du

Hvorfor svetter jeg så mye?

I utgangspunktet er svette en beskyttende funksjon av kroppen som oppstår når vi blir for varme. Det er imidlertid andre situasjoner som kan utløse svette: nervøsitet og stress, trening eller sykdom. Sykdommer og symptomer som kan utløse økt svette inkluderer:

 • anemi
 • Angst og panikkanfall
 • feber
 • influensa
 • Hjerteinfarkt
 • Hyperhidrose
 • Kreft / svulst
 • Angst og panikkanfall
 • Hypertyreose
 • understreke
 • Fedme
 • Hypoglykemi ved diabetes

Hvis svette øker og vedvarer uten noen åpenbar grunn, bør du informere legen din slik at han kan undersøke deg og om nødvendig bestille behandling.

Hyperhidrose

Hva kan du gjøre mot svette - enkle midler

Spesielt hvis det tilsynelatende ikke er noen grunn til ekstrem svette, men det fortsatt forekommer oftere, kan dette være et tegn på en sykdom. En av disse er hyperhidrose, som forårsaker en overproduksjon av svette, vanligvis i områder som armhulene, hodet, håndflatene og føttene. 1 til 2 prosent av den tyske befolkningen lider av dette problemet, som også er forbundet med en sterk lukt.

Hva er svetten laget av og hvorfor har den en ubehagelig lukt?

Hjemmemedisiner for svette i armhulen for menn og kvinner

Svette består nesten utelukkende av vann. Bare en prosent av kroppsvæsken består av elektrolytter, urea, laktat, aminosyrer, sukker og askorbinsyre – en mengde som er altfor liten til å forårsake en ubehagelig lukt. Likevel lukter det ofte ubehagelig, og hos noen er det spesielt spesielt. Hvorfor?

Lukten er forårsaket av smørsyre og maursyre. Disse syrene dannes når bakterier og gjær bryter ned svette over tid.

Hjemmemedisiner for svette

Hjemmemedisiner for svette - ideer med salvie, eddik, kamille og natron

Hva kan du gjøre mot svette? Hvis selv de riktige klærne (ikke for tykke, men luftige og løse og laget av naturlige tekstiler) og diett (ingenting skarpt) ikke gjør noe, kan hjemmemedisiner for svette hjelpe. Vi vil derfor introdusere deg for noen enkle midler mot overdreven svette i det følgende.

Eddik mot svette

Eplecidereddik har en antibakteriell effekt mot lukt og hemmer svetteproduksjonen

Eddik, og spesielt eplecidereddik, er et flott hjemmemedisin for svette. Spesielt hvis du er ute etter en kur mot ekstrem svette, er eplecidereddik et godt valg for deg. Hvorfor? Eddiken trekker sammen svettekjertlene slik at svetteutskillelsen reduseres. Dette er grunnen til at du også kan unngå å svette med eddik. I tillegg bekjemper eddiken også bakteriene som er ansvarlige for den stygge lukten. Så du dreper to fugler i en smekk!

bruk: På kvelden før du legger deg, gni de kraftig svette kroppsdelene med eplecidereddik og la det virke over natten. Neste morgen vasker du den av, og du er i gang!

Tips mot svette – salvie te

Salvie -te virker mot svette og lukt

Videre virker te også mot svette, og vi snakker spesielt om salvete. Som eplecidereddik strammer den også inn svettekjertlene og hemmer svette, noe som kan forhindre deg i å svette. Du kan bruke salvie -te som et hjemmemedisin for svette på to måter:

Kok 1 teskje salvieblader (friske eller tørkede) i to kopper vann i 15 minutter og:

 • Gni de berørte områdene av kroppen med avkjølt te eller
 • Drikk en te flere ganger om dagen (da kan teen ta mindre tid) eller
 • Bruk salvie -te som et fotbad mot svette føtter.

Brus og bakepulver som hjemmemedisiner for svette

Bland natron med vann for et fotbad mot svette føtter

Baking soda og baking soda er også naturlige anti-svette midler. Det spesielle med disse to rettsmidlene er at de ikke bare absorberer fuktighet, men også bekjemper bakterier takket være deres antibakterielle egenskaper, noe som gjør dem til perfekte hjemmemedisiner for lukten av svette. Hvis du svetter kraftig under armene, kan du bruke dem til å hjelpe. Men de to produktene viser seg også å være gode hjemmemedisiner for kraftig svette for andre deler av kroppen.

Bland natron med vann til armhulene eller som fotbad for svette føtter

Naturmedisiner for svette i armhulen – påføring: Bland 1 ts bakepulver eller natron med nok vann til å lage en tykk masse. Det er best å bruke denne pastaen under armhulene hver morgen og la den stå på i 15 minutter, hvoretter du vasker den av. Hvis du vil at dette hjemmemedisinen for svette under armene skal lukte godt, kan du blande inn noen få dråper eterisk olje.

Som hjemmemedisin for svette føtter: Bland 2 liter varmt vann med 2 ss natron for å lage et fotbad. Bløtlegg føttene i den i omtrent 30 minutter.

Kamille som hjemmemedisin for svette hender

Påfør kamille i form av et bad mot svette hender

Våte hender er også ganske ubehagelige, selv om de ikke lukter. For å forhindre svette på hendene (hvis du svetter mye på hendene), kan du blande litt vann med kamille tinktur og bade hendene i det flere ganger om dagen.

Hjemmemedisiner for svette - Naturmidler for svette og svette lukt

Previous Post
Høstfrisyrer 2016 – de mest populære trendene og hårfargene
Next Post
Åpen når du lager bokstaver selv – 22 kreative emner og ideer